gops Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='nick_']JA NIC NIE SUGERUJE! Gops, nie wyszło Ci i tyle, każdemu się zdarza, głowa do góry, następnym razem zdasz.. nie miałem nic złego na myśli, pisząc to, a tym bardziej Ciebie!! wiem, nie jestem typem człowieka który się nadto przejmuję :) tylko serio niektóre posty źle zabrzmiały . [quote name='vege*']http://img32.imageshack.us/img32/6773/zdjcie0429p.jpg jak zobaczyłam to zdj to, aż się zdziwiłam, że masz przy smyczy mały karabińczyk :lol:, albo się tak przy tym wielkim kółku wydaje, te szelki to 3 czy 4 cm? 4cm , a karabińczyk jest mały :diabloti: tzn taki zwykły średni ale smycz jest firmy dingo bardzo porządna już tą smycz sprawdziłam na wiele sposobów i jest ok :lol:
vege* Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 a wygodna jest? bo czasami myślałam, czy by sobie nie kupić jakiejś linki i sobie nie zrobić :evil_lol:
gops Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='vege*']a wygodna jest? bo czasami myślałam, czy by sobie nie kupić jakiejś linki i sobie nie zrobić :evil_lol:[/QUOTE] wątpie by samemu robiona była tak samo wytrzymała ;) wygodna bardzo jest , lekka i lekko rozciągliwa .
gops Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 i wczorajsze przytulaski :) Uploaded with ImageShack.us
nick_ Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Gops, ja nie miałem nic złego na myśli.. ale serio, matma była łatwa, widziałem zadania, dlatego to skomentowałem, tym bardziej podałem przykład dwóch matołów, które zdały z niezłym wynikiem, to wszystko.. Tobie nie wyszło i tyle, czy ja się odniosłem do Twojej osoby? - nie.
gops Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='vege*']jakie grzeczne :loveu: albo to tylko pozory:diabloti:[/QUOTE] a tam pozory ... bywają grzeczne :eviltong: [quote name='nick_']Gops, ja nie miałem nic złego na myśli.. ale serio, matma była łatwa, widziałem zadania, dlatego to skomentowałem, tym bardziej podałem przykład dwóch matołów, które zdały z niezłym wynikiem, to wszystko.. Tobie nie wyszło i tyle, czy ja się odniosłem do Twojej osoby? - nie.[/QUOTE] :evil_lol: nie przejmuj się , serio ja się nie przejmuję .
gops Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 ja mam lekkie wyrzuty sumienia że mieszkamy w bloku i suka w te upały większośc dnia przesypia , dopiero pod wieczór się ożywia a wtedy najczęściej idziemy nad wodę więc pozwoliłam ojcu zabrać ją na działke , nie wiem kiedy wróci może za tydzień :) ale będzie ciągle na dworze poleży w cieniu , na działce ma duże oczko wodne z którego sobie korzysta kiedy zechcę i pływa więc myślę że lepsze to niż siedzenie ze mną w domu . może do niej dojadę we wtorek/środek jak będę miała z kim . dostali instrukcje obsługi tzn brat i ojciec wiedzą żeby psa nie karmić ciastkami i kotletami bo potem sa problemy , obiecali że nic nie dostanie prócz suchej i ewentualnie jednej kanapeczki no ale im wybaczam tą kanapeczke aby nie ciastka i kotlety jak ostatnio , bo 2 dni mi suka chorowała po powrocie . znowu będę tęsknić ale trudno .
Victoria Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 oj jak ja bym sobie tak chciała od potworków odpocząć :evil_lol: Heh Ty masz spokój a Misia radoche ;P
murakami Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='gops']wiem, nie jestem typem człowieka który się nadto przejmuję :) tylko serio niektóre posty źle zabrzmiały . 4cm , a karabińczyk jest mały :diabloti: tzn taki zwykły średni ale smycz jest firmy dingo bardzo porządna już tą smycz sprawdziłam na wiele sposobów i jest ok :lol:[/QUOTE] Cieszę się, że Ci się dingo sprawdza. Ona tylko tak wygląda niewinnie, ale jest naprawdę bardzo wytrzymała.
gops Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='Victoria']oj jak ja bym sobie tak chciała od potworków odpocząć :evil_lol: Heh Ty masz spokój a Misia radoche ;P[/QUOTE] no ona nawet sie nawet za mna nie ogląda jak jedzie... ale kazałam ją zwrócić w poniedziałek :lol: [quote name='murakami']Cieszę się, że Ci się dingo sprawdza. Ona tylko tak wygląda niewinnie, ale jest naprawdę bardzo wytrzymała.[/QUOTE] a no myślałam że nie będę jednak używać i poczeka na szczeniaka ale wytrzymała pare spacerów i to nie tylko szarpnięc Misi ale też Kleo 7kg cięższej więc jest ok . co jakiś czas używam :) jutro wraca brat a co najważniejsze aparat :lol: w końcu .
Bobryna Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='gops']ja mam lekkie wyrzuty sumienia że mieszkamy w bloku i suka w te upały większośc dnia przesypia , dopiero pod wieczór się ożywia a wtedy najczęściej idziemy nad wodę więc pozwoliłam ojcu zabrać ją na działke , nie wiem kiedy wróci może za tydzień :) ale będzie ciągle na dworze poleży w cieniu , na działce ma duże oczko wodne z którego sobie korzysta kiedy zechcę i pływa więc myślę że lepsze to niż siedzenie ze mną w domu . może do niej dojadę we wtorek/środek jak będę miała z kim . dostali instrukcje obsługi tzn brat i ojciec wiedzą żeby psa nie karmić ciastkami i kotletami bo potem sa problemy , obiecali że nic nie dostanie prócz suchej i ewentualnie jednej kanapeczki no ale im wybaczam tą kanapeczke aby nie ciastka i kotlety jak ostatnio , bo 2 dni mi suka chorowała po powrocie . znowu będę tęsknić ale trudno .[/QUOTE] Podziwiam zaufanie do rodziny ;) ja bym nie mogła zostawić psów pod dłuższą opieką rodziców :p Blusia dostawałaby cały czas jakiś niezdrowe kąski, Czesio nie miałby spokoju - ciągle by ktoś go podnosił i przytulał...koszmar :shake:
gops Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 powiedźmy że ufam , faktycznie dokarmiają ją trochę ale bez przesady potrafią zrozumieć co wolno a co nie, żadnej czekolady czy słodyczy od nich nie dostanie(prędzej kawałek kanapki lub kawałek mięsa z obiadu). tylko muszą pilnować gości to gorsza część zadania bo ja pilnuję a oni olewają a potem pies wrócił i 2 dni biedna była chora przez ich jedzenie, teraz już będą pilnować bo im powiedziałam co ich czeka jak znowu wróci chora . jak nie prośbą to groźbą :) wole żeby sobie siedziała całe dnie na dworze niż w domu w bloku i spacer porządny tylko wieczorem .
Agnes Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Madra decyzja :) Mysle, ze Misia jest tam szczesliwa moczac tylek w wodzie i lezac na sloncu :)
Migori Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Moja gorzej znosi upał na działce. W domu śpi sobie na kaflach w kuchni albo na balkonie. Na działce łazi i brynczy, bo jej wiecznie gorąco i nie może sobie miejsca znaleźć. Wszystkim gra na nerwach, bo zamiast leżeć na chłodnym pozbruku to łazi i marudzi, tam nie, siam nie, pić nie, siku nie itd. Bosh gorzej niż z dzieckiem. Dlatego jutro chyba zostanę z nią w domu, bo doprowadzi mnie do szaleństwa. U nas dziś 35stopni. Idzie zwariować. Powietrze stoi.
gops Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 wróciliśmy , z mega małą wagą 15,2kg z samego rana bez jedzenia , teraz ma pewnie koło 15,7- jutro zważę . parę fot na początek :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us na razie tyle
Victoria Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 ojaciekręce jak jej cuuuuuuudnie w tej obroży!! :loveu::loveu::loveu:
Migori Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Testy wytrzymałości obroży ?:) Chyba przeszła śpiewająco..
gops Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Victoria']ojaciekręce jak jej cuuuuuuudnie w tej obroży!! :loveu::loveu::loveu: :) też tak uważam :lol: [quote name='Migori']Testy wytrzymałości obroży ?:) Chyba przeszła śpiewająco.. sprawdzałam czy można ufać klipsowi , niestety żaden kot nie chciał współpracować :evil_lol: musiałam machać piłeczką . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us a to się nazywa foch Uploaded with ImageShack.us jak widać odzyskałam aparat :multi:
Naklejka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Śliczna ta nowa obroża. Miśka waży tyle co Arni :P
gops Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Victoria']haha, foch wymiata! :evil_lol: :) [quote name='Naklejka']Śliczna ta nowa obroża. Miśka waży tyle co Arni :P dzięki , no to Arni nie taki mały , chociaż ma inną budowe wydaję się mi się wyższy . moja taka niska, zbita ale i sierść u niego to ciężko stwierdzić. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us a na działce mieliśmy gości , codziennie przychodziły do nas zajączki :) 3 sztuki , 2 malutkie max paro miesięczne jeszcze widać było na nich ten puch , i chyba ich matka. niestety nasze psy nie są gościnne i chciały unicestwić gości , zajączki przychodziły codzinnie z rana i po deszczu . nawet te małe bez problemu uciekały przed psami(niestety 2 razy zdążyły za nimi pognać ale na zamkniętej działce) i wylatywały jakimiś dziurami w płocie o których istnieniu nie wiedziałam .
Naklejka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Arni chyba jest wyższy... a ostatnio umięśnił się trochę :D Więcej ruchu, bieganie przy rowerze, ostatnio nawet ciągał ciężary :evil_lol: i zaczyna wyglądać jak pies, a nie jak flak. Ładne zdjęcia! ;)
Unbelievable Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 http://img254.imageshack.us/img254/353/dsc05188c.jpg :loveu:
gops Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Unbelievable']http://img254.imageshack.us/img254/353/dsc05188c.jpg :loveu: no nie mów że Ci się podoba :evil_lol: jeszcze jedno i na dzisiaj starczy , idę spać :) Uploaded with ImageShack.us
Recommended Posts