gops Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 [quote name='niedzwiadek:)']gops nie wiem co mam powiedziec, chcialabym Ci wspolczuc, ale nie potrafie, jestem zla na Ciebie i Twoich rodzicow... Kiedys gdzies wspomnialas, ze przyprowadzilas ja do domu bez wiedzy rodzicow, nie masz osiemnastu lat, nalezy Ci sie za to zjeb, ale nie bede tego komentowala, bo zrobilam to samo z moim pierwszym psem, mialam wtedy 14 lat, ale bylam pewna, ze mam warunki, rodzice jak go zobacza sie zgodza i nie ma ANI JEDNEGO przeciwwskazania zeby pojawil sie u nas pies. Drugim wyjsciem bylo danie mu domu tymczasowego, byl malutkim szczeniaczkiem w potrzebie, wiec bylo to chociaz tymczasowe rozwiazanie do czasu znalezienia odpowiednich wlascicieli. Zeby bylo smieszniej moj pies robi to samo co Twoja Kella, ma dni ze nie obszczeka nikogo, ma dni, ze nie przepusci zadnego, nienawidzi dzieci, innych psow, mezczyzn, czasami kobiet, nieraz osob starszych, boi sie kiji, miotel, aparasoli w rekach, potrafi sie rzucac, ugryzl raz obca osobe. Walcze z tym od roku, jest duzo lepiej, zasiegalam porad fachowcow, wiele sie nauczylam, szkole go i sa efekty, nawet kiedy ugryzl, nie pomyslalam, ze moglabym go oddac. To co robisz Ty, a przede wszystkim Twoi rodzice jest ogromnie nieodpowiedzialne, proponuje Kelle [B]uspic[/B] jako psa agresywnego, zaoszczedzisz jej cierpien, tulan po schroniskach, ludzi, ktorzy za to, ze sie rzuca beda ja bili, moze nawet zaoszczedzisz jej glodowki, budy w szcerym polu i przywiazania do drzewa w lesie. Wiem jestem sarkastyczna, a moze w zasadzie to juz jest cynizm, ale watpie, ze uda Ci sie znalezc dom gdzies w poblizu, z osoba, ktora zna sie na szkoleniu psow, pozwoli Ci ja widywac i bedziesz otzrymywala o niej stale informacje, wydajesz psa [B]agresywnego[/B] licz sie z tym, ze nie bedzie miala latwo w zyciu...[/quote] ja wiem... wiem ze zle robie.. ale niemam mozliwosci jej uczyc wychowywac ,niemam mozliwosci jej wziasc spowrotem .. myslalam o uspieniu...ale ja mam nadzieje ze znajde jej lepszy dom niz moj.. jesli nie znajde jej domu to napewno nie pozwole jej oddac do schroniska tylko uspie... ja mialam 15 lat jak ja przynioslam..i nie zaluje..jakby trafila na jakies ludzi ktorzy jeszcze bardziej by ja szczuli.. miala u mnie dobrze i u brata tez ale zeby jej pomoc potrzebne jest sporo czasu.. gdyby moj baster mial inny charakter..gdyby jakos sie dogadywali to nie byloby problemu byla by ze mna do konca.. :roll: narazie jest u brata zaprzyjaznia sie z jego dziewczyna i mam nadzieje ze ona mi pomoze i namowi go zeby kella zostala :roll:
gops Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 [quote name='psiara1996']Biedna Kellunia ...[/quote] ehhhh no biedna..
gops Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 [quote name='psiara1996']tak daleko od swojej najkochanszej panci[/quote] to tez prawda :roll: po tej akcji co mi zrobili narazie cisza nic nie mowia jak sie pytam co tam u kelli to mowia ze dobrze ...
Onomato-Peja Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 moze jakos uda sie pojsc na jkis kompromis , a z kella na jakies szkolenie , bo szkoda mi takiej psinki
gops Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 [quote name='psiara1996']moze jakos uda sie pojsc na jkis kompromis , a z kella na jakies szkolenie , bo szkoda mi takiej psinki[/quote] o szkoleniu juz im mowilam nawet chcialam za nie zaplacic ale twierdza ze niemaja czasu chodzic z psem na szkolenie chociaz dziewczyna brata siedzi caly dzien w domu bo nie pracuje... ona jest w porzadku stara sie jakos kelli pomoc .. wsumie to ma duzy wplyw na brata moze razem cos zdzialamy ehhh..
gops Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 [quote name='psiara1996']m am nadzieje[/quote] dobrze nie tylko ja mam nadzieje :)
Onomato-Peja Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 niewiem , co napisac ... , jeszcze niedawno ja bylam w podobnej sytuacji ... ale na szczescie , u mnie jest juz dobrze i tego zycze takze tobie
gops Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 [quote name='psiara1996']niewiem , co napisac ... , jeszcze niedawno ja bylam w podobnej sytuacji ... ale na szczescie , u mnie jest juz dobrze i tego zycze takze tobie[/quote] dobra juz wez bo zara dola zlapie ;) jutro o 9 idziemy do fryzjera z basterem :diabloti: zdjecia wkleje popoludniu ;)
gops Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 [quote name='psiara1996']ok , bede czekac ,[/quote] dobrze ze chociaz Ty ;)
Onomato-Peja Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 jestem ciekawa , jak bedzie wygladal pudel w wersji pudel
gops Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='psiara1996']jestem ciekawa , jak bedzie wygladal pudel w wersji pudel[/quote] :) ja tez jestem ciekawa :diabloti: wczoraj go wykapalam teraz go bede czesac i o 8.30 wychodze :razz:
jonQuilla Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]to czekam na pudla w wersji mini włos :eviltong:[/B][/FONT][/COLOR]
Onomato-Peja Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 no , ja sie chyba juz niedoczekam , dawac pudla!!!
gops Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][FONT=Georgia][B]to czekam na pudla w wersji mini włos :eviltong:[/B][/FONT][/COLOR][/quote] hejka :diabloti: pozniej narazie ide na rynek dam popoludniu fotki ;) [quote name='psiara1996']no , ja sie chyba juz niedoczekam , dawac pudla!!![/quote] heh nie oddam Ci go :diabloti: juz po fakcie...a byl taki piekny..puszysty...cudowny... ale juz niema...niema juz nic...:roll: ale jest szczesliwy :)
gops Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='psiara1996']pokazuj , bo jak nie... to sobie pojde[/quote] nie odchodz :roll: :roll: pokaze pozniej niemam czasu zeby zrobic zdjecia mu jutro urodziny babci cala rodzina u nas wiec pelno roboty ale postaram sie wieczorem wrzucic cos ;)
gops Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='psiara1996']dobra , no to czekam[/quote] prosze :) narazie kilka :) [IMG]http://images32.fotosik.pl/338/13a03ac8734551dbmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/338/a322df4ad6898be0med.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/346/9c42044289121e4dmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images29.fotosik.pl/261/0803902ee88c4fb9med.jpg[/IMG] [IMG]http://images34.fotosik.pl/338/89aaf14ac4021100med.jpg[/IMG]
jonQuilla Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]ale Pudlowy Pudel :multi::multi::loveu:[/B][/FONT][/COLOR]
gops Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 [quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][FONT=Georgia][B]ale Pudlowy Pudel :multi::multi::loveu:[/B][/FONT][/COLOR][/quote] tez tak mysle :razz: i ciesze sie razem z toba :evil_lol: :diabloti:
Selket Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Jaki pudlowy??? Raczej łysolek :roll: Cześć :multi:
Recommended Posts