Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleks89']ON też kiedyś pasły:diabloti:Obecnie śmiem twierdzić ,że 90% ON zagryzłoby owce ,albo uciekło na jej widok:cool3:[/QUOTE]

jak się przeprowadzę to sobie zobaczę jak ON zareaguje na owieczki :cool3: tam gdzie chcemy się przeprowadzić facet ma duże stado i 2 borderki :cool3:
K kiedyś próbowała kozy paść :evil_lol::evil_lol: boski widok :diabloti:

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gops']Martyna poznałabys Kleo wypisz wymaluj kelpie i pewnie ma lepsze popędy niż wiekszość tych z rodo :lol:
a przecież to pewnie jakiś przypadek(tak mówią ludzie), kundelek , wystarczy poznać by zrozumiec że to nie może być przypadek i pies ma typowy charakter rasy w 100%.
Jeszcze raz wtrącę swoje trzy grosze :eviltong:

Martyna ma racje, skąd w Polskim schronisku znalazłby się Working Kelpie? Jedyna możliwość zgubił się, ale wtedy na 100% ktoś by go szukał. Możliwe, że Kleo ma coś z owczarka, stąd taki, a nie inny charakter, ale według mnie Kelpikiem nie jest ;) Kundelków, które łudząco przypominają Kelpie, szczególnie Working, jest naprawdę dużo, wstawiłam kiedyś w swojej galerii kilka przykładów, w tym świetną suczkę z Katowickiego schroniska, o :loveu:, podejrzewam, że nawet hodowca musiałby zastanowić się chwilę czy jest to WK czy zwykły kundelek :eviltong:

Posted

Zupełnie się nie znacie. A trzeba zajrzeć na PWP :diabloti:

Jak coś jest małe i białe, i gładkie to JRT. Jak włochate, to westie. Chyba, że czarne westie (autentyk!) :roflt: Jak większe i czarne z białym to border. Jak jeszcze większe i ma stojące uszy to ON. Kłapciate uszy - beagle/ogar/gończy turecki (to też autentyk!) :diabloti: Wilczaste - csv. Większe wilczaste - kaukaz. Cokolwiek "z tą mordą" - bullowate. Nawet jak jest bardziej bokserem czy jakimś molosem, nieważne!

Widzicie, życie jest proste, niepotrzebnie komplikujecie :grins:

Posted

[quote name='BBeta']Jeszcze raz wtrącę swoje trzy grosze :eviltong:

Martyna ma racje, skąd w Polskim schronisku znalazłby się Working Kelpie? Jedyna możliwość zgubił się, ale wtedy na 100% ktoś by go szukał. Możliwe, że Kleo ma coś z owczarka, stąd taki, a nie inny charakter, ale według mnie Kelpikiem nie jest ;) Kundelków, które łudząco przypominają Kelpie, szczególnie Working, jest naprawdę dużo, wstawiłam kiedyś w swojej galerii kilka przykładów, w tym świetną suczkę z Katowickiego schroniska, o :loveu:, podejrzewam, że nawet hodowca musiałby zastanowić się chwilę czy jest to WK czy zwykły kundelek :eviltong:

wiadome że nie jest psem czystej rasy raczej ale jednak nadal wydaje mi się że jakis kelpiak tam coś maczał .
jednak owczarki to nie to samo co kelpie a czytając sam opis charakteru sprawdza się w 100% + wygląd też w 100% co daje nieprawdopodbny przypadek w takim razie.
może te psy o których mówisz są wyglądem podobne ale raczej wątpie by miały taki charakter.
nawet się śmiałyśmy kiedyś jak czytałyśmy o kryzie przy szyi i się okazało że tez ma taką typową :evil_lol:
oczywiście ona nigdy nie mówi że to rasowy pies bo by skłamała , nie znamy jej pochodzenia ale gdy ktoś pyta jaka rasa mówi że podobna jest do takiej i takiej co jest prawdą .
no i nie raz już ja ludzie zaczepiali chwaląc jaki piękny kelpiak i myślę że gdyby kelpiki miały księge jak ogary bez problemu dostała by rodowód czy co tam się dostaje.
ją wystarczy poznać i wszystko staje sie jasne.

Posted

Zawsze mnie to straaasznie wkurzało, że się mieszańcowi na siłę rase chce przypisać. I nie piję tu tylko do Ciebie, gops, ale też do wspomnianego PWP. Moja sucz jak była mała to wyglądała jak Borderek w wersji mini. I niby widzę w niej teraz jakieś podobieństwo charakterem (bo z wyglądu to już od jakichś 2 lat nie :P) do BC, ale nikomu nie wmawiam, że jej praprapraprapraprababcia Borderem była. To zwykły buras ze wsi jest i nie wstydzę się tego przyznać :diabloti: Po prostu, kundel to kundel, rasowy nigdy nie będzie, choćby sobie człowiek nie wiadomo co wmawiał. To po co sobie wmawiać, żeby ego połechtać? :P

Posted

[quote name='gops']wiadome że nie jest psem czystej rasy raczej ale jednak nadal wydaje mi się że jakis kelpiak tam coś maczał .
jednak owczarki to nie to samo co kelpie a czytając sam opis charakteru sprawdza się w 100% + wygląd też w 100% co daje nieprawdopodbny przypadek w takim razie.
może te psy o których mówisz są wyglądem podobne ale raczej wątpie by miały taki charakter.
nawet się śmiałyśmy kiedyś jak czytałyśmy o kryzie przy szyi i się okazało że tez ma taką typową :evil_lol:
oczywiście ona nigdy nie mówi że to rasowy pies bo by skłamała , nie znamy jej pochodzenia ale gdy ktoś pyta jaka rasa mówi że podobna jest do takiej i takiej co jest prawdą .
no i nie raz już ja ludzie zaczepiali chwaląc jaki piękny kelpiak i myślę że gdyby kelpiki miały księge jak ogary bez problemu dostała by rodowód czy co tam się dostaje.
ją wystarczy poznać i wszystko staje sie jasne.[/QUOTE]
Zależy jeszcze jakie cechy charakteru masz na myśli, Mu też potrafi zaganiać i podszczypywać inne psy, a owczarka w przodkach raczej nie ma :eviltong:

Zazdroszczę, że mieszkacie w mieście, w którym ludzie wiedzą co to Kelpie, ja zawsze na pytanie co to za rasa odpowiadam Owczarek Australijski, a nie Kelpie ("Kel... co?!") :diabloti:

Posted

jak coś się zgadza w 50% albo 20% to co innego niż jak coś się zgadza w 100% zarówno w wyglądzie jak i charakterze .
ja nie wmawiam nikomu że coś jest rasowe bo jest podobne , tylko mówię bo jest identyczne zarówno wyglądem jak i charakterem.
i tu nie ma co wymyślać bo taka prawda.
każdy kto poznał tego psa na żywo nie ma żadnych wątpliwości .
sama nie wiem czy bym uwierzyła jakbym nie znała :) ale znam i wiem że coś jest na rzeczy .

Posted

[quote name='Aleks89']Tak ,bo ludzie wiedzą co to jest kelpie:) uwielbiam te Twoje bajki:)[/QUOTE]

[quote name='BBeta']Zależy jeszcze jakie cechy charakteru masz na myśli, Mu też potrafi zaganiać i podszczypywać inne psy, a owczarka w przodkach raczej nie ma :eviltong:

Zazdroszczę, że mieszkacie w mieście, w którym ludzie wiedzą co to Kelpie, ja zawsze na pytanie co to za rasa odpowiadam Owczarek Australijski, a nie Kelpie ("Kel... co?") :diabloti:[/QUOTE]
a czy ja napisałam że w Elblągu ? lub Polacy ? :lol:
pare razy była taka sytuacja, na dniu psa u nas w mieście, na starym mieście na spacerze, w Stegnie przez ludzi z Niemiec i pewnie z 10 innych razy których mi Asia nie mówiła albo mnie przy tym nie było .

Posted

[quote name='Aleks89']Tak ,bo ludzie wiedzą co to jest kelpie:) uwielbiam te Twoje bajki:)[/QUOTE]
Olek Ty podobno masz owczarka niemieckiego tak ? no cóż więc taki sam z niego woczarek jak z Kleo kelpie.
charakter i wygląd się zgadza prawda.

Posted

Gops-jesteś już dużą dziewczynką ,ale ze zmyślania nie wyrosłaś.:shake:
To powiedz jaki ma charakter w takim razie kelpie ,bo o ONku nie wiedziałaś nic więc kelpiaki pewnie zgłębiłeś równie mocno i Twoja wiedza na ich temat jest tak szeroka jak na temat stafików czy toyów rosyjskich :)

Posted

[quote name='gops']jak coś się zgadza w 50% albo 20% to co innego niż jak coś się zgadza w 100% zarówno w wyglądzie jak i charakterze .
ja nie wmawiam nikomu że coś jest rasowe bo jest podobne , tylko mówię bo jest identyczne zarówno wyglądem jak i charakterem.
i tu nie ma co wymyślać bo taka prawda.
każdy kto poznał tego psa na żywo nie ma żadnych wątpliwości .
sama nie wiem czy bym uwierzyła jakbym nie znała :) ale znam i wiem że coś jest na rzeczy .[/QUOTE]
ale ty cholera jasna nie znasz żadnego rasowego kelpie!

