Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska w Mielcu wczesnym latem 2007 trafiła malutka młoda śliczna suczka. Mimo umieszczenia jej w pierwszym boksie, tuż przy wejściu, nikt jej nie zauważył przez ponad pół roku :-(
Od dzisiaj przebywa u mnie na tymczasie. Mam nadzieję, że to pomoże jej w odnalezieniu Domu.

PYSIA ma ok. 2 latek. Jest malutka, wielkości jamnika, waży ok. 6 kg. Jest typowym domowym przytulakiem. Jest przesłodka, delikatna, trochę nieśmiała, bardzo łagodna. Uwielbia głaskanie i towarzystwo człowieka, ale nie jest nachalna. Potrafi prosić.
Uczymy się chodzenia na smyczy ;)

Tutaj jeszcze w schronisku:

Tutaj już u nas:

Więcej informacji o suni i więcej fotek w trakcie wątku ;)

Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
503 68 30 50

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia nie jest sterylizowana. Zabieg u "naszych" dziewczyn kosztowałby 100 zł + ubranko pooperacyjne (to z Andzi będzie za duże). Ciachać? :cool3:

Po Andzi pozostało 423 zł (z tego trzeba będzie odliczyć jedynie koszt biletu PKS na trasie Mielec-Warszawa).

Posted

Murko,
ja jestem za sterylka i na poczatku marca wplace i na hotelik i na splate zabiegu. Zawsze jak idzie od adopcji sunia bez sterylki, to mam wyrzuty sumienia, ze skonczy jak swietlicowa Pikulina adoptowana do Bochni (pamietacie miala szczeniaki i cala rodzina byal strasznie happy).

Posted

Oki, to ciachamy ;)
Umówię się z dziewczynami tak gdzieś na koniec przyszłego tygodnia, będe jechać wtedy z Rubim i Melonem na szczepienie.

Pysia jest przesłodka :loveu:
Taka maskoteczka :loveu:
Na razie nie mam dobrych fotek, bo co wyciągnę rękę z aparatem, to ona od razu przybiega i jest pół różowego noska na focie :razz:
Jest bardzo ruchliwa, takie żywe sreberko ;)

Z kotami jak najbardziej OK.

Posted

Na razie nie mam dobrych fotek, bo co wyciągnę rękę z aparatem, to ona od razu przybiega i jest pół różowego noska na focie

Takie zdjecie mogloby robic na miniaturke na allegro :evil_lol:

Posted

Ojoj, coś mi się zdaje, że naszej drobiźnie się cieczka zaczyna :roll:
Rozmawiałam z jogi i póki nie ma plamienia, to można ją przywieźć, więc jutro rano z nią jedziemy na ciachanie :roll:
Bo jeśli nie teraz, to potem trzeba będzie czekać na koniec cieczki, potem może być ciąża urojona itp. i może być miesiąc z głowy zanim się ją wysterylizuje :shake:

Posted

No właśnie już zwąchały i mnie zaniepokoiło, że tak trochę namolnie chcą się z nią "bawić" :cool3:
Jeszcze wczoraj tak intensywnie się nią nie interesowały.
Pysia się wciąż tam liże i ma lekko nabrzmiałe co nieco :roll: i gwałci nam Sabę przy każdej okazji ;) Także wszystko wskazuje na jedno...
Zapewne stres związany ze zmianą miejsca spowodował przyspieszoną cieczkę :roll:

Obym się myliła, że to początek cieczki, ale wolę dmuchać na zimne. Bo my ją możemy izolować i pilnować, ale to opóźni możliwość jej adopcji i będziemy mieć sajgon z psami.

Posted

Murka,
super zdjecia :p
Szczegolnie beda pomocne dla ludzi, ktorzy nie umieja sobie bez pomocy wyobrazic psa na wlasnym dywanie...teraz maja pelen obraz jak wygladalaby Pysia w ich domu.

Posted

Pysia jest przesłodka i nie ma możliwości, żeby się komuś nie spodobała ;) Fotki nie oddają jej uroku :shake:
Dziewczyny już mają dla niej kilka potencjalnych domków, ale na razie to nic pewnego więc nie chcę zapeszać. W każdym razie nie wróżą jej by długo u nas pobyła :cool3:

Zabieg przebiegł spokojnie i bez problemów. Sunia teraz odpoczywa na kanapie w kuchni razem z Majcią ;)

Posted

Dziewczyny już mają dla niej kilka potencjalnych domków, ale na razie to nic pewnego więc nie chcę zapeszać. W każdym razie nie wróżą jej by długo u nas pobyła

To dobrze, bo nastepne biedy w mieleckim schronisku czekaja. I same takie perelki jak Pysia.

To teraz Majka ma Pysie za kolezanke? Polubily sie dziewczynki?

Posted

[quote name='Murka']... W każdym razie nie wróżą jej by długo u nas pobyła :cool3:...

Ja jestem dokładnie tego samego zdania.
Zresztą, jak pisałam wczesniej, dobrze by było, aby poszła do domku przed 8 marca. Wtedy juz inny psiak mógłby pojechac do hoteliku :cool3:.
Ależ napięty plan działania...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

A jak malutka czuje się dziś po zabiegu???