zdrojka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 To tak nieskromnie zapytam: zostaje Amber? Zwierzuś, ON - owczarek niemiecki. Chyba, że wiedziałeś/aś, to przepraszam za... :oops: A ujawnisz się? Tyś on czy ona? :p Ania Quote
emilia2280 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 ja w moim nieszczésnym przelewie napisalam: dla Amber z worka Quote
Hotel KADIF Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='zdrojka']To tak nieskromnie zapytam: zostaje Amber?[/quote] Qrcza... a my wymyśleliśmy [B][SIZE=3][COLOR=Black]RAMZES! [SIZE=2]Nie wiem dlaczego :shake: A Amber to babka przecież.....:evil_lol: [/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
majqa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='zdrojka'](...)zeskrobinę powinno się pobrać przed jakimkolwiek leczeniem, żeby nie zafałszować wyników.(...)[/quote] Zdrojka ma rację. Dopytaj Anuś! Amber powala urodą, Ty masz rękę do pięknot! Quote
zdrojka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 To jeśli nie Amber to może Jantar, znaczy to samo, a po naszemu... Ale jakoś widzę, że Amber już poszło w obieg. I wcale nie babskie, tylko... jak to było... o! unisex :) Ale Ramzes też do niego pasuje, takie królewskie imię. Quote
Doda_ Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='zdrojka']Zwierzuś, ON - owczarek niemiecki. Chyba, że wiedziałeś/aś, to przepraszam za... :oops: A ujawnisz się? Tyś on czy ona? :p Ania[/quote] hahah, no tak - ON to owczarek niemiecki. Ja przez chwile zastanawialam sie - mowi ze to owczarek niemiecki, albo ze to samiec?:cool3: Quote
Doda_ Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='emilia2280']ja w moim nieszczésnym przelewie napisalam: dla Amber z worka[/quote] przepraszam, ale ja myslalam ze chodzi o Ambra - o dziewczynę z dogomanii...:crazyeye: A tu sobie wybieracie imionka dla psa:loveu: Wszystkie imionka sa ladne :evil_lol: Moze Ramzes? Quote
lidka_park Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 o rany, nie było mnie tu od wczoraj a tu juz tyle sie wydarzyło :) dogomaniacy, jesteście niesamowici :multi: szczególne podziekowania dla DIF :Rose: Quote
oktawia6 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='beka'] Jakoś dziwnie równo ma wycięta tą sierść, albo był chory a moze doświadczenia?????????? [/quote] o tym samym pomyślałam Beka-ale po doświadczeniach pies zużyty nie ma prawa wyjśc poza mury laboratorum:shake:jest uśmiercany. prędzej ktoś zrobił "doświadczenia" w domu lub jakieś gnoje go tak urządziły-lub jest po prostu chory-co "tłumaczyłoby" by fakt, że został wywalony jak śmiec na ulicę. Quote
zwierzus Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='zdrojka'] Zwierzuś, ON - owczarek niemiecki. Chyba, że wiedziałeś/aś, to przepraszam za... :oops: A ujawnisz się? Tyś on czy ona? :p Ania[/quote] Wiem :cool3:. A ja płci żeńskiej :lol: Quote
Ziutka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [B]Aniu....dałam ogłoszenie o Amberku do piątkowej Wyborczej[/B] ;) Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='majqa']Co u Amberka - Jantarka ? :loveu:[/quote] [SIZE=7][COLOR=Red]Jantarka :evil_lol::evil_lol:![/COLOR][/SIZE] [I][B]Bo Amber to baba, wg mnie! :loveu: [/B][/I] A więc [B]Jantarek [/B]dostał dzisiaj zastrzyk z iwe ..coś tam a wczoraj został odpchlony, preparatem Ektopar. W czwartek go spróbuję wykąpać, żeby przygotować skórę do dalszego leczenia. Nie będzie to łatwe, bo ma psio-szczenięce ADHD-cały czas biega, ani na chwilę nie stoi w miejscu, jak jest wypuszczony z kojca oczywiście, albo jak sam wyłazi. Postaram się, żeby dostawał jeść 4 razy dziennie mniejsze porcje, żeby przewód pokarmowy powoli przyzwyczajał się do jedzenia. Qpy robi ładne :eviltong: I dzisiaj spróbuję go wyczesać troszkę, tylko muszę kupić sprzęt odpowiedni! Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='Ziutka'][B]Aniu....dałam ogłoszenie o Amberku do piątkowej Wyborczej[/B] ;)[/quote] Dzięki!!! Ja chciałam go umieścić w Moim Psie, ale terminy w kąciku adopcyjnym są dopiero na maj a jestem pewna, że do tego czasu dawno będzie w nowym domu :evil_lol: Quote
