Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dostałam takiego maila:

Witam serdecznie !!!
Niestety nie jestem w stanie przygarnąć Patosa, ponieważ mam cztery psy w domu, ale jego los bardzo mnie poruszył. Jeżeli to w czymś pomoże to proszę podać numer konta a prześlę jakąś kwotę pieniędzy. Miejmy nadzieję, że w międzyczasie znajdzie się jakaś odpowiedzialna osoba, która zaopiekuje się nim do jego naturalnego końca.
Pozdrawiam Joanna

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
dostałam takiego maila:
Oj asior.....asior;) jeszcze się niczego nie nauczyłas od swoich "ziomalek"..???;)No i po co tu cytujesz maila;)...trzeba bylo wysłać numer konta;)heheheh...ja myślalam, ze nauka nie idzie w las..ale jednak poszła;)Twoje "koleżanki" nie byłyby z Ciebie dumne:D
A tak na serio- to super wiadomość:):) Najwazniejsze, że jest w ogole odzew z ogłoszenia, czyli jest zainteresowanie:):)A Patosikowi powiększy sie skarpetka:) W obecnej sytuacji, kiedy coraz trudniej o każda złotówkę- to naparwdę farciarz:):):)
No cóż...jaki pan-podobno, -taki kram:):):)

Posted

irenaka napisał(a):
Bardzo serdecznie dziewczyny proszę o sprawdzenie rozliczenia i jeszcze raz przepraszam za moje lenistwo:oops: i opóźnienie.Całość, jak zwykle na pierwszej stronie.
Strzelać od razu jak znajdziecie błąd:evil_lol:, bo trzy razy sprawdzałam a i tak o 0,10 się pomyliłam.
Dziękuję pięknie za pamięć o Patosińskim;) wszystkim darczyńcom:Rose:
[FONT=Verdana]Saldo na dzień 01.03.2010 345,75[/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Wpłaty od dnia 01.03 do 31.03.2010[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana]10,00 Bambino [/FONT]
[FONT=Verdana]50,00 Mysza1 [/FONT]
[FONT=Verdana]15,00 Agata 51 [/FONT]
[FONT=Verdana]20,00 Ewa B-P. bazarek [/FONT]
[FONT=Verdana]70,00 Andrzej S. [/FONT]
[FONT=Verdana]150,00Ewa M. za pośrednictwem irenaka [/FONT]
[FONT=Verdana]50,00 Marysia55 [/FONT]
[FONT=Verdana]200,00irenaka ( 20,00 deklaracja + 80,00 dopłata badania+100,00 ogłoszenie Mój Pies) [/FONT]
[FONT=Verdana]Razem 565,00[/FONT]
[FONT=Verdana]Koszty:[/FONT]
[FONT=Verdana]Niepołomice rachunek 15/10 Patos 16-31.03 240,00[/FONT]
[FONT=Verdana]Badania F-ra 2/CH/2010 280,00[/FONT]
[FONT=Verdana]Patos rybka 13,00 zł + 6,50 przesyłka=19,50[/FONT]
[FONT=Verdana]Ogłoszenie "Mój Pies" 100,00 ( łączna kwota faktury 384,00)[/FONT]
[FONT=Verdana]Razem wydatki 639,50[/FONT]
[FONT=Verdana]345,75+565,00- 639,50 =271,25[/FONT]
[FONT=Verdana]Saldo na dzień 01.04.2010 271,25[/FONT]

Sprawdzę jutro, ale to chyba niemożliwe. W ogóle mam zaległości na wątku - nadrobię, jak tylko wnusię do domu wyekspediuję.
Patos, buziaki.

Posted

agata51 napisał(a):
Sprawdzę jutro, ale to chyba niemożliwe. W ogóle mam zaległości na wątku - nadrobię, jak tylko wnusię do domu wyekspediuję.
Patos, buziaki.

Agatko dzisiaj mogłam sprawdzić tylko zestawienie, które dostałam z Fundacji i faktycznie tyle jest.
Sprawdzę jutro u Izy ten przelew i dam znać, dzisiaj już nie chcę, bo Iza przemęczona na maxa, niech chociaż w niedzielę złapie oddech:shake:.

Posted

gonia66 napisał(a):
Oj asior.....asior;) jeszcze się niczego nie nauczyłas od swoich "ziomalek"..???;)No i po co tu cytujesz maila;)...trzeba bylo wysłać numer konta;)heheheh...ja myślalam, ze nauka nie idzie w las..ale jednak poszła;)Twoje "koleżanki" nie byłyby z Ciebie dumne:D
A tak na serio- to super wiadomość:):) Najwazniejsze, że jest w ogole odzew z ogłoszenia, czyli jest zainteresowanie:):)A Patosikowi powiększy sie skarpetka:) W obecnej sytuacji, kiedy coraz trudniej o każda złotówkę- to naparwdę farciarz:):):)
No cóż...jaki pan-podobno, -taki kram:):):)

