Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może być.
Jak brzmi pisownia oryginalna? Teoretycznie uczyłam się francuskiego :hmmmm:
ale pamiętam głównie, że 'trucizna' i 'ryba' różni się tylko jedną literka i minimalnie brzmieniem :evil_lol:

Posted

W tym przypadku,też różni sie jedną literką(pomijając mały"przecinek nad literką e).Zamiast naszego z(które się wymawia),pisze się s,czyli Tresor.
No to jak,zostaje francuskim skarbem;)?

Posted

Dziś dowiedziałam się o śmierci mojej Julki-z geriatrii.Duży cios i jeszcze wieksze zaskoczenie.Ostatni spacer zrobiłyśmy tydzień temu.Nic nie wskazywało na to,że juz się nie zobaczymy:-(
Jula była chyba najgrubszym psem na Paluchu.Lubiła jeść,zawsze i wszystko...
Miała swojego "męża",zwanego Romeo.To była taka ładna para.Najpierw mieszkali razem w pawilonie,pózniej zadomowili sie na geriatrii.Zawsze razem,nawet ogony "stracili" w podobnym czasie i okolicznościach,ale trzymali się...Teraz będzie juz inaczej,Romeo trzymaj się!
Twoja Julka czeka gdzieś na Ciebie,ale proszę,nie spiesz sie do Niej...

Posted

Dobrze, że chociaż kilku się udało. Pamiętam, jak przy adopcji jednego psiaka Morisowa pisała, że od początku geriatrii były stamtąd tylko dwie adopcje. I znowu mi się przypomina "śpieszmy się szukać im domów..."

Julka ['] :(

Posted

Kurczę, dla tylu psów (przede wszystkim starszych, pospolitych kundli) nie znajdzie się domu i ostatnim miejscem ich życia będzie schron. Beznadzieja. Dziś załapałam się na wychodzenie z I pawilonem (lżej niż z morisowej ;) psiskami) i dostawałąm same dziduszki. Jak siedziała z jednym z nich nie mogłam się powstrzymać od płaczu. Dziadziula - miła, grzeczna, wpychająca głowę na kolana i przyszła na Paluch w 2010 - i co Go teraz czeka? Ehh... Smutno dziś było. Suzi też taka smutna była w klatce jak odchodziłyśmy... :-(.

Ale zaskoczyło mnie trochę to, że w pawilonie I są po 2, 3, 4 psy. Dziś byłyśmy z boksem w którym były dwa psy wielkości Mufki, i to starsze.

Apropo starszych, dziś był jakiś dziadek w schronisku, z serii: chce koniecznie młodego pieska. Zastanawiam się po co? Jak ktoś ledwo ma siłę chodzić to jak ma zamiar biegać. Nie wspomnę już o tym, że pies może mieć więcej lat życia przed sobą, i co wtedy? Ci ludzie nie mają serca, rozumu, czy panicznie boją się starości?

Posted

Ciotki ja z zapytaniem, czy znacie kogoś kto miałaby w miare blisko i chciałaby mu się przeprowadzić wizytę przed adopcyjną dla szczeniaka. Dawna Praga południe obecnie gmina Wawer przy wiadukcie na Marsa...

• 2 weeks later...
Posted

W niedzielę suczynki były na spacerkach. Trochę powietrza zaczerpnęły, pojadły i do klatki – standard. Nic się u nich nie zmienia oprócz wieku. Zero zainteresowania ze strony odwiedzających, a szkoda, bo sunie złote. Zdjęcia ze spacerów:

Beczka u siebie na wątku - zdj
Frezja:

Sekwana:

Posted

Suzi (starzeje się już moje sunisko i serce pęka za każdym razem gdy ją muszę tam zostawić. Czy doczeka Swojego Domu???):

Safi (wesoła, zabawowa, grzeczna – sama i niechciana):

Mufka (mały diabełek):

Posted

Dzisiejsze sunie pawilonu VII

:loveu:

A tak Wielka Klucha zasuwa z powrotem do "domu" - w tempie, o które bym ją nie podejrzewała ani przez moment idąc w stroną OD schroniska :p

Sunia boi-dudek. Podobno w porównaniu z poprzednią edycją "akcji" zrobiła ogromne postępy.
Morisowa, Ty na nią mówisz "ASTka"? Dla mnie bardziej posokowiec, tzn. ona taka rasowa, jak i np. Veti - jakąś rasę w sobie ma, a pewnie i niejedną ;)

Posted

Ale to przecież już było w zeszłym tygodniu :/ Małe wariatki. Po niedzieli może Frezja pojedzie do domu (wprawdzie nie takiego wymarzonego), a jeśli nie, to jednak bym rozdzieliła panienki.

Posted

Wczoraj dostałam smsa od Pandory(niewidoma sunia,raz zwrócona,z tego właśnie powodu) i zamarłam...
Po długiej ciszy nagle wiadomość.Ale na szczęście DOBRA! Pani chciała sie pochwalić sunią,bo jest dla nich wyjatkowa:loveu:Mam obiecane zdjecia!

Posted

Dziś dostałam kolejne fotki,z majówki Pandory:loveu:Tu juz brakuje komentarza.
Dora na lodach:eviltong:,no nie mogę.
Kiedy do mnie przyjdziecie św.Trójco,abym mogła zdobyć już ostatnie ,brakujące szlify komputerowe?:mad:

Posted

[quote name='migdalena']To z "kosteczką" obowiązkowe:loveu:[/QUOTE]
To?
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/15.jpg[/IMG]

Czy to?
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/18.jpg[/IMG]

To też słodkie :) (ona była niegdyś szkieletorkiem? ;))
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/13.jpg[/IMG]

I te ogrodowe...
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/10.jpg[/IMG]