Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sprawie sprawdzenia domu juz napisane do kogo trzeba. dziewczyny pewnie odezwa sie tu na watku, jak tylko przeczytaja wiadomosc. chociaz tyle pomoge.

Posted

[quote name='irysek']a ja moge napisac prosbe o sprawdzenie domu w sopocie
:) tylko podaj watek psa, lub co mam napisac o jakiego psa chodzi i gdzie ten dom dokladnie.[/quote]

Może w tym wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/blyskawiczna-mapa-dogo-http-mapapomocy-dogomania-pl-rejestrujcie-sie-27419/index5.html[/url]
udałoby się znaleźć kogoś do sprawdzenia domku?

Posted

[quote name='Czoko']Może w tym wątku:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/blyskawiczna-mapa-dogo-http-mapapomocy-dogomania-pl-rejestrujcie-sie-27419/index5.html[/URL]
udałoby się znaleźć kogoś do sprawdzenia domku?[/quote]
Z Trójmiasta jest Betbet, Zbójini.
Napewno znaja kogoś z Sopotu.

Posted

[quote name='mtf zalesie']kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku[/quote]

1) Jaki krótszy termin dla psów kobix???
To my, jako Stowarzyszenie, dostaliśmy od firmy termin - maksymalnie 2 miesiące na zwinięcie się z ich terenu. Psy natomiast chcemy zabrać stamtąd najszybciej jak się tylko da (z wielu powodów, również z uwagi na ich bezpieczeństwo), w ciągu tygodnia, góra 10 dni. Ale to zabieranie psów trzeba jakoś zorganizować: wzmożone ogoszenia, kontrole przedadopcyjne, organizacja dt, umawianie się z hotelami, załatwianie transportów, bo chodzi o miejsca w całej Polsce, itd., itp.
Natomiast w przypadku psów kobix nie musiałam nic załatwiać - uprzedziłam ją lojalnie na tydzień wcześniej o konieczności zwrócenia jej psów (kobix zgodziła się przyjąć od razu Tuptka, a dla Borysa miała szukać zadaszonego kojca, ja z kolei zgodziłam się na to poczekać) i kiedy znalazłam wolną chwilę odwiozłam jej Tuptka, bo do Końskich mamy relatywnie blisko. To był gest z mojej strony, że pomimo całego zamieszania wykonałam ten transport, odciążając kobix. A zrobiłam to dlatego, ponieważ do końca czuję się odpowiedzialna za wszystkie psy i chcę osobiście bezpiecznie dostarczyć je we wszystkie miejsca ich tymczasowego pobytu, do czasu, aż nie znajdziemy im stałych domów.

2) Pomimo że Borys i Tuptek od początku miały własny wątek, nigdy nie zniknęły z wątku jędrzejowskiego, ponadto cały czas były i są ogłaszane przez Stowarzyszenie minimum na allegro. Jest dla nas oczywistym, że one nadal szukają domu stałego.

kobix o tym wszystkim wie, dlatego nie rozumiem powyższych zastrzeżeń...

Posted

[quote name='Potter']Ale to zabieranie psów trzeba jakoś zorganizować: wzmożone ogoszenia, kontrole przedadopcyjne, organizacja dt, umawianie się z hotelami, załatwianie transportów, bo chodzi o miejsca w całej Polsce, itd., itp.
[/quote]
Jeśli coś to Wam pomoże, to najprawdopodobniej w niedzielę wywozimy kilka psów do Warszawy zawsze możemy zabrać kolejnych czterołapnych pasażerów

Posted

[quote name='Potter']kobix coś napomknęła o hotelu dla Borysa w Piasecznie i pytała się, czy nie jadę w tamtym kierunku[/quote]
Dogadajcie się, jak wyjazd nam wyjdzie (a raczej tak) , to pewnie ok 10 - 11 moglibyśmy się spotkać na trasie w niedzielę A przez Piaseczno zawsze wjeżdżam do W-wy, więc to nie problem

Posted

[quote name='Mefi']Przekierowałam na wszego maila zapytanie w sprawie Morety, mam nadzieję, że dotarło i dom okaże się sensowny.[/quote]

zapomniałam Ci Izo napisać, że dotarło i że już odpisałam ;)

Posted

[quote name='A&S']Dzwoniłam właśnie do mortikii. Powedziała mi, że mogą ją przyjąć. Koszt byłby 20 zł/doba. elizo, skontaktuj się z mortikią, może coś ustalicie najwyżej.[/quote]

20 zł to straszna kasa za średniego psa :crazyeye: Nie stać nas na to niestety. Murka i Wiosna za duże psy biorą po 15 ... :shake:

Posted

[quote name='irysek']a do Ania Mila Ulver napisala juz ktoras?[/quote]

Narazie pisałam tylko do mosii - bo to bliżej.

Na tą chwilę czekam jeszcze na odpowiedź od osoby, która jest pierwsza w kolejce do Wiosny. I czekamy jeszcze na ostateczne ustalenia z Murką.

I proszę trzymać kciuki za wizytę adopcyjną Meli - dziś lub jutro.

Posted

A u Zuzi sprawdzałyście :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-dla-psiakow-u-zuziam-138597/[/URL]

No i Ania w Brodnicy :Ania+Milva i Ulver też ma hotelik.

Posted

[quote name='irysek']a do Ania Mila Ulver napisala juz ktoras?[/quote]

Nie pisałyśmy narazie, bo jak dobrze pójdzie z Wiosną i wizytą u Meli (chyba już się zakończyła) to bez schronienia pozostanie jeszcze tylko Maniek.

Posted

[quote name='Marinka']Kiedy Poka i Remek jadą do Murki ?
Można chyba wpłacać Wam pieniążki poza allegro? - mam zamiar to zrobić po wypłacie ok. 10-ego.
Powodzenia życzę[/quote]

Jak Potter da radę to transport Poki i Remka do Murki będzie w niedzielę. I może załapie się też Mela - ona do Wojciechowa pod Lublinem.

Jak najbardziej można wpłacać poza allegro, wszystkie dane są w I poście. Z góry dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='eliza_sk']20 zł to straszna kasa za średniego psa :crazyeye: Nie stać nas na to niestety. Murka i Wiosna za duże psy biorą po 15 ... :shake:[/quote]
Rozumiem, niestety, nie mam innych pomysłów bo DT na dogo zapsione, adopcje stoją, znajd przybywa, ale DT nie....:shake:

Posted

no 20zl za psam to naprawde duzo 600zl co miesiąc :-o

zrobiłam Tysiowi allegro - wiem , ze ma od was ale napisalam po swojemu :)) zresztą tyle jest aukcji , ze jedna wiecej nie zaszkodzi :)

Posted

Dzisiaj, po wielkich trudach i zabiegach organizacyjnych, udało się wyekspediować do DS [B]Moretę [/B]i do DT [B]Karmela.[/B]
W azylu nadal 24 psy. W ogóle nie ma pomysłu co zrobić z Cyganem, Korą i Mańkiem.
Jutro do DT zawożę Lalę.
Aha, [B]beka[/B], dzięki za ekspresowe sprawdzenie domu dla Morety:Rose:.

Posted

DS dla Morety o sprawa ostatnich 24 godzin, nikt wcześniej przez cały rok o tego psa w ogóle nie pytał. Pani się zgłosiła wczoraj, ja stanęłam na głowie, żeby szybko sprawdzić, dom, a pani stanęła na głowie, żeby natychmiast przyjechać po psa (z Konstancina).

Jeśli byłaby taka możliwość, to zamiast Morety pojechałby do Strachowic jej brat Tyś. Razem z Horką. Dopasujemy się do terminu.

Posted

[quote name='Potter']Dzisiaj, po wielkich trudach i zabiegach organizacyjnych, udało się wyekspediować do DS [B]Moretę [/B]i do DT [B]Karmela.[/B]
W azylu nadal 24 psy. W ogóle nie ma pomysłu co zrobić z Cyganem, Korą i Mańkiem.
Jutro do DT zawożę Lalę.[/quote]
OOOOOOOOO??:crazyeye: Moreta jedzie do domku stałego :crazyeye: Extra!!! (choć troszkę żałuję, że osobiście jej nie poznam)
Moje ulubiennice z tego wątku Moreta i Lala są bezpieczne :multi:
Czekam więc na informacje na temat przyjazdu Horki do mnie! Chyba, że to też nieaktualne, jak w przypadku Morety, o której DS :multi::multi::multi: właśnie się dowiedziałam z wątku
Eliza_sk, Potter proszę o kontakt tel., co i jak z Horką. Na necie jestem gościem praktycznie, zwłaszcza teraz, kiedy choroba powaliła mnie do wyrka :angryy: - muszę wiedzieć na przybycie, których psów się nastawiać!