MonikaP Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Luna ma 3 lata, dotychczas wiodła wygodne życie szczęśliwego psa...do czasu...jej opiekunom urodziło się dziecko, a Luna - dotychczas oczko w głowie swoich Państwa, została odsunięta. Zaczęła być zazdrosna, pojawily się problemy wychowawcze...niestety będąc psem w takim, a nie innym typie, Luna mogła stać się niebezpieczna. Trudno powiedzieć, co tak naprawdę się tam działo, dość,że opiekunowie Luny postanowili ją uśpić :-(. Jednak klinika, do której zawieźli sunię, odmówiła eutanazji i tak Luna znalazła się w schronisku. Z relacji pracowników schroniska wynika, że to grzeczna, przyjazna wobec ludzi sunia. Może mieć problemy w konktaktach z innymi psami, bo boi się ich - pewnie nie miała wiele okazji, by się bawić... Nie chcemy,żeby trafiła w ręce kogoś nieodpowiedzialnego. Luna jest wysterylizowana, ma komplet szczepień. Brakuje jej tylko mądrego, kochającego, doświadczonego człowieka. Quote
Hala Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Monika, widze tylko jedno zdjecie. A to bardzo ładna suczka, z chęcią jej sięprzyjrzę. :razz: Quote
MonikaP Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Hala napisał(a):Monika, widze tylko jedno zdjecie. A to bardzo ładna suczka, z chęcią jej sięprzyjrzę. :razz: Już poprawiłam :oops:. Quote
MonikaP Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Luna ma allegro, będzie też miała ogłoszenie w prasie.... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=316573935 Quote
supergoga Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Piękna jest Luna. Moge pomóc i powstawiać ją w moje strony netowe inne, tam tez bywa niezły odzew. Odpowiedni dom bęzie miał super przyjaciela. Quote
MonikaP Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 supergoga napisał(a):Piękna jest Luna. Moge pomóc i powstawiać ją w moje strony netowe inne, tam tez bywa niezły odzew. Odpowiedni dom bęzie miał super przyjaciela. Dziękuję, Gosiu :calus:. Quote
MonikaP Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Lunka się przypomina na dobranoc! :-) Quote
andzia69 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 bardzo ładna sunia.... jakoś nie bardzo wierzę w tą agresję, zazdrosna pewnie, ze moglaby być - tylko, że normalni i odpowiedzialni ludzie nie pozbywają się psa, a probują poprawić relacje pies - dziecko.... ech..:shake: Quote
MonikaP Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Nikt się dziś Luną nie interesował :shake:. Na allegro obejrzało ją sporo osób, jest jeden obserwator, ale co z tego, skoro nikt się nie odzywa :-(. Quote
basiaap Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dobrze, że ma allegro i że jest po sterylce. To już coś. Pies zdecydowanie nie w moim typie:evil_lol:, ale chodzą po świecie miłośnicy takich stworów. Trzymam kciuki! Quote
MonikaP Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Odnalazłam zapomnianą Lunę. Dziś ją widziałam. Jest piękna, wielka i nie sposób jej pomylić z mixem boksera czy asta, jednak to widać dopiero w "realu", bo na zdjęciach wydaje się być mniejsza i drobniejsza. Sprawia wrażenie bardzo spokojnej i zrównoważonej. Gdy sprzątałam w szpitalu, inne psy szczekały, piszczały, a ona leżała tylko i patrzyła na mnie w milczeniu. A jednak bałam się jej - przyznaję :oops:. Quote
MonikaP Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Ach, dziś dostałam o nią zapytanie z allegro, mimo, że aukcja dawno się skończyła. Otóż jakaś pani pytała, czy mogłabym jej Lunkę wysłać kurierem na Mazury. Bardzo uprzejmie wyjaśniłam jej, że nie na tym polegają adopcje :diabloti:. Quote
andzia69 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 MonikaP napisał(a):Ach, dziś dostałam o nią zapytanie z allegro, mimo, że aukcja dawno się skończyła. Otóż jakaś pani pytała, czy mogłabym jej Lunkę wysłać kurierem na Mazury. Bardzo uprzejmie wyjaśniłam jej, że nie na tym polegają adopcje :diabloti:. ta....ja kiedyś miałam zapytanie czy paczką mogę wysłać:angryy::angryy: Quote
MonikaP Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 No i przypominam naszą Lunę. To naprawdę piękny pies. Nie wiem, ile prawdy było w opowiadaniu o jej agresji wobec dziecka, więc na wszelki wypadek nie polecę jej nikomu, kto ma dzieci, ale poza tym - to wspaniały, dostojny, elegancki pies. Quote
andzia69 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 a ja gdzies wyczytałam, ze ona ma dom:cool3: moze mi sie cos na oczy rzuciło... Quote
MonikaP Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 andzia69 napisał(a):a ja gdzies wyczytałam, ze ona ma dom:cool3: moze mi sie cos na oczy rzuciło... No way, dziś ją widziałam. Quote
doddy Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Mi Marta pisala, ze miala isc do domu. Nie poszla? Quote
MonikaP Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 doddy napisał(a):Mi Marta pisala, ze miala isc do domu. Nie poszla? A kiedy Ci pisała? Bo kiedyś ktoś się nią interesował i nawet miał po nią przyjechać, ale ostatecznie się nie pojawił. Dziś rozmawiałam z wetką schroniskową, która prosiła mnie o zrobienie dodatkowych ogłoszeń dla Luny (w pewnym sensie to ona ją uratowała od uśpienia, więc przejmuje się jej losem), więc dom nadal bardzo poszukiwany. Quote
Recommended Posts