Posted

[quote name='Aleks89']Gops-jesteś już dużą dziewczynką ,ale ze zmyślania nie wyrosłaś.:shake:
To powiedz jaki ma charakter w takim razie kelpie ,bo o ONku nie wiedziałaś nic więc kelpiaki pewnie zgłębiłeś równie mocno i Twoja wiedza na ich temat jest tak szeroka jak na temat stafików czy toyów rosyjskich :)[/QUOTE]
jestes już dużym chłopcem a takim głupiutkim .
ja nie muszę nic udowadniać , jak ktoś ma ochotę zapraszam do nas zobaczyć .
ot tyle .

Posted

[quote name='gops']każdy kto poznał tego psa na żywo nie ma żadnych wątpliwości .[/QUOTE]
A czy osoby, które poznały Kleo i nie mają żadnych wątpliwości poznały też kiedyś na żywo jakiegoś prawdziwego WK, żeby mieć porównanie? :eviltong:

Posted

[quote name='Unbelievable']ale ty cholera jasna nie znasz żadnego rasowego kelpie![/QUOTE]
ale są ludzie którzy znają i potwerdzili to .

wiecie to nie mój pies to tym bardziej nie chce się wykłócać , poporstu wiem że mam racje bo znam tego psa.

Posted

[quote name='gops']ale są ludzie którzy znają i potwerdzili to .

wiecie to nie mój pies to tym bardziej nie chce się wykłócać , poporstu wiem że mam racje bo znam tego psa.[/QUOTE]
no są, tak samo jak ten twój behawiorysta :grins:

Posted

[quote name='Aleks89']ja nie mam ochoty oglądać kundla ,który ma w sobie tyle kelpie co Kaja bordera.[/QUOTE]
Luc ma tyle z onka co Baster miał z pit bulla :)
na tym samym poziomie odpowiadam .

[quote name='BBeta']A czy osoby, które poznały Kleo i nie mają żadnych wątpliwości poznały też kiedyś na żywo jakiegoś prawdziwego WK, żeby mieć porównanie? :eviltong:[/QUOTE]
nie wiem nigdy nie dyskutowałam z tymi ludźmi ,Asia miała by więcej do powiedzenia ale ona nie przesiaduję na dogo , nie jej klimaty .

Posted

[quote name='Unbelievable']no są, tak samo jak ten twój behawiorysta :grins:[/QUOTE]
co z nim nie tak ? widzę że Olkowi ufać nie można . cóż więćej nie popełnie tego błędu .

[quote name='Aleks89']Ty masz zawsze rację mimo ,że w dupie byłaś i gówno widziałaś:)[/QUOTE]
widze że dokładnie opisujesz siebie.

Posted

Ale temat Lucasa zakończyliśmy chyba prawda?On przynajmniej ma rodziców ,których naocznie było można stwierdzić.Kleo NIE.To po 1.
Po 2. gubisz się w swoich kłamstwach

Posted

[quote name='Aleks89']Ale temat Lucasa zakończyliśmy chyba prawda?On przynajmniej ma rodziców ,których naocznie było można stwierdzić.Kleo NIE.To po 1.
Po 2. gubisz się w swoich kłamstwach[/QUOTE]
tak wyszło że ja nigdy nie kłamie nie mam powodów , chyba że nie świadomie.

wygląd i charakter się zgadza nie ma możliwości by coś nie było na rzeczy dla mnie koniec tematu.

Posted

Ja nie miałam okazji poznać WK na żywo, więc nawet po poznaniu Kelo osobiście nie odważyłabym się ocenić na ile procent jej charakter zgadza się ze wzorcem ;) Przyznaje się bez bicia, że nawet na temat AK nie mam jakiejś wielkiej wiedzy ;)

A możesz napisać jakie jeszcze cechy charakteru zgodne z WK ma Kleo poza zaganianiem? ;)

Posted

[quote name='BBeta']Ja nie miałam okazji poznać WK na żywo, więc nawet po poznaniu Kelo osobiście nie odważyłabym się ocenić na ile procent jej charakter zgadza się ze wzorcem ;) Przyznaje się bez bicia, że nawet na temat AK nie mam jakiejś wielkiej wiedzy ;)

A możesz napisać jakie jeszcze cechy charakteru zgodne z WK ma Kleo poza zaganianiem? ;)[/QUOTE]

Nie odpowie Ci ,bo NIE WIE.:evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...