Naklejka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Tak użytek. Fuj DON to dla mnie takie samo "piękno" jak chińczyk tybetan :P Ja lubię kudłate psy, więc niektóre DONy mi się podobają, sama miałam mixa :eviltong: http://vpx.pl/i/2012/12/18/Sara_%28174%29.jpg Takie umaszczenie jest dopuszczalne?
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Aleks89']Nie znam żadnego LuKasa:cool3:Kolor tak swoją drogą można mu podsycić jeśli by mi to przeszkadzało :) https://kraftwerkk9.com/recently-sold/page/7/ masz popatrz sobie :) takie mi sie bardzo podobają nie planujesz onka użytka z rodo ?:lol:
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 naklejka-w USA chyba jest.U nas panda to wada.Była taka suka w PL do adopcji jakaś bez rodowodu bardzo stara. gops-nie nie planuję ON użytka.Na dzień dzisiejszy:cool3:
Amber Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Aleks planuje dobermana :loveu: Razem po niego pojedziemy na wschód i już nie wrócimy :evil_lol:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Amber']Aleks planuje dobermana :loveu: Razem po niego pojedziemy na wschód i już nie wrócimy :evil_lol:[/QUOTE] łeee dobermana pfff no chyba że czarnego :diabloti:
Amber Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Niech wszyscy biorą czarne! Bedzie więcej brązów dla mnie :multi: :lol:
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Amber-http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/67899_3634178473668_796052437_n.jpg bierz :D suczka. Dziękuje szatanowi ,że czeko ,bo gdyby była czarna to chyba bym płakał w poduszkę.:evil_lol: Żadnego dobermana ZA DUŻE są ,za durne ,za krótko żyją i są zbyt zdechlate:diabloti:NIE NIE NIE. Jedyne co chciałbym na JUŻ to stafik ,a na potem to nie wiem:lol:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 a białe? jak często się zdarzają ? w Polsce był taki przypadek ? z ciekawości pytam
Amber Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Amber-http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...96052437_n.jpg bierz suczka. Dziękuje szatanowi ,że czeko ,bo gdyby była czarna to chyba bym płakał w poduszkę. A skąd to? [quote name='gops']a białe? jak często się zdarzają ? w Polsce był taki przypadek ? z ciekawości pytam Ciezko powiedziec bo sa usypiane. Nikt sie przeciez nie bedzie chwalil ze ten rep czy ta suka daje "zepsute" szczeniaki :p
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 "Uwaga! Sisa około 3 miesięczna suczka dobermana brązowego z kopiowanym ogonem szuka domku !!! Zjawiskowa i urocza, mała szczeniaczka dobermana ( oczywiście bez papierów, nie ma pewności 100 % w czystej rasie, bo się na tym nie znam) szuka dobrego i odpowiedzialnego domu! Szukamy dla niej domu spokojnego i zrównoważonego, bez dzieci z osobą która większość czasu spędza w domu. Znajduje się w Dt w Poznaniu, Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna, ZOBOWIĄZANIE DO STERYLIZACJI w odpowiednim wieku- sprawdzimy oraz wizyta przed adopcyjna. Zastrzegamy sobie prawo do wyboru odpowiedniego domu dla suni. Kontakt w sprawie adopcji: Alicja: 605579944"
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Amber']A skąd to? Ciezko powiedziec bo sa usypiane. Nikt sie przeciez nie bedzie chwalil ze ten rep czy ta suka daje "zepsute" szczeniaki :p[/QUOTE] A np. Owczarkarze czekoladowego ON sprzedadzą za 5koła mimo ,że to PET :lol:
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Amber'] Ciezko powiedziec bo sa usypiane. Nikt sie przeciez nie bedzie chwalil ze ten rep czy ta suka daje "zepsute" szczeniaki :p o kurcze.. jakoś przy innych rasach nie ma tego problemu , podpalanych staffików nie uspyaja mimo że nie powinno ich być . tak swoją drogą mega stafficzka podpalana http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/402506_4923781172873_371802827_n.jpg siostra Honey
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']a zagania owieczki? :diabloti: poza tym Boom chyba nie ma takiego stricte wystawowego rodowodu? :hmmmm:[/QUOTE] Working Kelpie i Australian Kelpie to dwie inne rasy, Wrokingi nie są uznane przez FCI, nie łączy się WK i AK, więc Bumi jest tak zwanym showem, bez popędów oczywiście :eviltong: [quote name='Unbelievable']poza tym w czechach te psy nie są aż tak szalenie popularne żeby samopas po ulicach biegały :grins:[/QUOTE] Według strony klubu w Czechach mieszka 178 Kelpików ;)
