Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BBeta']To nie jest przepychanka, przynajmniej z mojej strony, bo nie pytam złośliwie tylko z ciekawości i bądźmy poważni, nie pojadę 600 kilometrów, żeby poznać i ocenić psa, tym bardziej, że jak już wspominałam, nie znam żadnego WK, więc nie miałabym nawet punktu odniesienia, mogłabym porównać jej charakter co najwyżej do charakteru Bumiego i kilku innych AK, które miałam okazję poznać, a można je policzyć na palcach, bo to rzadka rasa ;)

Mu też szybko się uczy, ma ADHD, jest inteligentny i niezmordowany, ma podobny temperament do Boomiego, dzięki temu nieźle się dogadują :eviltong: Budowa też zbliżona, czyli co, jest Kelpikiem? :diabloti:[/QUOTE]
jednak Mu nie jest tak podobny do rasy jak Kleo .
z samego wyglądu mówie.

[quote name='Unbelievable']a Gram to kundelek? :grins:[/QUOTE]
Gram ma rodowód.

Posted

asiunia skoro jestes:evil_lol: czy u DONow istnieje opcja, ze zamiast mozolnych wystaw, zeby dojsc do repa badz suki hodowlanej wystarczy pojsc do zwiazku na opis przed komisja i dostac odpowiednie papiery, potem juz na "legalu" dopuszczac suke? nie wiem czy zrozumiale napisalam:lol: (to taki przerywnik tej jakze madrej dyskusji)

Posted

[quote name='Unbelievable']a może kradziony? :grins:[/QUOTE]
tak dzisiaj tez spadło u nas tyle śniegu .
ten sam poziom odpowiedźi .

Posted

[quote name='Agnes']asiunia skoro jestes:evil_lol: czy u DONow istnieje opcja, ze zamiast mozolnych wystaw, zeby dojsc do repa badz suki hodowlanej wystarczy pojsc do zwiazku na opis przed komisja i dostac odpowiednie papiery, potem juz na "legalu" dopuszczac suke? nie wiem czy zrozumiale napisalam:lol: (to taki przerywnik tej jakze madrej dyskusji)[/QUOTE]
Od kiedy DON został uznany za rasę przez FCI to chyba nie...:???::???::???:swoją drogą pierwsze słyszę o czymś takim,to miałoby działać na zasadzie przeglądu?albo jak u Ogara? Druga kwestia ja nie siedzę w owczarkach bo ich nie lubię,więc i może coś takiego istnieje ;) Paco to wpadka mojego męża a nie świadomy wybór ;)

Posted

[quote name='asiunia']Nie wszystkie..wystarczy wybrać takiego co nie szoruje dupskiem po ziemi i nie wygląda jak zminiaturyzowany grizzli:roll: Mój DON z powodzeniem łapie frisbee,biega przy rowerze i świetnie się spisuje na planu szkoleniowym,ciorając pozoranta i pokonując przeszkody;)[/QUOTE]

Ale ona właśnie chce takiego ciorającego dupą po ziemi :shake:
A Twój DON jest święty, umaszczenie ma boskie :mdleje:

Posted

[quote name='gops']jednak Mu nie jest tak podobny do rasy jak Kleo .
z samego wyglądu mówie.[/QUOTE]
Jak z samego wyglądu? :hmmmm: Chyba się pogubiłam. Przecież ustaliliśmy już wcześniej, że kundelków podobnych do Kelpie jest całe mnóstwo, w każdym schronisku znalazłoby się pewnie kilka ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Ale ona właśnie chce takiego ciorającego dupą po ziemi :shake:
A Twój DON jest święty, umaszczenie ma boskie :mdleje:[/QUOTE]
Mam takiego w bloku obok-Grafi się wabi...ma 6 lat i jest w stanie przejść jakieś 200-300 m. :/

Do świętości mu baaardzo daleko,hahaha :D

Posted

[quote name='BBeta']Jak z samego wyglądu? :hmmmm: Chyba się pogubiłam. Przecież ustaliliśmy już wcześniej, że kundelków podobnych do Kelpie jest całe mnóstwo, w każdym schronisku znalazłoby się pewnie kilka ;)[/QUOTE]
teraz mówię konkretnie o dwóch psach Mu i Kleo.
Kleo nie tylko jest podobna do WK ale jest identyczna a Mu jednak mniej podobny + ma odpowiedni charakter , pisałas że Mu też więc napisałam dlatego o wyglądzi.

Posted

hehe, ale tu śmiesznie. Kleo jest w typie kelpie, ale Lucas nie jest w typie ONka, mimo że prawdopodobieństwo spotkania psa w typie ONka jest, jak śmiem twierdzić, znacznie większe niż spotkanie psa w typie kelpie. to, jak bardzo była i nadal jest popularna rasa(ON), nie ma pewnie żadnego znaczenia :evil_lol:
na dodatek się okazało, że Gram ma kradziony rodowód, ale ja myślę, że to nie szkodzi, bo i tak jest najśliczniejszy :loveu:

Posted

[quote name='asiunia']Mam takiego w bloku obok-Grafi się wabi...ma 6 lat i jest w stanie przejść jakieś 200-300 m. :/

Do świętości mu baaardzo daleko,hahaha :D[/QUOTE]

Ale do niej to nie dociera... niestety... Moja pseuducha w wieku 11lat była bardzo ruchliwa, nawet bez problemu skakała... zero problemów ze stawami.
Aaa tam :P

Posted

[quote name='gops']dla mnie to Wy jesteście śmieszni . w grupie siła co nie.[/QUOTE]

Gops ja na tym forum, z nikim się nie spoufalam bardziej czy mniej, nie nalezę do żadnej grupy, pisze to co uważam i nie stoję po niczyjej stronie.. ale to co przeczytalem, cala dyskusje.. śmiem twierdzić, ze albo jestes pijana, albo świadomie idiotkę z siebie robisz albo jestes tak zagubiona w tym co piszesz, ze juz nie ogarniasz. Po prostu śmiech na sali..

Posted

[quote name='nick_']Gops ja na tym forum, z nikim się nie spoufalam bardziej czy mniej, nie nalezę do żadnej grupy, pisze to co uważam i nie stoję po niczyjej stronie.. ale to co przeczytalem, cala dyskusje.. śmiem twierdzić, ze albo jestes pijana, albo świadomie idiotkę z siebie robisz albo jestes tak zagubiona w tym co piszesz, ze juz nie ogarniasz. Po prostu śmiech na sali..[/QUOTE]
widocznie jestes jednostronny , albo czytasz to co uważasz za słuszne pomijając reszte.
zreszta wisi mi to :)

Posted

[quote name='motyleqq']hehe, ale tu śmiesznie. Kleo jest w typie kelpie, ale Lucas nie jest w typie ONka, mimo że prawdopodobieństwo spotkania psa w typie ONka jest, jak śmiem twierdzić, znacznie większe niż spotkanie psa w typie kelpie. to, jak bardzo była i nadal jest popularna rasa(ON), nie ma pewnie żadnego znaczenia :evil_lol:
na dodatek się okazało, że Gram ma kradziony rodowód, ale ja myślę, że to nie szkodzi, bo i tak jest najśliczniejszy :loveu:[/QUOTE]
nie napisałam w typie kelpie, napisałam że na pewno coś ma z kelpie i zdania nie zmieniłam nadal bo ją znam .
Lucas jest zwyczajnie brzydki jak na onka i jest takich jakich wiele w schronach a znajdź mi druga Kleo w schronie z wyglądem i charakterem takim .

Posted

[quote name='gops']teraz mówię konkretnie o dwóch psach Mu i Kleo.
Kleo nie tylko jest podobna do WK ale jest identyczna a Mu jednak mniej podobny + ma odpowiedni charakter , pisałas że Mu też więc napisałam dlatego o wyglądzi.[/QUOTE]
Ale ja nie twierdzę, że Mu jest Kelpikiem, to była ironia :eviltong:

WK to bardzo zróżnicowana rasa, widziałaś gdzieś w PL lub okolicach Working Kelpika w [URL="http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-prn1/c100.0.403.403/p403x403/75751_103273613165232_1666723413_n.jpg"]TYM[/URL] typie, który mógłby być rodziną Kleo? ;)

Posted

a co ma udowodnić ta dyskusja ?
bo ja już nie kumam wcale , o co tu chodzi :evil_lol:

Jak Ty gops tak gadasz ze staffikiem , to faktycznie on nie panimaju pa twajom :diabloti:

Kundel to jest takie zwierze , które może być podobne do wszystkiego. Zresztą rasy to serio różnią się pewnymi tam cechami , a w zasadzie jak można przeczytać , każda ma podobne potrzeby , zainteresowania ... One są podobne , ale nie takie same ;)

Można uznać , że moja Klementyna też jest bołdełkiem i kelpikiem i nawet Lucasem :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']nie napisałam w typie kelpie, napisałam że na pewno coś ma z kelpie i zdania nie zmieniłam nadal bo ją znam .
Lucas jest zwyczajnie brzydki jak na onka i jest takich jakich wiele w schronach a znajdź mi druga Kleo w schronie z wyglądem i charakterem takim .[/QUOTE]

co z tego, że jest wiele takich psów? przede wszystkim- co w tym dziwnego? ile ras jest tak bardzo popularnych jak ONki? i to popularnych od dobrych 20 lat? na co drugim podwórku ujada ON/DON, a raczej pies w typie. nie ma w tym nic zaskakującego, że jest mnóstwo ich również w schronach. to, że jest ich tak dużo, nie zmienia tego, że po prostu SĄ typie rasy

Etna też jest maliną, ONkiem, borderem, staffikiem i w ogóle wszystkim, zależnie od sytuacji :loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Ale ja nie twierdzę, że Mu jest Kelpikiem, to była ironia :eviltong:

WK to bardzo zróżnicowana rasa, widziałaś gdzieś w PL lub okolicach Working Kelpika w [URL="http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-prn1/c100.0.403.403/p403x403/75751_103273613165232_1666723413_n.jpg"]TYM[/URL] typie, który mógłby być rodziną Kleo? ;)[/QUOTE]
ja w Polsce nie widziałam żadnego co nie zmienia faktu że jest niemal identyczna :)

[quote name='Aleks89']hgahahaha a ty jesteś brzydka jak na kobietę.Lepiej?[/QUOTE]
a TY dla mnie jak na geja jestes brzydki na dodatek chamski i mało inteligentny . lepiej ?
ten sam poziom .

[quote name='Vectra']a co ma udowodnić ta dyskusja ?
bo ja już nie kumam wcale , o co tu chodzi :evil_lol:

Jak Ty gops tak gadasz ze staffikiem , to faktycznie on nie panimaju pa twajom :diabloti:

Kundel to jest takie zwierze , które może być podobne do wszystkiego. Zresztą rasy to serio różnią się pewnymi tam cechami , a w zasadzie jak można przeczytać , każda ma podobne potrzeby , zainteresowania ... One są podobne , ale nie takie same ;)

Można uznać , że moja Klementyna też jest bołdełkiem i kelpikiem i nawet Lucasem :evil_lol:[/QUOTE]
ma udowdnić tylko to że jest taka możliwość by pies który jest wyglądem i charaktere 100% podobny do rasy ma coś z tej rasy .

Posted

[quote name='gops']widocznie jestes jednostronny , [B]albo czytasz to co uważasz za słuszne pomijając reszte[/B].
zreszta wisi mi to :)[/QUOTE]

Gops brakuje mi slow.. sorry, ale jestes tak tępa, ze się w pale nie mieści.. napisałem jasno i wyraźnie, przeczytałem CALA DYSKUSJE.

Posted

Uspokójcie się już z tymi przepychankami, bo one do niczego nie doprowadzą ;-)
W każdej rasie jest tak, że osobniki się od siebie różnią, żadne nie są toćka w toćkę podobne :lol:
Mi też się wiele psów nie podoba, o gustach się nie dyskutuje, ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoją i nie da się drugiej osobie wmówić swojej racji i opinii ;-)

Posted

[quote name='nick_']Gops brakuje mi slow.. sorry, ale jestes tak tępa, ze się w pale nie mieści.. napisałem jasno i wyraźnie, przeczytałem CALA DYSKUSJE.[/QUOTE]
super cieszę się, jestem z Ciebie dumna.
masz swoje zdanie , ja mam swoje i nie życze sobie by ktos mnie wyzywał więc pochamuj się .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...