przyjaciel_koni Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Bardzo prosimy - wciąż potrzebne wsparcie finansowe dla Fruzieńki !!!! Koszty - wiadomo - ogromne !!!! [B]A kocinka bardzo potrzebująca pomocy !!!![/B] Za wszelkie bazarki, wpłaty i inny rodzaj pomocy dla Fruzi jesteśmy ogromnie wdzięczni !!!! Dziękuję za pomoc Dogo dla koteczków !!! (Napiszę również tutaj - [B]poszukiwany super specjalista od kociej ortopedii !!![/B] [B]I pilnie cierpliwy DT[/B] - Niusia straci łapkę...) Quote
ruru Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Fruzia na górę, a wspaniałego ortopedę prosimy o uratowanie nóżki Niusi Quote
Margo05 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Fruzik pisz tu szybko co tam u Ciebie słychać :lol: Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Ines napisała wczoraj, że: "Koci kuperek dziś miał mały zabieg, mianowicie p. Halinka demonstrowała mi, jak mam czyścić ranę. [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_eek.gif[/IMG] Fruzia ma sporo ropy pod tą martwą skorupką. Trzeba się tego pozbyć, aby odleżynki się szybciej goiły [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif[/IMG] Nie lada wyzwanie, ale damy radę [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_smile.gif[/IMG] " z dzisiaj jeszcze nie ma wieści Quote
tomcug Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wszystkim, którzy pamiętają o Fruzi i ją odwiedzają życzę, aby nastrój tych Świąt przybranych wiosenną radością i beztroską utrwalił się w Waszych sercach na długi, długi czas i pozostał z Wami także w poświątecznej codzienności. Quote
Margo05 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 I ja dołączam się do pięknych życzeń Tomcug :) Quote
przyjaciel_koni Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Każdej z Osób pomagających zwierzętom życzę spokoju i choć trochę radości w te Święta (i po...) !!! Zawsze w czasie świątecznym nie opuszcza mnie pytanie, co można zrobić, by nie było wokół nas tyle zwierzęcego cierpienia, by ludzie szanowali wszystkie stworzenia... Tych świąt było już naprawdę sporo w moim życiu, ale jak do tej pory nie znam odpowiedzi. Tak bardzo bym chciała pomóc im wszystkim... Wszystkim Fruziom, Mruczkom i Niusiom, wszystkim potrzebującym kociakom i psiakom. Wiem, że to nierealne... I to strasznie boli... [B]Proszę Was Wszystkich na Dogo, tak przedświątecznie o wsparcie dla tych biednych zwierząt, które same sobie nie poradzą !!! [/B] Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 to dzisiejsze wieści o Fruzi: "Ciiiiiiiiiiiiiii, nie będę zapeszać i nic nie powiem, ale [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/ok.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG] Fruzi pięknie odchodzą "strupy" z pupci, zaraz idziemy się wygrzewać. Fruziula powoli zapuszcza się w różne zakamarki, dziś nawet leżała na kanapie [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG] Myślę, że będzie ok, oby tylko rehabilitacja odniosła dobry skutek [IMG]http://forum.miau.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif[/IMG] " Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 a tutaj wiersz, jak najbardziej na czasie: [B]Koci sen...[/B] Gdy w ciepłej kuchni dziś spałem, Bezpieczny, rozmruczany, I dłońmi kochającymi, Tulony, i głaskany, Wyśniłem sen wielkanocny Wiosenny i niezwykły, Utkany z myśli... kotów Do szczęścia nieprzywykłych. Ubieram sen w życzenia, Inne od oczekiwanych, Nie będzie o zdrowiu i jajku, Dniach szczęściem malowanych... Życzę Ci bowiem, Człowieku, Byś idąc na Drogę Krzyżową, Dostrzegł tak niedaleko Snującą się rozpacz głodową... Byś idąc dziękować za miłość, Wielbić, współczuć i pościć, Dostrzegł maleńkie życia, Skazane na śmierć bez miłości... Byś siedząc przy pełnym stole Słuchając najbliższych śmiechu, Pomyślał choć przez chwilę, O śmierci cichej, bez grzechu... Bez grzechu, bo bez duszy, Bez mowy, bez... obrony, Bez miejsca na godne odejście W życie zwierzęce wcielonych. W istnienie