taxelina Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 u nas mialam na mysli nie ze w szwecji tylko ze u nas w skåne - poludniowa czesc szwecji
Matusz Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 deer_1987 napisał(a):u nas miałam na myśli nie ze w Szwecji tylko ze u nas w skåne - południowa cześć Szwecji rozumiem, u mnie w Ostródzie wystawa była tylko raz - Krajówka 2003
taxelina Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 sherry jak do nas jechala to miala wazyc 3,5 kg czyli w sumie musi to byc normalny jamnik :P tylko ze drobny
Matusz Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [quote name='deer_1987']sherry jak do nas jechala to miala wazyc 3,5 kg czyli w sumie musi to byc normalny jamnik :P tylko ze drobny Jamniki standardowe: obwód klatki piersiowej powyżej 35 cm, górna granica ciężaru ciała ok. 9,0 kg. Ciężar jamnika nie powinien przekroczyć 10,0 kg.
taxelina Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 No nic, poczekamy jeszcze troche i sie zobaczy jaki to jamnik :P
Matusz Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [quote name='deer_1987']No nic, poczekamy jeszcze troche i sie zobaczy jaki to jamnik :P musisz ją zmierzyć, tzn obwód klatki piersiowej mierzonej w wieku co najmniej 15 miesięcy.
Matusz Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [quote name='deer_1987']haha to jeszcze 11 miesiecy przed nami :D no ale możesz iść tak jak Brzdąc pisała do sekcji jamnika w swoim oddziale i tam ci powiedzą ;)
taxelina Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 wyslalam im na razie maila czy maja kogos do pomocy w okolicy mojego miasta. dzieki za pomoc!
Brzdąc Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Deer myśle,że mieszkający ewentualnie w pobliżu hodowcy tez mogą okazać się pomocni w określeniu wielkosci Twojego pieska.
AMIŚKA Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [quote name='Brzdąc']Deer myśle,że mieszkający ewentualnie w pobliżu hodowcy tez mogą okazać się pomocni w określeniu wielkosci Twojego pieska. agnieszko 4 miesięczna sunia tej wielkości to może być tylko standart:lol: zobacz w galerii deer , są zdjęcia jej przy kolanach człowieka i na ręku,to duża jamnisia i moje dorosle króliki są od niej mniejsze:lol: już a ona ma dopiero 4 miesiące Bardzo ładna jamnisia z ładną glówką aż szkoda że bezpapierowa,. My również witamy wszystkich na forum:lol::lol::lol::lol: i pozdrawiamy jesienno:lol:
Matusz Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Witaj Bożenko, pierwsza fotka bardzo mi się podoba :loveu::loveu: do zobaczenia w niedzielę ;)
taxelina Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 AMIŚKA napisał(a): Bardzo ładna jamnisia z ładną glówką aż szkoda że bezpapierowa,. Masz na mysli Sherry? To miala byc suczka dla towarzystwa :) Mnie w ogole wystawy nie interesuja. a ty masz jakas strone www? A hod. w szwecji (a juz szczegolnie w poludniowej czesci gdzie mieszkam) to bardzo malo jest.. chyba tylko jeden w skåne.. i to kawal drogi ode mnie :( z maila jeszcvze nie odpisali
AMIŚKA Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Tak pisalam o Twojej jamnisi:lol: a stronki jeszcze nie mam,ale własnie się tworzy:cool1:
Neris Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie... Ja chyba wsiąkam w długowłose, upatrzyłam sobie standarda z zagranicznego krycia ale nie wiem czy dam radę finansowo... czekam aż lekko podrosną i zobaczymy.