zwierzus Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='DIF'] A więc [B]Jantarek [/B]dostał dzisiaj zastrzyk z iwe ..coś tam a wczoraj został odpchlony, preparatem Ektopar.[/quote] Podanie iwermektyny niestety wyklucza poniedziałkową zeskrobinę. Ektopar na jej wynik nie miałby wpływu. Quote
zdrojka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Tak właśnie myślałam, że powinno się pobrać zeskrobinę najpierw, dopiero potem leczenie, bo wyniki będą zafałszowane... Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='zwierzus']Podanie iwermektyny niestety wyklucza poniedziałkową zeskrobinę. Ektopar na jej wynik nie miałby wpływu.[/quote] Zdawałam sobie z tego sprawę :oops:! Ale wydawało mi się słuszne zadziałać i od wewnątrz i od zewnątrz. Zeskrobina byłaby pobrana w poniedziałek, potem czekanie na wynik a dzisiaj jest dopiero środa .... Miejmy nadzieję, że zastrzyk-trucizna zadziała odpowiednio, czyli wybije "wnętrze" i "zewnętrze"! Jutro (jak dam radę!) kąpiel w leczniczych preparatach a w poniedziałek kontrola :loveu: Quote
zdrojka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Aniu jesteście kochani, ucałuj TZ-ta ode mnie, jest taki cierpliwy :loveu: A zeskrobina może wyjdzie lepiej, bo już będzie w trakcie leczenia i okazę się, że to działa, zobaczymy... Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [B][SIZE=2][COLOR=Black]Zastanawialiśmy się nad imieniem... Dzisiaj wpadłam na to, że na imię powinien mieć Brico a na nazwisko [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Depot :evil_lol: Wiecie... ten worek.... :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=Black] Trochę z moich obserwacji "behawioralnych": [COLOR=DarkRed]1. wie co to buda - na hasło do budy od razu się w niej chowa przerażony (?) [/COLOR][COLOR=DarkOrange]2. przestał wyć i piszczeć na widok człowieka albo psa,[/COLOR][COLOR=Olive] 3.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Olive]ale dzisiaj podczas naszej nieobecności wylazł z kojaca :mad:[/COLOR][/SIZE][COLOR=Red][COLOR=Black][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Olive] a jak chciałam go zagonić do kojca i budy, a generalnie nie może latać luzem, bo nie wiadomo co mu jest, panicznie się bał mojego zachowania (a przecież nic złego nie robiłam :-() - wniosek nasunął się jeden - był bity!!! [/COLOR][COLOR=SeaGreen] 4. jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, pomimo, że to "człowiek" tak go skrzywdził (cały czas mi cierpnie skóra na myśl co mogło się z nim stać..:placz:). Jak tylko zobaczy mój zarys w jednym z okien od razu zaczyna machać ogonkiem :loveu: a w te okna jest wpatrzony cały czas :roll:[/COLOR] I siedzi w tym kojcu... smutny.. biedny...:placz: [COLOR=SandyBrown] 5. chciał zamordować Songa! :angryy: Gdyby nie zwinność mojego kota byłoby po nim (Songu znaczy :diabloti:)[/COLOR][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=SandyBrown] Dostał dzisiaj jeść trzy razy, zaraz czwarty.... W myśl zasady mało a często! [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B] [/COLOR][/COLOR] Quote
Monia70 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Matko kochana. Biedny, skrzywdzony przez człowieka a tak bardzo go potrzebuje :-(:-( Aż skóra cierpnie na myśl, co on musiał przejść w swoim krociutkim życiu:shake: Quote
majqa Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Niuniek!!! Odpuść kotu!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad: Quote
zdrojka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Songuś, matko jedyna, uważaj, bo mały jeszcze nie wie, że kot to najlepszy przyjaciel psa :evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='Monia70']Matko kochana. Biedny, skrzywdzony przez człowieka a tak bardzo go potrzebuje :-(:-( Aż skóra cierpnie na myśl, co on musiał przejść w swoim krociutkim życiu:shake:[/quote] A wiesz... tak sobie dzisiaj myślałm...: niedawno, bodajże w pażdzierniaku, znalazłam trzy utopione w rzeczce niedaleko mnie trzy szczeniaczki, bardzo podobne do niego Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [SIZE=5][COLOR=Red]Bardzo proszę o pomoc w szukaniu DS dla Jantara!!!!! [/COLOR][/SIZE] Quote
Hotel KADIF Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 [quote name='Asior']potrzeba allegro???? jak coś to piszcie na pw ....[/quote] Asior! Allegro jak najbardziej TAK!!!! Plis.... Już piszę na PW! :loveu: Dzięki! Quote
Recommended Posts