tak bardzo nędzne, W istnienie tak pogardzane, W istnienie będące dowodem, Że życie nie zawsze jest darem. Zapytaj, mądry człowieku Stojąc u grobu Pana, Dlaczego dał ci prawo Tak bardzo Go okłamać? Pamiętasz dawny Eden? I Boże polecenie? Miałeś nad nami władać – Miłością, nie kamieniem... Zapytaj, co miał na celu I spytaj, co z tego wynika, Że rzadko istota z sercem Wyłowi nas ze śmietnika. A może On o tym nie wie?? Tak, właśnie! Z pewnością nie wie, Nie mógłby – wierzę głęboko - Z tą wiedzą spokojnie żyć w niebie. A zatem – nic mu nie mów, Pomódl się cicho, głęboko, Zatrzymaj się przy śmietniku, W piwnicy uchyl okno... [SIZE=1][COLOR=#0000ff]/wiersz ten napisała Aniada z Forum Miau/[/COLOR][/SIZE] Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 są wpłaty za bazarki od Tomo13 (40 zł) i Slapcio (20 zł). dziękujemy!! Quote
Tweety Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 na ten moment musimy uzbierać jeszcze około 500 zł, bo 1500 już mamy:loveu: serdeczne podziękowania dla wszystkich wpłacających, wystawiających bazarki i tych wygrzebujących coś na bazarki i dla allegrowiczów,którzy również hojnie wsparli naszą Fruzię:loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Faktycznie wiersz na czasie. Jednak chyba zbyt wiele jeszcze w nim usprawiedliwienia... Usprawiedliwienia świata... A Fruzia - nie mając innych możliwości prosi nas o pamięć !!!! Quote
anielica Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Po świętach przyjdzie [B]145 zł[/B] z bazarku, który prowadziła Selenga, sprzedając moje rzeczy. Przelew zlecony, w nadawcy: jo, czyli anielico. Dobrych Świąt! Quote
anielica Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Dzięki za przekierowanie na ten wątek Tweety. Mało mam czasu na wyszukiwanie i martwiłam się, że wieści nie ma :oops: Quote
Tweety Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 spokojnych Świąt życzę wszystkim, oby takie przypadki jak Mruczek, Fruzia, Bacik czy Niusia były ostatnimi Quote
Zmysł Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='Tweety']są wpłaty za bazarki od Tomo13 (40 zł) i Slapcio (20 zł). dziękujemy!![/quote] Brawo! Będę jeszcze, będą. Spokojnych Świąt! Quote
przyjaciel_koni Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Fruzia przypomina się świątecznie... Wciąż potrzebna jest kocince pomoc !!! [B]Dziękujemy Wszystkim Dogomaniakom, którym również los kotków nie jest obojętny !!! [/B]Tweety - podziękuj raz jeszcze domkowi tymczasowemu Fruzieńki za wszystko, co robi dla małej ! I przekaż proszę DT życzenia spokojnych i przyjemnych Świąt ! Quote
Margo05 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Zdrowych i pogodnych Świat Wielkanocnych życzy Margo05 :) __**_** _**___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___**¬¬ __**__*______*__**__***__** ___**__*____*__**_____**__* ____**_**__**_**________** ____**___**__** ___*___________*¬¬ __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____*¬¬ _____**_____** _______*****_____ .........@..@..@........@...@...@ ........@............@....@...............@ [EMAIL="........@.......(\(\....@...../)/"]........@.......(\(\....@...../)/[/EMAIL]).........@ [EMAIL="..........@.....(=':')........(':'"]..........@.....(=':')........(':'[/EMAIL]=).......@ ............@...(..(")(")..(")(")..)..@ ................@.......................@ ....................@...............@ ............... .........@.....@ .............................@ Moc prezentów od zajączka co koszyczek trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego! Quote
przyjaciel_koni Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Cioteczka Margo jakaś taka uzdolniona graficznie ! Dziękujemy za życzenia ! [B]Fruzinkę przy okazji przypomnimy Wszystkim współczującym duszyczkom !!! Z prośbą o dalszą pomoc ! [/B] Quote
Margo05 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Skopiowane cioteczko :oops: niestety :cool3: Ale ładne, prawda? :eviltong: Quote
Recommended Posts