Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Freya73']No wlasnie ... domu i kogos na cale zycie. [B]Marysiu[/B] rozczulilas mnie do lez ... ehhh

...jak zwykle bede jutro, to na razie ,

[B]Freya :sleep2:[/QUOTE][/B] Freya:loveu:, wskakiwać do łóżka o tej porze to wstyd :eviltong:. Jutro sobota, to sobie pośpisz :evil_lol:

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Marysiu,[/B] podobnie jak wszyscy na tym watku, jestem z rodziny nietoperkowatych ale jakos zmozylo mnie wczoraj ...

Miziam Patoska, a Cioteczki pozdrawiam.

Posted

[quote name='irenaka']O 4.43 też bym chciała mizianko:oops:[/QUOTE] Irenko o tej porze o mizianko możesz tylko prosić swojego TŻ :diabloti:
[quote name='Freya73'][B]Marysiu,[/B] podobnie jak wszyscy na tym wątku, jestem z rodziny nietoperkowatych ale jakoś zmozylo mnie wczoraj ...Miziam Patoska, a Cioteczki pozdrawiam.[/QUOTE]
Ok , Freya :lol: każdego może napaść chwilowa niedyspozycja :eviltong:, ale dzisiaj proszę zaliczyć nocną obecność. Patoskowi się to należy :loveu:

Posted

[quote name='Freya73']Jestem ... jestem, melduje sie poslusznie.
A tak na serio, bardzo przezywam, ze Patos wciaz [B]bez stalego miejsca zameldowania pozostaje.[/QUOTE][/B] OK, odnotowuję Freya :czytaj: lista obecności wskazuje na jeszcze spore braki innych ciotek.
Odnośnie Patosa to my się już postaramy, o zmianę w jego dowodzie osobistym :lol:

Posted

Osiągnęłam właśnie pełnię szczęścia dziewczyny!!!:loveu:
Papierkowa robota skończona przed czasem.
Od jutra tylko z doskoku praca i przygotowania świąteczne pełną parą.
A jak u Was?

Posted

[quote name='irenaka']Osiągnęłam właśnie pełnię szczęścia dziewczyny!!!:loveu:
Papierkowa robota skończona przed czasem.
Od jutra tylko z doskoku praca i przygotowania świąteczne pełną parą.
A jak u Was?[/QUOTE] ja już od wczoraj walczę na pierwszej linii frontu i widać całkowity brak kondycji :-)

Posted

[quote name='marysia55']ja już od wczoraj walczę na pierwszej linii frontu i widać całkowity brak kondycji :-)[/QUOTE]

Wiem, co by Cię uzdrowiło i postawiło na nogi ( albo całkiem powaliło);)
Pyszny drink w meksykańskiej:eviltong:

Posted

[quote name='irenaka']Wiem, co by Cię uzdrowiło i postawiło na nogi ( albo całkiem powaliło);)
[B]Pyszny drink w meksykańskiej:eviltong:[/QUOTE] [/B] oooohhhh jak Ty mnie znasz:evil_lol: tylko czas teraz nie ku temu :diabloti:

Posted

U nas trwają rozważania malować pokój czy nie malować. Ja też nie lubię tego całego zmieszania. Kiedyś jedna pannica - nasz niespodziewany gość stwierdziła po przyjściu na wigilię, że u nas wygląda jakby święta były jutro albo za tydzień. No cóż, ona miała do zrobienia makijaż. Ja całą resztę. No i przyszła jakoś po drugiej. Do piątej się wyrobiłam.

Posted

[quote name='agata51']Matko, a ja jak zwykle w lesie jestem! Wszystko na ostatnią chwilę![B] Nie lubię świąt i już![/QUOTE] [/B]Jeśli chodzi o sprzątanie to ja tez nie lubię. Natomiast jeżeli chodzi o tę część artystyczną to jestem oczywiście na TAK :-)

Posted

[quote name='agata51']Z części artystycznej mam tylko bigos, kapustę z grochem i choinkę na balkonie. Inne części leżą odłogiem. Nie dało by się przesunąć tych świąt o tydzień?[/QUOTE]

Oj jestem za. Mam tylko choinkę. A mój tzecik kochany podjął dziś decyzję. "Będę malował duży pokój." Fajnie, że goście przychodzą w pierwszy dzień świąt. Może pomogą ustawiać meble?
Ach Patos, z kim Ty się zadajesz piesku?

Posted

Pozdrawiam Patosa i miziam za uszkiem.

[COLOR=silver]Kocham swieta, nie znosze przygotowan i tego calego chaosu w kuchni, na zakupach, w pracy :shake:[/COLOR]

Posted

[quote name='Miki']Oj jestem za. Mam tylko choinkę. A mój tzecik kochany podjął dziś decyzję. "Będę malował duży pokój." Fajnie, że goście przychodzą w pierwszy dzień świąt. Może pomogą ustawiać meble?
Ach Patos, z kim Ty się zadajesz piesku?[/QUOTE]

O rany, a myślałam, że tylko ja mam takiego teżecika. Kilka lat temu, dzień przed wigilią, stwierdził, że kuchnię trzeba pociągnąć. Pociągał bielą, przeciągając stół ze mną, pochyloną nad karpiem w galarecie albo nad jakąś inną wykwintną potrawą, z miejsca na miejsce. Myślałam, że go zamorduję. I zrobiłabym to, gdyby nie użył jakiejś tam galaretowatej farby, co to niby nie chlapie. Faktycznie nie chlapała. TŻowi się upiekło, ale ja od tej pory nie robię karpia w galarecie. Patos, buźka. P.S. Jak przeżyję, wpadnę do ciebie jeszcze przed pasterką. Przecież będą strzelać! Wiecie, że u mnie studenci dzisiaj już zaczęli? Głą... Ciąg dalszy nie nastąpi - nie będę narażać się studentom, którzy w większości są tutaj. Pa.

Posted

[CENTER]Kochani!:loveu::santagri:
[FONT=Tahoma]Dla wszystkich tych którzy są z nami:loveu:, którzy pamiętają i wspierają, dla tych którzy mają zawsze dobre słowo i życzliwość wobec nas i innych, w imieniu swoim i tych którzy dopiero w Wigilię przemówią ludzkim głosem przesyłam życzenia:[/FONT]
:tree1:[/CENTER]

[CENTER][FONT=Tahoma]Kiedy gwiazdka na niebie zza chmur się wychyli,[/FONT]
[FONT=Tahoma]a księżyc wśród obłoków posłanie wymości[/FONT]
[FONT=Tahoma]- wigilijne życzenia przynoszę Wam mili[/FONT]
[FONT=Tahoma]zdrowia, szczęścia radości - wszelkiej pomyślności. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Marzeń o które warto walczyć. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Radości, którymi warto się dzielić, [/FONT]
[FONT=Tahoma]przyjaciół z którymi warto być [/FONT]
[FONT=Tahoma]i nadziei bez której nie da się żyć. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Wszystkiego najlepszego, [/FONT]
[FONT=Tahoma]tyle radości [/FONT]
[FONT=Tahoma]ile ryby mają ości, [/FONT]
[FONT=Tahoma]dużo białego śniegu [/FONT]
[FONT=Tahoma]i mniej życia w biegu. [/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]A dla tych którzy będą przygotowywać prawdziwą ucztę na Wigilię najważniejszy przepis ;):[/FONT][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Przygotować pół miarki radości, szczyptę[/FONT]
[FONT=Tahoma]pogody ducha, kwartę radości,[/FONT]
[FONT=Tahoma]dwanaście centymetrów uśmiechu,[/FONT]
[FONT=Tahoma]kilogram życzliwości, pięć gramów dobrego[/FONT]
[FONT=Tahoma]humoru, miłości ze dwie garści,[/FONT]
[FONT=Tahoma]odrobinę szaleństwa, łyk szczęścia,[/FONT]
[FONT=Tahoma]dwie łyżki wolnego czasu, małą łyżeczkę[/FONT]
[FONT=Tahoma]spokoju oraz cały zapas wiary nadziei i[/FONT]
[FONT=Tahoma]miłości. Wszystkie składniki połączyć ze[/FONT]
[FONT=Tahoma]sobą i długo podgrzewać w cieple[/FONT]
[FONT=Tahoma]domowego ogniska.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Podawać na gorąco, ozdobione ciepłym uśmiechem!!!!!!!:multi: [/FONT][/CENTER]

[/FONT]

Posted

[CENTER][IMG]http://img.webme.com/pic/m/magia-zimowych-swiat/ppalshff.png[/IMG][/CENTER]
[COLOR="#000080"][CENTER]"To właśnie tego wieczoru,
gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze,
przy stołach są miejsca dla obcych,
bo nikt być samotny nie może.
To właśnie tego wieczoru,
gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,
w serca złamane i smutne
po cichu wstępuje otucha.
To właśnie tego wieczoru
zło ze wstydu umiera,
widząc, jak silna i piękna
jest Miłość, gdy pięści rozwiera.
To właśnie tego wieczoru,
od bardzo wielu wieków,
pod dachem tkliwej kolędy
Bóg rodzi się w człowieku. "
[/CENTER][/COLOR]

Posted

[quote name='marysia55']Patos, czekamy na jakieś przesłanie w ludzkim języku :-)[/QUOTE]

Niech on już lepiej ludzkim językiem nie gada, bo nie wiem, czy akurat to, co ma do powiedzenia, chciałabym usłyszeć. Hau, hau, Patosku!