patch75 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 jak ostatnio organozowalismy transport z drakula, niby ludzie chcieli, niby nie, zadnych konkretow, wiec postanowilam zamiescic posta, ze nasz psiak z olsztyna na pewno jedzie, wtedy odezwali sie inni i wszystko ruszylo, moze umiescic tez taki post, ze dnia takiego i takiego jedzie psiak z katowic czy rudy do lodzi? wtedy inni zaczna sie decydowac Quote
jusstyna85 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 patch75 napisał(a):jak ostatnio organozowalismy transport z drakula, niby ludzie chcieli, niby nie, zadnych konkretow, wiec postanowilam zamiescic posta, ze nasz psiak z olsztyna na pewno jedzie, wtedy odezwali sie inni i wszystko ruszylo, moze umiescic tez taki post, ze dnia takiego i takiego jedzie psiak z katowic czy rudy do lodzi? wtedy inni zaczna sie decydowac Na razie ludzie dopisują się,a Drakula sprawdza trase.Nie mogę wyznaczyć konkretnego dnia, spójrz na transportowy jest pare chętnych osób na te trasy... Quote
patch75 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 sluchajcie, otrzymalam telefon od zony drakuli z zapytaniem czy bylaby mozliwosc dowiezienia psiakow do katowic:cool3: odpowiedzcie, to wazne. oto trasa z watku transportowego od drakuli: *************** *3miasto-Poznan-Zabrze-Katowice-Lodz-3miasto* *170zl Poznan-Katowice* *200zl Zabrze-Sopot* *125zl katowice-Lodz* *kwoty obejmuja rowniez koszta drogi gdzie niestety jade pusto (3miasto-Poznan) 130:3=43zl* *JESLI PASULE PROSZE O POTWIERDZENIE NA PW A JA PODAM NR. KONTAKTOWY I USTALIMY "PRZYSTANKI"* Quote
jusstyna85 Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='patch75']sluchajcie, otrzymalam telefon od zony drakuli z zapytaniem czy bylaby mozliwosc dowiezienia psiakow do katowic:cool3: odpowiedzcie, to wazne. oto trasa z watku transportowego od drakuli: *************** *3miasto-Poznan-Zabrze-Katowice-Lodz-3miasto* *170zl Poznan-Katowice* *200zl Zabrze-Sopot* *125zl katowice-Lodz* *kwoty obejmuja rowniez koszta drogi gdzie niestety jade pusto (3miasto-Poznan) 130:3=43zl* *JESLI PASULE PROSZE O POTWIERDZENIE NA PW A JA PODAM NR. KONTAKTOWY I USTALIMY "PRZYSTANKI"*[/quote] Dowioze,ale zależy w który dzień,a raczej na którą godzine. Quote
patch75 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 w Katowicach beda pomiedzy 11 a 13, ale dadza znac dokladniej byc moze nawet w sobote (wyjezdzaja w sobote) w polowie drogi, moze byc?:razz: wyjada z Trojmiasta okolo3 lub 4 rano, justyna podam Ci numer teleofnu na prywa Quote
jusstyna85 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='patch75']w Katowicach beda pomiedzy 11 a 13, ale dadza znac dokladniej byc moze nawet w sobote (wyjezdzaja w sobote) w polowie drogi, moze byc?:razz: wyjada z Trojmiasta okolo3 lub 4 rano, justyna podam Ci numer teleofnu na prywa[/quote] dzięki za numer... będzie mi ciężko w tych godzinach,bo jedyna os,która zawiozłaby mi je ma mecz akurat o 11 00 :( zadzwonie i wypytam dokladnie jutro dziękuje Quote
patch75 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 nie ma nikogo innego, kto by mogl go zawiezc? ktos z wolontariuszy? Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='patch75']nie ma nikogo innego, kto by mogl go zawiezc? ktos z wolontariuszy?[/quote] Poprosiłam żone Drakuli, żeby byli później,chyba sie zgodzi.Ja mogę być w Katowicach ok 14 00 dopiero.Napiszę jeszcze na wątku Rudy Śl, może ktoś pomoże... W zasadzie jadą 3 psy-2 do Czarodziejki, a 1 do domku w Bełchatowie. Quote