Gonia:loveu: Ty mi nie podpadaj, nie ucz dziewczyny brzydkich rzeczy robić:evil_lol:
Jak nie potrzebujemy pieniędzy, to na wątku nie jojczymy:evil_lol:
Święta zasada, inaczej ciotka Irena się wnerwia i zieje ogniem;).
Rozmawiałam dzisiaj z Asiorkiem na ten temat i prosiłam, żeby przedstawiła sytuację Patoska, bo jedyne co w tej chwili potrzebujemy to zebrać 100,00 na kolejne ogłoszenie w Moim Psie. Wyskoczył mi taki tyci -tyci;) wydatek na 500,00 i widzę dno w swojej kasie.
Rozmawiałam też dzisiaj z Bożeną z hotelu, musimy odrobaczyć Patosa i Amora.
U Amora są na 99% robaki, to i Patos musi być odrobaczony:shake:.
Bożena zrobi odrobaczenie w tym tygodniu i powtórzy za dwa.

Mam jeszcze jedną prośbę. Muszę w tym tygodniu wyjechać prawdopodobnie na dwa dni. To jeszcze nic pewnego, może wyjedzie tylko mój Artur, ale proszę trzymajcie kciuki za Amorka, ma szansę na miejsce w programie Kundel a ja nawet nie będę mogła jechać do studia:shake:.
Bożena zajmie się wszystkim, ale kciuki potrzebne na maxa:).

Posted

irenaka napisał(a):
Gonia:loveu: Ty mi nie podpadaj, nie ucz dziewczyny brzydkich rzeczy robić:evil_lol:
Jak nie potrzebujemy pieniędzy, to na wątku nie jojczymy:evil_lol:
Święta zasada, inaczej ciotka Irena się wnerwia i zieje ogniem;).
Rozmawiałam dzisiaj z Asiorkiem na ten temat i prosiłam, żeby przedstawiła sytuację Patoska, bo jedyne co w tej chwili potrzebujemy to zebrać 100,00 na kolejne ogłoszenie w Moim Psie. Wyskoczył mi taki tyci -tyci;) wydatek na 500,00 i widzę dno w swojej kasie.
Rozmawiałam też dzisiaj z Bożeną z hotelu, musimy odrobaczyć Patosa i Amora.
U Amora są na 99% robaki, to i Patos musi być odrobaczony:shake:.
Bożena zrobi odrobaczenie w tym tygodniu i powtórzy za dwa.

Mam jeszcze jedną prośbę. Muszę w tym tygodniu wyjechać prawdopodobnie na dwa dni. To jeszcze nic pewnego, może wyjedzie tylko mój Artur, ale proszę trzymajcie kciuki za Amorka, ma szansę na miejsce w programie Kundel a ja nawet nie będę mogła jechać do studia:shake:.
Bożena zajmie się wszystkim, ale kciuki potrzebne na maxa:).
IIIIIIIIIIIIIIII tam nie podpadaj:) Juz podpadlam nie raz i nie dwa...i się przyzwyczailam do tego, ze noz w plecy na dogo- to norma:):)teraz to juz przyjmuję to z usmiechem na ustach:D
Więc jedno podpadniecie w tą- jedno w ta:):)To moja specjalnośc przeca- nie???;)
Asior, jutro z Toba pogadam- szykuj się, chyba ,ze jestes na zwolnieniu- to przyjdzie mi gadac z kim innym;)Wtedy żallluj, oj żallluuj:):)
A tak swoja droga to jak to jest..??Odrobaczenia sie powtarza..??:o
To wstyd sie przyznac, ale ja nie wiedzialam:(...wet dal mi ostatnio tabletke dla Salmuni..ale nic nie mowil,ze trzeba powtarzac..choc sprawdzalam koopeczki i nic nie widzialam:/ Co ile w takim razie w ogole powinno sie odrobaczac..??
Iruś..Ty lepiej nigdzie nie wyjeżdzaj..niech se jedzie ten two TZcik, ale TY to zostan z nami:):)

Posted

gonia66 napisał(a):

To wstyd sie przyznac, ale ja nie wiedzialam:(...wet dal mi ostatnio tabletke dla Salmuni..ale nic nie mowil,ze trzeba powtarzac..choc sprawdzalam koopeczki i nic nie widzialam:/ Co ile w takim razie w ogole powinno sie odrobaczac..??
Iruś..Ty lepiej nigdzie nie wyjeżdzaj..niech se jedzie ten two TZcik, ale TY to zostan z nami:):)

Nie musisz Goniu powtarzać odrobaczania, skoro sprawdzasz i w kupie nic nie ma.
U psów w hotelu jest inaczej. Tam jest duża rotacja i stąd ostrożność. Patos i Amor byli odrobaczeni w lutym, później było zjadanie kup a teraz Bożena zgłasza, że Amor ma prawdopodobnie robaki.
Z tego co pamiętam, to okres wylęgania robactwa to 10-14 dni i dlatego chcę powtórzyć odrobaczenie, żeby wybić te paskudy.
U Figla też tak miałam, poszedł na DT i dopiero za drugim razem się udało.
W sprawie wyjazdu napiszę Ci pw. Jechać ktoś musi, zobaczymy na kogo padnie;).

