irenaka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='Asior'][URL="http://www.allegro.pl/item734584874_patos_owczarek_uratowany_z_obozu_zaglady.html"]PATOS - OWCZAREK URATOWANY Z OBOZU ZAGŁADY (734584874) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote] Dziękuję Asiorku:loveu: Quote
irenaka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='marysia55']Paulina, zaproponuję mam nadzieję najprostsze rozwiązanie. Z własnego doświadczenia wiem, że wszelkiego rodzaju Fundacje są na tzw. 'pełnej księgowości'. Rachunku z m-ca sierpnia nie należy ruszać, ponieważ na pewno jest juz zaksięgowany. Nie ma też sensu wystawiać dodatkowego rachunku na kwotę 2,10 . Tak jak napisałaś najlepiej do rachunku za m-c wrzesień dopisać jako drugą pozycję "wyrównanie za miesiąc sierpień 2009 = 2,10 i po prostu dodać do kwoty ogółem. Jednocześnie z waszego konta hoteliku powinien pójść przelew na te 2,10 na konto Fundacji jako przekazanie pozostałych środków od darczyńców, a Fundacja zapłaci za cały rachunek. Jakby jeszcze coś to służę pomocą :lol:[/quote] Dziękuję Marysiu pięknie:loveu: Quote
irenaka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='Asior']reszta krzyczek też ma allegra ;)[/quote] SUPERRR!!!:multi: Kochana jesteś, tylko jeszcze mnie nie podsumowałaś;) Quote
agata51 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Patosku, chyba będę musiała przenieść się na dzienną zmianę - w nocy dogo mnie nie chce :diabloti: Ale pamiętam o tobie zawsze :loveu: Quote
irenaka Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 [quote name='agata51']Patosku, chyba będę musiała przenieść się na dzienną zmianę - w nocy dogo mnie nie chce :diabloti: Ale pamiętam o tobie zawsze :loveu:[/quote] Ciociu Agatko:loveu: Jak dogo śmie robić takie numery:mad: Składam oficjalny protest;). A 2.10 to nocna zmiana czy już dzienna?:evil_lol: Quote
magda222 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Agatko,jak patrzę na te godziny Twoich wpisów to jestem pełna podziwu :) 2-3 to jeszcze OK,ale 4-5 to dla mnie masakra :evil_lol: Quote
agata51 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [quote name='magda222']Agatko,jak patrzę na te godziny Twoich wpisów to jestem pełna podziwu :) 2-3 to jeszcze OK,ale 4-5 to dla mnie masakra :evil_lol:[/quote] Gdybym miała wstać o 4-5, to by była masakra. Ale nie spać do rana to dla mnie żaden problem. A skoro nie boli, to na podziw nie zasługuje :evil_lol: Quote
Asior Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 dostałam maila w sprawie Patosa.... [QUOTE]Witam, Niesamowicie wzruszyła mnie historia Patosa. Nie mogę pojąć ludzkiego okrucieństwa... Nie mam niestety warunków dla pieska, ale chciałabym pomóc chociaż trochę finansowo. Proszę o podanie numeru konta na które można przesłać pieniążki. Mam nadzieje, że znajdzie Pani dobry dom dla Patosa - proszę mnie poinformować jeśli tak się stanie - będę bardzo szczęśliwa. Podziwiam tak wielkie serca jak Pani - dobrze że są ludzie którzy nie przechodzą obojętnie obok nieszczęścia mniejszych braci naszych. Pozdrawiam, /Irena[/QUOTE] super, ze są jeszcze tacy ludzie... Quote
gusia0106 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='Asior']dostałam maila w sprawie Patosa.... super, ze są jeszcze tacy ludzie...[/quote] Naprawdę super. Ma na imię Irena - to wiele tłumaczy :cool3: Quote
irenaka Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]W takich sytuacjach mam zawsze dylemat.[/FONT][/COLOR] Osoba taka bardzo chce pomóc a moja odmowa może niepotrzebnie zranić i zniechęcić do pomocy w innej sytuacji. Ale jak przyjmować pieniądze dla Patosa, skoro jego byt jest zabezpieczony a inne psy przez brak pieniędzy nie mają szansy na ratunek? Mam nadzieję Asiorku, że zdołasz Pani Irenie przekazać jakoś moje wytłumaczenie i podziękować. Nie przyjmę w tej chwili pieniędzy, bo Patosek je ma. Może poproś o przekazanie (o ile będzie taka wola tej Pani) tych pieniędzy na innego pieska. Sama grasujesz;) po dogo to zaproponuj jakiegoś w pilnej potrzebie. Mam nadzieję, że reszta dziewczyn nie urwie mi głowy. Gdybym przyjęła te pieniądze , to bym się czuła fatalnie. Zwłaszcza, że od wczoraj zaczęłam robić jesienne bazarki i dla Patoska też zrobiłam: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/patos-ciagle-czeka-na-dom-kurtka-torebka-moze-byc-twoja-bazarek-do-dnia-16-09-a-146159/#post12941160[/URL] Quote
