irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='danka4u1']Radzę poczytać i rzeczywiście można się podszkolić. Co za plastyka i obrazowość porównań- homeryckie wysiadają- ja moim uczniom mam zamiar zaprezentować jako materiał szkoleniowy, bo nawet oni nie maja tak bogatej polszczyzny. Polecam.:evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] A w jakim wieku te dzieci? Bo może po przeczytaniu tego materiału szkoleniowego będziesz musiała wzywać do nich psychologa. Szok mogą przeżyć okrutny:evil_lol:. [quote name='Miki']Patosku, ja już dawno przestałam cokolwiek rozumieć z Twojego wątku, ale mi to wcale nie przeszkadza. I tak Cię kocham od pierwszej chwili. A to będzie zaraz 2 lata i 4 miesiące.Cieszę się, że tak pięknie wyglądasz, jednak....[/QUOTE] Teraz mnie Miki bardzo zaskoczyłaś. Jeżeli Ty znasz Patosa 2lata i 4miesiące, to znaczy, że musi być starszy niż ja do tej pory myślałam. Gdybyś mi mogła napisać ile mógł mieć jak go poznałaś, to może bliżej nam się uda określić jego wiek. Quote
Miki Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='irenaka'] Teraz mnie Miki bardzo zaskoczyłaś. Jeżeli Ty znasz Patosa 2lata i 4miesiące, to znaczy, że musi być starszy niż ja do tej pory myślałam. Gdybyś mi mogła napisać ile mógł mieć jak go poznałaś, to może bliżej nam się uda określić jego wiek.[/QUOTE] Jakim cudem ja Cię kochana zaskoczyłam? Pierwsze posty na tym wątku pochodzą z 19 lutego 2008 !!! Tak, tak. Tak szybko czas leci. I wtedy go poznałam, jak do tej pory tylko wirtualnie, niestety. Pamiętam tamten dzień. Pamiętam jego oczy na zdjęciu Beby. To był wtedy całkiem młody pies. Pewnie około roku, albo trochę mniej. Były tam dwa zdjęcia. Szkoda, że zostały usunięte z wątku. Pewnie stało się to przypadkiem. Może były później gdzieś cytowane? Będę ich jeszcze szukać, bo na samo wspomnienie łzy mi się cisną Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='Miki']Jakim cudem ja Cię kochana zaskoczyłam? Pierwsze posty na tym wątku pochodzą z 19 lutego 2008 !!! Tak, tak. Tak szybko czas leci. I wtedy go poznałam, jak do tej pory tylko wirtualnie, niestety. Pamiętam tamten dzień. Pamiętam jego oczy na zdjęciu Beby. To był wtedy całkiem młody pies. Pewnie około roku, albo trochę mniej. Były tam dwa zdjęcia. Szkoda, że zostały usunięte z wątku. Pewnie stało się to przypadkiem. Może były później gdzieś cytowane? Będę ich jeszcze szukać, bo na samo wspomnienie łzy mi się cisną[/QUOTE] Nie zrozumiałam Cię w takim razie. Myślałam, że znasz Patosa w realu, zanim trafił do Niepołomic i dlatego pytałam. Zdjecia Miki zmieniam celowo i co kilka miesięcy wklejam nowe. Nie każdy chce czytać wątek i szukać aktualnych zdjęć i stąd taka decyzja. Mam nadzieję jednak, że gdzieś, w archiwum zachowały się te stare. Mnie wystarczy pamięć o kostkach Patoska pod włosem jakie wyczuwałam jak przyjechał:shake:. Quote
danka4u1 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='irenaka']A w jakim wieku te dzieci? Bo może po przeczytaniu tego materiału szkoleniowego będziesz musiała wzywać do nich psychologa. Szok mogą przeżyć okrutny:evil_lol:. [/QUOTE] Te " dzieci" w wieku poborowym, o osiemnastce już dawno zapomniały i to DO MNIE TRZEBA BY NIERAZ WEZWAĆ PSYCHOLOGA! Takie czasy:shake: Quote
PaulinaB Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Rozliczenie Patosa 01-15.06.2010 po wszystkich odliczeniach kwota do zaplaty 25zl nr rachunku 31/10 Quote
