Linssi Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 U mnie cala rodzina juz przekazala swoj 1% :multi: Oraz troche ludzi z lapanki przymuszeni do oddania swojego 1% na sluszny cel :diabloti: Quote
eliza_sk Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 [quote name='Linssi']U mnie cala rodzina juz przekazala swoj 1% :multi: Oraz troche ludzi z lapanki przymuszeni do oddania swojego 1% na sluszny cel :diabloti:[/quote] Wiem, wiem ... ostatnio nasze mamy się widziały i Twoja opowiadała jak to mężowi gotowy PIT kazała poprawiać :evil_lol: Quote
Linssi Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='eliza_sk']Wiem, wiem ... ostatnio nasze mamy się widziały i Twoja opowiadała jak to mężowi gotowy PIT kazała poprawiać :evil_lol:[/quote] Bo boja sie oboje awantury jaka bym im zrobila gdybym sie dowiedziala, ze nie przekazali :diabloti: Quote
Zmysł Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ankieta jest: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ankieta-wybieramy-kandydata-do-krakvetu-na-maj-137108/#post12249592[/URL] Quote
eliza_sk Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 [quote name='Zmysł']ankieta jest: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ankieta-wybieramy-kandydata-do-krakvetu-na-maj-137108/#post12249592[/URL][/quote] Wiemy Zmyśle, ale po tym co pokazały ostanie dwa miesiące nie wiem czy jest sens uczestnictwa w ankiecie ... poziom całej otoczki głosowania i dyskusji był niestety żenujący, a szkoda, bo chyba nie temu to służy :shake: Quote
Potter Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Zgadza się - Stowarzyszenie nie jest zainteresowane startowaniem więcej w tego typu ankietach, na Dogo, Krakvecie, czy gdziekolwiek indziej. Szkoda czasu i nerwów, a pieniądze to nie wszystko. Jeśli ktoś ma chęć nurzać się w takim błotku, to powodzenia, my nie mamy już na to ochoty. Quote
Finetta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [quote name='Potter']Zgadza się - Stowarzyszenie nie jest zainteresowane startowaniem więcej w tego typu ankietach, na Dogo, Krakvecie, czy gdziekolwiek indziej. Szkoda czasu i nerwów, a pieniądze to nie wszystko. Jeśli ktoś ma chęć nurzać się w takim błotku, to powodzenia, my nie mamy już na to ochoty.[/quote] Czy jest to oficjalne,ostateczne stanowisko zarządu Stowarzyszenia Obrona Zwierząt Jędrzejów? Quote
eliza_sk Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Chyba tak Kochani, dziękujemy za pamięć i pomoc, ale dobre imię Stowarzyszenia jest więcej warte niż karma dla psiaków na dwa tygodnie. Owszem, do zyskania jest bardzo dużo, ale niestety po zrobieniu bilansu zysków i strat - przez atmosferę towarzyszącą głosowaniu, te drugie są jednak większe ... Ostatnie dwa miesiące pokazały, że dążenie do celu za wszelką cenę może obrócić się przeciwko walczącym tą bronią. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, kto będzie zarzucał nam, że mamy "tylko" 30, a nie 250 psów - zgadza się, to prawda, z tą tylko różnicą, że z tymi "tylko" 30 psami jesteśmy pozostawione same sobie, bez żadnych dotacji i wsparcia znikąd ... I jak w takiej sytuacji udowadniać, że nie jest się wielbłądem ... ? Quote
tomcug Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [quote name='eliza_sk']Chyba tak Kochani, dziękujemy za pamięć i pomoc, ale dobre imię Stowarzyszenia jest więcej warte niż karma dla psiaków na dwa tygodnie. Owszem, do zyskania jest bardzo dużo, ale niestety po zrobieniu bilansu zysków i strat - przez atmosferę towarzyszącą głosowaniu, te drugie są jednak większe ... Ostatnie dwa miesiące pokazały, że dążenie do celu za wszelką cenę może obrócić się przeciwko walczącym tą bronią. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, kto będzie zarzucał nam, że mamy "tylko" 30, a nie 250 psów - zgadza się, to prawda, z tą tylko różnicą, że z tymi "tylko" 30 psami jesteśmy pozostawione same sobie, bez żadnych dotacji i wsparcia znikąd ... I jak w takiej sytuacji udowadniać, że nie jest się wielbłądem ... ?[/quote] Szkoda. Już zagłosowałam na Was w ankiecie. ;) Quote
Finetta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [SIZE=1]Szkoda,ale decyzja należy do Was.[/SIZE] [SIZE=1]Miau dotrzymuje zobowiązań .[/SIZE] Quote
kika22 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Dzis poszedł przelew z bazarku 27,5 zł na wasze psiaki:lol: Na koncie powinien byc jutro:eviltong: Quote
Linssi Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [quote name='tomcug']Szkoda. Już zagłosowałam na Was w ankiecie. ;)[/quote] ja tez :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 [quote name='kika22']Dzis poszedł przelew z bazarku 27,5 zł na wasze psiaki:lol: Na koncie powinien byc jutro:eviltong:[/quote] Dziękujemy pięknie :loveu: Quote
eliza_sk Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 [quote name='kika22']Dzis poszedł przelew z bazarku 27,5 zł na wasze psiaki:lol: Na koncie powinien byc jutro:eviltong:[/quote] Sylwia, dziękujemy, pieniążki już są :loveu: Quote
Potter Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 [quote name='Finetta']Czy jest to oficjalne,ostateczne stanowisko Stowarzyszenia Obrona Zwierząt Jędrzejów?[/quote] To jest oficjalne, ostateczne i jedynie słuszne, z punktu widzenia etycznego, stanowisko SOZ. Wszystkim życzliwym, którzy po raz kolejny gotowi byli nas wesprzeć - serdecznie dziekuję. Niestety tutaj jest tyle problemów, interwencji, nieżyczliwości ludzkiej do naszej działalności, itp., itd. że nie mam już siły na kolejne tygodnie jakiś idiotycznych ankiet, z których w efekcie nic nie wynika. Zawsze się przecież znajdzie ktoś bardziej od nas potrzebujący, bardziej zapsiony, bardziej doświadczony przez los i dobitnie nam to wykrzyczy, jak ostatnio Dzierżoniów. Także dajmy sobie z tym raz na zawsze spokój. [B]Nas nie ratuje kilka worków karmy, nas ratuje tylko i wyłącznie własna działka pod własne schronisko.[/B] Inaczej wcześniej czy później, nasze psy wywiozą do Dymin, od których usiłujemy je przecież uchronić, zgarniając z ulic. I na tym musimy się skupić - oprócz adopcji, sterylizacji i interwencji, najważniejsza jest własna działka. Na tym tle krakvet to śmiesznostka i dziwię się tym wszystkim, którzy tracą tam honor, przyzwoitość i dobre imię. Quote
kika22 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='eliza_sk']Sylwia, dziękujemy, pieniążki już są :loveu:[/quote] O super:loveu: Quote
Majaa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [SIZE=5][COLOR=red][B]UWAGA!!!!!!![/B] [/COLOR][/SIZE] Jeśli ogłaszacie swoje psy w Anonsach świętokrzyskich to pytajcie o miejscowość, z której osoba jest. Jeśli będą to Krynki gm. Brody niech Wam się zapali światełko ostrzegawcze i dla dobra psa skontaktujcie się ze mną lub mrs.ka w celu weryfikacji nr tel i/lub adresu tej osoby, czy to aby nie to: Najczęściej dzwoni kobieta, czasami tylko mężczyzna (2x dzwonił facet, jak dotychczas) przedstawiają rewelacyjne warunki i świetlaną przyszłość zwierzaków. Telefony zaczęły się od czasów kieleckiej Bery, która była u mnie na DT i pierwszy, który kojarzymy z tymi osobami z nią był związany, a potem lecą z tymi telefonami - co wtorek i co piątek regularnie – ciągle je odbieramy pod różnymi numerami telefonów. Trwa to już dwa miesiące albo lepiej ;( Domek może i elegancki, bogaty, z zadbanym podwórkiem, ale równie, albo jeszcze bardziej beznadziejny. Byłam tam i ja i mrs.ka – kleszcza bym im nie oddała pod opiekę, a co dopiero psa – szczegóły dla zainteresowanych w korespondencji prywatnej Quote
eliza_sk Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Safirko, a co tu pisać ... W adopcjach cisza, bo nie ma kiedy zrobić ogłoszeń i mają tylko allegro, na którym się już chyba opatrzyły wszystkim potencjalnym chętnym. U psiaków w normie, wszystko po staremu :( Quote
eliza_sk Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 [quote name='Linssi']Eliza, moge wam pomoc z ogloszeniami ;)[/quote] Byłoby bardzo miło :loveu: Zdjęcia i teksty można pobrać z allegro, użytkownik: obrona-zwierzat ;) Quote
kika22 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ja sobie podrzuce, a przy okazji zapraszam na bazarek dla Starachowickich psiakow:loveu: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/wszystko-nic-na-psiaki-ze-starachowic-pomoz-nam-pomagac-do-25-05-09-a-137541/#post12272521"][COLOR=#000000]Wszystko i nic na psiaki ze Starachowic -pomoz nam pomagac, do 25-05-09[/COLOR][/URL] Quote
eliza_sk Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 [CENTER][B][COLOR=Blue]Ja również zapraszam po lokóweczkę na nasz bazarek:[/COLOR][/B] [B][COLOR=Blue]http://www.dogomania.pl/forum/f99/lokowka-philips-nowka-na-psy-ze-stowarzyszenia-obrona-zwierzat-do-15-maja-g-18-a-137477/[/COLOR][/B] [/CENTER] Quote
czarna_zaba Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Linssi czy mogę też poprosić o pomoc w ogłoszeniach? Spróbuję sama zrobić allegro, ale innych miejsc nie znam... A czasu mamy bardzo mało:( Zresztą na razie potrzebny raczej tymczas, szczeniak byc możne był pobity, nie wiadomo co jeszcze moze sie dziać:( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pobite-szczeniaki-jedyny-ktory-przezyl-pilnie-potrzebuje-dt-137702/#post12284029[/URL] Quote
Recommended Posts