Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka czuje się dobrze. W nocy zdjęła sobie połowę ubranka pooperacyjnego, ale brzunia nie tknęła. Na razie nic nie majstruje więc ma luz. Ale potem znów zalożymy, bo nie będę mogła mieć na nią oko cały czas ;)

Co do kolejnego psinki, to dobrze by było mniej więcej pomyśleć co by to miało być, bo ja nie będę w stanie zdecydować sama w schronisku co mam zabrać :placz: Gdyby nie Justynna to bym się chyba nie zdecydowała :placz:
Jest tyle tych bid, które poza schroniskiem znajdą dom na pewno... np. Dropsia, Lisek z 3-ego boksu za stodółką, Rudy...
Mi się w głowie nie mieści, że Pysia w schronisku była 9 miesięcy w pierwszym boksie i nie została zauważona... To jest sama słodycz.. Ile takich psiaków tam czeka :-(

Ulka, Majka już nie warczy na Pysię, także jest ok. Pysia jednak stwierdziła, że w naszym pokoju jest duużo fajniej niż z Majką w kuchni ;)
Majcia natomiast kuchnię uznała za swoje królestwo i mimo możliwości i naszych prób przeniesienia jej do pokoju, w kuchni przebywa praktycznie cały czas.

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):

Co do kolejnego psinki, to dobrze by było mniej więcej pomyśleć co by to miało być, bo ja nie będę w stanie zdecydować sama w schronisku co mam zabrać :placz: Gdyby nie Justynna to bym się chyba nie zdecydowała :placz:
Jest tyle tych bid, które poza schroniskiem znajdą dom na pewno... np. Dropsia, Lisek z 3-ego boksu za stodółką, Rudy...

Ja tez myslałam aby kolejnym psiakiem była Dropsia :p.
Liska wystawiam na allegro od ponad pół roku i zawsze jest nim jakies zainteresowanie, ale wiadomo jak to jest ze schroniskowymi psami - nigdy do końca nie zna sie o nich prawdy, więc ludzie są ostrożni.
No i Rudy...:shake: - jemu pomoc należy się od nas bardzo szybko.

Dobrze, że Pyśka czuje się nieźle. Za dwa dni będzie już na pewno śmigała :happy1:.

Posted

Mi się w głowie nie mieści, że Pysia w schronisku była 9 miesięcy w pierwszym boksie i nie została zauważona... To jest sama słodycz.. Ile takich psiaków tam czeka

Ja tez nie moglam uwierzyc wchodzac za kazdym razem do schroniska :shake:
Pierwszy boks przy bramie, nie sposób takiej słodzinki nie zauwazyc. Duzo jednak ludzi boi sie brac sunie w ogole, czy to sterylizowane, czy nie....wiele osób nie ma pojecia co to oznacza sterylizowana sunia (mysla, ze szczepiona).

Mysle, ze nastepny powinien byc Rudy z boksu Alduni ['] To fajny psiak zupelnie niewidoczny w schronisku :shake: Dropsia tez jest superasna...ale to musimy uradzic z odpowiednim zapasem czasu...

Czy na tych zdjeciach Pysia jest juz po sterylce? Bo nic nie widac po niej....tylko moze troche oczka smutne.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Mysle, ze nastepny powinien byc Rudy z boksu Alduni ['] To fajny psiak zupelnie niewidoczny w schronisku :shake: ...

W takim razie jakby co mój głos też jest na Rudego!
Ale byłby prezent dla ALDUNI, gdyby w rocznicę jej wyjscia ze schroniska, mury tego miejsca opuścił jej kolega z boksu...
Ale sie rozmarzyłam...:oops:

Posted

Tak, te fotki na dywanie to dzisiejsze ;)

Pysia oczywiście wie do czego służy łóżko ;)

Nie zawsze jednak jest tak fajnie :lol:

Ja też jestem za Rudym... :cool3:

Posted

Pysia mi sie kojarzy z takim malutkim slodziakiem tuptajacym za swoim panem...to przekochana sunia :loveu: i wiele miejsca w domu nie zajmie, takze, jesli ktos oglada ten watek, a ma np. 30 m2 mieszkania, to Pysiula bedzie w sam raz :fadein:

Posted

Malizna ma się świetnie, a jakie toto uparte :eviltong:
Uwidziało się jej, że łóżko jest dla niej stworzone i przyciąga ją jak magnez :cool3:
Całuśnica z niej straszliwa :lol:
Rano mamy budzenie połączone z myciem twarzy :cool3:

Szwy ładnie się goją a antybiotyki ładnie się wchłaniają w parówce :evil_lol:

Zachowanie czystości zdane na piątkę ;)
Pierwszego dnia stres Pysię trzymał i nie chciała się załatwić na zewnątrz, a w nocy zrobiła kilka bobków w domu. Od tamtej pory problemu nie ma.

Wczoraj dałam ją na adopcje.org i wysłałam do GW.
Pod koniec tygodnia Pysia zawiśnie też w lecznicy.

Posted

Całuśnica z niej straszliwa
Rano mamy budzenie połączone z myciem twarzy

To musi byc najprzyjemniejsza czesc dnia ... takie budzenie :eviltong:

Fajnie, ze Pysia taka bezproblemowa psineczka :klacz: I ze ogloszenia pojda w GW i zawisna w lecznicy :p

Posted

terra, dzięki za ogłaszanie Pysiątka ;)

Pysia jest cudniasta. Słodzizna do potęgi ;)

Zaprzyjaźniła się już z Majką (są mniej więcej tej samej wielkości)

Posted

Rzeczywiscie slodzizny obydwie, tylko Pysia bardziej mi sie apetycznie kojarzy, bo z biszkoptem :evil_lol:

Terra, super wielkie dzieki za tak wiele ogloszen Pysiolki :calus:

Posted

[quote name='Ulka18']Rzeczywiscie slodzizny obydwie, tylko Pysia bardziej mi sie apetycznie kojarzy, bo z biszkoptem :evil_lol: ...

No ja własnie w tytule allegro wpisałam biszkoptowa :cool3:.
Może jakiś łasuch sie skusi???