Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daisy niestety będzie tam jeszcze przez tydzień... Nie wiem, czy jest sens czekać tak długo na Lusie, czy lepiej jechać po nią od razu.. Tylko dziewczyny, nie mam żadnych wieści od p.Kariny.. Nie odpowiada na moje smsy, choc prosiła, zebym w razie czego tak się z nia kontaktowała..

Posted

Ja również podtrzymuję wpłatę - 30 zł tylko zróbcie wszystko żeby tę malutką Daisy też zabrać (jeśli jeszcze będzie żyła bidulka)

Jeśli nie uda Wam się zabrać Daisy przy okazji transportu Lusi to kto ją potem dowiezie do Poaznania????? Myślę że będzie bardzo ciężko..

Posted

[quote name='lovefigaro']Daisy niestety będzie tam jeszcze przez tydzień... Nie wiem, czy jest sens czekać tak długo na Lusie, czy lepiej jechać po nią od razu.. Tylko dziewczyny, nie mam żadnych wieści od p.Kariny.. Nie odpowiada na moje smsy, choc prosiła, zebym w razie czego tak się z nia kontaktowała..[/quote]

nie chce psuc klimatu...ale nie oczekiwalabym tego tygodnia. Jesli laski nic nie wyknoca i sunia idzie za zelazna brame (izolatka) to ...moze byc roznie...bardzo chce sie mylic...Koncentrujcie sie moze jednak na Lusi:placz:

ps. ale przeciez mialy byc jakies wiesci na watku daizy na ten temat.

Posted

Iwop sprawdziła - trasa Końskie-Poznań to 297 km

Jeśli chodzi o p.Karinę znalazłam taki wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106283[/URL]
Jest to prośba o pomoc dla Niej, ale min. wyczytałam, że ma od wczoraj nowy numer - może dlatego nie odpisuje, no sama nie wiem

Posted

proszę o określenie skąd i kiedy lovefigaro mogłabyś odebrać sunię(gdzie mozesz pojechać)ja też nie mam za bardzo czasu( ale Karina jest widzę zajęta więc wątpię czy wam szybko dostarczy Lusię).moge pomóc przewieźć sunię,nie mam samochodu(od razu mówię,ale psina jest malutka i moim zdaniem da sie dostarczyć do w-wy).nie mogę jakoś znieść tego ŻE PIES ZNALAZŁ DT i go tam nie ma.nie chcę zarabiać na transporcie,ale muszę dostać na niego finanse(bo po prostu teraz u mnie strasznie krucho)na pewno nie będą to takie koszty jak ten "płatny transport".tylko ja do Poznania też nie mogę bo mam swoje psy i muszę je codziennie"obrządzić" przez co się ruszać za daleko nie mogę...
to tylko propozycja pomocy...aha jestem z końskich(sunia chyba w okolicy,mam nadzieję że nie daleko-wiecie dokładnie gdzie?)
cholercia...miałam tego nie pisać...bo to cały dzień z głowy...ale[U] PIES MA DOM:)chciałabym by te moje znalazły-to bym je w zębach dostarczyła gdziekolwiek:-([/U]
[B]zajrzycie,kto jeszcze nie zna-błagają o pomoc![/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9557885&posted=1#post9557885[/URL]

Posted

a...i wyciągajcie Daisy z krzyczek na siłę i to już,bo coś mi wygląda że [U]prędzej zatrą ślady "stanu zdrowia psa"-[/U]przez to obrazu warunków w jakich są trzymane i traktowane psy- [U]w ten sposób że pies nie przeżyje,nie zostanie wydany,nie będzie problemu,nie bedzie tematu dla nich niemiłego:diabloti:[/U]

Posted

To straszne, ale się narobiło :crazyeye:

Co robić. tylko w Tobie Kobix nadzieja, że podwieziesz maleństwo do W-wy.
No i co z tą sunieczką ze schronu. Też myślę, że trzeba by ją "siłą" z tego schronu wydostać.

Posted

Witajcie kochane!
Kobix, cieszę się strasznie, ze zaoferowałaś pomoc.. Byłoby super, gdybyś zabrała ją z tych Końskich.. Ja mogę odebrać ją z Warszawy.. Muszę przyznać, że mój kierowca nie jest bardzo bystry i ma kłopoty z dotarciem gdziekolwiek.. Ostatnio jak jechaliśmy do Krzyczek, wydaliśmy dużo więcej na paliwo, bo błądziliśmy... Z samej Warszawy wyjeżdzaliśmy 2,5 godziny..:oops: i to nie z powodu korków bynajmniej...
W sumie tak myślę, że mogłabym jechać juz jutro, ale muszę sie najpierw dowiedzieć, czy moja teściowa ma jutro wolne, żeby zajęła się moim synkiem, bo to jednak wyprawa na cały dzień..
Zaraz zresztą zadzownie i dam znać.
Dziewczyny, bo ja tak się zastanawiam nad czymś.. Gdzie sa te Końskie? Skoro z Poznania do Warszawy jest około 300km i do Końskich z Poznania tyle samo to gdzie one są..? Bo w sumie na mapie jest kilka miejscowości o tej nazwie.. W jakim to województwie?

Posted

[quote name='fizia'][URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skie"]http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%84skie[/URL]
tu sa zaznaczone Konskie na mapie
No oby się udało![/quote]

Także o tym marzę.

Jeśli Kobix mieszka w pobliżu Końskich, to nie ma po co jechać do W-wy. Jak wygląda trasa: Poznań - Końskie możesz zobaczyć tutaj:

[U][URL]http://www.targeo.pl/home.html[/URL][/U]

Kurza twarz, jak otwieram ten link z zakładek, otwiera mi się strona wyznaczania trasy: z - do. A jak otwieram tu z dogo, to otwiera mi sie szukanie miasta ;(

No nareszcie jest to co chciałam.
W [B]Start[/B] wpisz: Poznań, a w [B]Koniec[/B]: Końskie. No i na koniec wybierz: [B]Wyznacz...[/B]
Wytyczy trasę.

Posted

powiedziałam że pomogę i przywiozę-ale musi byc uzgodniony dzień z lovefigaro(kiedy będziesz mogła jechać do w-wy)i...malutki problem(muszę dostać finanse na przewiezienie suni).nie mam własnego srodka transportu-jak pisałam.inaczej choćbym chciała nie pofrunę-a tak może w drodze powrotnej wpadnę do milanówka i potarguję się o 1 targowickiego psiaka. tak więc załatwię dwie ważne sprawy.

Posted

transport Lusi do w-wy(musze liczyć bilet dla siebie i psa i siebie powrotnie)to góra 60zł.ale transport Lovefigaro do Poznania?przykro mi że musze prosić o finanse,ale ostatnio ciężko ciągnę...i psy.napisałam szczerze na jakich warunkach moge pomóc:oops:
jakby co tel.511-704-481.
spadam,bo muszę gdzieś lecieć;)napiszcie co wymyśliłyście,ale Lovefigaro ja jutro napewno nie dam rady...

Posted

No to wydaje mi się, że forsę na transport mamy uzbieraną. Teraz tylko uzgodnić szczegóły.
Ale, ale jednak chyba bliżej jest z Poznania do W-wy, niż do Końskich.
Ale gdybyście sie umówiły np w Zgierzu, to Obie miałybyście bliżej niż do W-wy, a i psiak jechałby znacznie krócej.

Ja podtrzymuję - 50 zł.

Posted

Poznań - Warszawa i Poznań - Końskie to mniej więcej ta sama odległość.
Byłoby super, gdyby np.z Warszawy można było odebrać i Lusię i Daisy. Wtedy byłby jeden koszt transportu z Warszawy. Naprawdę nie da się wyciągnąć Daisy wcześniej? Obawiam się, że specjalnie opóźniają wydanie, jak Daisy coś się stanie będą mieli problem z głowy:angryy:

Jutro wysyłam 30zł. Nie będzie mnie na dogo przez tydzień, proszę zróbcie wszystko abym mogła przeczytać po powrocie, że obie są już bezpieczne w DT.

Posted

[quote name='fizia']:) juz policzę, żeby nie policzyć kogoś 2 razy i może policzę tylko te osoby, które potwierdziły chęć wpłacenia pieniążków[/quote]

Jasne, na razie tylko tych, a jak braknie to dopadniemy resztę :mad: :evil_lol:

No i ta druga sunieczka....
Koniecznie trzeba ją wyrwać ze schronu.
Z moją Bellusią też były problemy - nie chcieli jej wydać. Potem wyszło na jaw, że jej nie zaszczepili p.wściekliźnie i bali się. Ale dziewczyny uparły się, zaszantażowały kierowniczkę i ta obiecała, że jak przyjdą następnego dnia, to ją wyda. Wyobraźcie sobie, że babsko pojechało z sunią do weta w mieście :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (to był piątek po południu i weta w schronie już oczywiście nie było). Na drugi dzień Bellusia już była moja.
Z tą sunią też może na siłę trzeba, albo obiecać, że niczego nie będzie się dochodziło. No trzeba wyczuć na co pójdzie :)