gops Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='Migori'][URL]http://img89.imageshack.us/img89/3893/dsc01172n.jpg[/URL] - No kurde Ci powiem że futro ma bardzo fajne! Całkiem inny pies. A moja sucza kocha wszystkich! O! I za to czasem mam ochotę ją kilim :)[/QUOTE] no to się cieszę że widać poprawę :lol: no nikomu nie dogdzisz , jak nie lubi źle, jak lubi za mocno też źle :lol: [quote name='zaba14']Cześć !! :) Miśka śliczna :P :P ale to chyba wiadomooo :) jak zareagowała na nowy kantarek? ;) nasz jest bardzooo wąski :) tzn. paseczki sa wąskie ;) mam taką samą smycz :P z tym że moja nieprzepinana ;) ale używam jej najczęściej dlatego że jest krótka :))[/QUOTE] ona kantarka nie lubi , żadnego , kagańca już nawet nie ściąga a kantarek ciągle próbuję , nie wiem dlaczego . w każdym razie coś tam wisi na szyi i w razie czego mandatu nie dostaniemy :razz: smycz bardzo wygodna :lol: [quote name='*Monia*']Misia i wyładniała i ładnie schudła :loveu:. Czym ją karmisz, bo wiem że czytałam ale nie pamiętam :roll: Przyślij ich do mnie, Hexolina chętnie pobiega bo my nawet we dwójkę nie nadążamy i rąk do rzucania nigdy za mało :evil_lol: [SIZE=1]Jak wczoraj poczytałam to nie mogłam napisać, nie chcę myśleć o psiej starości... :-([/SIZE][/QUOTE] :evil_lol: wyładniała mówisz? :lol: karmie taste of the wild , narazie dopiero 2 miesiące ale zaraz mi się worek kończy i kupię 2 kolejne bo naprawdę świetna karma ;) ok następnym razem dam im adres waszej galerii na dogo :evil_lol: ehh to smutny temat faktycznie :roll:
*Monia* Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='gops']:evil_lol: wyładniała mówisz? :lol: karmie taste of the wild , narazie dopiero 2 miesiące ale zaraz mi się worek kończy i kupię 2 kolejne bo naprawdę świetna karma ;-) ok następnym razem dam im adres waszej galerii na dogo :evil_lol: ehh to smutny temat faktycznie :roll:[/QUOTE] Jakaś taka ładniejsza jest :eviltong: Dla mnie obecnie za droga, ale jak tak chwalisz to może wypróbujemy. Nutra Shinie nie służy.. Ok :p Dla mnie to będzie nie do przeżycia :shake:
gops Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='*Monia*']Jakaś taka ładniejsza jest :eviltong: Dla mnie obecnie za droga, ale jak tak chwalisz to może wypróbujemy. Nutra Shinie nie służy.. Ok :p Dla mnie to będzie nie do przeżycia :shake:[/QUOTE] kwestia obcięcia pewnie, zostawiłam jej irokeza i wycięłam mocniej głowę . no niestety nie jest taka tania, ja mam o tyle dobrze ,że mi tata daje 150zł na żarcie na 2 miesiące , ja dokładam resztę i kupuję totw 2 worki 6,8kg i mam na 2 miechy więc nie najgorzej. przy 2 średnio/dużych psach to więcej schodzi niestety . mojej nie służyło praktycznie nic ... naprawdę miałam karmy z różnych półek cenowych i jakościowych albo alergia, albo poranne wymioty albo dojadanie na spacerach, kiepska sierść , wielkie koopy . tak naprawdę dopiero na totw jest wszystko ok . masz młode psy nie musisz jeszcze myśleć o ich starości .
*Monia* Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Takie obcięcie jej pasuje :lol: Też tyle tata mi na jedzenie daje, ale teraz pracuję więc myślę nad czymś z wyższej półki ;). 15kg to mamy na niewiele ponad miesiąc. A jakie jest dawkowanie totw u Misi? Jak spore to nie będę próbować bo jak Hexolinie rozepcham żołądek to znowu będzie bawiła się w odkurzacz :mad:. Karmy kupuję tylko takie gdzie jest ok. 250 na 24 kg psa ;). Hexolinie już wąsy siwieją i to mi o jej wieku przypomina...