gusia0106 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ja też zrobię dla niego bazarek w najbliższym czasie Quote
Asior Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Pani Irenko.... Pani Irena czyta wątek :) Powiedziała, ze proisi o przekazanie pieniążków na inną bidę.. To może inne krzyczkowskie psy ( Figiel, Amor, Filip)?? Pani już kasę wysłała na konto biafry Quote
irenaka Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 [quote name='Asior']Pani Irenko.... Pani Irena czyta wątek :) Powiedziała, ze proisi o przekazanie pieniążków na inną bidę.. To może inne krzyczkowskie psy ( Figiel, Amor, Filip)?? Pani już kasę wysłała na konto biafry[/quote] Asiu! Pozostałe psy z Krzyczek też mają zabezpieczenie. Śpię w tej chwili spokojnie. Może skoro poszły pieniądze na Biafrę to zaproponuj Stefanka? On jest też pod opieką Fundacji a z tego co czytałam lada moment nie będzie już pieniędzy nawet na hotel. Gdyby była zgoda, to potrzebuję nazwisko na pw i załatwię to z Biafrą. Czy Pani Irena się na mnie obraziła? Mam nadzieję, że nie i mam jakieś względy jako imienniczka? Quote
Asior Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 absolutnie nie obraziła.... pozwolę sobie zacytować jej wypowiedź: [QUOTE][I]A ha, jeszcze jedna sprawa: właśnie przeczytalam wątek na forum Patosa, i podobno ma już pieniążki. Proszę więc o przekazanie mojej wpłaty dla pieska, który jest najbardziej potrzebujący. Dziękuje i jeszcze raz pozdrawiam :)[/I][/QUOTE] Quote
marysia55 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Świetne kobiety są te Ireny :loveu: [SIZE="1"][COLOR="LightBlue"]( ale Marysie też )[/COLOR][/SIZE] Quote
Miki Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dawno nie zaglądałam do Patosa:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Powidzcie mi - teraz już się nie wpłaca na hotelik tylko na fundację trzeba? - bo ja zapóźniona w płaceniu jestem:mad::mad::mad::mad: Quote
marysia55 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='Miki']Dawno nie zaglądałam do Patosa:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Powidzcie mi - teraz już się nie wpłaca na hotelik tylko [B]na fundację trzeba?[/B] - bo ja zapóźniona w płaceniu jestem:mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] YES kochana :loveu:, na Fundację - konto w pierwszym poście :razz: Quote
Miki Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 [quote name='marysia55']YES kochana :loveu:, na Fundację - konto w pierwszym poście :razz:[/quote] A to wpłaciłam, dzięki. Za sierpień i wrzesień z odsetkami:evil_lol: - 120 zł Quote
irenaka Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 [quote name='Miki']A to wpłaciłam, dzięki. Za sierpień i wrzesień z odsetkami:evil_lol: - 120 zł[/quote] Nikt nie zauważył braku wpłaty a Ty uprawiasz samobiczowanie:evil_lol: Dziękuję za pamięć Miki:loveu: Quote
Miki Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 [quote name='irenaka']Nikt nie zauważył braku wpłaty a Ty uprawiasz samobiczowanie:evil_lol: Dziękuję za pamięć Miki:loveu:[/quote] To w końcu ja od samego początu Patosa na dogo błagałam, by ktoś mu pomógł. Teraz, kiedy dzięki Wam wszystkim jego mordka się śmieje, przestałam zupełnie zaglądać, dlatego dostałam wciry. Potrzebowałam jednak tego czasu bardzo, ale już jestem. Zapytam nieśmiało A może ktoś ma książkę Noce i dnie na bazarek???? Quote
marysia55 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ja jako 'nocna straż' :evil_lol: podrzuce Patoska na pierwszą stronę :p pewnie zaraz zjawi sie ciotka Agatka, ona tez należy do nocnej zmiany :diabloti: Quote
agata51 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Jestem i zmykam! Wracam za 10 dni! :loveu: Quote
Recommended Posts