Mysia_ Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='jusstyna85']Poprosiłam żone Drakuli, żeby byli później,chyba sie zgodzi.Ja mogę być w Katowicach ok 14 00 dopiero.Napiszę jeszcze na wątku Rudy Śl, może ktoś pomoże... W zasadzie jadą 3 psy-2 do Czarodziejki, a 1 do domku w Bełchatowie.[/quote] Drakula ma być w naszym schronisku po psiaka, który pojedzie do Sopotu, myslę, że mógłby te Wasze tez zabrać ze schroniska, przecież nasze schroniska dzieli 5 minut drogi samochodem.... Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='Mysia_']Drakula ma być w naszym schronisku po psiaka, który pojedzie do Sopotu, myslę, że mógłby te Wasze tez zabrać ze schroniska, przecież nasze schroniska dzieli 5 minut drogi samochodem....[/quote] Mysiu rozmawiałam z żoną Drakuli ok 16 30,oni nie mają pojęcia gdzie jest Ruda Śl. ,wysłałam im mape,tzw szukacza, gdzie sie wpisuje skąd dokąd sie jedzie i czekam na odzew.Nie ma żadnego oznaczenia w Rudzie Śl,gdzie schron.Ja mam nadzieje, że zgodzą sie jednak,bo nikogo nie ma... Czyli oni też biorą w trase Waszego psiaka? To będzie wesoło :) Dajesz sedalin? Quote
Mysia_ Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='jusstyna85']Mysiu rozmawiałam z żoną Drakuli ok 16 30,oni nie mają pojęcia gdzie jest Ruda Śl. ,wysłałam im mape,tzw szukacza, gdzie sie wpisuje skąd dokąd sie jedzie i czekam na odzew.Nie ma żadnego oznaczenia w Rudzie Śl,gdzie schron.Ja mam nadzieje, że zgodzą sie jednak,bo nikogo nie ma... Czyli oni też biorą w trase Waszego psiaka? To będzie wesoło :) Dajesz sedalin?[/quote] biorą od nas niewidomego staruszka z tym psiakiem nie powinni mieć żadnych problemów, ale może im dam na wszelik wypadek sedalin. Drakula mi pisał, że poszuka naszego schroniska (a raczej zabrza i ulicy na której schronisko jest) na mapie, ale nie pisał mi o tym, żeby psiaka gdzieś dowozić. Daj mi znać jak bedziesz coś wiedziała ;) sms czy cuś (na 692 581 343) ;) Quote
patch75 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 dziewczyny, kombinujcie tak, aby drakula nie musial zabczac z drogi, bo nie zna tych tereneow, a szukanie troche czasu zajmuje, i droge ma pzred soba dluga i meczaca, no i wyjezdza bardzo wczesnie w nocy, aby wszystko sie dualo, to tez dodatkowe zmeczenie;) Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='patch75']dziewczyny, kombinujcie tak, aby drakula nie musial zabczac z drogi, bo nie zna tych tereneow, a szukanie troche czasu zajmuje, i droge ma pzred soba dluga i meczaca, no i wyjezdza bardzo wczesnie w nocy, aby wszystko sie dualo, to tez dodatkowe zmeczenie;)[/quote] z Katowic to 20 minut... Wiesz, że gdybym mogła,to zawiozłabym je...Oni i tak jadą po psiaka z ZAbrza,a stamtąd to 5 minut drogi jak napisała Mysia. Koszta jeszcze bardziej wzrosły-o 40 zł... To już 160 zł :( 160 zł za spokój i bezpieczeństwo 3 psiaków...w ten sposób to niewiele,ale patrząc z innej strony majątek...nikt nie chce wspomóc :( Quote
patch75 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 no niestety, my tez placimy 150 zl za trase z Lodzi do Olsztyna za jednego psa z wlasnej keiszeni, ale co zrobic:shake: a to poczatek kosztow, bo ten pies jest bardzo chory i musi pzrejsc leczenie:shake:no i koszty hotelu:shake: Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='patch75']no niestety, my tez placimy 150 zl za trase z Lodzi do Olsztyna za jednego psa z wlasnej keiszeni, ale co zrobic:shake: a to poczatek kosztow, bo ten pies jest bardzo chory i musi pzrejsc leczenie:shake:no i koszty hotelu:shake:[/quote] każdy ma wydatki...:( Quote
