akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ponowiłam dziś jej ogłoszeni, wystawiam ją systematycznie. Biedne koty, nikt i ch nie chce... Persy i norweskie wiszą do oddania i tez chętnych nie ma. To jak Babuni znaleźć?! :-( Quote
Isabel Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Tak, Akuszko, wszystko to strasznie smutne. Przy tym ludziom wydaje się, że 10-letni kot to już staruszek, a przecież koty przeciętnie żyją dłużej od psów i Kropka w dobrych warunkach miałaby jeszcze lata życia przed sobą. Gdybym mieszkała bliżej, wzięłabym ją na tymczas, no ale te kilometry... Quote
akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Kochana jesteś Isabel. Widzisz, kto ma kota, rozumie jaką tragedię przezywają te stworzenia. Ale kocioluby juz dawno zakocone na amen. Młode kociaki jeszcze mają jakies szanse, a te kilkuletnie, młode przecież jeszcze, to tragedia. Ja jeszcze mam cichą nadzieję, że ktoś ją wypatrzy. Quote
Isabel Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Jeżeli nie ma jeszce wątku na miau, to załóż jej proszę, może tam ktoś się zlituje. Mnie ona strasznie zapadła w serce, nawet śniło mi się, że znalazła dom, ale to niestety był tylko sen... Quote
akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Sp[rawdzę zaraz i jesli nie ma, to założę! Quote
akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Załozyłam: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2839335#2839335 Quote
brazowa1 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 dzwonila pewna bardzo sympatyczna pani,no,ale...(zawsze jest to "ale",prawda?) bala sie,ze kot bedzie sie stresowal nowym miejscem,tzn przyjsciem do domu...moze jeszcze sie odezwie.Chociaz zwykle ludzie juz sie nie odzywaja. Quote
akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 No przeciez takie obawy sa naturalne. No niech ona jeszcze zadzwoni cholerka!!! Quote
brazowa1 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 problem jest w tym,ze w nowym miejscu bedzie to zwykły stres,a w schronie bedzie to stres smiertelny. Quote
akucha Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Tak... To bardzo smutne,ona śliczniutka jest, pieszczoszka... Quote
Isabel Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Oczywiście, że nowy dom wiąże się ze stresem, inaczej być nie może. Ale potem to już jest tylko lepiej, a w schronisku - coraz gorzej. Nie bardzo rozumiem obaw tej pani, tego typu obaw. Quote
Isabel Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 No, Kropeczko, pokazujemy się światu!!! Musi cię ktoś zauważyć!!! Quote
BasiaD Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Słuchajcie ja wzięłam kota ze schroniska - nie zauważywała, żeby był specjalnie zestrowany u mnie w domu.Raczej uznałabym ,że zrelaksowany,uspokojony.. Pomimo, że w domu była inna kotka. A teraz po roku taka z niego przytulanka, że hej! Szkoda tylko ,że ze schronu przyniósł trochę ( świerzb, wirusówka, którą mi zaraził kotkę i praktycznie przez ponad rok musiałam leczyc obydwa koty) I to jest właśnie to najgorsze ze schronu. Trzeba namówic tę Panią i powiedzieć, że kazdy dzień pobytu kota w schronie niesie dla niego bardzo duże zagrożenie ( szczególnie takiego wychuchanego jak ta Kicia) W domku moze byc tylko lepiej.... Trzymam kciuki żeby się udało. Bardzo mi żal tej pieszczoszki.. Quote
kaerjot Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Mam doła i nie mogę się skupić na pracy, to se pohopam. Quote
akucha Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Cioteczki z miau porobiły Kropce ogłoszenia i banerki :lol: Quote
mulinka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 kochana amyszka z forum miau podarowała kici bannerek do wklejenia do podpisu : [noparse][/noparse] aby umieścić bannerek w podpisie trzeba skopiować powyższy kod, kliknąć na Panel Użytkownika na górze strony potem na Edytuj Podpis i można wkleić kod bannerka Quote
mulinka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 akucha napisz proszę w tytule zamiast kot > kotka albo Kropka a czy kicia ma ogłoszenie na ale.gratka ? Quote
akucha Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Na miau już zmieniłam tytuł, tutaj musi zrobić to Brązowa. Na ale gratka nie ma jeszcze ogłoszeń - tak wyczytałam na miau. Dziekuję za wklejenie linku do banerka! Quote
Isabel Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Z ogłoszenia na ale.gratka mój Aksamitek znalazł dom. Może Kropeczce też się poszczęści. Oby!!! Quote
mulinka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 to wklejcie proszę link do ogłoszenia na allegro a ja zrobię ogłoszenie na ale.gratka Quote
mulinka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 ogłoszenie Kropki na ale.gratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/993428_milutka_domowa_kicia_kropka_stracila.html dopisałam, ze kicia jest w schronisku Quote
Isabel Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Kropeczka bardzo dziękuje za ogłoszenie:loveu: Quote
Recommended Posts