Brzdąc Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 AMIŚKA napisał(a):agnieszko 4 miesięczna sunia tej wielkości to może być tylko standart:lol: zobacz w galerii deer , są zdjęcia jej przy kolanach człowieka uppsss nie byłam w jej galerii... Amiska zdjęcie na drzewie jest bardzo ładne :-)
taxelina Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 No to czekam na efekty :D Wiesz tak jak pisalam to nie miala byc wystawowa suczka, ma zreszta za duzo czarnego tam gdzie tylko brazowe powinno byc :P no i wilczy pazur ale to sie nie liczy u psa dla towarzystwa
AMIŚKA Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 :lol:[quote name='Neris']Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie... Ja chyba wsiąkam w długowłose, upatrzyłam sobie standarda z zagranicznego krycia ale nie wiem czy dam radę finansowo... czekam aż lekko podrosną i zobaczymy. nie dziwie się Tobie ,bo mnie rude standarty tęż bardzo się podobają:lol: ale ogranicza mnie III pietro starej kamienicy:diabloti: Hodowcy jak wiedzą że jamniś idzie na wystawy ,idą na rękę i umawiają się na raty:p Chyba wiem o jakich szczeniulkach piszesz:eviltong::cool1: A widziałaś jaki piękny jamniś BURSZTYN urodził się w TORUNIU:lol: Jedynak,ma 4 siostrzyczki:lol: Prawdziwy skarbulek:lol:,muszę napisać że również mamy cudne standarty,nieraz ładniejsze od tych zagranicznych:lol::lol: Patrz ARiELKA Słodki Urwis:lol: ZWYCIĘZCA EUROPY W 2007 ROKU :multi::multi::multi: popatrz oto BURSZTYN Lukrowy Pierniczek naprawdę słodziutki jamniś standart:lol: a to jego siostrzyczki ładny zdrowy miot :lol:
Matusz Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 oj tak Bożenko, ARIELKA Słodki Urwis to cudo jest !! :loveu::loveu::loveu: a nie pies
Gonia Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Neris napisał(a):Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie... Ja chyba wsiąkam w długowłose, upatrzyłam sobie standarda z zagranicznego krycia ale nie wiem czy dam radę finansowo... czekam aż lekko podrosną i zobaczymy.Neris,ja wiem na pewno o jakim skojarzeniu piszesz.Myślę,że śmiało możesz zadzwonić i pogadać o ratach.Jeśli będziesz wystawiała,to jestem przekonana,że Hodowca się zgodzi. Amiśko,Mati,bardzo Wam dziękuję za komlementy dla moich rudych:oops: Bursztyn to mój faworyt,mam nadzieję,że będzie się pokazywał:loveu:
taxelina Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 chetnie bym poogladala wasze strony ale to musze poczekac :(
Neris Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Na razie powstrzymuje mnie fakt, że to jednak standard, moje miniatury bierze się pod pachę i wszędzie można... Gosiu, a ja Cię chyba widziałam z czterema urwisami i jeszcze jedną panią w Mastiffie, ale wstydziłam się podejść przywitać - byłam w tym drugim pokoiku czekając aż się wybudzi malamut mojej koleżanki.
Gonia Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 No wiesz co?!Neris,jak mogłaś?!:mad:Oczywiście żartuję,ale chyba nie wyglądam na jędzę?:diabloti:Następnym razem jak mnie zobaczysz to wal śmiało:pA standard,ja nie wyobrażam sobie życia bez nich i choć moja królicza Jolie jest "podręcznym"psem,to jednak moja miłość do standardów jest największa.Wiesz one jednak bardzo różnią się od miniatur i królików. Musisz kiedyś poznać moje rude,szczególnie Carellego i Fendiego. Zakładam się,że Cię uwiodą:loveu: A z tego co wiem to we wspomnianym miocie jest tylko jeszcze jedem piesek.
taxelina Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 tia.. mloda sherry miescila sie na kolanach, ciutke starsza juz sie nie miesci bo sie dluzsza zrobila.. :D
Neris Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Deer, musisz zastosować moją metodę - kładę się na kanapie i moje "robactwo" mnie obłazi, a paru ich jest...
Recommended Posts