Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Czy tylko Ty walczysz o Alwaro, jest wiele innych osób, które nawet nie były w schronisku a o to walczą - nie rozumiem...
W takim razie jeśli nie były i mogą to niech przyjdą walczą o wszystkie, kalekie, stare, młode, chore.... a nie podpisują się pod czymś o czym nie mają pojęcia co tyczy się tylko i wyłącznie Alwaro. Do takich osób było to skierowane - nie tylko do Ciebie.[/QUOTE]

A ja cały czas nie rozumiem...
Walczyłam o różne psy , stare , chore , złośliwe itp. Udało mi się wysłać je w dobre miejsca.
To jest wątek Alwara. Na tym wątku walczy się o Alwara.
Na wątkach innych psów walczy się o inne psy.
No i czy z powodu , że inne psiaki są biedne to mamy odpuścić Alwara bo tak niektórym osobom by było wygodniej?... I nie mówię tu o Tobie Karola.

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']jest wiele innych osób, które nawet nie były w schronisku a o to walczą (...) a nie podpisują się pod czymś o czym nie mają pojęcia[/QUOTE]

....jak setki osób, które pomagają i walczą o psiaki np. na dogomani...

Posted

Ja wiem doskonale co i kto zrobił dla jakiego psiaka, przynajmniej staram się to zaobserować i ja jestem takim ludziom za to wdzięczna.
Wiele osób zobowiązało się wcześniej do pewnych rzeczy i teraz chce to dopilnować do końca ok... - a co z resztą ?

Tylko zapewnianie ile się zrobiło dla psiaków z konina, a szkodzenie robieniem prostestów i byciem przeciwko schronisku w koninie to dwie różna kwestie - sprzeczne. Czegoś nie rozumiem....

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Tylko zapewnianie ile się zrobiło dla psiaków z konina, a szkodzenie robieniem prostestów i byciem przeciwko schronisku w koninie to dwie różna kwestie - sprzeczne. Czegoś nie rozumiem....[/QUOTE]

Nie jestem przeciwko schronisku w koninie - gdybym nie została wyrzucona nadal przychodziłabym co weekend i robiła to co do tej pory. Uważasz, że wyrzucanie mnie i innych wolontariuszy TO NIE SZKODZENIE SCHRONISKU? Uważasz, że publiczne informowanie, że w schronisku jest 200 wolontariuszy TO NIE SZKODZENIE SCHRONISKU?

Nie zgadzam się z decyzją, że Alwaro nie może trafić do domu, gdzie będzie jednym z dwóch psiaków, gdzie będzie się o niego dbać i będzie się go kochać. Sama walczysz o psiaki, więc dlaczego nie walczysz o Alwaro? uważasz, że w schronisku ma lepiej? uważasz, ze u p.Prezesa będzie miał lepiej?

Posted

Ja nie walcze z nikim. I walcze o wszystkie psiaki codziennie... codziennie jestem u każdego, przynajmniej połowe wygłaszcze, daje im to co mogę... ale wszystkim, Alwarowi też! Jak już napisałam wcześniej schronisko to nie miejsce dla niego od dawna - logiczne, pytanie o to czy w schronisku według mnie ma lepiej było nie potrzebne.

Posted

[quote name='Karolcia_ko5'] Jak już napisałam wcześniej schronisko to nie miejsce dla niego od dawna - logiczne, pytanie o to czy w schronisku według mnie ma lepiej było nie potrzebne.[/QUOTE]

się nie rozpędzaj bo i ty wylecisz. pan prezes nie lubi gdy się krytykuje jego decyzje
a może po prostu powiedz mu to prosto w oczy? zostaniesz z niczym, bez możliwości wygłaskania piesków itp i wtedy zaczniesz inaczej ćwierkać. w tylu sprawach tkwisz po uszy, że powinnaś być trochę bardziej rozsądną...........

Posted

[SIZE=2]Karolcia,

dla mnie Alwarek to[U] SYMBOL koninskich schroniskowych zwierzakow[/U].
Jedyna roznica jest ze p. prezes zrobil go "gwiazda" pozujac z nim dziennikarzom. To nie ja poszlam do gazet, nie ja szukalam "popularnosci".
Sprawa "mojej" drugiej adopcji wcale nie potrzebowala medi. Mozna bylo ja przeanalizowac w spokoju, rozwazyc "za" i "przeciw". Postapic profesjonalnie, wykazac troszke zrozumienia. Przeciez nie bylam "obca" dla zarzadu schroniska. Znali mnie z adopcji Golfa. Adopcji ktora, wlasnie oni sami, chwalili sie w gazecie.

