gdgt Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 przytulić się do takiej Tusi - bezcenne! Quote
*Gajowa* Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Sprawa się skomplikowała ! DZIKA MA CIECZKĘ :angryy: Quote
Witokret Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 O matko boska... Cholera niedobrze no. Z wyliczen wychodzil nam najwczesniej styczen :shake: Quote
*Gajowa* Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Niestety to prawda. Nie zauważyłabym gdyby nie śnieg no i nowy kolega w sile wieku, który był bardzo natarczywy :mad: więc sprawdziłam... Quote
Miki Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Oj, Dzikunia, Dzikunia - ty próbujesz ciotki wykiwać:mad: Quote
gdgt Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 dziewczyna się odżywiła, wyluzowała i taki efekt... :lol: Quote
Witokret Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Niestety, sterylka dopiero w styczniu. Na szczescie Dzika jest juz zaszczepiona na wszelkie mozliwe chorobska. Pod wzgledem sterylek jestesmy troche staroswieckie... najpierw szczepienia - szczegolnie, jesli psiak przebywa w miejscu, gdzie trafiaja rozne schorowane bidy, a potem dopiero sterylka. Lara, nie martw sie, kase w styczniu wydamy :cool3:. Ciociu Laro, bardzo dziekujemy za karme :loveu: Quote
*Gajowa* Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Nowy kolega chyba niedługo pojedzie do domku ale w kolejce czeka następny... i znów będzie pilnowanie :loveu:. Dzikula straci swoją przyjaciółkę - jutro opuszcza nas Tusia :-( . Wczoraj przyjaciółki sie pokłóciły... o michę. Tusia zjadła błyskawicznie swoja porcję u siebie w kojcu i przybiegła do kojca Dzikiej, która nie spieszy sie przy jedzeniu . Dzikula staneła w obronie zawartości miski, nieporozumienie trwało kilka sekund i dziewczynki rozeszły się. Póżniej Tusia powarkiwała na koleżankę ostrzegawczo ale dzis wieczorem już jest wszystko ok. Quote
Witokret Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Dzikunia tez znajdzie swoj dom, jestesmy przekonane! Moze ktos moglby nam pomoc przy ogloszeniach??? Tutaj ogloszenie na gumtree: Piękna młoda sunia do adopcji - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa Zmienic imie.... hmm.. no mozemy, tylko ono musi brzmiec podobnie do "Dzika" "Dzikunia", bo ona juz na nie reaguje... Może macie jakieś pomysły??? Quote
gdgt Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Witokret napisał(a): Zmienic imie.... hmm.. no mozemy, tylko ono musi brzmiec podobnie do "Dzika" "Dzikunia", bo ona juz na nie reaguje... Może macie jakieś pomysły??? to tak jak moi rodzice nazwali słodkiego szczeniaczka "Gapa", a z Gapci wyrósł siejący postrach mix boksera i rotweilera. Powysyłam ogloszenia do gazet. Co z allegro? Quote
Witokret Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 gdgt napisał(a):Powysyłam ogloszenia do gazet. Co z allegro? Wielkie dzięki :loveu: Allegro zrobiłyśmy już na samym początku. Quote
Witokret Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Powyrzucamy w ogóle imię z ogłoszeń ;) I tak każdy nazywa potem psiaka jak chce... W ogłoszeniach będzie po prostu "sunia" :lol: Dla nas i tak Dzika to nie dzika tylko Dzika :evil_lol: - zresztą wystarczy zacząć wymawiać jej imię i od razu jest :loveu: Quote
*Gajowa* Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Dzikula bardzo źle znosi samotność. Dwa dni temu wyjechała jej kumpela Tusia, wczoraj opuścił nas kolega Skubi z Halinowa. Dzika bardzo przeżyła rozstanie z nimi. Wczoraj przy wyprowadzaniu kolegi urządziła koncert wycia i jodłowania na przemian i długo nie mogłam jej uspokoić. Wieczorem też wyła od czasu do czasu mimo, że normalnie idzie spać po zapadnięciu zmroku. Dziś rano do towarzystwa wpuściłam jej moją Gajkę... pięknie się ze sobą bawiły. Quote
Witokret Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 To prawda, dla Dzikuni nie ma nic gorszego od samotnosci :shake:. Od razu zaczyna swoj spiew rozpaczy i co gorsza cala zaczyna sie z tej rozpaczy trzasc. Ja naprawde nie wiem, jak ona wytrzymala tyle miesiecy samotnosci na lakach. Jednak rozumiem juz teraz dlaczego zawsze byla taka radosna, kiedy widzialysmy ja w towarzystwie innych psiakow. Oczywiscie najwazniejsze dla Dzikuni jest towarzystwo czlowieka, wtedy caly swiat (lacznie z micha) moze nie istniec. Po ostatnim sobotnim spacerku Dzikunia potrafi juz siadac :cool3: i to po 2 lekcjach!! Teraz, jak wrocimy bedziemy sie uczyc zostawania, o! To naprawde inteligentny psiak, a co wazniejsze, chce pracowac z czlowiekiem. Jest wyjatkowa!! :loveu: Quote
Witokret Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Matko... te zdjecia oddaja w 100% milosc Dzikiej do czlowieka :-(. Jeszcze troche i Marta zostanie zakochana na smierc :razz: ...czy te oczy moga klamac...? Quote
Witokret Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Ciekawe jak daje sobie rade nasza Dzikunia... :shake:. Dlaczego nasz samochod jest taki ciasny i dlaczego do cholery musimy ciagle podrozowac :-(. Gdyby nie to, nigdy bysmy Dzikuni nie oddaly... nigdy! Quote
*Gajowa* Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Dzikunia dziś zapoznała się z ONką czasowo u nas przebywającą.... niestety ONka bardzo warczała na Dziką szczerząc zęby :angryy:, a wiec przyjaźni pomiędzy suniami nie będzie :shake: . Minął pierwszy tydzień cieczki, przed nami najgorsze... Quote
Witokret Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Jak nic Dorcia zazdrości Dzikuni, że to nie jej ta cieczka się przytrafiła :evil_lol: Quote
*Gajowa* Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Wołam na nią DIKA i ładnie reaguje na to imię. Witokretki może kupcie przy okazji u wetki Dermafit Dog lub coś podobnego dla Dzikuli - wydaje mi się, że ma coraz więcej łupieżu :loveu:. Quote
Witokret Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Ooo no Dika tyz piknie :loveu: byle nie Dzidka :mad: Lara a ta Draka, to od czego ??? :cool3: Dzisiaj kupiłyśmy już taką specjalną szczotkę dla Dzikuni - dokładnie dla psiaków z taką sierścią jak jej :lol: Jak tylko wrócimy do Wawy, to od razu ją wyczeszemy. Poczekajmy chwilkę z tym łupieżem, jak po wyczesywaniu nadal będzie, to się tym zajmiemy, poza tym to faktycznie może mieć związek z cieczką. A czy Dzikusia nadal jest sama ? Quote
*Gajowa* Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Dzikunia nie jest sama wczoraj dołączył kudłaty, rudy Simba... ale niestety ze względu na cieczkę kontakt tylko przez kraty :placz:. Dorka nadal warczy na Dziką więc sunie są izolowane. Quote
Witokret Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 No co ta Dorka zwariowała ??? :mad: Przecież mogłyby się tak fajnie bawić... Quote
*Gajowa* Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Czy Dzika jutro może spodziewać się odwiedzin ??? Quote
Recommended Posts