Miki Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='irenaka']Nie zrozumiałam Cię w takim razie. Myślałam, że znasz Patosa w realu, zanim trafił do Niepołomic i dlatego pytałam. Zdjecia Miki zmieniam celowo i co kilka miesięcy wklejam nowe. Nie każdy chce czytać wątek i szukać aktualnych zdjęć i stąd taka decyzja. Mam nadzieję jednak, że gdzieś, w archiwum zachowały się te stare. Mnie wystarczy pamięć o kostkach Patoska pod włosem jakie wyczuwałam jak przyjechał:shake:.[/QUOTE] No tak, ale pamiętasz, że Patos z tymi kostkami przyjechał po prawie rocznym pobycie w schronisku. A mi się przypomniał bezdomny, całkiem zrezygnowany Patos z okolic Krzyczek. Tak czy inaczej widać krakowskiie klimaty bardzo mu służą:loveu: Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='PaulinaB']Rozliczenie Patosa 01-15.06.2010 po wszystkich odliczeniach kwota do zaplaty 25zl nr rachunku 31/10[/QUOTE] Ktoś tu w końcu sprowadził mnie na ziemię;) Teraz będzie bardzo poważnie;), bo o finansach ( choć nie tylko). Jak wiecie Patosek był na awaryjnym DT i nie dość, że Pani Bożenka nie chciała absolutnie żadnych pieniędzy na jego utrzymanie, to jeszcze na dodatek kupiła trzy opakowania Luminalu a ja dokupiłam dwa. Wobec tego powstała nadwyżka z poprzedniego rachunku: Pobyt 12 dni x15= 180,00 Luminal 20,00 Razem 200,00 Ponieważ zakupiony dla Patosa Luminal ( jak był na DT) wystarczy do dnia 15.06, wobec tego dopłacamy tylko do jego pobytu 25,00 Teraz druga, bardzo ważna dla mnie sprawa, jako opiekunki Patoska. Pobyt Patosa w DT i relacje Pani Bożeny wiele mi dały, ale też uświadomiły jeden - duży problem. Nie zdawałam sobie wcześniej sprawy ( a powinnam), że Patos czuje tak silny głód, że czasami nie potrafi się opanować w swoich zachowaniach kiedy widzi jedzenie. Po pierwsze, jest to z całą pewnością syndrom schroniskowego psa a dwa, jest to efekt działania luminalu. Jeżeli się zgodzicie ( bardzo będę wdzięczna za opinie), to kupię dla Patosa karmę light i wprowadzimy ją jako trzeci posiłek ( ok. południa). W tej chwili hotel daje psom jedzenie gotowane dwa razy dziennie i chciałabym sprawdzić jak ten trzeci posiłek będzie wpływał na Patosa. Oczywiście nie ma mowy o tuczeniu Patosa. Stopniowo, z czasem będziemy zmniejszać porcje podawane rano i wieczorem. Liczę, że to choć trochę pomoże. Trzecia sprawa -rozliczenia. Tu mam niestety złe wiadomości. Nie zapowiada się, żeby Biafra prędko wróciła do normalnego życia, bo nawet nie bardzo ma gdzie mieszkać i musimy na rozliczenia poczekać. Rozmawiałyśmy z Izą w ub. tygodniu i umówiłam się, że zrobi przelew za Sonię i Kaira z konta Fundacji a Niepołomice, czyli Patosa i Amora będę opłacać ja. Jak już kryzys u Izy minie, to będziemy prowadzić rozliczenia normalnie. Bardzo proszę wszystkich o wyrozumiałość i cierpliwość, sytuacja w jakiej jest Iza przerasta siły niejednego faceta, a co dopiero dziewczyny z małym dzieckiem i ogromną ilością zwierząt pod opieką. Ostatnia i najprzyjemniejsza sprawa, zapraszam na bazarek dla Patoska. Perfumy podarowała Freya73:loveu:, której serdecznie dziękuję:buzi: Liczę na dobrą zabawę i nie tylko;). [URL="http://www.dogomania.pl/threads/187246-Lancome-Attraction-perfumy-kt%C3%B3re-musi-mie%C4%87-ka%C5%BCda-kobieta-%21%21%21-bazarek-do-dnia-16.06.?p=14847909#post14847909"]http://www.dogomania.pl/threads/187246-Lancome-Attraction-perfumy-które-musi-mieć-każda-kobieta-!!!-bazarek-do-dnia-16.06.?p=14847909#post14847909[/URL] Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Zapraszam jeszcze na konkurs, nakarm psa. Jeżeli możecie nakarmcie Siwą lub Bacę: konkurs [URL="http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_source=newsletter6&utm_medium=email&utm_campaign=nakarm%2Bpsa"][COLOR=#4444ff]http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_so...n=nakarm%2Bpsa[/COLOR][/URL] SIWA [URL="http://lodz.szerlok.pl/oferta/siwa-pod-opieka-fundacji-zwierze-nie-jest-rzecza-ID274z.html"][COLOR=#4444ff]http://lodz.szerlok.pl/oferta/siwa-p...za-ID274z.html[/COLOR][/URL] BACA [URL="http://lodz.szerlok.pl/oferta/baca-pod-opieka-fundacji-zwierze-nie-jest-rzecza-ID274v.html"][COLOR=#4444ff]http://lodz.szerlok.pl/oferta/baca-p...za-ID274v.html[/COLOR][/URL] Quote
mysza 1 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Baca nakarmiony dzisiaj ;) trzeba jutro pamiętać. Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='mysza 1']Baca nakarmiony dzisiaj ;) trzeba jutro pamiętać.[/QUOTE] Dziękuję!!! Quote
Freya73 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ja rowniez nakarmilam Bace. Jak mam zaplacic za ta karme Irenko? Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='Freya73']Ja rowniez nakarmilam Bace. Jak mam zaplacic za ta karme Irenko?[/QUOTE] Dziękuję za nakarmienie Bacy:). A o jaką karmę pytasz Madziu? Mam nadzieję, że nie dla Patoska, bo fundusze na tą są. Quote
Freya73 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Za ta karme dla Bacy, co wlasnie kupilam. Ja chyba czegos nie kumam tutaj, prawda? :oops: Quote
irenaka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='Freya73']Za ta karme dla Bacy, co wlasnie kupilam. Ja chyba czegos nie kumam tutaj, prawda? :oops:[/QUOTE] Madzia:loveu: Ty mi przypomnij, jak będziemy się słyszeć a najlepiej widzieć w Krakowie;) żebym Ci opowiedziała o moich początkach na dogo. Wstyd się przyznać co ja robiłam i o co pytałam:evil_lol:. Już Ci wyjaśniam. My nic w tym głosowaniu nie kupujemy, my tylko głosujemy. Płaci ten, kto konkurs ogłasza i liczy głosy. Im więcej zbierzemy głosów, tym większa szansa, że nasz ulubieniec wygra. Pytaj zawsze jak masz wątpliwości i jakiś pomysł. Im więcej uwag i pomysłów, tym lepiej dla naszych podopiecznych. Milczenie jest też przyzwoleniem na pewne zachowania i rutynę, która się wkrada w nasze postępowanie. Im więcej uwag i pytań, tym lepiej. Będę Ci wdzięczna za jedno i drugie. Quote
Asior Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 w sobotę na tvn-ie będzie Uwaga o ewakuacji Krakowskiego schroniska :) Quote
Bambino Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 dziewczyny, przekażę zaległą deklarację za maj i czerwiec. Ale w chwili obecnej jestem na etapie kupowania i remontowania domu na wsi i przenoszenia się tam, więc niestety muszę od lipca wycofać na czas ? deklarację na Patosa. Przepraszam Was i ciebie Patosku bardzo. Quote
Miki Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Patosiu, ja też jeszcze nie wpłaciłam. Ale nie martw się kochany. U nas kredyt na kredycie, kredytem pogania, ale jakoś się kręci. I jakoś to będzie. Musi być. Z tą karmą light to dobry pomysł. Może mu z czasem przejdzie ten wilczy apetyt. Moje schroniskowe też strasznie rozrabiały - np. 1,5 kilo surowego schabu kradziej wrąbała ze stołu. Teraz już się tak bez pozwolenia nie rzuca. Quote
irenaka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='Bambino']dziewczyny, przekażę zaległą deklarację za maj i czerwiec. Ale w chwili obecnej jestem na etapie kupowania i remontowania domu na wsi i przenoszenia się tam, więc niestety muszę od lipca wycofać na czas ? deklarację na Patosa. Przepraszam Was i ciebie Patosku bardzo.[/QUOTE] Kasiu:loveu:, za co Ty dziewczyno przepraszasz? Na każdego kiedyś przychodzą takie doły i jeszcze Grafit u Ciebie na DT:shake:. Rozumiem doskonale. [quote name='Miki']Patosiu, ja też jeszcze nie wpłaciłam. Ale nie martw się kochany. U nas kredyt na kredycie, kredytem pogania, ale jakoś się kręci. I jakoś to będzie. Musi być. Z tą karmą light to dobry pomysł. Może mu z czasem przejdzie ten wilczy apetyt. Moje schroniskowe też strasznie rozrabiały - np. 1,5 kilo surowego schabu kradziej wrąbała ze stołu. Teraz już się tak bez pozwolenia nie rzuca.[/QUOTE] 1,5 kg schabu? Gdzie jej się to zmieściło:crazyeye:. Oby u Patoska zadziałała ta karma, niby arystokrata w zachowaniach, ale przy jedzeniu już niekoniecznie;). Quote
irenaka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Patuliński:loveu:, czy Ty widzisz to co ja?:-o Żadnej ciotki nie było. Chyba się roztopiły w tym słońcu;) Quote
gonia66 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [quote name='irenaka']Patuliński:loveu:, czy Ty widzisz to co ja?:-o Żadnej ciotki nie było. Chyba się roztopiły w tym słońcu;)[/QUOTE]NO to ja wieczorowa pora tez patoska zabiore:) Juz troszke chlodniej, przyjemniej- to i spacer bedzie miły:D Quote
irenaka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='Freya73']To ja zabieram Patosa na spacer![/QUOTE] [quote name='gonia66']NO to ja wieczorowa pora tez patoska zabiore:) Juz troszke chlodniej, przyjemniej- to i spacer bedzie miły:D[/QUOTE] Dobrze, że jednak KTOŚ:loveu: pamięta. Nie wiem jak u Was, ale w Krakowie można paść , nawet teraz. I jeszcze te komary:mad:, pewnie w Niepołomicach jest ich jeszcze więcej:shake:. Quote
gonia66 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [quote name='irenaka']Dobrze, że jednak KTOŚ:loveu: pamięta. Nie wiem jak u Was, ale w Krakowie można paść , nawet teraz. I jeszcze te komary:mad:, pewnie w Niepołomicach jest ich jeszcze więcej:shake:.[/QUOTE]JA byłąm wczoraj na wycieczce z dzieciakami we Wrocku...podczas zwiedzanai Ogrodu Japońskiego myślalam, ze komary nas zjedzą..autentycznie jeszcze czegoś takiego nie widzialam, jak zyje...:( Ogród zwiedziliśmy w 5 minut- trzeba bylo uciekać, bo jeśli sekunde byliśmy w bezruchu, to siadalo na czlowieka ze 30 komarów na raz:( KOlezanka az dostala odczynu i wyglądala jak po ospie..:( JA dzis sie drapię...nie wiem co to bedzie....to ajkas masakra jest normalnie;(:( Quote
irenaka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='gonia66']JA byłąm wczoraj na wycieczce z dzieciakami we Wrocku...podczas zwiedzanai Ogrodu Japońskiego myślalam, ze komary nas zjedzą..autentycznie jeszcze czegoś takiego nie widzialam, jak zyje...:( Ogród zwiedziliśmy w 5 minut- trzeba bylo uciekać, bo jeśli sekunde byliśmy w bezruchu, to siadalo na czlowieka ze 30 komarów na raz:( KOlezanka az dostala odczynu i wyglądala jak po ospie..:( JA dzis sie drapię...nie wiem co to bedzie....to ajkas masakra jest normalnie;(:([/QUOTE] I pomyśleć, że to baby tak gryzą:evil_lol:. Quote
Freya73 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Byc moze to wynik tej wilgoci popowodziowej i naglych upalow ? Quote
Recommended Posts