arian Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 [quote name='Axusia']Arian - marnujesz swoje psiaki, oj marnujesz. I nie chodzi mi o przynaleznosc do ZKwP. Nie musisz lubic FCI ale tak SV to bardzo dobrze by wpłyneło na Twoje psiaki bo są naprawde fajne.[/quote] Dzięki za miłe słowa. Co do przynależności to z ZKwP byłem związany od 1986 roku i na razie dziękuje ale nie. Ponieważ KHRON jest członkiem sfederowanym z GSD Breed Council of Great Britain to pośrednio z SV jestem związany. Ponieważ utrzymuje kontakt z Hodowcami i klubem brytyjskim od ponad 10 lat życzyłbym by w każdym klubie panowała podobna atmosfera jaka jest u nich. Ludzie są tam niesamowici, bardzo pomocni i przyjaźnie nastawieni do każdego. A sędziowie to wspaniali fachowcy, zresztą gościli oni na Wystawie Klubowej KHRON i pokazali swoją klasę... Quote
Axusia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='arian']Dzięki za miłe słowa. Co do przynależności to z ZKwP byłem związany od 1986 roku i na razie dziękuje ale nie. Ponieważ KHRON jest członkiem sfederowanym z GSD Breed Council of Great Britain to pośrednio z SV jestem związany. Ponieważ utrzymuje kontakt z Hodowcami i klubem brytyjskim od ponad 10 lat życzyłbym by w każdym klubie panowała podobna atmosfera jaka jest u nich. Ludzie są tam niesamowici, bardzo pomocni i przyjaźnie nastawieni do każdego. A sędziowie to wspaniali fachowcy, zresztą gościli oni na Wystawie Klubowej KHRON i pokazali swoją klasę...[/quote] Nie znam ludzi z GSD .. ale wiem, ze Twoja przynaleznosc do KHRON moim zdaniem zmniejsza Ci mozliwosci, a bynajmiej mi. Bardzo podobają mi sie Twoje psiaki i jako potencjalny kupiec odrzuciło mnie to, ze jestes z KHRON. Mając plany sportowe no powiedzmy, ze WUSV - to jest oczywiscie przykład - nie brałabym napewno psa z KHRON. No ale to Twoja decyzja. ;) Psiaki strasznie mi sie podobają a szczegolnie jedna suczka - czarna podpalana. Jest jak moja Axucha :loveu: Quote
arian Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='mimoza']Balto jest z zupełnie "innej strony" Niemiec, bo ze Schleswig-Holstein, czyli samej północy. Nie wiem, czy Balto będzie kiedykolwiek reproduktorem, na razie ma 14 miesięcy i dopiero jest na etapie odkrywania, czym różnią się dziewczynki od chłopców ;) Zobaczymy za kilka - kilkanascie miesięcy.[/quote] Link do filmiku o mamuśce twojego Balto... [URL]http://www.myvideo.de/watch/2442954/Schutzdienst_Diva[/URL] Quote
Urwis Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 a co to za utwór muzyczny w tle? że tak zapytam przy okazji... Quote
Mokka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='arian']Link do filmiku o mamuśce twojego Balto... [URL]http://www.myvideo.de/watch/2442954/Schutzdienst_Diva[/URL][/quote] Fajny sucz :loveu:. Czy ja dobrze widzę, że ona z lekka łysawa? Takie lubię :multi: i te uszy - nie przymierzając, jak mój Lełon :lol:. Quote
ayshe Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 fajna mama ,fajny tato-szkoda ze synek nie pracuje juz sportowo:placz:. Quote
dorplant Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Mokka']Fajny sucz :loveu:. Czy ja dobrze widzę, że ona z lekka łysawa? Takie lubię :multi: i te uszy - nie przymierzając, jak mój Lełon :lol:.[/quote] lysawa ,zaraz lysawa ........ normalny sucz:diabloti: pewnie cieczke miala to wylysiala :eviltong: jak to synek nie pracuje ??/ Quote
Mokka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='dorplant']lysawa ,zaraz lysawa ........ normalny sucz:diabloti: pewnie cieczke miala to wylysiala :eviltong: [/quote] Buuuu, to szkoda, a ja już myślałam, że ona z natury taka ładna :lol:. Quote
lisica Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A mój chłop po tym jak zobaczył jak chodzą psy w IPO połknął bakcyla i jak mu powiedziałam że chcę Młotka na zawody PT w maju,przygotować, to wczoraj o dziwo :crazyeye:sam poszedł podczas mojej nieobecności(w pracy ja była) psa trenować na komendę "stój"w marszu,bo "siad" i "waruj" wykonuje koncertowo Quote
mimoza Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Orany, dopiero teraz tu zajrzałam. Mamusia Balto łysawa??? He he he :lol: Rozwinę to ciekawe zagadnienie, bo mamę Balto odwiedzam co jakiś czas. Mama Balto nie jest łysawa, ma natomiast krótki twardy i przylegający włos. Wygląda to według mnie dość paskudnie. Ma duże uszy, chudy pysk, pokraczną sylwetkę i świetny charakter. Użytek i tyle. :p Niestety Balto ma podobną szatę, choć, całe szczęście, jednak trochę obfitszą. :loveu: Quote
Mokka Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='mimoza']Mama Balto nie jest łysawa, ma natomiast krótki twardy i przylegający włos. Wygląda to według mnie dość paskudnie.[/quote] A według mnie całkiem atrakcyjnie :diabloti:. Gdyby było więcej takich ON-ków, to może bym się zdecydowała... [quote name='mimoza'] Ma duże uszy, chudy pysk, pokraczną sylwetkę i świetny charakter. Użytek i tyle. :p [/quote] Ale mam nadzieję, że jej użytkowość bierze się również z innych cech, nie tylko pokracznej sylwetki :evil_lol:. Quote
nenemuscha Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Ja mysle ż epowinniśmy poprawic myślenie ...nie "pokracznej":crazyeye:a poprawnej ze wzorcem sylwetki;)..ala Stephanic! Quote
mimoza Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [B]Z ogromnym żalem i smutkiem informuję, że dwa dni temu Diva zginęła śmiercią tragiczną. Dla Divy [*] Jutro rano mieliśmy ją zobaczyć... Spóźniliśmy się. Diva zginęła pod kołami pociągu, nigdy wcześniej nie zdarzyło się, żeby sama pobiegła w stronę pociągu... [/B] Quote
mimoza Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Byliśmy z wizytą wczoraj u Astrid. Okazuje się, że szczeniak Divy przegramolił się przez ogrodzenie (1m wysokości, szczeniak 3,5m-ca) i pognał za kotem w kierunku torów, a Diva rzuciła się za nim na ratunek. Zginęła. Szczenię przeżyło, ma "tylko" problem z tylną nogą. Okaże się na dniach, czy noga jest potłuczona, czy coś poważniejszego. Astrid jest załamana, to była JEJ suka, to z Astrid Diva spędzała cały czas i przez nią była szkolona. Była taka z niej dumna... Zaledwie tydzień temu Diva znalazła człowieka w pożarze budynku, a dwa tygodnie temu zagnioną dziewczynkę w lesie... Na pewno śmierć Divy to - poza bolesną stratą dla Astrid - ogromna strata dla hamburskiego oddziału Deutches Rotes Kreutz. Quote
ayshe Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 no to na bank.strata wyszkolonego,doswiadczonego ratownika to strata bolesna.rowniez dla DRK:-( Quote
mimoza Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Żeby odejść od przykrych tematów, to wspomnę, że w czasie wizyty u Astrid poznaliśmy 4 szczeniory po Divie. Tatusiem był czarny onek, więc szczeniory różniaste wyszły. A im starsze, tym bardziej widać różnice między nimi. Jedna sunia jest znacznie bardziej ruda od reszty (ale mordka czarna) i ma jasnozielone oczy. A w nich totalnego diabełka - i iskrzą i kawałki lodu widać niemalże w tych zielonych oczętach. Taka mała gangsterka rośnie, wielkości braciszka, tłucze rodzeństwo równo. Superaśna jest :loveu: (choć jak dla mnie to troszku zbyt żywa). A druga sunia jest kompletnie czarna i strasznie przylepna, ciągle wspina się na łapki, żeby ją brać na ręce - tak naprawdę to ona na tych rękach chce spędzić kolejne 10 sekund, bo skubanej chodzi tylko o to, żeby ją wypuścić na wolność zza niskiego ogrodzenia dla psich przedszkolaków. Cwaniara:loveu: A chłopaki gramolą te swoje chude małe tyłeczki przez ogrodzenie, więc trzeba je przywiązywać. Strasznie obaj są samodzielni, ciekawscy i niecierpliwi. Jak to szczeniole. No i dają radę metrowemu ogrodzeniu. Balto taki kozak nie był w wieku 3,5 miesiąca :crazyeye: Żałuję, że nie porobiliśmy zdjęć, bo jak ostatnie niemoty wsadziliśmy aparat na dno bagaży i nie było mowy o wyciągnięciu bez konieczności pakowania wszystkiego od początku :evil_lol: Quote
ayshe Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 mimoza-lejesz miod na me serce tymi opowiesciami.:cool3::lol: Quote
Recommended Posts