Tiger Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Niestety nie udało mi się ustalić odkąd jest w schronisku . Stara ekipa - administratorzy schroniska - zostawiła taki bałagan w papierach , że o niewielu psach można cokolwiek powiedzieć....:angryy: Jest jednak wystarczająco długo , aby z pięknego psa , w typie rasy , młodzutkiego , zamieniła się w brudny , sponiewierany kołtun :( Ma 2,5 roku - tyle napisano w karcie .... Ząbki śliczne - bialutkie .. Sunia jest przekochana , bardzo garnie się do człowieka ....Za kazdym razem , gdy się przechodzi koło boksu - patrzy z nadzieją ,......... Gdy zwróci się na nią uwagę - merda ogonkiem , a gdy wejdzie się do boksu próbuje wdrapać się na ręce ...... Serce się kroi , gdy widzi się tak kochanego , grzecznego , ślicznego psiaka w schroniskowym boksie ... Jest w boksie z dużymi psami .... Boję się o nią , bo jest taka ufna ...... Czy jej chęć do zabawy nie zostanie w końcu przez współtowarzyszy z boksu źle odebrana ?:-( Nie wychodzi na spacery :( Nie ma wolontraiuszy w schronisku ( NIE MA CHĘTNYCH :() Żeby można było wyprowadzać wszystkie boksy - musi być kilka osób - żeby wyprowadzać cały boks psów razem - jednocześnie ......niestety na razie chętnych na wolontariuszy BRAK ..... Zdjęcia niestety beznadziejne , robione na szybko w boksie .......bo nie można jej wyprowadzić samej z boksu , bo po powrocie mogłaby wydarzyć się tragedia ...:( Postaram się zrobić lepsze fotki - może jutro .... No i nadajmy jej imię .. Pomóżmy jej !!!!!!!!!! Wyciągnijmy ją ze schroniska !!!!!!!! Domku , znajdź się !!!!!!!! Quote
majqa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Boże, jaka ufność i oddanie w oczkach...:-( Quote
Masza4 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Boziu jakie to piękne! Gdyby wykąpać ją i uczesać, to może można by nawet podciągnąć pod Springer Spaniela :) Takie cudo na pewno znalazłoby dom np. na Allegro, po wykonaniu zabiegów pielęgnacyjnych. Co do wolontariatu to 3 osoby są na bank, a i anielica pisała, że wybiera się do schrona :) Więc może da radę zorganizować jakąś grupę. Tak jak mówiłaś Tiger, trzeba skrzyknąć spotkanie i ustalić to i owo. Ja będę dostępna dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, lub w weekend. A co do burdelu w papierach poprzedniego kierownictwa-bez komentarza :angryy: Quote
Izabela124. Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 biedactwo, moge zrobic jej allegro i ukcje cegielkowa, proponuje imie: Ajra Quote
Tiger Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 Ajra , to bardzo ładne imię :) Aukcja cegiełkowa w jej przypadku nie wchodzi w grę , bo ona jest młoda i zdrowa , tylko ją trzeba wypielęgnować ... Za allegro będę bardzo wdzięczna , dane kontaktowe w sprawie psa , czyli mój tel i mail podam na PM . Szukamy domku dla tej wspaniałej suni !!!!!!! Quote
mulinka Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 śliczna sunia jaki ma nr schroniskowy ? mogę ją ogłosic na ale.gratka poproszę o dane do kontaktu na pw wątek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72063 Quote
madzia828 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 zaraz napisze pw do Asi ona jest od spanieli to wrzuci mała na forum spanielkowe;) Quote
Izabela124. Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Tiger napisał(a):Ajra , to bardzo ładne imię :) Aukcja cegiełkowa w jej przypadku nie wchodzi w grę , bo ona jest młoda i zdrowa , tylko ją trzeba wypielęgnować ... Za allegro będę bardzo wdzięczna , dane kontaktowe w sprawie psa , czyli mój tel i mail podam na PM . Szukamy domku dla tej wspaniałej suni !!!!!!! To zaraz jej zrobie, czekam na e-mail i nr tel Quote
Tiger Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Ponoszę sunię !!!!!!!!! Domku , znajdź się !!!!!!!! Quote
Asia & Ginger Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Masza4 napisał(a):Boziu jakie to piękne! Gdyby wykąpać ją i uczesać, to może można by nawet podciągnąć pod Springer Spaniela :) Takie cudo na pewno znalazłoby dom np. na Allegro, po wykonaniu zabiegów pielęgnacyjnych. To jest zdecydowanie cocker spaniel czekoladowy podpalany, dość rzadkie umaszczenie (chyba, że jest tak brudna, że sierść jest brązowa zamiast czarna :roll:). madzia828 napisał(a):zaraz napisze pw do Asi ona jest od spanieli to wrzuci mała na forum spanielkowe;) Już wrzucam sunieczkę na forum spanielowe i do wątku adopcyjnego spanieli tu na dogo. Czy sunia ma już Allegro? :cool3: Quote
BBeta Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Takie cudo w schronisku? :crazyeye: Nie wierze... :shake: Quote
cockermanka Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 BBeta napisał(a):Takie cudo w schronisku? :crazyeye: Nie wierze... :shake: Pewnie,gdyby była prosto z salonu fryzjerskiego,to stanęłaby po nią kolejka...:roll: - a z tymi kołtunami...niewielu ludzi potrafi dostrzec w niej spanielową pieknotę... Quote
BBeta Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 cockermanka napisał(a):Pewnie,gdyby była prosto z salonu fryzjerskiego,to stanęłaby po nią kolejka...:roll: - a z tymi kołtunami...niewielu ludzi potrafi dostrzec w niej spanielową pieknotę... Nie wygląda aż tak źle, przynajmniej na zdjęciach. Sunia jest śliczna, więc na pewno szybko znajdzie nowy dom :) Quote
majqa Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Piorunkiem na pierwszą stronką pięknoto! Quote
madzia828 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 czy sunia ma jakieś ogłoszenia moge porobić pare na kogo podać kontakt?:razz: Quote
Tiger Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 madzia828 masz PM . Podnoszę sunię !!!!!! niech ją ktoś przygarnie !!!Chociaż na DT !!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz: Quote
BBeta Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ja niestety nic nie zdziałam - za daleko :shake: Moge tylko podnieść Quote
Asia & Ginger Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ja też osobiście nie pomogę. :shake: Ale mogę zrobić Allegro, jaki kontakt podać? Albo jeszcze spytam ludzi ze spanielowego z Lublina, czy ktoś by ją nie wziął na tymczas. :roll: Quote
enia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Prawdziwa piękność, a czy ona jest wysterylizowana? ten tymczas to byłoby zbawienie dla niej........ Quote
madzia828 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Aśka to działaj trzymam kciuki;) może jakiś Dt się pojawi :razz: Quote
madzia828 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ogłoszenia suni http://www.eoferty.com.pl/id66183.html http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7251 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=33218&id_kat=11 http://lublin.olx.pl/item_page.php?Id=7231126&g=6 Quote
Wisełka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Tiger postaraj się jeśli to możliwe o trochę lepsze zdjęcia. Może uda mi się zrobić suni banerek. Na tych fotkach które są jakoś mało fajnie to wyszło i napisy są mało czytelne... Niestety nie mam profesjonalnego programu do obróbki zdjęć. Chciałabym pomóc tej psince. Mieszkam w W-wie i nie wiem czy tygodniowy DT jaki byłabym w stanie jej zapewnić byłby wystarczający... Musiałby ktoś po mnie od razu ją przejąć żeby nie wróciła do schroniska. A poza tym jeszcze transport... Quote
Wisełka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Wiem, ale ja nie dysponuję żadnym środkiem transportu :( to po 1. a po 2 mogę dać psince DT i to nie na długo, bo pracuję i psina będzie siadziała sama w domu po 10 godz :( może niecodziennie bo mama pewnie by ją wyprowdziła ze 2 x w tyg jak mnie nie będzie... ale to i tak dużo. Nie mogę deklarować DT aż do momentu kiedy sunia znajdzie DS, bo to może przecież potrwać. A tak w ogóle to muszę w 100% wiedzieć że psiak nie jest w ogóle agresywny. Bo ja mam już takiego jednego agenta u rodziców właśnie tej rasy, co terroryzuje dom :roll: Quote
Recommended Posts