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 178 to mało ,biorąc pod uwagę ,że pewnie w samej mojej "wsi" jest tyle ONków :lol:
Amber Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Iiiii to jak bym jej uszy urżnęła to by po TOZ zadzwonili. Tym razem na serio :diabloti: A klapciaka to nie chce. Mam juz 2 jamniki. Idziesz na łatwiznę Aleczku, nie ma to jak doberman w calym swoim po......aniu :evil_lol: jakoś przy innych rasach nie ma tego problemu , podpalanych staffików nie uspyaja mimo że nie powinno ich być . To jest dziwne, bo w PL sie rodzily kolorowe mioty, ale juz zagranica nigdy nie widzialam, zeby ktos sprzedawal takie szczeniaki. Mi sie podobaja izabelki szalenie :loveu:
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']Working Kelpie i Australian Kelpie to dwie inne rasy, Wrokingi nie są uznane przez FCI, nie łączy się WK i AK, więc Bumi jest tak zwanym showem, bez popędów oczywiście :eviltong: Według strony klubu w Czechach mieszka 178 Kelpików ;)[/QUOTE] ale są przecież workingi z rodowodem FCI normalnie :hmmmm: tylko? ja myślałam że więcej ich jest... może to nieaktualne dane
gops Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 BBeta a w Polsce? ile jest kelpików? czyli te 178 tyczy sie showów? workingi nie są policzone?
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 (edited) [quote name='Aleks89']178 to mało ,biorąc pod uwagę ,że pewnie w samej mojej "wsi" jest tyle ONków :lol:[/QUOTE] A no mało ;) [quote name='Unbelievable']ale są przecież workingi z rodowodem FCI normalnie :hmmmm: tylko? ja myślałam że więcej ich jest... może to nieaktualne dane[/QUOTE] Pokaż :diabloti: Dane z 2012 roku ;) [quote name='gops']BBeta a w Polsce? ile jest kelpików? czyli te 178 tyczy sie showów? workingi nie są policzone?[/QUOTE] Nie mam pojęcia ;) Tak, Australian Kelpie z rodowodem FCI Edited December 18, 2012 by BBeta
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta'] Pokaż :diabloti: Dane z 2012 roku ;)[/QUOTE] tak sobie szperam szperam i faktycznie ciężko znaleźć mi coś stricte workingowego z rodowodem FCI ale na szczęście są jeszcze lekkie "showki" które wyglądają jakby były całkiem sensowne :diabloti: tylko też pewnie z owieczkami byłoby ciężko
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']tak sobie szperam szperam i faktycznie ciężko znaleźć mi coś stricte workingowego z rodowodem FCI ale na szczęście są jeszcze lekkie "showki" które wyglądają jakby były całkiem sensowne :diabloti: tylko też pewnie z owieczkami byłoby ciężko[/QUOTE] Skąd wiesz, że byłoby ciężko? ;) Po samej budowie jesteś w stanie ocenić instynkt psa? :eviltong:
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']Skąd wiesz, że byłoby ciężko? ;) Po samej budowie jesteś w stanie ocenić instynkt psa? :eviltong:[/QUOTE] nie, po prostu jak się czegoś nie rozwija i nie używa to to zanika ;)
Aleks89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 ON też kiedyś pasły:diabloti:Obecnie śmiem twierdzić ,że 90% ON zagryzłoby owce ,albo uciekło na jej widok:cool3:
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Unbelievable']nie, po prostu jak się czegoś nie rozwija i nie używa to to zanika ;)[/QUOTE] Niekoniecznie, z resztą skąd pomysł, że Australian Kelpie nie są psami użytkowymi i są pokazywane tylko na wystawach? ;)
Unbelievable Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='BBeta']Niekoniecznie, z resztą skąd pomysł, że Australian Kelpie nie są psami użytkowymi i są pokazywane tylko na wystawach? ;)[/QUOTE] to ja już chyba nie rozumiem tego podziału :diabloti:
BBeta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Workingi są hodowane głównie do pracy przy owcach, więc najprawdopodobniej instynkt mają rzeczywiście lepszy, ale to nie znaczy, że Australian Kelpie nie sprawdzą się w pasterstwie i mają, jak twierdzisz, popędy ograniczone do minimum ;) AK też zaganiają owce ;)
Recommended Posts