Posted

AMIGA napisał(a):
Moja szczeniorkę kazali mi odrobaczyc, a potem powtorzyc za 10 dni.

To by się zgadzało. Doświadczeń ze szczeniakami nie mam, ale chyba na początku odrobacza się je częściej niż dorosłe psy.
Witaj w Krakowie:loveu: Jak Ci się udało dojechać do domu? Bo chyba działeczka była;)

Posted

irenaka napisał(a):
Nie musisz Goniu powtarzać odrobaczania, skoro sprawdzasz i w kupie nic nie ma.
U psów w hotelu jest inaczej. Tam jest duża rotacja i stąd ostrożność. Patos i Amor byli odrobaczeni w lutym, później było zjadanie kup a teraz Bożena zgłasza, że Amor ma prawdopodobnie robaki.
Z tego co pamiętam, to okres wylęgania robactwa to 10-14 dni i dlatego chcę powtórzyć odrobaczenie, żeby wybić te paskudy.
U Figla też tak miałam, poszedł na DT i dopiero za drugim razem się udało.
W sprawie wyjazdu napiszę Ci pw. Jechać ktoś musi, zobaczymy na kogo padnie;).

Uffff..no to dobrze, bo juz sie wstraszylam..ale jak ja źle patrzylam??:p Co ile tak w normalnym domu odrobaczamy ??Co rok..???czy czesciej..??
No to czekam na PW:)

Posted

gonia66 napisał(a):
Uffff..no to dobrze, bo juz sie wstraszylam..ale jak ja źle patrzylam??:p Co ile tak w normalnym domu odrobaczamy ??Co rok..???czy czesciej..??
No to czekam na PW:)

Ja robię co pół roku. Chyba, że coś zauważę.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Jestem tak zszokowana tym Twoim podpisem, że jak czytam tamten wątek to brak mi słów.

Myszko, przychodzi taki moment, że otwierają się człowiekowi oczy i wie, że nie wszyscy są święci.
A jak już masz tą świadomość, to łatwiej przyswajać rzeczywistość i szok jest mniejszy. Szkoda łez, zostaje tylko tępić paskudy, tak jak wspomniane wyżej robaki:shake:.
Dziwię się tylko, że tak późno to wyszło i nikt wcześniej tego nie ruszył.

Posted

irenaka napisał(a):
Ja robię co pół roku. Chyba, że coś zauważę.

Ja tez swoje odrobaczam tak normalnie co pół roku. No chyba, że mam jakiegoś szczylka na tymczasie, a szczylki z reguły są zarobaczone. Wtedy przy drugim odrobaczaniu szczylka odrobaczam też rezydentów. I zawsze się zastanawiam czy i ja sama nie powinnam coś zażyć, bo wciąż od tych małych dostaję buziaki.
Wet mi ostatnio tłumaczył, że nawet jak nie widać w koo robali, to powinno się powtarzać u szczylków odrobaczanie, bo nieraz są takie cholery, że nie dają się wygonić, a nieraz są takie male, że nie zawsze je widać w koopkach,
Fuj -- ale temat
Irenaka - owszem byliśmy na dzialeczce, ale to na szczęście calkiem w innym kierunku niż droga na Balice - bo w Dobczycach i z N.Huty mam calkiem fajną drogę przez wsie i zupełnie nie muszę wjeżdżać w centrum Krakowa

Posted

gonia66 napisał(a):

Asior, jutro z Toba pogadam- szykuj się, chyba ,ze jestes na zwolnieniu- to przyjdzie mi gadac z kim innym;)Wtedy żallluj, oj żallluuj:):)

sspoczko, jestem w pracy ;) i aż się boje :D

Posted

Asior napisał(a):
uważam, ze inni powinni to wiedzieć :roll: no ale ok już kasuje ;)

Dziękuję, nie mam powodu Asiu tego ukrywać, ale chodzi mi o Majqę.
Źle by się z tym czuła.

Posted

irenaka napisał(a):
Asiorku, wykasuj plisss część tego postu. Tak Cię kocham a kijami obić pupę muszę:evil_lol:.

nO pATRZ aSIOR... a Irenaka nic nie robi ostatnio, tylko nam wszystkim doopki obija;)..normalnie" weźmiemy się zbierzemy" i zrobimy napad na Irenakę;)Skrzyneczka szampana to bedzie na początek;)

Posted

Asior napisał(a):
rozumiem.. nie pomyślałam..... :(

Asiu, nic się nie stało. Cmoczki:buzi:

gonia66 napisał(a):
nO pATRZ aSIOR... a Irenaka nic nie robi ostatnio, tylko nam wszystkim doopki obija;)..normalnie" weźmiemy się zbierzemy" i zrobimy napad na Irenakę;)Skrzyneczka szampana to bedzie na początek;)

Skrzyneczka jeszcze nie czeka, przyznaję ze skruchą:oops:, ale jak wyjdę na prostą, to nadrobimy. Przyjedziesz, to będą bicze zamiast kijków;) I jeszcze sama o nie poprosisz.:evil_lol: