Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

biedny pies :-( i z powodu tego, że dwa razy pogryzł psa chcą go uspić lub oddać do schronu? to jest chore :shake: co za problem psowi założyć kaganiec jak się go chce spuścić ze smyczy?
p.s. ja tez nie widzę zdjęć

Posted

Nie ma chętnych na tymczas dla Eltona? Chyćby 2 tygodnie, bo byłby czas na szukanie domu, a w schronie różne rzeczy mogą się zdarzyć.
Jeśli pies młody i ładny to szansa na szybki domek jest.

Posted

Jego pewnie trzeba wychować, bo Państwo ( pewnie) myśleli, że owczarki są mądrer same z siebie i są bardzo zaskoczeni zachowaniem swojego pieska>>> A piesek niestety wymaga szkolenia , nawet najmądrzejszy! ( nie będę się mądrzyć, bo sama mam kłopot z kotka, która uznaje tylko mnie i nikomu innemu nie da się doknąć, chociaz naprawdę ja jej tak nie szkoliłam.. Widocznie wystarczy jej 1 opiekun i już.. A ten śliczny piesio - powinien trafić do normalnego domku i na pewno wszystko będzie w porządku ( broń Boże, nie uważam , że dotychczasowy domek jest nienormalny, tylko przy małym dziecku może nie mieć wystarczająco dużo czasu dla pieska - ot tyle!) Piesku niech Ci się poszczęśći!

Posted

a ile ona ma latek?
ma siwa brode, to akurat moze byc nawet u mlodego(moja onka ma 2 lata i calkiem siwa brode), ale jego postawa na tych fotkach jest jak u starszego psa..

Posted

a ile ona ma latek?
ma siwa brode, to akurat moze byc nawet u mlodego(moja onka ma 2 lata i calkiem siwa brode), ale jego postawa na tych fotkach jest jak u starszego psa..

Posted

Kochani - nie zrozumcie mnie źle - wstawiam tylko dla porównania (potem usunę) fotki naszego Beja - 10 latka bez papierów, adoptowany 1,5 roku temu. Wydaje mi się że obydwa wyglądają podobnie jeżeli chodzi o postawę i zachowanie. Elton jest piękny, zasługuje na super domek. Patrząc na jego zdjęcia zastanawiam się czy jest jeszcze w stanie przeskoczyć przez płot, raczej podkopać. Myślę że trzeba by sprawdzić jego wiek dokładniej ponieważ osoba chcąca adoptować 3 letniego psiaka będzie oczekiwała zupełnie czegoś innego. Natomiast osoba która chce adoptować starszego psiaka będzie zachwycona. Co do charakteru nasz Bej zachowywałby się tak samo gdybyśmy mu na to pozwolili - opieka i wychowanie takiego psiaka nie jest wcale takie trudne. Nie chciałbym być źle zrozumiany - chodzi mi tylko o dobro Eltona.

Być może to wina oświetlenia lub ustawił się niekorzystnie ale wygląda na wiele starszego - co oczywiście w niczym nie umniejsza jego uroku.

Posted

A książeczkę zdrowia pokazywali? Do schronu przyjechali z książeczką?
Bo może chcieli go oddać,że już starszy? Wiecie jacy bezwzględni potrafia być luddzie:angryy:. Wezmą potem młodego!

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
nie wazne ile ma lat jest piekny ....

To prawda.
Tak jak pisałem może rzeczywiście ma 3 lata tylko tak niekorzystnie wyszedł na zdjęciach.
Gdyby jednak udało się sprawdzić jego wiek i okazało by się że jest sporo starszy to należy szukać domku który pokocha starszego ONka.
Trzymam bardzo mocno kciuki za najlepszy domek dla Eltona - oby się szybko znalazł.

Posted

Ja moim rodzicom wkreciłam ze Sara ma 2 lata jak bralismy ja ze schronu, mam ja rok i wydaje mi sie ze ma 5 lat tak po pysiu patrzec ale oni mysla ze ma 3 ;) nawet jezeli ma 5-6 lat to nie jest stary połowa zycia za niem dopiero :)

Posted

ja nie mowie, ze jest on jest stary!
ale ze nie wyglada na 3 lata, a jak szukamy domku to trezba wiedziec dokladnie ile ona ma.
moze faktycznie niekorzystnie wyszedl na zdjeciach.

Posted

No własnie oszukiwac nowych włascicieli nie mozna bo prawda i tak wyjdzie na jaw i moga byc kłopoty ja tak mogłam bo to moi rodzice i nie oddali by Sary nawet gdyby ktos powiedział ze ma 10 lat .....

Posted

Do mnie kiedyś zgłosił się pan, który kocha agresywne psy, to jego - można powiedzieć - hobby. Szczególnie ONki i Rottweilery. Zdziwił mnie bardzo z początku, myślałam, że to kolejny psychol. Ale gadałam z nim pół godziny - najpierw dość agresywnie, aby ostraszyć :evil_lol:
Ale okazało się, że pan jest naprawdę miłośnikiem psów, ma o nich pojęcie oraz warunki. Na wszystkie moje pytania i wątpliwości odpowiedział rzeczowo i z sensem, więc trzymam go "w pogotowiu" jakby zdarzył się jakiś dzikus nieadopcyjny (tylko pan nie chce psa, który się nie komunikuje, tzn nie daje i nie odbiera sygnałów - są takie :shake:).
Co prawda chciał Rottka (ma 50 arów działkę na uboczu i potrzebuje kilku ostrych psów), ale może ONkiem też byłby zainteresowany.
Czy chcecie jego nr telefonu? Powołajcie się na mnie (Ula z fundacji Pro Animals z Chrzanowa).