gops Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='*Monia*']Takie obcięcie jej pasuje :lol: Też tyle tata mi na jedzenie daje, ale teraz pracuję więc myślę nad czymś z wyższej półki ;). 15kg to mamy na niewiele ponad miesiąc. A jakie jest dawkowanie totw u Misi? Jak spore to nie będę próbować bo jak Hexolinie rozepcham żołądek to znowu będzie bawiła się w odkurzacz :mad:. Karmy kupuję tylko takie gdzie jest ok. 250 na 24 kg psa ;). Hexolinie już wąsy siwieją i to mi o jej wieku przypomina...[/QUOTE] wiesz co , u mnie był problem na początku z dawkowaniem na opakowaniu pisze ze Miś musi jeść koło 200-220g czyli norma u nas , ale mi chudła i chudła ... aż się wystraszyłam . zwiększyłam do 230 czasami do 240g bo nie chciałam przesadzić z tym odchudzaniem . ale poczytałam i to jest częsta reakcja psa na zmienia karmy ze zwykłej na bez zbożową . zwyczajnie spala nadmiar tłuszczu i po jakimś czasie się to normuję . mi 2 worki 6,8kg starczają na 2 miesiące nawet trochę dłużej . żeby Cię pocieszyć Miś ma siwe uda, i łapy :evil_lol: a ma 3 lata.
*Monia* Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Shina Brita large jadła 230 i nie chciała przytyć. Spróbujemy w takim razie rybki, tata będzie w końcu zadowolony bo na kurczakowe karmy marudzi :lol:. Ale jeszcze mamy z 10 kg NN i trzeba to zjeść :p Pocieszyłam się jak zobaczyłam znajomego 5cio letniego beagla który ma siwy cały pysk i bym go nie poznała :-o
gops Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='*Monia*']Shina Brita large jadła 230 i nie chciała przytyć. Spróbujemy w takim razie rybki, tata będzie w końcu zadowolony bo na kurczakowe karmy marudzi :lol:. Ale jeszcze mamy z 10 kg NN i trzeba to zjeść :p Pocieszyłam się jak zobaczyłam znajomego 5cio letniego beagla który ma siwy cały pysk i bym go nie poznała :-o[/QUOTE] moja je bizona na przemian z przepiórką , bo to są karmy dla psów aktywnych , nie chciałam ryzykować z rybką , na rybkę przerzucę ją na zimę żeby się nie spasła znowu :lol: moja po NN miała łupież :roll: co do beagla to kwestia koloru psa też , na czarnych widać najmocniej .
gops Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 w końcu wakacje , a jak wakacje to i działka . wróciłyśmy wczoraj jedziemy jutro znowu :evil_lol: suki czyt. Miś i Kleo dzielnie bronią działki , Kleo aż za bardzo włącza jej się chyba "owczarek" wtedy i groźnie ujada. zarośnięta sucz [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg707/scaled.php?server=707&filename=dsc01417k.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg707/scaled.php?server=707&filename=dsc01461a.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=dsc01369z.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc01321o.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg84/scaled.php?server=84&filename=dsc01445s.jpg&res=medium[/IMG] narazie tylko tyle ;) i filmik , taki posłuszny pies:evil_lol: jak zwykle gdy trzeba to się nie słucha :lol: [video=youtube;t7c8c-HTbmc]http://www.youtube.com/watch?v=t7c8c-HTbmc[/video]
*Monia* Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Jaki grzeczny wyszkolony piesek :loveu:. Jak bym Shinę widziała, tylko Shinuch nie chce skakać do piłki. Psy stróżujące to normalka na ogrodzonym terenie, moje kundle też kiedyś nie szczekały na podwórku, a teraz psy obronne się zrobiły :mad:. Zazdroszczę wakacji i wyjazdów...
