Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gagata']A jak ona sobie daje radę z kotami i czy do bloków też się nadaje?[/quote]
Co do kotów to nie mam pojęcia:shake:

Myślę, że może mieszkać w bloku jak najbardziej. Nie jest bardzo duża jak, np. nasz Figaro, który jest typowo do domu z ogrodem. Ja mam w bloku 2 wariaty wielkosci Belli i bardzo dobrze się czują. Poza tym Bella jest jednym z tych psów, które strasznie chcą się wyrwać z boksu. Ona tam kiedyś zwariuje... :shake:

A dlaczego pytasz ? :razz:

Posted

Bo zastanawiam się nad następnym zwierzakiem i Bella mi się spodobała - jest taka właśnie jaką bym chciała... TYlko nie wiem, czy ułożyłaby sobie życie z moimi kotami i suką ( też niemłodą...)

Posted

Hmmm to sunia z charakterem ale ciezko przewidziec reakcje moze byc ze wszystko bedzie ok ale juz mamy przykład na Amisi w boksie miała w nosie wszystkie psy a w domku rosci sobie prawa do Pani Anny jak do własnosci... Trzeba by przyjechac z sunia a kota mozna sprawdzic w schronie:)

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Trzeba by przyjechac z sunia a kota mozna sprawdzic w schronie:)[/quote]
Jechać z jakimkolwiek psem do schronu, to chyba nie najlepszy pomysł. No chyba, żeby poznać je gdzieś dalej od bramy i szczekających psów.
Co do kotów, będziemy ryzykować życie ? :evil_lol:

Ale myślę, że dogadałaby się z inną sunią, tymbardziej, że Bella też pierwszej młodości nie jest. Kiedy ostatnio ją wyprowadzałam, to nie reagowała na zaczepki psów i strasznie nie chciała wracać do boksu... co oczywiście może się zmienić tak jak, np. w przypadku jamnisi o czym wspominała Szpilka, ale warto spróbować ;) To naprawdę przekochana psina

Posted

Tak sobie myślę, że spotkanie przed schronem w grę raczej by nie weszło, bo musiałabym wracać od Was do domu pociągiem z dwoma psami. Ale może jakaś metoda nawąchiwania?... Trzeba to przemyślec, żeby było z głową i bez szkody dla obu suczek

Posted

gagata nie rezygnuj z Belli - ona naprawdę potrzebuje serca i pomocy i chociaż łatwo nie będzie .... uważam koniecznie trzeba jakoś spróbować
Wydaje mi się że nie powinna atakowac innych zwierząt, nia ma w sobie dominacji - przynajmniej na spacerach ze mną nie zetknęłam się z czymś takim. Psiaki po niej skakały - nie reagowała...

ale co prawda to prawda- schronisko to zupełnie inna sprawa i zachowanie niż dom - ale dla takich suń jak ona, które naprawdę sporo lat spędziły w schronie ktoś musi podjąć decyzję i spróbować

Posted

Cały czas kombinuję, jak to technicznie rozwiązać.Bo to jest bardzo długa droga i jak miałoby się ją przejść tylko po to, by moi rezydenci i Bella mieszkali każde w innym pomieszczeniu,to cała impreza minęła by się z celem...