patch75 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 gdyby ludzie byli odpowiedzialni, byloby inaczej:shake: Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='patch75']gdyby ludzie byli odpowiedzialni, byloby inaczej:shake:[/quote] Masz rację...:( ja przyzwyczaiłam sie do nienormalnych ludzi,ale kiedy widzę jakieś konkretne przypadki,to jestem nadal w szoku... Quote
patch75 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 mysle, ze ten szok zawsze bedzie...ja znam przypadek z bardzo niedawna, gdzie wlasciciele oddali bardzo chorego-czytaj-zdychajacego psa do schroniska, bo rasowy piesek byl chory:shake::shake::shake:obcy ludzie byli przy nim byli jak odchodzil, a wlasciciele...pewnie wzieli sobie drugiego z kolejnej pseudochodowli:shake::shake::shake: Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='patch75']mysle, ze ten szok zawsze bedzie...ja znam przypadek z bardzo niedawna, gdzie wlasciciele oddali bardzo chorego-czytaj-zdychajacego psa do schroniska, bo rasowy piesek byl chory:shake::shake::shake:obcy ludzie byli przy nim byli jak odchodzil, a wlasciciele...pewnie wzieli sobie drugiego z kolejnej pseudochodowli:shake::shake::shake:[/quote] Pokaże Ci co przed chwilą pokazała mi Asta... [URL]http://www.fauna.rsl.pl/podstrona.php?s=nasi_podopieczni&id_kat=8[/URL] SZOK? :( Quote
Vutz Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [COLOR=darkred]Potworny szok... Boże...[/COLOR] [COLOR=#8b0000]ten pies "Kosteczka" i na drugiej stronie śliczny owczarek niemiecki... Boże... ?!!![/COLOR] Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='Vutz'][COLOR=darkred]Potworny szok... Boże...[/COLOR] [COLOR=#8b0000]ten pies "Kosteczka" i na drugiej stronie śliczny owczarek niemiecki... Boże... ?!!![/COLOR][/quote] Ludzie szokują,prześcigają się w tym... Temu szkielecikowi, jeśli nie założy Asta wątku,to ja to zrobie.Pilnie potrzebny dom. Quote
emilia2280 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Czyli transport bédzie jesli uzbieramy 160 zl (a nie 450 jak bylo wczesniej?)? Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='emilia2280']Czyli transport bédzie jesli uzbieramy 160 zl (a nie 450 jak bylo wczesniej?)?[/quote] transport jest podzielony, dokładnie wynosi dla tych 3 psiaków 160 zł :( gdyby chociaż połowa sie uzbierała...:( Quote
emilia2280 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 ten wátek jest tylko dla pieska ze smietnika, czyli potrzebne 160 zl, a pozostale 2 pieski majá inne wátki z tego co zrozumialam z doskoku. jesli tak jest, mogé dac 100zl na transport malego. Quote
jusstyna85 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [quote name='emilia2280']ten wátek jest tylko dla pieska ze smietnika, czyli potrzebne 160 zl, a pozostale 2 pieski majá inne wátki z tego co zrozumialam z doskoku. jesli tak jest, mogé dac 100zl na transport malego.[/quote] Wyjaśnię Ci- Czarodziejka szukała 2 psiaków, więc zaproponowałam jej jeszcze 1 z tego samego schroniska i zgodziła sie:multi:Także dzięki niej 2 psiaki ze schroniska w Rudzie Śl będą miały domki. A wczoraj znalazł sie domek dla innego psiaka też z tego schroniska i jak się okazało w Bełchatowie,czyli 21 km od czarodziejki.To przeznaczenie... Tym sposobem w 1 transporcie pojadą 3 szczęściarze z 1 schroniska. Emilio byłabym Ci bardzo wdzięczna za te 100 zł.To w znacznej części poktyłoby transport.Zastanów sie prosze jednak,czy na pewno chcesz pomóc.Wiem ile psiaków w potrzebie,dlatego tak trudno mi prosić o pomoc :( Quote
Recommended Posts