Jump to content
Dogomania

Galeria - nasze przegubowce (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
u nas miałam na myśli nie ze w Szwecji tylko ze u nas w skåne - południowa cześć Szwecji

rozumiem, u mnie w Ostródzie wystawa była tylko raz - Krajówka 2003

Posted

[quote name='deer_1987']sherry jak do nas jechala to miala wazyc 3,5 kg czyli w sumie musi to byc normalny jamnik :P tylko ze drobny
Jamniki standardowe: obwód klatki piersiowej powyżej 35 cm, górna granica ciężaru ciała ok. 9,0 kg.

Ciężar jamnika nie powinien przekroczyć 10,0 kg.

Posted

[quote name='deer_1987']No nic, poczekamy jeszcze troche i sie zobaczy jaki to jamnik :P

musisz ją zmierzyć, tzn obwód klatki piersiowej mierzonej w wieku co najmniej 15 miesięcy.

Posted

[quote name='deer_1987']haha to jeszcze 11 miesiecy przed nami :D

no ale możesz iść tak jak Brzdąc pisała do sekcji jamnika w swoim oddziale i tam ci powiedzą ;)

Posted

[quote name='Brzdąc']Deer myśle,że mieszkający ewentualnie w pobliżu hodowcy tez mogą okazać się pomocni w określeniu wielkosci Twojego pieska.

agnieszko 4 miesięczna sunia tej wielkości to może być tylko standart:lol:
zobacz w galerii deer ,
są zdjęcia jej przy kolanach człowieka
i na ręku,to duża jamnisia

i moje dorosle króliki są od niej mniejsze:lol: już
a ona ma dopiero 4 miesiące

Bardzo ładna jamnisia z ładną glówką
aż szkoda
że
bezpapierowa,.

My również witamy wszystkich na forum:lol::lol::lol::lol:
i pozdrawiamy jesienno:lol:

Posted

AMIŚKA napisał(a):

Bardzo ładna jamnisia z ładną glówką
aż szkoda
że
bezpapierowa,.

Masz na mysli Sherry? To miala byc suczka dla towarzystwa :) Mnie w ogole wystawy nie interesuja. a ty masz jakas strone www?

A hod. w szwecji (a juz szczegolnie w poludniowej czesci gdzie mieszkam) to bardzo malo jest.. chyba tylko jeden w skåne.. i to kawal drogi ode mnie :( z maila jeszcvze nie odpisali

Posted

Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie...

Ja chyba wsiąkam w długowłose, upatrzyłam sobie standarda z zagranicznego krycia ale nie wiem czy dam radę finansowo... czekam aż lekko podrosną i zobaczymy.

Posted

AMIŚKA napisał(a):
agnieszko 4 miesięczna sunia tej wielkości to może być tylko standart:lol:
zobacz w galerii deer ,
są zdjęcia jej przy kolanach człowieka

uppsss nie byłam w jej galerii...
Amiska zdjęcie na drzewie jest bardzo ładne :-)

Posted

No to czekam na efekty :D

Wiesz tak jak pisalam to nie miala byc wystawowa suczka, ma zreszta za duzo czarnego tam gdzie tylko brazowe powinno byc :P no i wilczy pazur
ale to sie nie liczy u psa dla towarzystwa

Posted

:lol:[quote name='Neris']Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie...

Ja chyba wsiąkam w długowłose, upatrzyłam sobie standarda z zagranicznego krycia ale nie wiem czy dam radę finansowo... czekam aż lekko podrosną i zobaczymy.

nie dziwie się Tobie ,bo mnie rude standarty tęż bardzo się podobają:lol:
ale ogranicza mnie III pietro starej kamienicy:diabloti:

Hodowcy jak wiedzą że jamniś idzie na wystawy ,idą na rękę i umawiają się na raty:p
Chyba wiem o jakich szczeniulkach piszesz:eviltong::cool1:

A widziałaś jaki piękny jamniś BURSZTYN urodził się w TORUNIU:lol:
Jedynak,ma 4 siostrzyczki:lol:

Prawdziwy skarbulek:lol:,muszę napisać że również mamy cudne standarty,nieraz ładniejsze od tych zagranicznych:lol::lol:
Patrz ARiELKA Słodki Urwis:lol:

ZWYCIĘZCA EUROPY W 2007 ROKU :multi::multi::multi:

popatrz oto BURSZTYN Lukrowy Pierniczek

naprawdę słodziutki jamniś standart:lol:

a to jego siostrzyczki

ładny zdrowy miot :lol:

Posted

Neris napisał(a):
Amiśko, dawno Cię nie widzialam, witaj! Zdjęcie na drzewie boskie...

Neris,ja wiem na pewno o jakim skojarzeniu piszesz.Myślę,że śmiało możesz zadzwonić i pogadać o ratach.Jeśli będziesz wystawiała,to jestem przekonana,że Hodowca się zgodzi.
Amiśko,Mati,bardzo Wam dziękuję za komlementy dla moich rudych:oops:
Bursztyn to mój faworyt,mam nadzieję,że będzie się pokazywał:loveu:

Posted

Na razie powstrzymuje mnie fakt, że to jednak standard, moje miniatury bierze się pod pachę i wszędzie można...

Gosiu, a ja Cię chyba widziałam z czterema urwisami i jeszcze jedną panią w Mastiffie, ale wstydziłam się podejść przywitać - byłam w tym drugim pokoiku czekając aż się wybudzi malamut mojej koleżanki.

Posted

No wiesz co?!Neris,jak mogłaś?!:mad:Oczywiście żartuję,ale chyba nie wyglądam na jędzę?:diabloti:Następnym razem jak mnie zobaczysz to wal śmiało:pA standard,ja nie wyobrażam sobie życia bez nich i choć moja królicza Jolie jest "podręcznym"psem,to jednak moja miłość do standardów jest największa.Wiesz one jednak bardzo różnią się od miniatur i królików.
Musisz kiedyś poznać moje rude,szczególnie Carellego i Fendiego.
Zakładam się,że Cię uwiodą:loveu:
A z tego co wiem to we wspomnianym miocie jest tylko jeszcze jedem piesek.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...