Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maggiejan napisał(a):
Skąd sunia wzięła sie w schronie i jak długa tam jest? Wiadomo coś o jej przeszłości?

Wiesz Małgosiu, że u nas dowiedzieć się coś od kier. to czasami sztuka z wyższej półki.
Ale się dopytam.

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Jak tak czytam o tym dogadywaniu to wygląda ono jak dialog z alien!:shake:

On nie jest zły facet, on długo się do nas przekonywał. Miał niestety przykre doświadczenia. Baby z naszego tow. wieszały mu się przez płot i robiły zdjęcia, żeby mu zaszkodzić. I na tych zdjęciach bazują od 8 lat. I ciągle opowiadają,jakie tam straszne warunki, a jak zapytałam się kiedy ostatnio były w schronisku to zapadła cisza.
A w schronisku warunki, jak na Polskę właśnie nie są złe, mogłyby być lepsze, ale wiadomo kasa, kasa i niestety przetargi.

Posted

ocelot napisał(a):
(...)Miał niestety przykre doświadczenia. Baby z naszego tow. wieszały mu się przez płot i robiły zdjęcia, żeby mu zaszkodzić. I na tych zdjęciach bazują od 8 lat.(...)

Czyli oddają człowiekowi, a głównie psom, niedźwiedzią przysługę. Żenada.

Posted

Ja to mam wrażenie, że kundelki wiadomo jest ich cala masa, ale zarz po nich to chyba owczarki, albo mix owczarki najczęściej są porzucane...
U mnie po mieście notorycznie biegają porzucone On-ki:-(

Posted

zdecydowanie... kolejność jest taka: kundelki, ONki i ONko podobne a potem bulle... tak jest bynajmniej w Gdyni.

Nawet na dogo jest zbiorczy wątek gdyńskich ONkowatych ale to tylko kropla w morzu bo ciągle są nowe a ja nie mam aparatu i nie nadążam z proszeniem innych o zdjęcia a oni z wykonywaniem ich.

Tamta Pani powiedziała że rozejrzy się za tymczasem. To taka jak na mój gust miłośniczka rasy więc na pewno nie będzie nam podsuwać złych propozycji.

Posted

już sama nie wiem gdzie jeszcze ogłaszać psy... Znam jeszcze szereg for ale tak rzadko uczęszczanych że w sumie to tak jakby ogłoszenia nie było...:shake: