Margo05 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Basiu, szczęścia, zdrowia i mnóstwa miłości :loveu::loveu::loveu::loveu: Najgorsze to to, że nie mam gdzie się przeprowadzić :shake: Quote
Gosiapk Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='Margo05']Tak właśnie wyszło :-( Dziś dostaliśmy wypowiedzenie najmu. Nie mam pojęcia gdzie się podziejemy. Ceny wynajmu mieszkań poszły mocno w górę ze względu na studentów chcących studiować w "stolycy" :angryy: Sorki za offa :oops:[/QUOTE] No to paskudnie :( A wiadomo dlaczego to wypowiedzenie najmu? Quote
Basia i Barni Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 bardzo dziekuje za zyczenia- a jak u Libry? Quote
Dorothy Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 u starych psow jak u starych ludzi- czas plynie wolno, tak jak coraz wolniej krazy w zylach krew. Oczy widza coraz slabiej a uszy kiepsko slysza- u Libry juz wcale. Stary pies jak stary czlowiek malo ma juz zajec- duzo spi, dlugo zjada swoj posilek powoli zujac go resztkami polamanych zebow. Czasem czyms sie zainteresuje ale w krzyzu lamie i wlasciwie nie starcza energii na jakies wiekie wyczyny. Dokucza upal, dokucza chlod nocy. Wlasciwie wazny jest juz tylko ten wlasny kąt, gdzie mozna glowe przylozyc. Stare kosci rwa i bola- trzeba lyknac codzien swoje pigulki zeby moc sie ruszac normalnie. Na skorze wciaz robia sie dziwne zmiany i lupiez, choc siersc dzieki witaminom jest gesta i calkiem nowa jak nowy plaszcz. Starym psom czas wolno uplywa i chyba nie sa tego swiadome, przesypiaja dzien, bo i tak malo kto zajrzy zeby zapytac co u staruszka... No chyba ze sasiad albo listonosz i trzeba go obszczekac mimo emerytury:cool3: Quote
Margo05 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Dorothy']u starych psow jak u starych ludzi- czas plynie wolno, tak jak coraz wolniej krazy w zylach krew. Oczy widza coraz slabiej a uszy kiepsko slysza- u Libry juz wcale. Stary pies jak stary czlowiek malo ma juz zajec- duzo spi, dlugo zjada swoj posilek powoli zujac go resztkami polamanych zebow. Czasem czyms sie zainteresuje ale w krzyzu lamie i wlasciwie nie starcza energii na jakies wiekie wyczyny. Dokucza upal, dokucza chlod nocy. Wlasciwie wazny jest juz tylko ten wlasny kąt, gdzie mozna glowe przylozyc. Stare kosci rwa i bola- trzeba lyknac codzien swoje pigulki zeby moc sie ruszac normalnie. Na skorze wciaz robia sie dziwne zmiany i lupiez, choc siersc dzieki witaminom jest gesta i calkiem nowa jak nowy plaszcz. Starym psom czas wolno uplywa i chyba nie sa tego swiadome, przesypiaja dzien, bo i tak malo kto zajrzy zeby zapytac co u staruszka... No chyba ze sasiad albo listonosz i trzeba go obszczekac mimo emerytury:cool3:[/quote] Dech mi zaparło... Quote
Margo05 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Gosiapk']No to paskudnie :( A wiadomo dlaczego to wypowiedzenie najmu?[/quote] Gosiu, panna uparła się studiować w Wawie. Właścicielka przepraszała, że jej głupio i wogóle, ale jest pod presją rodziny. To mieszkanie przejęła po cioci i rodzinka robi nagonkę. Sorki Liberko za offa :oops: Quote
Dorothy Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 [quote name='Margo05']Dech mi zaparło...[/quote] a dlaczego? Quote
Wisełka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Margo05']Gosiu, panna uparła się studiować w Wawie. Właścicielka przepraszała, że jej głupio i wogóle, ale jest pod presją rodziny. To mieszkanie przejęła po cioci i rodzinka robi nagonkę. [/quote] O ranyyyyyyy. Mus coś znaleźć. Szkoda że nikt z moich znajomych nie ma mieszkania do wynajęcia :roll: Quote
Margo05 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Dorothy']a dlaczego?[/quote] Dorotko, tak napisałaś o tej starości... Nie umiem tego określić... Zaparło mi dech po prostu. Ale pozytywnieoczywiście :loveu: Wisełko, dzięki :loveu: Ja również żałuję :roll: Quote
Basia i Barni Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Libra wygrała spokojną starość- niezdążyła sie nacieszyć młodością ale bedzie miała spokojną starość a co u ciebie Dorotko? bo u Margo nieciekawie :-( Quote
Dorothy Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 mnie udalo sie wyjechac na pare dni i wlasnie dzis dostalam wiadomosc od znajomych ktorzy pilnuja dobytku i zwierzyny, ze sasiadom kmiotkom znow przeszkadzaja moje konie, a brak mojej osoby i obce twarze na podworku dodaly im odwagi zeby przyjsc z awantura, po prostu przeszli sami siebie odgrazali sie tym moim znajomym ze konie smierdza i ze.... nasla na mnie fundacje GAJA. ciekawe po co? zapytali moi znajomi, czy owi sasiedzi nie wiedza ze opiekuje sie zwierzetami, miedzy innymi konmi wyratowanymi od smierci takze przez tą i inne fundacje? Nie, nie wiedza bo ja sie tym nie chwale. Ale juz wiem ze jak wroce bedzie nastepna przeprawa bo mam tego serdecznie dosc. Staram sie nie dac sobie zepsuc odpoczynku ale mnie ponosi... Quote
epe Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Dorotko! Jak będziesz wracać,to koniecznie załatw-lub złap:evil_lol:-tchórza! Jak konie im śmierdzą:crazyeye: No i oczywiście wypuść go koniecznie sąsiadom na podwórko!:evil_lol: Quote
Dorothy Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 taaa, wlasnie sie dowiedzialam ze za to wieczorem po zmroku owi uroczy sasiedzi palili przed domem smieci- plastiki i inne smierdzace rzeczy. szkoda ze im zdjec nie zrobili moi znajomi. To jest mentalnosc wsi. Powiem Wam jeszcze ze rok temu jak ci ludzie konczyli budowac dom przyszli do mnie i prosili zebym zgodzila sie uzyczyc im swojego slupa energetycznego, inaczej beda musieli sami postawic na swojej dzialce a to kosztuje 4000 zl. Zgodzilam sie, chyba bylam nienormalna. A oni wlasnie wyrazaja swa wdziecznosc. Ciekawe czy da sie taka zgode w energetyce cofnac? Moj maz tego nie podpisal bo go nie ma ale zasadniczo jestesmy malzenstwem i majatek jest wspolny...wiec chyba meza wysle zeby powiedzial w energetyce ze ON sie nie zgadzal. Ci ludzie mnie wkurzaja od poczatku a ja wciaz jestem mila. Moze czas przestac? Margo05 jak tam poszukiwania domku? Quote
Margo05 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Na razie do bani :-( Dorotko, może faktycznie idź po powrocie do nich i powiedz im, że jesli nie przesaną Cię nękać i nadal będą robić Ci świństwa to będziesz zmuszona odciąć im możliwość korzystania ze swoejgo słupa energrtycznego. Może to pomoże :roll: Quote
Gosiapk Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Chyba już inaczej się nie da Dorotko, widać że oni z gaturnku tych, którzy nie szanują uprzejmych ludzi, wyglada na to że czas zmienić front, wiele nie zyskasz, bo będzie nieprzyjemnie na początku, ale potem dadzą spokój. Szkoda, że Twoi znajomi nie zadzwonili po policje, palenie śmieci i to na cudzym podwórku jest nielegalne, może to by im 'pogoniło kota' i by się wreszcie odchrzanili. Quote
