Georg-inia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 W zeszłą sobotę, właściwie już w nocy, usłyszeliśmy dziwne piski. Jakiś "człowiek" zostawił na naszej klatce schodowej kartonowe pudełko z maleńkim szczeniaczkiem w środku :( Zabraliśmy do domu, okazało się, że to sunia, prosto od matki, niby ma 7 tygodni, ale z samodzielnym jedzeniem to tak sobie... a my - typowi kociarze (może ktoś mnie z miau zna ;) ) W domu dwaj koci rezydenci: jeden psy bije, drugi panicznie się boi, w sypialni zamknięty maleńki koci tymczas... Sunię nazwaliśmy Emma, została już raz zaszczepiona, nauczyła się także sama jeść. Ale nasz dom nie nadaje się dla pieska: nie ma nas po 10 godzin dziennie, mieszkamy w samym centrum Łodzi, wokół nawet pół trawnika nie ma, no i nasze koty na dokładkę. Dlatego mała Emma szuka domku. Dobrego domku oczywiście :) Oto ona: Troszkę ciemne zdjęcie, ale zwróćcie uwagę na ogonek :lol: jest krótki, czarny z białym pędzelkiem na końcu. Do tego u nasady dookoła przebiega cienka biała kreska, jakby spaw od przyklejonego ogonka ;) tu widać wielkość Emmy... TŻ się śmieje, że oprócz gatunku to są prawie takie same :roll: Siostry bliźniaczki do wydania w dwupaku :loveu: może tutaj znajdzie sie ktoś, kto ją pokocha... aha, Emma nie będzie duża, najwyżej do kolan, jakieś 15 kg (wiecie jak to brzmi dla kociary? :lol:) Quote
malagos Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Witaj na dogomanii :lol: Rzeczywiscie, takie dwie siostrzyczki kocio-psie :evil_lol: Quote
Georg-inia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 o rany, jak ciężko mi się tu poruszać :roll: Dogo różni się od miau :oops: nawet własnego wątku znaleźć nie mogłam... dzięki, Malagos, za wsparcie ;) Quote
halbina Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 będziemy was wspierać! też mamy stadko mieszane... potrzebujecie allegro i ogłoszeń... Quote
Edi100 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Jak miło czytać że koci domek uratował i przygarnął Psie dziecko. Psie domki tez przygarniają kocie dzieci i wiemyjak to jest:evil_lol: Mała Emma potrzebuje ogłoszeń w necie.Śliczna Panienka:loveu: Quote
Georg-inia Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Edi100 - to chyba nie jest dziwne, że zabraliśmy malutką :) chociaż.. może masz rację, bo jakby nam do klamki przywiązali dorosłego dobermana, to pewnie bym się zastanawiała ;) tak naprawdę to my też kochamy psy, ale ze względu na nasz tryb życia i miejsce zamieszkania.. :( "po pierwsze - nie szkodzić" ;) Emma ma ogłoszonka w necie :) na razie na kilkunastu portalach - reszta "się robi", mamy też w planach allegro - "kocie ciotki" pomogą ;) założyłam wątek tutaj, bo na pewno też wiecie jak to jest: czasem ktoś przez przypadek zajrzy i się zakocha... dzięki, dziewczyny, za wsparcie :) Quote
Georg-inia Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 wiem, że to jest OT: ale szukałam, guła jestem nieziemska, ale... jak ja mogę ten własny wątek znaleźć? jest jakiś skrót? jakieś "szukaj swoich postów"? naprawdę bardzo przepraszam :oops: Quote
Edi100 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Georg-inia napisał(a):wiem, że to jest OT: ale szukałam, guła jestem nieziemska, ale... jak ja mogę ten własny wątek znaleźć? jest jakiś skrót? jakieś "szukaj swoich postów"? naprawdę bardzo przepraszam :oops: Nie masz za co:evil_lol:Ja swoich szukam w "subskrypcjach":) Quote
Jowita Poznań Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Georg-inia, wchodzisz na gorze w prywatne wiadomosci i tam po lewej stronie bedzie lista subskrybcji, tam znajdziesz watki w ktorych piszesz. a piesa boska, razem z kotą to duecik nie do podrobienia! Quote
EVA2406 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Duecik - sama słodycz :loveu:. Mam dom psio - koci, albo odwrotnie, bo tych drugich więcej ( w sztukach, bo na wagę to chyba równo :evil_lol:) . Niestety juz nie mogę mieć więcej.........:shake:. Moi sąsiedzi kiedyś chcieli psa i jak znaleźli odpowiedniego to właściciel poinformował, że proszę może go sprzedać, ale tylko łącznie z kotem, bo razem się od małego chowali i nie mogą być rozdzieleni. I tak sąsiedzi nabyli dwupak :evil_lol:. Może i w tym wypadku tak się stanie........ Quote
halbina Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Georg-inia napisał(a):wiem, że to jest OT: ale szukałam, guła jestem nieziemska, ale... jak ja mogę ten własny wątek znaleźć? jest jakiś skrót? jakieś "szukaj swoich postów"? naprawdę bardzo przepraszam :oops: wystarczy zapisać w ulubionych... hi hi... ja miałąm ten sam problem z Miau... tam nawet subskrypcji nei ma... jak odnajdujesz swoje wątki na Miau?.. Quote
Georg-inia Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 halbina napisał(a):wystarczy zapisać w ulubionych... hi hi... ja miałąm ten sam problem z Miau... tam nawet subskrypcji nei ma... jak odnajdujesz swoje wątki na Miau?.. tam jest prosto, bo na stronie głównej w prawym górnym rogu jest "wyszukiwarka" pt. "Zobacz swoje posty" wystarczy kliknąć :) Domy z ogłoszeń walą drzwiami i oknami, ale wszystkie na kocinę :shocked!: po Emmę nie zgłosił się nikt :( Quote
Edi100 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Georg-inia napisał(a):tam jest prosto, bo na stronie głównej w prawym górnym rogu jest "wyszukiwarka" pt. "Zobacz swoje posty" wystarczy kliknąć :) Domy z ogłoszeń walą drzwiami i oknami, ale wszystkie na kocinę :shocked!: po Emmę nie zgłosił się nikt :( To może chwilke potrwać:( Quote
mokkunia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Georg-inia tak jak myślałam, zniknęła z miau a znalazła się na dogo :evil_lol: Ja poproszę ogłoszonko na mailika - wrzucę gdzieś :) Quote
Paulaaa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Georg-inia napisał(a):wiem, że to jest OT: ale szukałam, guła jestem nieziemska, ale... jak ja mogę ten własny wątek znaleźć? jest jakiś skrót? jakieś "szukaj swoich postów"? naprawdę bardzo przepraszam :oops: Ja wchodze tu przez Twój link na miau:lol: Quote
beka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Georgina - Duecik cudny, Daj jakis namiar telefoniczny na siebie i maila to wrzucę pare ogłoszeń.. Quote
Georg-inia Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 zgłosił się chętny domek po Emmę :) dziś po pracy - jeśli dom się jeszcze nie rozmyślił po usłyszeniu wszystkich moich warunków ;) - będziemy dalej rozmawiać. Zobaczymy. Ubraliśmy Emmę w koci puszorek :) koleżanka-psiara kazała przyzwyczajać powolutku do obróżki, ale przecież Emmy nie da się wyprowadzać w samej obroży - pecynka na pewno by się wyślizgnęła. Więc nosi kocie szelki. Gustowne są, czarno-granatowe, robione na zamówienie, więc panienka nie ma co narzekać ;) zresztą wcale nie zwraca na nie uwagi. W sobotę psicę uwolniliśmy z aresztu sypialnianego. Nasze koty patrzą z góry na tę "Grubą Bertę" i mają na pyszczkach ewidentnie namalowane pytanie: "co to jest? " :crazyeye: Musimy jednak uważać, bo Georg próbuje Emmę "wychowywać" za pomocą walenia jej po główce łapą. Na szczęście tłucze z pięści, a nie z "liścia". Kiedy można zacząć ją wynosić na dwór? 14 dni po szczepieniu wystarczy? Co do ogłoszeń, to bardzo Wam dziękuję za oferty pomocy :) muszę dokładnie sprawdzić, gdzie już szczeniorka wrzuciłam :) Quote
Georg-inia Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 wieeeelka mordeczka ;) śpimy sobie :) chociaż noga mi wystaje poza łóżko ;) jemy jak na szczeniaka przystało - z łapą w misce. A co tam :) szalejemy :) już nie wiadomo, która noga należy do kogo ;) Quote
Georg-inia Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 domek więcej się nie odezwał... widocznie przestraszył się Umowy Adopcyjnej. Trudno. Szukamy dalej, a w międzyczasie... zamorduję tę Grubą Bertę :diabloti: Całe mieszkanie zasikane, w dodatku włazi nogami w siuśki i stempluje potem. O kupach w dziwnych miejscach nie wspominam już :roll: Emma gania moje koty, przestały poruszać się po podłodze, skaczą z mebla na mebel. Kocie miski muszą stać na parapetach, bo Emcia zaraz pakuje w nie swój nochal i wyżera chrupki. Sztuczne myszki to jest zabawka, po co komu psi gryzaczek? :roll: Zwariuję jak nic. I ja i futrzane. A najprawdopodobniej po świętach koci tymczas się wyprowadzi i wtedy to już nie wiem, kto się Emmą zajmie... ;) Quote
Georg-inia Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 nikt nie odwiedza Emmy :( trudno, sami sie podniesiemy :) Quote
Georg-inia Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 malutka Emma cały czas szuka domu... Quote
Edi100 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 halbina napisał(a):Odwiedzamy, bo w potrzebie... Jak wszystkie:( Mała dziewczynka osłodzi życie:p Komu, komu?:loveu: Quote
Recommended Posts