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='*Monia*']Jaki grzeczny wyszkolony piesek :loveu:. Jak bym Shinę widziała, tylko Shinuch nie chce skakać do piłki. Psy stróżujące to normalka na ogrodzonym terenie, moje kundle też kiedyś nie szczekały na podwórku, a teraz psy obronne się zrobiły :mad:. Zazdroszczę wakacji i wyjazdów...[/QUOTE] taaaaaaak bardzo grzeczny :diabloti::lol: o a czemu nie chce skakać ? może ją łapy bolą czy coś . tzn psy stróżujące, to jest tak że Kleo szczeka przy bramie , Miśka szczeknie kilka razy i wraca bo widzi że nic się nie dzieje a często w ogóle nie szczeka ale wiem że jak ktoś będzie chciał na działkę wejść to od razu podleci i zaatakuję. oby to nie były moje ostatnie wakację .. ;) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc01361af.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/7498/dsc01361af.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/dsc01297jc.jpg/][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/4723/dsc01297jc.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc01344pj.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/8309/dsc01344pj.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [QUOTE]taaaaaaak bardzo grzeczny :diabloti::lol: o a czemu nie chce skakać ? może ją łapy bolą czy coś . tzn psy stróżujące, to jest tak że Kleo szczeka przy bramie , Miśka szczeknie kilka razy i wraca bo widzi że nic się nie dzieje a często w ogóle nie szczeka ale wiem że jak ktoś będzie chciał na działkę wejść to od razu podleci i zaatakuję. oby to nie były moje ostatnie wakację .. ;-)[/QUOTE]Aniołek :loveu: :evil_lol: Nie chce skakać do piłki w ręku, bo piłka w ręku jest moja wg jej mniemania, ona jest ograniczona umysłowo i nie mogę zbyt dużo wymagać :evil_lol:. Jak piłka w locie to wyskakuje jak kangur :lol: Łowczarki mają to do siebie że drą paszcze, ja mam sztuk dwa takich rozdarciuchów i wiele rzutów łańcuchem/kluczami mnie kosztowało żebym mogła je odwołać zanim się rozedrą ;). Shina też odgryzie nogę jak ją nieproszony gość odwiedzi, a refleks skubana ma taki że nie wiem kiedy mi na udzie zawisła jak z Hexą się spięły :roll: Pewnie jeszcze jakieś wakacje będziesz miała jak zasłużysz ;). Ja już swoje ostatnie wakacje miałam w tamtym roku.. Dziwnie Misia zarośnięta wygląda ;)
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='*Monia*']Aniołek :loveu: :evil_lol: Nie chce skakać do piłki w ręku, bo piłka w ręku jest moja wg jej mniemania, ona jest ograniczona umysłowo i nie mogę zbyt dużo wymagać :evil_lol:. Jak piłka w locie to wyskakuje jak kangur :lol: Łowczarki mają to do siebie że drą paszcze, ja mam sztuk dwa takich rozdarciuchów i wiele rzutów łańcuchem/kluczami mnie kosztowało żebym mogła je odwołać zanim się rozedrą ;). Shina też odgryzie nogę jak ją nieproszony gość odwiedzi, a refleks skubana ma taki że nie wiem kiedy mi na udzie zawisła jak z Hexą się spięły :roll: Pewnie jeszcze jakieś wakacje będziesz miała jak zasłużysz ;). Ja już swoje ostatnie wakacje miałam w tamtym roku.. Dziwnie Misia zarośnięta wygląda ;)[/QUOTE] aaa ale to dobrze że tak myśli tzn szanuję Cie a nie jak moja a to za rękę złapie jak nie trafi a to paznokieć przebije kłem :roll: moja z owczarka nie ma chyba nic , tzn takiego zachowania nie widzę właśnie . to z Shiny niezłe ziółko :lol: a Miś już od wczoraj łysa :diabloti:
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='gops']aaa ale to dobrze że tak myśli tzn szanuję Cie a nie jak moja a to za rękę złapie jak nie trafi a to paznokieć przebije kłem :roll: moja z owczarka nie ma chyba nic , tzn takiego zachowania nie widzę właśnie . to z Shiny niezłe ziółko :lol: a Miś już od wczoraj łysa :diabloti:[/QUOTE] Hexa też mnie kiedyś nie gryzła, ale teraz na spacerach często jej się z rozpędu zdarza mnie trafić :mad:. Shina za to przygryza paluchy jak jej piłkę wyjmuję, bo martwi się że spadnie na ziemię :cool1:. Z Shiny jest wstrętny diabeł, ostatnio nie wytrzymałam i dostała liścia za chęć wpierdzielenia Hexolinie, nie mogłam jej inaczej uspokoić :oops: [SIZE=1](w furię wpadła bo Hexę obcy pies napastował jak byłyśmy same na spacerze i Shinuch wyczuła)[/SIZE]. Od tamtej pory spokój. Pokazuj łysolca :cool3:. Na zdjęciach Miś wygląda jak odrastająca owca :evil_lol:
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='*Monia*']Hexa też mnie kiedyś nie gryzła, ale teraz na spacerach często jej się z rozpędu zdarza mnie trafić :mad:. Shina za to przygryza paluchy jak jej piłkę wyjmuję, bo martwi się że spadnie na ziemię :cool1:. Z Shiny jest wstrętny diabeł, ostatnio nie wytrzymałam i dostała liścia za chęć wpierdzielenia Hexolinie, nie mogłam jej inaczej uspokoić :oops: [SIZE=1](w furię wpadła bo Hexę obcy pies napastował jak byłyśmy same na spacerze i Shinuch wyczuła)[/SIZE]. Od tamtej pory spokój. Pokazuj łysolca :cool3:. Na zdjęciach Miś wygląda jak odrastająca owca :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: to masz wesoło ! dobrze że tak ostro zareagowałaś przy 2 psach w domu nie może być nieporozumień bo co by było jak akurat wtedy byłabyś w pracy i byłyby same, ja każdą oznakę agresji/dominacji suki do Bastera karciłam teraz od dawna nie uważa go za zagrożenie. łysolca pokażę kiedyś , pewnie jak zarośnie :evil_lol: miałam jutro jechać nad jezioro ale nie wiem jaka pogoda będzie więc jak będzie brzydko pojadę dopiero za tydzień a tam mam aparat .
BBeta Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [url]http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc01321o.jpg&res=medium[/url] Gruuubas :diabloti:
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='gops']:evil_lol: to masz wesoło ! dobrze że tak ostro zareagowałaś przy 2 psach w domu nie może być nieporozumień bo co by było jak akurat wtedy byłabyś w pracy i byłyby same, ja każdą oznakę agresji/dominacji suki do Bastera karciłam teraz od dawna nie uważa go za zagrożenie. łysolca pokażę kiedyś , pewnie jak zarośnie :evil_lol: miałam jutro jechać nad jezioro ale nie wiem jaka pogoda będzie więc jak będzie brzydko pojadę dopiero za tydzień a tam mam aparat .[/QUOTE] U mnie nie może być nudno, pieski zawsze dbają o rozrywkę :diabloti: Dzisiaj za to zakwitła między nimi miłość i sceny musiałam przerywać bo by jeszcze jakieś szczeniaczki powstały :evil_lol::evil_lol: U nas pogoda paskudna.. Życzę Wam dobrej pogody, bo chcę łysolca zobaczyć :eviltong:. Tak polecałaś totw i Misia tak ładnie po nim wygląda że zamówiłam, od wtorku pewnie już będziemy testować i ciekawa jestem czy u nas też się sprawdzi ;)
Agnes Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Monia tez moge polecic totw;) zamowilam kolejne dwa worki, sucz je od miesiaca. A ja wybredna jestem co do karm :evil_lol:
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 W takim razie będzie na Was jak mi albo psom nie podpasuje :eviltong: Skład ma bardzo ciekawy i jak psom podejdzie to zrezygnuję z planów barfowych, taniej ta karma wyjdzie niż gotowa surowizna Primexu...
Migori Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Agnes']Monia tez moge polecic totw;) zamowilam kolejne dwa worki, sucz je od miesiaca.[B] A ja wybredna jestem co do karm [/B]:evil_lol:[/QUOTE] W sensie nie smakują Ci :evil_lol::evil_lol:? Azie pewnie wszystko jedno :eviltong: Miś jaka wysportowana.
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='BBeta'][URL]http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc01321o.jpg&res=medium[/URL] Gruuubas :diabloti:[/QUOTE] pff :evil_lol: grubas to ona była 2kg temu :diabloti::lol: chuda to ona nigdy nie będzie , ale wagę teraz trzyma ładnie ciągle koło 16-16,2kg . dam zdjęcia obciętej kiedyś to nie wygląda tak źle :evil_lol: [quote name='*Monia*']U mnie nie może być nudno, pieski zawsze dbają o rozrywkę :diabloti: Dzisiaj za to zakwitła między nimi miłość i sceny musiałam przerywać bo by jeszcze jakieś szczeniaczki powstały :evil_lol::evil_lol: U nas pogoda paskudna.. Życzę Wam dobrej pogody, bo chcę łysolca zobaczyć :eviltong:. Tak polecałaś totw i Misia tak ładnie po nim wygląda że zamówiłam, od wtorku pewnie już będziemy testować i ciekawa jestem czy u nas też się sprawdzi ;)[/QUOTE] no to ładnie, u mnie nie ma takiej miłości ale jest dobrze , suka bardzo pilnuję Bastera i nie pozwoli nikomu do niego podejść żadnemu psu ani obcemu człowiekowi , ma ochronę prywatną :lol: u nas od 3 dni też brzydko ale podobno ma być trochę lepiej, oby :roll: co do totw poleciłam i nadal polecam ale my w tym miesiącu zostałyśmy zmuszone do kupienia innej karmy wzięłam brit care dla aktywnych psów , planuję jednak wrócić do totw po tym worku. mam nadziję że u was też się sprawdzi ;) [quote name='Agnes']Monia tez moge polecic totw;) zamowilam kolejne dwa worki, sucz je od miesiaca. A ja wybredna jestem co do karm :evil_lol:[/QUOTE] a kto Ci polecił tą karmę.. ? :diabloti:
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Migori'] Miś jaka wysportowana.[/QUOTE] powiedźmy :evil_lol: ruchu ma dużo a jaka jest taka jest :lol:
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Migori']W sensie nie smakują Ci :evil_lol::evil_lol:? Azie pewnie wszystko jedno :eviltong: [/QUOTE] Mi niektóre psie ciastka nie smakują i nie kupuję, sama piekę i cała rodzina wcina :cool3: [quote name='gops']dam zdjęcia obciętej kiedyś to nie wygląda tak źle :evil_lol: [/QUOTE] Pamiętam jakieś fotki obciętej chudszej Misi i potwierdzam że nie wygląda źle ;) [quote name='gops']no to ładnie, u mnie nie ma takiej miłości ale jest dobrze , suka bardzo pilnuję Bastera i nie pozwoli nikomu do niego podejść żadnemu psu ani obcemu człowiekowi , ma ochronę prywatną :lol: u nas od 3 dni też brzydko ale podobno ma być trochę lepiej, oby :roll: co do totw poleciłam i nadal polecam ale my w tym miesiącu zostałyśmy zmuszone do kupienia innej karmy wzięłam brit care dla aktywnych psów , planuję jednak wrócić do totw po tym worku. mam nadziję że u was też się sprawdzi ;-)[/QUOTE] Shi ma dni płodne, więc miłuje wszystkich :diabloti:. Ale ogólne po tym jak zobaczyła że agresja kończy się niemiło zastopowała i woli do mnie przyjść niż poszczekać czy wszcząć bójkę. Moje też się bronią nawzajem :lol: Brit Care też jest ok, sierść się po nim moim suczom nie sypie, ładnie się błyszczą i tata mnie dręczy żebym znowu go kupiła, a ja wolę eksperymentować :p. Ciekawa jestem jak totw z rybą pachnie, bo BC zapach mi nawet odpowiadał, smaku nie próbowałam bo za twarde :evil_lol:
Agnes Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Migori']W sensie nie smakują Ci :evil_lol::evil_lol:? Azie pewnie wszystko jedno :eviltong:[/QUOTE] jak to napisalam to wiedzialam ze KTOS sie przyczepi:evil_lol: [quote name='gops']a kto Ci polecił tą karmę.. ? :diabloti:[/QUOTE] :hmmmm::diabloti:
gops Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='*Monia*']Mi niektóre psie ciastka nie smakują i nie kupuję, sama piekę i cała rodzina wcina :cool3: Pamiętam jakieś fotki obciętej chudszej Misi i potwierdzam że nie wygląda źle ;) Shi ma dni płodne, więc miłuje wszystkich :diabloti:. Ale ogólne po tym jak zobaczyła że agresja kończy się niemiło zastopowała i woli do mnie przyjść niż poszczekać czy wszcząć bójkę. Moje też się bronią nawzajem :lol: Brit Care też jest ok, sierść się po nim moim suczom nie sypie, ładnie się błyszczą i tata mnie dręczy żebym znowu go kupiła, a ja wolę eksperymentować :p. Ciekawa jestem jak totw z rybą pachnie, bo BC zapach mi nawet odpowiadał, smaku nie próbowałam bo za twarde :evil_lol:[/QUOTE] ja niestety nie umiem piec ciastek raz spróbowałam i nie wyszło więc się poddałam . jak ja się cieszę że moja od dawna po sterylce! :lol: co do BC moja już go jadła 2 worki dość dawno i był okey , totw nie miałam rybnego tylko te dla aktywnych i nie śmierdziały jakoś mocno :lol: [quote name='Agnes']jak to napisalam to wiedzialam ze KTOS sie przyczepi:evil_lol: :hmmmm::diabloti:[/QUOTE] oj coś Ci pamięć szwankuję :evil_lol::eviltong: już się nie mogę doczekać sierpnia... :diabloti:
Agnes Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='gops']już się nie mogę doczekać sierpnia... :diabloti:[/QUOTE] ja tez:loveu::loveu::loveu: edit: recznie poprawic musialam bo jakies glupoty wyszly ;)
Recommended Posts