Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

naklejka-w USA chyba jest.U nas panda to wada.Była taka suka w PL do adopcji jakaś bez rodowodu bardzo stara.
gops-nie nie planuję ON użytka.Na dzień dzisiejszy:cool3:

Posted

[quote name='Amber']Aleks planuje dobermana :loveu: Razem po niego pojedziemy na wschód i już nie wrócimy :evil_lol:[/QUOTE]
łeee dobermana pfff
no chyba że czarnego :diabloti:

Posted

Amber-http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...96052437_n.jpg bierz suczka. Dziękuje szatanowi ,że czeko ,bo gdyby była czarna to chyba bym płakał w poduszkę.

A skąd to?

[quote name='gops']a białe? jak często się zdarzają ?
w Polsce był taki przypadek ?
z ciekawości pytam
Ciezko powiedziec bo sa usypiane. Nikt sie przeciez nie bedzie chwalil ze ten rep czy ta suka daje "zepsute" szczeniaki :p

Posted

"Uwaga! Sisa około 3 miesięczna suczka dobermana brązowego z kopiowanym ogonem szuka domku !!!
Zjawiskowa i urocza, mała szczeniaczka dobermana ( oczywiście bez papierów, nie ma pewności 100 % w czystej rasie, bo się na tym nie znam)
szuka dobrego i odpowiedzialnego domu!

Szukamy dla niej domu spokojnego i zrównoważonego, bez dzieci z osobą która większość czasu spędza w domu.

Znajduje się w Dt w Poznaniu,

Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna, ZOBOWIĄZANIE DO STERYLIZACJI w odpowiednim wieku- sprawdzimy oraz wizyta przed adopcyjna.

Zastrzegamy sobie prawo do wyboru odpowiedniego domu dla suni.

Kontakt w sprawie adopcji:
Alicja: 605579944"

Posted

[quote name='Amber']A skąd to?

Ciezko powiedziec bo sa usypiane. Nikt sie przeciez nie bedzie chwalil ze ten rep czy ta suka daje "zepsute" szczeniaki :p[/QUOTE]

A np. Owczarkarze czekoladowego ON sprzedadzą za 5koła mimo ,że to PET :lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']a zagania owieczki? :diabloti:
poza tym Boom chyba nie ma takiego stricte wystawowego rodowodu? :hmmmm:[/QUOTE]
Working Kelpie i Australian Kelpie to dwie inne rasy, Wrokingi nie są uznane przez FCI, nie łączy się WK i AK, więc Bumi jest tak zwanym showem, bez popędów oczywiście :eviltong:

[quote name='Unbelievable']poza tym w czechach te psy nie są aż tak szalenie popularne żeby samopas po ulicach biegały :grins:[/QUOTE]
Według strony klubu w Czechach mieszka 178 Kelpików ;)

Posted

Iiiii to jak bym jej uszy urżnęła to by po TOZ zadzwonili. Tym razem na serio :diabloti: A klapciaka to nie chce. Mam juz 2 jamniki.

Idziesz na łatwiznę Aleczku, nie ma to jak doberman w calym swoim po......aniu :evil_lol:

jakoś przy innych rasach nie ma tego problemu , podpalanych staffików nie uspyaja mimo że nie powinno ich być .

To jest dziwne, bo w PL sie rodzily kolorowe mioty, ale juz zagranica nigdy nie widzialam, zeby ktos sprzedawal takie szczeniaki. Mi sie podobaja izabelki szalenie :loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Working Kelpie i Australian Kelpie to dwie inne rasy, Wrokingi nie są uznane przez FCI, nie łączy się WK i AK, więc Bumi jest tak zwanym showem, bez popędów oczywiście :eviltong:

Według strony klubu w Czechach mieszka 178 Kelpików ;)[/QUOTE]
ale są przecież workingi z rodowodem FCI normalnie :hmmmm:

tylko? ja myślałam że więcej ich jest... może to nieaktualne dane

Posted (edited)

[quote name='Aleks89']178 to mało ,biorąc pod uwagę ,że pewnie w samej mojej "wsi" jest tyle ONków :lol:[/QUOTE]
A no mało ;)

[quote name='Unbelievable']ale są przecież workingi z rodowodem FCI normalnie :hmmmm:

tylko? ja myślałam że więcej ich jest... może to nieaktualne dane[/QUOTE]
Pokaż :diabloti:

Dane z 2012 roku ;)

[quote name='gops']BBeta a w Polsce? ile jest kelpików?
czyli te 178 tyczy sie showów?
workingi nie są policzone?[/QUOTE]
Nie mam pojęcia ;)
Tak, Australian Kelpie z rodowodem FCI

Edited by BBeta
Posted

[quote name='BBeta']

Pokaż :diabloti:

Dane z 2012 roku ;)[/QUOTE]
tak sobie szperam szperam i faktycznie ciężko znaleźć mi coś stricte workingowego z rodowodem FCI
ale na szczęście są jeszcze lekkie "showki" które wyglądają jakby były całkiem sensowne :diabloti: tylko też pewnie z owieczkami byłoby ciężko

Posted

[quote name='Unbelievable']tak sobie szperam szperam i faktycznie ciężko znaleźć mi coś stricte workingowego z rodowodem FCI
ale na szczęście są jeszcze lekkie "showki" które wyglądają jakby były całkiem sensowne :diabloti: tylko też pewnie z owieczkami byłoby ciężko[/QUOTE]
Skąd wiesz, że byłoby ciężko? ;) Po samej budowie jesteś w stanie ocenić instynkt psa? :eviltong:

Posted

[quote name='BBeta']Skąd wiesz, że byłoby ciężko? ;) Po samej budowie jesteś w stanie ocenić instynkt psa? :eviltong:[/QUOTE]
nie, po prostu jak się czegoś nie rozwija i nie używa to to zanika ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']nie, po prostu jak się czegoś nie rozwija i nie używa to to zanika ;)[/QUOTE]
Niekoniecznie, z resztą skąd pomysł, że Australian Kelpie nie są psami użytkowymi i są pokazywane tylko na wystawach? ;)

Posted

[quote name='BBeta']Niekoniecznie, z resztą skąd pomysł, że Australian Kelpie nie są psami użytkowymi i są pokazywane tylko na wystawach? ;)[/QUOTE]
to ja już chyba nie rozumiem tego podziału :diabloti:

Posted

Workingi są hodowane głównie do pracy przy owcach, więc najprawdopodobniej instynkt mają rzeczywiście lepszy, ale to nie znaczy, że Australian Kelpie nie sprawdzą się w pasterstwie i mają, jak twierdzisz, popędy ograniczone do minimum ;) AK też zaganiają owce ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...