iwop Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No rzeczywiście... Po co teń łańcuch?! jak widze łańcuch to mnie trafia a u takiej drobiny...:placz: Quote
iwop Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dostałam takiego maila z allegro: Strona z przedmiotem: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=314289209"][COLOR=#810081]Maleńka suczka na łańcuchu w skrajnej nędzy![/COLOR][/URL] [I]Treść wiadomości: Witam Czy sunia ma jakiś kontakt z innymi psami? , a jeżeli tak to czy daje sie obwąchac przez większe o wiele od niej pieski? Czy można w takim wieku wysterylizowac sunie? Czy sunia wymaga jakiegokolwiek leczenia? Mieszkam w Łodzi i na mapie pokazuje mi trzy miejscowości Końskie(miasto i dwie wsie) Gdzie jest miejscowośc Końskie? za Lublinem czy koło Piotrkowa Trybunalskiego? pozdrawiam i dziękuję za uwagę Karolina[/I] Trochę smieszne to pytanie czy pozwala sie obwąchiwac przez inne psy...:crazyeye: Quote
enia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 To nie śmieszne pytanie iwop, moja suka mała jest i b. boi sie obwąchiwania przez duże psiaki, jakoś unika i odskakuje, a gdy psiur mocno nachalny to ona z zębami- panikara. Może ta osoba ma kilka takich dużych i wie ,że małą mogloby to denerwować....... Quote
kiwi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 sytuacja jak robinka amicusow, rok temu chyba miały identycznego pieska tez z budy Quote
erka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Do połowy marca to jeszcze daleko, czy wcześniej nikt nie jest w stanie jej zabrać? Quote
xxxx52 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Moze daloby sie ja wykastrowac przed adopcja.? Quote
fizia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Wydaje mi sie, że pilniejszą sprawą byłoby zaszczepienie i odrobaczenie. A przede wszystkim zabranie w jakies ciepłe miejsce. Quote
kiwi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 frotko - wysylam jednej chetnej na mala suczke pani fotki suni i twoj numer telefonu, szuka pieska poscielowego, sprawila na mnie bardzo dobre wrazenie. mieszka w tarnowie wiec tzrebaby pewnie z transportem jakso załatwic Quote
Weronia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 niech ktoś ja weźmie :((((((( biedulka;( Quote
erka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Trochę dogomaniaków wybiera się na pikietę do Radomia- sprawa smalcowników z Białki. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105513[/URL] Może ktoś by mógł zahaczyć o Końskie i zabrać malutką. Quote
iwop Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 To jest juz domek?:crazyeye: Przecież chyba jeszcze nic nie wiadomo... Quote
fizia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No tak, narazie to tylko propozycja dla tej Pani. Prawdę mówiąc ja też miałam nadzieję, ze Pani z Gdańska, która szukała małej, przytulastej suni się na Lusię zdecyduje - ale zaważył brak szczegółowych informacji - bo jak sprawdzić np. czy Lusia nie będzie siusiać w mieszkaniu czy lubi jeżdzić samochodem... Quote
Isabel Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dla takich osób, które boją się podjąć ryzyka, najlepszy jest pies z DT, wtedy już wiele o nim można powiedzieć. Dlatego bardzo przydałby się przynajmniej DT dla Lusi. Quote
fizia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No tak, dokładnie. W przypadku Lusi właściwie nie wiemy zbyt wiele. Quote
Frotka Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='kiwi']frotko - wysylam jednej chetnej na mala suczke pani fotki suni i twoj numer telefonu, szuka pieska poscielowego, sprawila na mnie bardzo dobre wrazenie. mieszka w tarnowie wiec tzrebaby pewnie z transportem jakso załatwic[/quote] Kiwi - bardzo bardzo dziękuję tylko nie wiem czy Lusia zachowuje czystość w domu :roll:. Nic o niej nie wiemy, oprócz tego, że jest łagodna. Quote
xxxx52 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 ach dziewczyny z czystoscia nie przesadzajcie.ja zabieram psiaki ,ktore siedzialy po kilka lat w schroniskach,sa adoptowane jako zalatwiajace sie w domu,ale prosze mnie wierzyc juz po paru dnach systematycznego wychodzenia z domu na spacer ,piesek wie ,ze nalezy sie na dworze zalatwiac Quote
fizia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Kto wie, może zanim trafiła na drogę, mieszkała w czyimś domu...może potrafiła zachować czystość...ale z kolei teraz nie ma takiej potrzeby... Ktos, kto Ja weźmie musi się liczyć z tym problemem... Choć np. ostatnio ku zdumieniu wszystkich Mrówka ze schroniska koło Czestochowy, która pojechała do domu w Warszawie, a wcześniej prawie całe życie była w schronisku (od maja 2005) - ani raz się nie załatwiła w domu...:) także różnie to chyba może być Quote
iwop Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Moja onka jest zabrana od hycla... przez 2 lata mieszkała na targowisku. NIGDY ale to nigdy nie załatwiła się w domu(nie uczyłam jej) nawet jak była chora i wolałabym aby załatwiała się na balkonie to nie chciała... Musiałam ja taskać z 3 pietra (a waży 28 kg)... Tak więc nie ma reguły. Moja poprzednia tymczasowiczka zabrana z wysypiska w lesie też nie brudziła w domu... Quote
kiwi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Frotko mysle ze warto sprobowac... ja wiem ze tobie sie trafil agat ;) ale moje doswiadzcenie mowi ze wszytkie sie ucza bardzo szybko - nawet jesli wczesniej nie umieja i anwet te co robia gdzie popadnie w hotelu w boksie jak ida do domu to njaczesciej wszytko zostawiaja na trawce :) przeciez jakby pani wziela szczeniakaa to tez by musiala uczyc a z doroslym pieskiem porozumiec jest sie nieporownywalnie łatwiej Quote
Selenga Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jak się ci moi znajomi nie zdecydowali żeby ją wziąć chociaż na tymczas, to myslałam żeby ją wziąć chociaż na DT, ale to nie jest dobry pomysł chyba bo u mnie to ona by się raczej "zdemoralizowała" - moja starowinka z chorymi nerkami posikuje w domu więc trudno byłoby przekonać Lusię, że tego nie wolno robić.. Quote
fizia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 :) może najlepsza szkoła czystości by to nie była, ale za to ciepło, miło i bezpiecznie. Quote
Selenga Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='fizia']:) może najlepsza szkoła czystości by to nie była, ale za to ciepło, miło i bezpiecznie.[/quote] Wiem i dlatego chciałam ją wziąć. Problem podstawowy jest z moją staruszką - przez 13 lat miała mnie na wyłączność i to dosłownie. Obawiam się, że w jej wieku poważna zmiana tego stanu rzeczy i jeszcze towarzystwo młodego, wesołego psa może się źle skończyć. A ona swoje czarne dni też przeżyła zanim trafiła do mnie, jest starutka i schorowana i bardzo bym chciała żeby była szczęśliwa do końca Quote
Recommended Posts