Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']a no widzisz , a wiesz jaka jest cena takiego czegoś ?
oczywiście ja nie zamierzam nic dawać prócz zwykłych tabsów na stawy , myśle że uda nam się ładnie wyglądać i bez takich rzeczy a naturalnym treningiem.[/QUOTE]
a co będziesz dawać?

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Unbelievable']a co będziesz dawać?[/QUOTE]
szczeniakowi raczej nic , jak zaczniemy jakieś treningi to się pomyśli wiele tabletek polecają na forach ttbowskich poczytam i zobaczę akurat na tym nie zamierzam w żaden sposób oszczędzać .

Posted

[quote name='Unbelievable']Gram teraz wygląda jak stado nieszczęść, [B]wcześniej był obrośnięty mięśniami lepiej niż Jax teraz[/B], brak ruchu robi swoje. Zauważ że nie robię mu fot na okrągło, i nie miał zdjęć sylwetki w swoim najlepszym okresie :) a już na pewno nie wystawowych gdzie byłby łądnie spięty i miał wszystko widoczne, filmiki też wiele do życzenia zostawiają.[/QUOTE]

Ciekawe, kiedy Gram wyglądał na lepiej umięśnionego niż Jax, bo ja jakoś nie zauważyłam. Ale może jestem mało spostrzegawcza :grins:

Posted

[quote name='a_niusia']ej Jax to jest jeszcze przeciez gnojek i nie mozna porownywac psa w wieku mlodziezowym do doroslego przedstawiciela rasy.[/QUOTE]

Ale Jax ma choćby udo jak indyk, a Gram nigdy takiego efektu nie miał. Po prostu inny typ, i pisanie, że Gram był lepiej umięśniony niż ten mały biały gnojek... Cóż :lol:

Posted

[quote name='evel']Ale Jax ma choćby udo jak indyk, a Gram nigdy takiego efektu nie miał. Po prostu inny typ, i pisanie, że Gram był lepiej umięśniony niż ten mały biały gnojek... Cóż :lol:[/QUOTE]

ja nie mowie, ze jax nie jest umiesniony.
twierdze tylko, ze to nie jest jeszcze ostateczna wersja i jeszcze na bank nabierze duzo wiecej miesni.

Posted

[quote name='Vectra']ale odżywki , a sterydy to zupełnie inna bajka :) wiec nie mylmy pojęć ;)[/QUOTE]
oczywiście, ale po co odżywki dawać psu skoro i bez tego może wyglądać świetnie?
rozumiem jakiś suplement diety na lepsza sierść czy coś ale nic na mase, żadne sztuczne białko czy coś takiego, przynajmniej ja jestem przeciwna.
na pewno i takie odzywki maja skutki uboczne .

Posted

[quote name='Vectra'][URL]http://www.youtube.com/watch?v=OPvM_ufrDhA[/URL]

ja też chce takie coś :loveu:[/QUOTE]
:evil_lol:
moja by sie nie dała :lol:

Posted

[quote name='evel']Ciekawe, kiedy Gram wyglądał na lepiej umięśnionego niż Jax, bo ja jakoś nie zauważyłam. Ale może jestem mało spostrzegawcza :grins:[/QUOTE]

[quote name='evel']Ale Jax ma choćby udo jak indyk, a Gram nigdy takiego efektu nie miał. Po prostu inny typ, i pisanie, że Gram był lepiej umięśniony niż ten mały biały gnojek... Cóż :lol:[/QUOTE]
[URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/374772_261121553941250_1495317205_n.jpg[/URL]

tu po zimie, więc kondycha słabsza
[URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/217540_166363156750424_4354942_n.jpg[/URL]

a tu po dwóch/trzech miesiącach wysiłku fizycznego pt. "leżę na kanapię i pachnę", dla porównania

[URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558546_347661151953956_1099120097_n.jpg[/URL]

jakbym się postarała to by był fajny mięśniaczek, bo potencjał jest ;)
polecam Grama na żywo zobaczyć, i spróbować go złapać za ten jego brak mięśni :)

Posted

Chyba nie rozumiesz za bardzo , co to są odżywki i jakie mają zastosowanie i działanie.
Pies o bardzo natężonym treningu siłowym , palił by mięśnie mimo dobrej karmy ... my mówimy o psach tyrających , a nie biegających za piłeczką na kijku ;) Odżywki szybciej uzupełniają niedobory , karmią mięśnie ....
Dlatego te pity mocno spotowe , dostają odżywki :)

Fatalnie wyglądają psy , które mają masę treningów i dostają kiepsko żreć ;) obrywa okrywa włosowa , obrywają kości i stawy .... i zęby też obrywają ...

Bardzo mocno tyrający pies , musi dostać fenomenalnie żreć , a ciężko byle pachruściem karmą ... nawet te zacne z ilością białka 34 .. są za "chude"

Naturalnie zbrodnią jest , dawać te dodatki , dla psów które nie mają gdzie tego wyszumieć. Bo nadmiar białka , jest mimo wsio zabójstwem :) Białko to energia , trzeba ją wypalić ...

Dlatego ja się staram nie trzymać psów , kości i gnaty na byle ochłapie ;) bo lubię jak mają piękną szatę , miłą , błyszczącą , pachnącą ....

Posted

I ile lat miał Gram na tych zdjęciach? Bo ja znalazłam ich w podobnej pozie. Nieco ponad dwuletni Gram: [URL="http://i530.photobucket.com/albums/dd346/agacia_s/Obraz071-2.jpg"]KLIK [/URL]oraz nieco ponad roczny Jax: [URL="https://lh3.googleusercontent.com/-NJmooNONzXQ/T9cxrUPeJAI/AAAAAAAAC-E/qnNavAGDlD8/s640/P6120022.JPG"]KLIK[/URL].

Posted

[quote name='evel']I ile lat miał Gram na tych zdjęciach? Bo ja znalazłam ich w podobnej pozie. Nieco ponad dwuletni Gram: [URL="http://i530.photobucket.com/albums/dd346/agacia_s/Obraz071-2.jpg"]KLIK [/URL]oraz nieco ponad roczny Jax: [URL="https://lh3.googleusercontent.com/-NJmooNONzXQ/T9cxrUPeJAI/AAAAAAAAC-E/qnNavAGDlD8/s640/P6120022.JPG"]KLIK[/URL].[/QUOTE]
drugie robione w zeszłym roku czyli 5, właśnie szukam fot z podobnego okresu co Jax
aaaaa w sumie nie ma sensu, bo Gram w tym wieku nie biegał za piłeczką ;) i jedyny wysiłek fizyczny jaki miał to latanie dookoła jak popierdziel :)

Posted

to by rozwikłać spór , który ma więcej ...
Pieski na smyczki , jeden fotograf na glebę ... wieszamy pieska pod szyjką na obróżce ... i nęcimy czymś by parł do przodu ..... wtedy mięśnie będzie widać gołym okiem :) a i dobrze by miał szeroko tylne łapy , wtedy ładne widać mięśnie na udach ;)
Tak jak na fotach Chrisa i Olgi ;)

Posted

[quote name='Vectra']Chyba nie rozumiesz za bardzo , co to są odżywki i jakie mają zastosowanie i działanie.
Pies o bardzo natężonym treningu siłowym , palił by mięśnie mimo dobrej karmy ... my mówimy o psach tyrających , a nie biegających za piłeczką na kijku ;) Odżywki szybciej uzupełniają niedobory , karmią mięśnie ....

Fatalnie wyglądają psy , które mają masę treningów i dostają kiepsko żreć ;) obrywa okrywa włosowa , obrywają kości i stawy .... i zęby też obrywają ...

Bardzo mocno tyrający pies , musi dostać fenomenalnie żreć , a ciężko byle pachruściem karmą ... nawet te zacne z ilością białka 34 .. są za "chude"

Naturalnie zbrodnią jest , dawać te dodatki , dla psów które nie mają gdzie tego wyszumieć. Bo nadmiar białka , jest mimo wsio zabójstwem :) Białko to energia , trzeba ją wypalić ...

Dlatego ja się staram nie trzymać psów , kości i gnaty na byle ochłapie ;) bo lubię jak mają piękną szatę , miłą , błyszczącą , pachnącą ....[/QUOTE]
mam brata który od 8 lat truję się odżywkami (bo na sucho takich efektów nie ma) i nie zamierzam truć psa .
to strasznie wyniszcza wątrobe .
jestem przekonana że na dobrym jedzeniu nie pedigree tylko załóżmy dobra sucha wysokobiałkowa plus surowe ewentualnie jakiś suplement diety ale nie odżywka i pies będzie zdrowy i dobrze wyglądający
no ale też inaczej bo mój pies nie będzie tyrał , tylko spędzał aktywnie czas to i różnica tez.
nie zamierzam psa który będzie miał porządne treningi trzymać na zwykłym bricie ;)

Posted

[quote name='Vectra']Chyba nie rozumiesz za bardzo , co to są odżywki i jakie mają zastosowanie i działanie.

Dlatego ja się staram nie trzymać psów , kości i gnaty na byle ochłapie ;) bo lubię jak mają piękną szatę , miłą , błyszczącą , pachnącą ....[/QUOTE]

Mój Piotrek zgodziłby się z Tobą w 100% :) My akurat nie podajemy odżywek, bo nie mamy aż takich obciążających treningów.
Ale sterydy są fee ;)

Posted

[quote name='Vectra']to by rozwikłać spór , który ma więcej ...
Pieski na smyczki , jeden fotograf na glebę ... wieszamy pieska pod szyjką na obróżce ... i nęcimy czymś by parł do przodu ..... wtedy mięśnie będzie widać gołym okiem :) a i dobrze by miał szeroko tylne łapy , wtedy ładne widać mięśnie na udach ;)
Tak jak na fotach Chrisa i Olgi ;)[/QUOTE]
i właśnie muszę tak zrobić z suką to może w końcu będzie coś widać , tylko nie mam aparatu teraz, pomyślimy jak wróci :lol:

Posted

bo w ogole we wrocławiu to same balerony z babciami łażą..rzadko kiedy można tam spotkać psa o normalnej wadze...mieszkałam rok na pilczycach i dwa na ostrowskiego (kolo cmentarza grabiszynskiego) i kirje elejson....na pilczycach tosz to plaga same serdele że nie moga za babciami nadarzyc bo zaraz zadycha...tak wiec nie przejmowac sie :)

Posted

[quote name='gops']i właśnie muszę tak zrobić z suką to może w końcu będzie coś widać , tylko nie mam aparatu teraz, pomyślimy jak wróci :lol:[/QUOTE]
też tak zrobię ze szczurem jak go ogarnę :diabloti: i będzie wyglądał jak pies a nie beczka

Posted

[QUOTE]Chyba nie rozumiesz za bardzo , co to są odżywki i jakie mają zastosowanie i działanie.
Pies o bardzo natężonym treningu siłowym , palił by mięśnie mimo dobrej karmy ... my mówimy o psach tyrających , a nie biegających za piłeczką na kijku ;-) Odżywki szybciej uzupełniają niedobory , karmią mięśnie ....
Dlatego te pity mocno spotowe , dostają odżywki :smile:

Fatalnie wyglądają psy , które mają masę treningów i dostają kiepsko żreć ;-) obrywa okrywa włosowa , obrywają kości i stawy .... i zęby też obrywają ... [/QUOTE]
Dokładnie, dlatego tak mnie dziwi, że nikt tych odżywek tym pitom nie podaje (tj tak twierdzą), kiedy przy wytężonych treningach one są niezwykle pomocne.

A sterydy to jeszcze inna bajka... Czy psy badają przed startem na ich obecność o organizmie jak sportowców?

Posted

[quote name='Amber']
A sterydy to jeszcze inna bajka... Czy psy badają przed startem na ich obecność o organizmie jak sportowców?[/QUOTE]
nie ;)

sąsiada bokser na sterydach żył 1,5 roku , zszedł na zawał .

Posted

[quote name='Amber']Taka wielka obroża na takiego małego staffika ;)

Kurczę, ominęła mnie rozmowa o żarciu :placz: Gopsowa, nic się nie przejmuj. Mnie na wątku o RC chcieli przekonać, że Jari, który ważył 33 kg i było widać mu każdy mięsień, bo nie miał żadnego tłuszczu wyglądał lepiej i bardziej zdrowo niż teraz :diabloti: Dla mnie to on wyglądał jak dziecko z Etiopii, ale napalone na "sportowe" sylwetki nastolatki wiedzą lepiej. Wszystko jest OK, jak komuś się te wyżyłowane pity podobają, ale trzeba sobie zdać sprawę, że one zapewne nie jedzą tylko Acany czy TOTW tylko wpierniczają jakieś odżywki i mają ściśle określoną dietę. Ograniczając swojemu psu jedzenie, aby wyglądał "sportowo" nie mając na ten temat wiedzy, można doprowadzić do odwrotnego skutku tj spalania własnych mięśni.

Ja wiem, że stawy stawami, ale też bez przesady. Zauważyłam tendencję do traktowania wszystkich psów jakby te stawy miały chore. Wtedy to inna bajka. Ale pies ze zdrowymi stawami powinien mieć [B]normalną[/B] wagę, bez przesady w jedną ani w drugą stronę. Tym bardziej, że i tak większość psów na dogo, umówmy się, nie trenuje do mistrzostw świata tylko rekreacyjnie. No i są to rasy albo lekkie, albo małe.

Miśka to taki mały rottek - widział ktoś kiedyś sportowego rottka czy wszystkie są zatuczone? :diabloti: Jakby ktoś kiedyś czytał wzorce niektórych ras to by się dowiedział, że podkasany brzuch jest wręcz wadliwy, więc nie ma mowy o talii osy. Co nie znaczy absolutnie, że pies jest zatuczony. Mocniejsze psy są mocniejsze po całości, więc mają też grubszy szkielet.[/QUOTE]

niech sobie charty wszyscy kupią i beda zadowoleni..nie wszystkie psy musza byc smukle chude i byc sportowcami...ludzie tez nie wszyscy sa piekni szczupli i wielce wysportowanymi maratonczykami popierniczajacymi przez przeszkody....

no nie??? :D tak wiec racja w 100% co tu pani pisze

Posted

Czyli w sumie można oszukiwać? ;) I dlatego właśnie nie lubię "sportów", tj rekreacyjnie wszystko fajne, ale często ludziom od sukcesów zaczyna odbijać i może to pójść w bardzo złą stronę.

Posted

Steryd to jest oszustwo :) szybki efekt muskulatury , ale ciulowo wygląda.
I gołym okiem widać napompowanego koksa szajsem , a wypracowaną masę mięśniową :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...