Dorothy Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 oczywiscie ze palenie jest nielegalne ale co z tego? policja jest STAD, wszyscy funkcjonariusze wywodza sie stad albo ze Szczyrku podobnie nielegalne jest oproznianie cystern z szambo w polach gdzie jezdze w teren, wyrzucanie smieci do lasu, palenie trawy, wylewanie nieczystosci ukryta rura do rowu. A ja ogladam te wszystkie rzeczy na codzien! Robia to miejscowi!! Ale oni sie wszyscy znaja, nikt na nikogo nie doniesie bo wszyscy maja cos za pazurami, a urzednicy gminy sa STAD i to jedna wielka rodzina, tylko JA i pare mi podobnych osiedlencow jestesmy nie stad, i dlatego moje konie smierdza, moje psy szczekaja, moje dziecko w szkole jest "inne". Musialabym sie sadzic z wszystkimi a w miedzyczasie pomysl ze mieszkam sama bez chlopa z konmi psami dzieckiem na koncu nieoswietlonej ulicy gdzie dalej pola, jak latwo mogloby mi sie cos stac.... nieprawdaz? mam dosc zycia tam, na mysl o powrocie do domu mam mdlosci z nerwow. Quote
Gosiapk Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A czy nie można zgłosić na policję, a gdy nie zareagują ze dwa razy pod rząd to napisać do policji wojewódzkiej? No i w gazecie byłoby najlepiej- bezczynność policji, łady tytuł :) Quote
Basia i Barni Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 nie cierpie takiego gatunku człowieka:mad: Quote
Dorothy Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 w Buczkowicach nie ma gazety :-D raczej powinnam zglosic w gminie, ale ze mnie taki dobry czlowiek ze przymykam oko moze juz nie powinnam dluzej? Quote
Basia i Barni Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 [quote name='Dorothy']w Buczkowicach nie ma gazety :-D raczej powinnam zglosic w gminie, ale ze mnie taki dobry czlowiek ze przymykam oko moze juz nie powinnam dluzej?[/quote] ciezko mi doradzic bo twoje "przymknieeeeete oko ich ussypia ale gdy tylko je otworzyszz to moga sie mscic ":-( na tobiee , dziecku i zwierzakach błedne koło:shake: Quote
zachary Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Dorothy,trzymam kciuki za wysoki poziom optymizmu.Pamiętaj, źli ludzie nie mają prawa wpływać na nasze życie,losy,marzenia.Nie,nie,nie!!! Quote
zachary Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Po drugie,kupiłam dziś u moich wetek specyfiki dla Liberci.Może je znasz, bo z tej serii są też koniom.Cortaflex-usprawniający i przywracający prawidłowe funkcjonowanie stawów oraz Inflamex -przeciwbólowy bez efektów ubocznych.Kupiłam je taniej niż normalnie są sprzedawane/ 160 zł i 76 zł/więc nie mogłam nie skorzystać.Wykupiłam też receptę na alpicort na skórę.Zapakuję i wyślę.Czy już wróciłaś do domu? Quote
Dorothy Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 ja juz wrocilam. Dzieki Tobie Zachary Libra ma najpiekniejsza chyba siersc z wszystkich moich psow. Miekka, gesta i lsniaca. Trudno uwierzyc, ale wyglada jak piekna wilczyca z szeroka gesta kryza wokol szyi!! Ma tez zupelnie ladny kolor, wilczatorudy. Kazdy kto przychodzi mowi ze ona wyglada jak wilczyca, i dlatego sie jej boja. Oczywiscie lekarstwo na stawy i przeciwbolowe to bylby cudowny prezent dla niej, wciaz dostaje meloksam, a mimo to widac ze jak pada i jest zimno to duzo gorzej sie rusza, trzeba poczynic porzadne przygotowania do zimy i nadciagajacych chlodow, Corthaflex jest swietny wiele koni po nim staje na nogi. A co to ten alpicort? usciski dla wszystkich d Quote
zachary Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Okey,sprężam się i wyślę.Jak Libra skończy meloksam, to moja wetka poleciła jej wyżej opisane specyfiki.Odmierzyła mi z galonu wielkiego dawkę miesięczną i w ten sposób nie zapłaciłam 236 zł a tylko 40 zł.O alpicorcie już Ci pisałam na wątku.Aaaa, z pamięcią problemy:evil_lol:.Płyn na receptę na problemy skórne.Wacikiem lub gazą będziesz masować Liberci chore miejsca na skórze.Mizianko codziennie od Pańci, która i tak nie wie w co ręce włożyć..Buziaaki towarzystwu cudownemu. Quote
Recommended Posts