Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej kochani ! :multi:

[B]Tinka[/B], po Twojej wypowiedzi sobie uświadomiłam, że od kiedy mamy psa nigdy nie pojechaliśmy całą rodziną na wakacje :lol: Pomijając działkę.

[B]kojot[/B], wybacz znawco :razz: ja jakoś nie ufam tym ustawieniom typu "słoneczny dzień", "pochmurny dzień" kojarzy mi się z tymi niby trybami w cyfrówkach (sport, portret, krajobraz sratatata) :eviltong: Ale chyba czas się przełamać :cool1:

Galina
[IMG]http://img393.imageshack.us/img393/7312/dsc0830dv8.jpg[/IMG]

Znów mi psa na działkę zabrali, ale żebyscie widzieli jej radość na słowo "działka" - dzikie okrążenie mieszkania, szeroko otwarte oczy, motorek w doopce - amok :loveu:

Posted

Ja ostatnio robiłam zdjęcia z balansem ustawionym na światło słoneczne i nie wyszły tak źle :cool3: Ale też mam z tym problem, bo jak wybieram temperature barową to kolory zawsze wyjdą mi albo za ciepłe albo zbyt żółte :shake:

Posted

[quote name='BBeta']Ja ostatnio robiłam zdjęcia z balansem ustawionym na światło słoneczne i nie wyszły tak źle :cool3: Ale też mam z tym problem, bo jak wybieram temperature barową to kolory zawsze wyjdą mi albo za ciepłe albo zbyt żółte :shake:[/QUOTE]

Ja chyba stoję w miejscu z mymi fotograficznymi umiejętnościami.. :roll:
Czas poczytać coś mądrego w sieci i poeksperymentować.

Jeśli chodzi o tele to też chyba nieprędko :placz: I chyba nie 100-300 bo jest za wielki.
Póki co szykuje sie wymiana pudła komputerowego, bo to już ledwo zipie (dziś już 3 razy odzyskiwałam system :mad:)

Posted

[quote name='Justa']Jeśli chodzi o tele to też chyba nieprędko :placz: I chyba nie 100-300 bo jest za wielki.
Póki co szykuje sie wymiana pudła komputerowego, bo to już ledwo zipie (dziś już 3 razy odzyskiwałam system :mad:)[/QUOTE]
Ja już prawie na 100% jestem zdecydowana na Tamrona 70-200 f/2.8 :loveu: Tylko z Nikkorem będzie się ciężko rozstać, a będę musiała go sprzedać :placz:

Posted

[quote name='BBeta']Ja już prawie na 100% jestem zdecydowana na Tamrona 70-200 f/2.8 :loveu: Tylko z Nikkorem będzie się ciężko rozstać, a będę musiała go sprzedać :placz:[/QUOTE]

Długo Ci służył, ale czas na coś nowego ! :multi:
Opowiesz mi swoje wrażenia dotyczące tamrona :cool3: Zresztą sama zobaczę efekty zdjęciowe ;)

Ja wciąż nie kupiłam pokrowca. Jejku tyle wydatków :shake: Masakra :shake:

Czyja galeryjka obfituje w tego typu zdjęcia? :D
[IMG]http://img381.imageshack.us/img381/1221/dsc0841bu5.jpg[/IMG]

Mam głód zdjęciowy :angryy: 2 tygodnie już nie ruszałam aparatu. Chyba zaryzykuję i zabiorę go na rower :diabloti:
Dorobiłam się pierwszego syfka na lustrze ! Jednak dałam radę 30-letnim sprzętem do czyszczenia. Matryca wciąż jak nowa i oby jak najdłużej ! :multi:

Posted

[quote name='Justa']
Mam głód zdjęciowy :angryy: 2 tygodnie już nie ruszałam aparatu. Chyba zaryzykuję i zabiorę go na rower :diabloti:
Dorobiłam się pierwszego syfka na lustrze ! Jednak dałam radę 30-letnim sprzętem do czyszczenia. Matryca wciąż jak nowa i oby jak najdłużej ! :multi:[/QUOTE]

na rower? ryzykowne:diabloti: wyposaż go w poduszki powietrzne, korzyści nieocenione:razz:
a ja w lustrze często mam śmieci na matrycy:angryy: ale czyszczę wytwale domowymi sposobami i jak na razie matryca cała i zdrowa;)

[quote name='Justa']
[B]kojot[/B], wybacz znawco :razz: ja jakoś nie ufam tym ustawieniom typu "słoneczny dzień", "pochmurny dzień" kojarzy mi się z tymi niby trybami w cyfrówkach (sport, portret, krajobraz sratatata) :eviltong: Ale chyba czas się przełamać :cool1:[/QUOTE]

jeśli nie masz ustawionego żadnego z tych trybów, to ręcznie ustawiasz balans?? ja mam zawsze balans na słońce i jak jest pochmurno to koryguję o jeden-dwa stopinie w górę i gra;) tym trybom tez nie ufam, za ciepłe kolory wychodzą jak jest cos innego niż słońce

[QUOTE]
Czyja galeryjka obfituje w tego typu zdjęcia?:D[/QUOTE]

to zdjęcie wypełniło czarną dziurę w galerii:diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Hej kochani ! :multi:

[B]Tinka[/B], po Twojej wypowiedzi sobie uświadomiłam, że od kiedy mamy psa nigdy nie pojechaliśmy całą rodziną na wakacje :lol: Pomijając działkę.
[/quote]
ja też nie pojechałam :razz: a to pojechali na weekend gdzieś a ja na wystawę, a to ja na obóz w zamian za granicę z nimi i jakoś tak wyszło... jedynie w giżycku u rodziny zawsze razem;)

Posted

[B]Bbeta[/B] który sprzedajesz? 70-300? :razz:

[URL]http://img381.imageshack.us/img381/1221/dsc0841bu5.jpg[/URL]
Justa, ale ty zdjęcia wstawiasz :evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Długo Ci służył, ale czas na coś nowego ! :multi:
Opowiesz mi swoje wrażenia dotyczące tamrona :cool3: Zresztą sama zobaczę efekty zdjęciowe ;)

Ja wciąż nie kupiłam pokrowca. Jejku tyle wydatków :shake: Masakra :shake:[/QUOTE]
Długo... Aż 9 miesięcy :diabloti: Tamron póki co ciągle jest niedostępny, jeśli kupie to najwcześniej w czerwcu

A o wydatkach mi nawet nie wspominaj... Właśnie zepsuły mi się słuchawki :angryy: Działa tylko lewa :angryy:

Posted

[quote name='BBeta']Długo... Aż 9 miesięcy :diabloti: Tamron póki co ciągle jest niedostępny, jeśli kupie to najwcześniej w czerwcu

A o wydatkach mi nawet nie wspominaj... Właśnie zepsuły mi się słuchawki :angryy: Działa tylko lewa :angryy:[/QUOTE]

Wiec zależy co rozumieć przez długo ;)
23 maja minie rok jak dotarł do mnie Miron i 70mm :multi:
Czerwiec niedługo :cool3:

Słuchawi takie w ucho?
Ze słuchawek polecam gorąco Sennheisera - mam już od 2 lat i działają bez zarzutu ! (a to jakaś tania wersja za 29zł)

Spadam na rower + fotki !

Posted

[quote name='BBeta']
A o wydatkach mi nawet nie wspominaj... Właśnie zepsuły mi się słuchawki :angryy: Działa tylko lewa :angryy:[/QUOTE]

ja wlaśnie zacząłem wielką modernizacje roweru.. zajeździłem cały napęd i nadaje się do wymiany..

[quote name='Justa']
Słuchawi takie w ucho?
Ze słuchawek polecam gorąco Sennheisera - mam już od 2 lat i działają bez zarzutu ! (a to jakaś tania wersja za 29zł) [/QUOTE]

tez polecam bardzo Sennheisera, robi świetny sprzęt, ja mam douszne MX 460 i za ta cenę nie zamieniłbym ich na inne- świetny szczegółowy dźwięk i wystarczające basy;) Do tego mam duże zamknięte słuchawki HD-202 do słuchania w domu;) czysta przyjemność ze słuchania:p
no i sennheiser podaje rzeczywiste parametry, a nie wzięte z kosmosu..

[quote name='Justa']
Spadam na rower + fotki ![/QUOTE]

czekamy na zdjęcia:cool3:

Posted

[quote name='aleb'][B]Bbeta[/B] który sprzedajesz? 70-300? :razz:[/QUOTE]
Tak ;)

[quote name='Justa']Słuchawi takie w ucho?
Ze słuchawek polecam gorąco Sennheisera - mam już od 2 lat i działają bez zarzutu ! (a to jakaś tania wersja za 29zł)[/QUOTE]
Mam [URL="http://www.orangenet.pl/index.php?products=product&prod_id=1043"]takie[/URL], też działały bez zarzutu ponad dwa lata, może się jeszcze naprawią :diabloti:

Posted

[B]BBeta[/B] - to ja poproszę kwotę, za którą chcesz Twojego Nikkor'a sprzedać (może być na priv) :-)

[B]Justa[/B] - mam nadzieję, że zrobiłaś dużo zdjęć! I uważaj na siebie na tym rowerze :razz:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik'][B]BBeta[/B] - to ja poproszę kwotę, za którą chcesz Twojego Nikkor'a sprzedać (może być na priv) :-)[/QUOTE]
Na razie to tylko plany, więc jeszcze się nad ceną nie zastanawiałam ;) Jak tylko w internecie pojawi się jakiś konkretny test tego Tamrona to podejme ostateczną decyzje. Zorientuje się też na pewno w cenach Nikkora ;)
[SIZE="1"]
2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:
- stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży[/SIZE]

:diabloti:

Więc jeśli chcesz konkrety to wyśle na pw :cool3:

Posted

[quote name='BBeta']Na razie to tylko plany, więc jeszcze się nad ceną nie zastanawiałam ;) Jak tylko w internecie pojawi się jakiś konkretny test tego Tamrona to podejme ostateczną decyzje. Zorientuje się też na pewno w cenach Nikkora ;)

[SIZE=1]2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:[/SIZE]
[SIZE=1]- stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży[/SIZE]

:diabloti:

Więc jeśli chcesz konkrety to wyśle na pw :cool3:[/quote]
Jak się zdecydujesz, a ja do tego czasu nie kupię Sigmy, to poproszę informacje na priv :razz:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Jak się zdecydujesz, a ja do tego czasu nie kupię Sigmy, to poproszę informacje na priv :razz:[/QUOTE]
OK, ale jak masz jakieś sugestie co do ceny to możesz napisać na pw, w końcu Ty na dzień dzisiejszy orientujesz się w tym znacznie lepiej :cool3:

Koniec zaśmiecania galerii, czekamy na zdjęcia :diabloti:

Posted

[quote name='Justa'][B][U]JESTEM BEZTALENCIEM FOTOGRAFII KRAJOBRAZU[/U][/B]

dziękuję za uwagę.[/quote]

pozwol ze my to ocenimy:evil_lol::eviltong:

Posted

Nie ma co pokazywać :shake:

Galina nażarła się kwiatów rododendrona na działce i kolacja wylądowała na tarasie :mad:
Wczoraj nie chciała też wyskoczyć z samochodu - bo deszczyk padał :diabloti:

Im starsza tym bardziej odbija :roll: :mad: