diana79 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 biedny pies :-( i z powodu tego, że dwa razy pogryzł psa chcą go uspić lub oddać do schronu? to jest chore :shake: co za problem psowi założyć kaganiec jak się go chce spuścić ze smyczy? p.s. ja tez nie widzę zdjęć Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Dziewczyny CO Z TYMI ZDJĘCIAMI ???? Martaa, odczytałaś tatuaż psa? Dostałam od Halbiny namiary na pana, który szuka owczarka. Napisałam. Zobaczymy czy będzie zainteresowany. Quote
maggiejan Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Nie ma chętnych na tymczas dla Eltona? Chyćby 2 tygodnie, bo byłby czas na szukanie domu, a w schronie różne rzeczy mogą się zdarzyć. Jeśli pies młody i ładny to szansa na szybki domek jest. Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Pisałam już do Rybki_39 na gg, ale chyba jej nie ma w ogóle przy kompie. Chyba musimy poczekać na te fotki... A szkoda, bo można by już robić ogłoszenia :(. Quote
BasiaD Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Jego pewnie trzeba wychować, bo Państwo ( pewnie) myśleli, że owczarki są mądrer same z siebie i są bardzo zaskoczeni zachowaniem swojego pieska>>> A piesek niestety wymaga szkolenia , nawet najmądrzejszy! ( nie będę się mądrzyć, bo sama mam kłopot z kotka, która uznaje tylko mnie i nikomu innemu nie da się doknąć, chociaz naprawdę ja jej tak nie szkoliłam.. Widocznie wystarczy jej 1 opiekun i już.. A ten śliczny piesio - powinien trafić do normalnego domku i na pewno wszystko będzie w porządku ( broń Boże, nie uważam , że dotychczasowy domek jest nienormalny, tylko przy małym dziecku może nie mieć wystarczająco dużo czasu dla pieska - ot tyle!) Piesku niech Ci się poszczęśći! Quote
kako80 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 a ile ona ma latek? ma siwa brode, to akurat moze byc nawet u mlodego(moja onka ma 2 lata i calkiem siwa brode), ale jego postawa na tych fotkach jest jak u starszego psa.. Quote
kako80 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 a ile ona ma latek? ma siwa brode, to akurat moze byc nawet u mlodego(moja onka ma 2 lata i calkiem siwa brode), ale jego postawa na tych fotkach jest jak u starszego psa.. Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Właścicielka twierdzi, że Elton ma 3 lata. Na mnie też zrobił wrażenie starszego... Quote
kako80 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 hmm, moze byl zle zywiony? a moze ma taka budowe? Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Jak myślicie, na kogo podawać kontakt w ogłoszeniach? Na właścicieli? Czy lepiej na kogoś z nas (tylko na kogo)? Quote
israel Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Kochani - nie zrozumcie mnie źle - wstawiam tylko dla porównania (potem usunę) fotki naszego Beja - 10 latka bez papierów, adoptowany 1,5 roku temu. Wydaje mi się że obydwa wyglądają podobnie jeżeli chodzi o postawę i zachowanie. Elton jest piękny, zasługuje na super domek. Patrząc na jego zdjęcia zastanawiam się czy jest jeszcze w stanie przeskoczyć przez płot, raczej podkopać. Myślę że trzeba by sprawdzić jego wiek dokładniej ponieważ osoba chcąca adoptować 3 letniego psiaka będzie oczekiwała zupełnie czegoś innego. Natomiast osoba która chce adoptować starszego psiaka będzie zachwycona. Co do charakteru nasz Bej zachowywałby się tak samo gdybyśmy mu na to pozwolili - opieka i wychowanie takiego psiaka nie jest wcale takie trudne. Nie chciałbym być źle zrozumiany - chodzi mi tylko o dobro Eltona. Być może to wina oświetlenia lub ustawił się niekorzystnie ale wygląda na wiele starszego - co oczywiście w niczym nie umniejsza jego uroku. Quote
kako80 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 czyli nie tylko mnie sie wydaje starszy? Quote
SZPiLKA23 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 nie wazne ile ma lat jest piekny .... Quote
epe Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 A książeczkę zdrowia pokazywali? Do schronu przyjechali z książeczką? Bo może chcieli go oddać,że już starszy? Wiecie jacy bezwzględni potrafia być luddzie:angryy:. Wezmą potem młodego! Quote
israel Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):nie wazne ile ma lat jest piekny .... To prawda. Tak jak pisałem może rzeczywiście ma 3 lata tylko tak niekorzystnie wyszedł na zdjęciach. Gdyby jednak udało się sprawdzić jego wiek i okazało by się że jest sporo starszy to należy szukać domku który pokocha starszego ONka. Trzymam bardzo mocno kciuki za najlepszy domek dla Eltona - oby się szybko znalazł. Quote
SZPiLKA23 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Ja moim rodzicom wkreciłam ze Sara ma 2 lata jak bralismy ja ze schronu, mam ja rok i wydaje mi sie ze ma 5 lat tak po pysiu patrzec ale oni mysla ze ma 3 ;) nawet jezeli ma 5-6 lat to nie jest stary połowa zycia za niem dopiero :) Quote
kako80 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 ja nie mowie, ze jest on jest stary! ale ze nie wyglada na 3 lata, a jak szukamy domku to trezba wiedziec dokladnie ile ona ma. moze faktycznie niekorzystnie wyszedl na zdjeciach. Quote
SZPiLKA23 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 No własnie oszukiwac nowych włascicieli nie mozna bo prawda i tak wyjdzie na jaw i moga byc kłopoty ja tak mogłam bo to moi rodzice i nie oddali by Sary nawet gdyby ktos powiedział ze ma 10 lat ..... Quote
Ulaa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Do mnie kiedyś zgłosił się pan, który kocha agresywne psy, to jego - można powiedzieć - hobby. Szczególnie ONki i Rottweilery. Zdziwił mnie bardzo z początku, myślałam, że to kolejny psychol. Ale gadałam z nim pół godziny - najpierw dość agresywnie, aby ostraszyć :evil_lol: Ale okazało się, że pan jest naprawdę miłośnikiem psów, ma o nich pojęcie oraz warunki. Na wszystkie moje pytania i wątpliwości odpowiedział rzeczowo i z sensem, więc trzymam go "w pogotowiu" jakby zdarzył się jakiś dzikus nieadopcyjny (tylko pan nie chce psa, który się nie komunikuje, tzn nie daje i nie odbiera sygnałów - są takie :shake:). Co prawda chciał Rottka (ma 50 arów działkę na uboczu i potrzebuje kilku ostrych psów), ale może ONkiem też byłby zainteresowany. Czy chcecie jego nr telefonu? Powołajcie się na mnie (Ula z fundacji Pro Animals z Chrzanowa). Quote
Recommended Posts