Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie, czy jakaś firma, oprócz Konga robi tenisowe piłki dla psa? nie chcę z konga bo piszczą, a mój pies się boi wszelkich piszczałek...  do zużytych z kortów tenisowych jak na razie nie mam dostępu...

Swoją drogą to stawiałam na tenisowe konga i się trochę zawiodłam... Soniula jest zachwycona i drugi dzień sie nią bawi, piszczałka działa i stan zabawki jest bardzo dobry. Za to Gandzia w pierwszych 3 minutach popsuł piszczałkę... obecnie zabawka musi wyschnąć od śliny... fuuuj. I trochę duża mi się wydaje, bo L dla Owczara a jest spora.

Posted

Dwa dni temu odebrałam rogza grinz i jestem zachwycona :P Zobaczymy, czy psu się spodoba, jak na święta przyjadę do domu  :evil_lol: Najwyżej sama się będę nią bawiła  :sg168:

Zastanawiam się też, czy nie będzie trochę za duża... Rozmiar mam ten z zooplusa (a jest jakiś inny jeszcze tak w ogóle?), a psiak taki 10 kg. Najwyżej będzie pełniła rolę kuli-smakuli (sprawdza się u was w ten sposób, czy używacie jej tylko do rzucania?).

Posted

Mam około 30 zużytych piłek tenisowych. Leżą w pudełku nietknięte, bo mój pies woli piłeczki ażurowe. Jeśli jesteś zainteresowana to odezwij się na priv :)

Posted

Właśnie - polecam mop!  

U młodszego psa, a raczej suki, mop robi furorę od początku kiedy się u nas pojawiła. Minęło 7 miesięcy jak jest u nas i mop to naprawdę coś niesamowitego  :loveu: Kupiłam ostatnio bardzo popularną ażurówkę, ciekawe jak się u nas sprawdzi... Przetestujemy jak wyzdrowieję  :loveu:

Posted

Ma być na prezent więc mop troszkę nie bardzo :P

Moja uwielbiała mopy ale demolowała je namiętnie, więc zainwestowałam w szarpaki z futerkiem i też fajne a mają się lepiej :P Teraz testujemy rauki i chyba jest jeszcze fajniejsza dla psa(tylko mam krótko więc nie wiem ile wytrzyma)

Posted

A no to zmienia postać rzeczy  :lmaa:

Gdzieś coś widziałam na FB, że ktoś sprzedaje zabawki Ke-hu sprowadzane z Finlandii. Nie wiem czy aktualne, ale fajne zabawki na amortyzatorze, ale cena chyba przekracza 40zł...  :megagrin:

Posted

Dużo przekracza :P

W podobnym stylu zabawki ma Rauki http://www.rauki.pl/pl/c/TUGGO/4 a rozmawiałam z właścicielką i jak się umówisz to zrobi też z piłką którą chcesz( ja pytałam o planetki akurat i nie było problemu)

Najgorsze że nie mam pomysłu, mają być dla psa który początkuje w obi raczej z słabym chwytem więc musi być coś miłego dal pyska. Albo jakaś fajna piła.

Posted

StarMark piankowe? może piankowe z Trixie, bo na takiej to były u nas początki nakręcanie na piłkę.

nie jest jakaś mega trwała, ale mój uczył się na tej aportować http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/aportowanie/aport/30561

może piłki funny na sznurku?

Szarpaki polarowe czy inne zabawki tego typu, może: http://www.zooglobe.pl/product-pol-1560-Skinneeez-szakal-pluszowa-zabawka-dla-psa-z-plastikowa-butelka.html

czy inne zwierzątko z piszczałkami, choć do tego tematu różnie ludzie podchodzą..

Może szarpak gappay'a? albo piłka od nich.

Ciężko coś doradzić jak mamy tak ogólne krytierium.

Posted

Z piłek to ja jestem zachwycona crackle ball - tania, a u mnie sprawdza się rewelacyjnie jako piłka na przysmaki. Tylko to niezbyt do obi. Mam tez piłkę ażurową rugby z szarpakiem polarowym - fajna zabawka, tylko muszę wymienić szarpak bo jest lipny. Zapłaciłam z szarpakiem chyba 35zł w Woof.

Posted

Z piłek to ja jestem zachwycona crackle ball - tania, a u mnie sprawdza się rewelacyjnie jako piłka na przysmaki. Tylko to niezbyt do obi. Mam tez piłkę ażurową rugby z szarpakiem polarowym - fajna zabawka, tylko muszę wymienić szarpak bo jest lipny. Zapłaciłam z szarpakiem chyba 35zł w Woof.

Posted

A u mnie nadal obowiązuje zniżka na szarpaczki: http://www.dogomania.com/forum/topic/97225-sprzedamoddamkupi%C4%99-psie-akcesoria/page-73#entry15807622 i zostało mi jeszcze trochę gratisów do rozdania, więc warto się pośpieszyć ;) Szarpaki testowane przez m.in. setery i bullteriera, a ostatnio jedna klientka do mnie wróciła i zamówiła kolejne. Więc wygląda na to, że są dość wytrzymałe ;) Zapraszam wszystkich, bo to prawdopodobnie ostatnia seria.

Posted

O właśnie taką mam! Bawiłam się też klasyczną ażurówką holl-e-roller i tą mi się jakoś fajniej szarpie z psem.

Ja mam tą okrągłą, ale rugby ma koleżanka i też się nią bawimy. 
Okrągła jest sporo większa i też ją bardzo lubię, pies na niej wisi i nic się z nią nie dzieje :D