Reszta zwierzat ze schroniska jest rownie samotna i spragniona milosci jak Alwarek.
Wolontariusze WALCZA o nie WSZYSTKIE. Pyszczek Alwara jest tez "twarza" Sylwestra, Minerwy czy Eatena.
[/SIZE]
[COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=2]Gdyby dalo sie wolontariuszom mozliwosc zajeliby sie oglaszaniem, szukaniem domow takze im. [SIZE=2][/SIZE]Zrobiono jednak wszystko aby ich tej mozliwosci pozbawic.
[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=arial]
[/FONT][/COLOR]
M

Posted (edited)

:bigcry:

[B]ZARZAD TOZ[/B] w Koninie zrobil WSZYSTKO co w ich MOCY aby Alwarek zostal psem schroniskowym.
WSZYSTKO!!!!
WSPOLPRACOWALI zgodnie i "efektywnie". Reka reke myla.
ZERO dobrej woli. MAX klamstw, oszczerstw i falszu. Wirtualne rodziny, falszywe operacje prostaty,
wyrzuceni i oszkalowani pracownicy i wolontariusze. Bezdusznosc i egoizm.
Brawo, gratuluje!

Towarzystwo OPIEKI nad zwierzetami?! "OPIEKI"?? DOZYWOCIE w SCHRONIE dla malutkiego kalekiego
psiaka!!!

Gdyby ta sama energie i zaangazowanie wykazali przy adopcji Alwarka i innych psiakow .....

M

Edited by MariBar
Posted

Wielki smutek i przykrość z powodu sytuacji Alwarka:placz:. Z drugiej strony wściekłość i rozczarowanie, że od takich ludzi, jacy rządzą w konińskim schronie zależą losy przebywających tam zwierząt :shake:.

Posted

[quote name='MariBar']:bigcry:

[B]ZARZAD TOZ[/B] w Koninie zrobil WSZYSTKO co w ich MOCY aby Alwarek zostal psem schroniskowym.
WSZYSTKO!!!!
WSPOLPRACOWALI zgodnie i "efektywnie". Reka reke myla.
ZERO dobrej woli. MAX klamstw, oszczerstw i falszu. Wirtualne rodziny, falszywe operacje prostaty,
wyrzuceni i oszkalowani pracownicy i wolontariusze. Bezdusznosc i egoizm.
Brawo, gratuluje!

Towarzystwo OPIEKI nad zwierzetami?! "OPIEKI"?? DOZYWOCIE w SCHRONIE dla malutkiego kalekiego
psiaka!!!

Gdyby ta sama energie i zaangazowanie wykazali przy adopcji Alwarka i innych psiakow .....

M[/QUOTE]

Co to znaczy?Ktos dzwonil,sie dowiadywal o Alwarka?

Posted

pikola powiem Ci , że ja się nigdy nie mieszałem w ,,psowe" sprawy mojej żony. Ale sytuacja z Alwarem to już nawet mnie ruszyła. Brak słów na to co się dzieje w konińskim TOZ.

Posted

Jutro odlatuje do Norwegi niestety bez Alwarka. Nie potrafiłam odmówić biletu lotniczego bo mialm dziecinna nadzieje ze cud się stanie i .... Szkoda ze cuda się nie zdarzaja. Szkoda. Mam nadzieje ze psiak znajdzie dom i miłość. Tego czego życzę panom K i pani K nie będę tu pisać.

Posted

Czyli to juz koniec?

Alwaro ma zgnic w schronie i w schronie ma umrzec???:placz::placz::placz:

Panie K.pan nie ma serca!I tacy ludzie jak pan nie powinni zarzadzac schroniskiem dla zywych,czujacych istot!

Boze,widzisz i nie grzmisz..

Posted

Alwarko malenki,przepraszam za nas ,za ludzi..

[IMG]http://img166.imageshack.us/img166/1244/alwaro5.jpg[/IMG]

Czy to juz na prawde koniec?Nic wiecej nie mozna zrobic?

Posted

[quote name='pikola']Czyli to juz koniec?

Alwaro ma zgnic w schronie i w schronie ma umrzec???:placz::placz::placz:

Panie K.pan nie ma serca!I tacy ludzie jak pan nie powinni zarzadzac schroniskiem dla zywych,czujacych istot!

Boze,widzisz i nie grzmisz..[/QUOTE]

Zarządowi chodziło tylko o pokazanie kto tu rządzi a nie o psa. No i pokazał.Nie tylko pan K. ale i cała reszta. O losie tego psiaka decydowały między innymi osoby , które w schronisku bywają okazyjnie. Przykre to ale prawdziwe. Teraz głównym problemem zarządu jest głosowanie , którzy wolontariusze są godni by przychodzić do schroniska , a którzy nie. Tragifarsa po prostu.

Posted

To ze wszystkim tak jest w Polsce.Decyduja osoby ktore pojecia o niczym nie maja..

Tak,tragifarsa.Tylko gdzie w tym wszystkim dobro Psa.Dobro kalekiego Psa!

Czyli Alwaro juz nie jest do adopcji?W calym prawie 38 milionowym panstwie nikt nie moze go adoptowac?

Posted

Pikola a jak zamierzasz pomóc Alwarowi z Niemiec ? Dziewczyny na miejscu się troiły i dwoiły , walczyły za chłopaka , to tym bardziej My nie jesteśmy w stanie . Do tego forum ,fb jest czytane przez członków zarządów i wszystkie ''złote pomysły'' wiedzą . Chciała bym być w stanie pomóc ale to jest mur chiński .