sylwiaskalska Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='Itske']Chcialam Was wepchnąć do naszej bazy noclegowej (moja firma ma) ale chol..erka mamy wolne miejsca od 11, to coś jakby za późno:mad: poszukam[/quote] No troche za późno :evil_lol: Quote
Zuza i Noddy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 A miałby ktoś transport dla jednej osoby z Łeby? W jeden dzień namówię tatę, ale na 2 to na pewno nie da sie naciągnąć. Quote
Clover Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 A może ktoś z Piły jedzie 10.08 na tą wystawę i ma miejsce dla 1 osoby?? Quote
Boberek Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 ja z warszawy i to pociągiem wiec nie pomogę :( co do noclegów. zaczęłam szukać jakieś 2 tyg. temu i przez 2 dni wykonałam jakieś 30 telefonów i tyle samo maili napisałam. większość zajęta albo nocleg ponad 100 zł/osobodoba albo psów nie chcą albo na taką małą ilość dni nie przyjmą (na 4 dni jade w nietypowym terminie i im to nie pasi). Po tych 3 dniach szukania znalazłam ! w Gdańsku dokładnie, trochę daleko od cywilizacji, plaży ale jest. Płacę 70 zł za dobę (ja 50 zł + 2 psy po 10 zł) Radzę się pospieszyć w szukaniu bo już tylko jakieś apartamenty zostają albo campingi :P pytanie do osób z trójmiasta. czy naprawde ganiają ludzi z psami na tych plażach ? ja nie mam zamiaru siedzieć tam z nimi w godzinach szczytu bo by im się białko chyba ścięło. Chciałabym sobie z nimi tam kiedyś wieczorkiem pójść na spacer żeby poszalały w wodzie. albo znacie dojazd z gdańska (przykładowo z dworca pkp) do jakiejś dzikiej plaży ? Quote
Kaya Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Sobieszewo i Świbno :) z dworca o ile dobrze pamiętam to jest autobus 111, ale mogę się mylić (to jest do Sobieszewa) w Sobieszewie oprucz plaży jest rezerwat i las Quote
Monyka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Do Sobieszewa jedzie autobus [B]112[/B] tak gwoli ścisłości :) Quote
Viz Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 My będziemy na pewno i na pewno się wystawiamy. :) Boberek, spokojnie w Gdańsku można psy "pławić", jeśli wie się gdzie. :cool3: . A jak jeszcze nia ma odpowiedniej pogody to bez obaw można pójść. Ja mieszkam bliziutko plaży w Gdańsku i mola brzeźnieńskiego. Obok mola faktycznie ludzie są, ale im bliżej portu tym większe pustki. Generalnie, tam gdzie nie ma nikogo to kamienie w Brzeźnie i okoliczna plaża, blisko portu. :) Nigdy jeszcze mnie stamtąd nie wygonili, ani nic nie mówili. Quote
aleb Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 A czy ktoś wie jak dojechać z dworca PKP do Kamiennego Potoku? Quote
Axusia Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ja wiem, ale Dworzec PKP gdzie ? w Sopocie ? Quote
Viz Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Aleb, z Dworca Głównego jest jakieś 15 minut drogi, a najlepiej po prostu przejść na drugi peron, wsiąść w SKM-kę w stronę Gdańska Gł. przejechać jeden przystanek i jesteś na miejscu. :) Quote
aleb Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 To super :) A idąc pieszo? Warto czy nie warto? Jak jest daleko? Ile kosztuje taki bilet w SKM-ce i czy można jechać z psem? Quote
Viz Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Normalny 1,78 zł, ulgowy dla uczniów i studentów 1,39 zł (do biletów są automaty na peronie), a dla psa za 1,10 zł (pies musi mieć kaganiec, większość kanarów niestety lubi się przyczepić - koleżanka dostała mandat za szczeniaczka bez kagańca...). :) Można iść pieszo, mówię to jest kwestia 10-15 minut. :) Nie wiem jaka ulica odchodzi od peronu, w każdym razie po wyjściu trzeba się kierować w stronę... Gdańska po prostu. Trzeba będziemy przejść paroma uliczkami, ale najlepiej zapytać o dojście na Hipodrom - chyba każdy mieszkaniec Sopotu będzie znał drogę. ;) Jak będziecie chcieli to będę mogła rozrysować Wam mapkę. A jakby co to piszcie, mnie jeden przystanek nie zbawi, a przyjść po kogoś mogę. ;) Quote
Axusia Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Z Sopotu jesli chcesz jechac na Kamienny Potok to w strone Gdyni ! A jesli na Sopot Wyscigi to w strone Gdanska. Można isc ale po co sie gubic ? jesli ktos nie z Trojmiasta mozna sie pogubic :lol: Quote
aleb Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 No to zobaczę na miejscu jak to będzie wyglądać, ale pewnie pojadę tym SKM, o ile pies będzie chciał znowu wejść po długiej podróży ;) Jak coś to pieszo.. najwyżej przechodniów będę pytała :lol: Quote
Viz Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Myślałam, że tam jest napisane Wyścigi. :crazyeye:Ewidentnie ślepa jestem. No w każdym razie do Kamiennego Potoku jest chyba trochę dalej, więc najlepiej SKM-ką, jak Axusia mówi, w stronę Gdyni. Chyba tak najlepiej, bo bez gubienia się i oszczędność czasu. ;) Aleb, masz tam jakiś hotel czy jak? Quote
Axusia Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Ahh, jo ja tez mam ostatnio problemy z czytaniem ze zrozumieniem :evil_lol: Quote
Zuza i Noddy Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 [quote name='Paula&Goofi'][B]Ja [U]może[/U] będę ;)[/B][/quote] A w JH startujesz? Quote
Paula&Goofi Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 [B]Nie wiem, może, ale trochę mi szkoda pieniędzy ... ;)[/B] Quote
sylwiaskalska Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Po długim namyśle będe na wystawie mam nadzieje że nie zbankrutuje bo poleciałam troche z noclegiem :roll::roll: No i gadzika zgłosiłam :) Quote
Boberek Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Wiecie, będę na wystawie z suką w ciąży i czy wypada to powiedzieć sędziemu ? :D Zapewne będzie to widać tylko dla ludzi którzy wiedzą, że jest w ciąży bo to pierwszy miesiąc będzie. Nigdy jakoś nie miałam okazji wyjść na ring z suką w ciąży dlatego się pytam ;) Quote
Recommended Posts