Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coś tam napisałam, może zmodyfikujecie czy coś tam wykorzystacie...
mogę ją ogłosić, Lemioniada- może na spółę? ja nie mam allegro i konta na alegratce, bo wygasło. Poza tym nie za bardzo znam się na różnych forach, może Ty masz możliwość ją tam umieścić.

Łagodna, wilkowata Viva szuka domu

Viva to kochana, bardzo łagodna sunia wielkości labradora. Została znaleziona wyczerpana, głodna i bardzo zaniedbana. Trafiła do lecznicy, gdzie wszyscy od razu się w niej zakochali. Badania wykazały, że jest świeżo po porodzie, miała jeszcze mleko, co się stało ze szczeniakami, nie wiadomo... Viva w stosunku do ludzi jest uległa, ciągle macha ogonem, natomiast do innych psów potrafi być dominująca. Przez chwilę przebywała w domu tymczasowym, gdzie była bardzo grzeczna- umie zostawać sama w domu, przesypia wzorowo całą noc. Nie jest wymagająca, całe dnie wyleguje się na posłaniu, z przerwami na spacery i to co lubi najbardziej- jedzenie i głaskanie. Viva, ku zdumieniu wszystkich urodziła szczeniaka... ponownie trafiła do lecznicy, gdzie troskliwie opiekuje się ''córeczką'' do dziś. Jednak okres karmienia ma się ku końcowi, a sunia nie może przecież mieszkać w lecznicy. To naprawdę wyjątkowy pies, pilnie szukamy dla niej najlepszego domu na świecie!

• Replies 710
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może tak:

Łagodna, wilkowata około 7-letnia Viva szuka domu

Viva to kochana, bardzo łagodna sunia wielkości labradora. Została znaleziona wyczerpana, głodna i bardzo zaniedbana. Wyrzucona na bruk sunia straciła dzieci - uratowało się tylko jedno. Viva ze szczeniakiem mieszkają teraz w lecznicy. Dziecko Vivy ma już dom. Teraz domu szuka Viva - sunia jest bardzo grzeczna i posłuszna. Viva w stosunku do ludzi jest uległa, ciągle macha ogonem, natomiast do innych psów potrafi być dominująca. Troskliwie opiekuje się ''córeczką', jednak okres karmienia ma się ku końcowi, a sunia nie może przecież mieszkać w lecznicy. To naprawdę wyjątkowy pies, pilnie szukamy dla niej najlepszego domu na świecie!

Posted

Albo wersja krótka:

Około 7-letnia wilkowata sunia (wielkości labradora) po dużych przejściach szuka domu. Wyrzucona na bruk sunia straciła dzieci - uratowało się tylko jedno, które już ma dom. Teraz domu szuka sunia - sunia jest bardzo grzeczna i posłuszna. Szuka kochającego domku.

Posted

Moje wetki zakładają czipy psom wyjeżdzającym zagranicę - już raz o tym pisałam, że istnieje taka mozliwość ale tematu nie drążyłam. We wtorek jak będę w lecznicy pociągnę ten temat - zobaczymy co i jak.