fioneczka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 dziękujemy za odwiedziny i kciuki niedawno wróciliśmy ... mam dość ... kilka godzin w lecznicy z Fionką można porównać do tygodnia pracy w kamieniołomie najpierw lalunia tradycyjnie odwalała cyrk ... znaczy drapanie, podgryzanie ... później były arie operowe (jedna z pań w poczekalni stwierdziła że nasza hiena może śpiewać w chórze) ... później przeniosła się z podłogi na krzesło a z krzesła na moje kolana i wyglądało to mniej więcej tak [IMG]http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/DSC02342a.jpg[/IMG] doktor pobrał krew na badanie immunologiczne - jutro będzie wynik i na jego podstawie ustalimy dawkowanie leków mamy receptę na azathioprynę i amoksiklav leczenie będzie wyglądało mniej więcej tak: encorton na przemian z azathiopiryną i do tego antybiotyk - jak to powiedział dr Hildebrand wchodzimy z końskimi dawkami i czekamy na efekt - jeśli będzie mizerny zastosują ciclosporinum (neoral) też z czymś ... zobaczymy kontrolne badania krwi dobre aaaaa i widzielismy się z dr P. nawet do nas podszedł i był miły ... doszlismy z TZ do wniosku że chyba mu głupio że cała AR zna już przypadek Fionki a doktor nie w temacie pomimo że przez tyle czsu była jego pacjentką ... no cóż :) Quote
ania z poznania Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 No to teraz już będzie tylko lepiej! Asiu, jak mi tak Czika kiedyś wlazła, to usłyszałam, że "yorka trzeba było se kupić"! Quote
andzia69 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Musi być lepiej:) musi - Fiona - słyszysz? tyle ciotek ci kibicuje zacznij sama walczyć o swoją skórkę!;) Quote
Alicja Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='andzia69']Musi być lepiej:) musi - Fiona - słyszysz? tyle ciotek ci kibicuje zacznij sama walczyć o swoją skórkę!;)[/QUOTE] [FONT=Arial][B]dokładnie MUSI to wszystko pomóc :kciuki: a tutaj sama słodycz ...Córunia Mamuni :loveu: [URL]http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/DSC02342a.jpg[/URL][/B][/FONT] Quote
dorota k. Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Musi być i będzie lepiej:loveu:Buziole:loveu::loveu::loveu: Quote
fioneczka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='ania z poznania']No to teraz już będzie tylko lepiej! Asiu, jak mi tak Czika kiedyś wlazła, to usłyszałam, że "yorka trzeba było se kupić"![/QUOTE] hehe dziś yorki też były - chyba cztery w jednej torbie ... TZ stwierdził że to psy obronne - mozna intruza nalać po łbie taką torbą hehe [quote name='andzia69']Musi być lepiej:) musi - Fiona - słyszysz? tyle ciotek ci kibicuje zacznij sama walczyć o swoją skórkę!;)[/QUOTE] ja tej francy ;) mówię to po kilka razy dziennie ale ona chyba nie tylko ślepa ale i głucha [quote name='Alicja'][FONT=Arial][B]dokładnie MUSI to wszystko pomóc :kciuki: a tutaj sama słodycz ...Córunia Mamuni :loveu: [URL]http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/DSC02342a.jpg[/URL][/B][/FONT][/QUOTE] taaaa nawet podobne do siebie jesteśmy ;) tylko ona jest miła dla ludziów a ja nie [quote name='dorota k.']Musi być i będzie lepiej:loveu:Buziole:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] obyś miałą rację Quote
agaga21 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 fioneczka wie, że na kolankach najbezpieczniej ;) czekam na tą poprawę i trzymam kciuki! Quote
malawaszka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='fioneczka']hehe dziś yorki też były - chyba cztery w jednej torbie ... TZ stwierdził że to psy obronne - mozna intruza nalać po łbie taką torbą hehe [/QUOTE] i ta torba skakała po podłodze i jazgotała? :lol: trzymam :kciuki: od jutra WALKA!!!! Quote
Niewiasta_21 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Ja równiez zaglądam i kciuki mocno trzymam :-) To wszystko poprostu musi miec dobre zakończenie. Asiu, przesyłam dla Ciebie, TZ i Fionki duzo, dużo pozytywnych myśli :-) Quote
fioneczka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='agaga21']fioneczka wie, że na kolankach najbezpieczniej ;) czekam na tą poprawę i trzymam kciuki![/QUOTE] teraz moim głównym zajęciem będzie czekanie ... oby owocne [quote name='malawaszka']i ta torba skakała po podłodze i jazgotała? :lol: trzymam :kciuki: od jutra WALKA!!!![/QUOTE] nie jazgotała na podłodze tylko na kolanach ;) jeśli chodzi o WALKĘ to ona trwała od ok 1,5 roku - [B]teraz czas na BITWĘ ... obyśmy w niej nie polegli [/B] [quote name='Niewiasta_21']Ja równiez zaglądam i kciuki mocno trzymam :-) To wszystko poprostu musi miec dobre zakończenie. Asiu, przesyłam dla Ciebie, TZ i Fionki duzo, dużo pozytywnych myśli :-)[/QUOTE] witamy założycielkę wątku Quote
ULKA12 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Pamiętajcie aby czymś osłonic żołądek i wątrobę Fionki (ranigast, hepatil), ale oczywiście po konsultacji z wetem. Quote
magda z. Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ale ona kocha swoją mamusię, super na kolanach wygląda. Trzymajcie się cieplutko. Quote
Skibi Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='malawaszka']i co tam?????????[/QUOTE] No właśnie, no właśnie :p Stęskniłam się za Wami Dziewczyny Quote
fioneczka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 a u nas źle ... ale co mam pisać przecież to było do przewidzenia w zeszły czwartek byliśmy we Wrocławiu a już od środy Fionka zaczęła wyglądać źle ... na dzień dzisiejszy to jedna wielka ropiejąca rana i nie wiemy co robić wyniki badań wycinków skóry nie potwierdziły chłoniaka jednak nie dały 100% obrazu autoimmunoagresji badania krwi wykonane dotychczas też jej nie potwierdzają ... dziś ma być wynik przeciwciał przeciwjądrowych który ostateczni autoagresję potwierdzi bądź nie - na dzień dzisiejszy potwierdzony jest przewlekły stan zapalny skóry ... leków lalka nie dostaje żadnych nie mam już siły ... kto nam wreszcie pomoże :( znowu jest bardzo ciepła ... temperatura utrzymuje się cały czas w granicy 39,3 - 39,5 Quote
malawaszka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 cholera nie to chciałam usłyszeć :( do diabła gdzie są wszystkie mądre głowy co?! trzymam :kciuki: w końcu uda sie dobrać leki!!!!! Quote
Kana Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ja pomoge!!! Wymiziaj ode mnie luleńke! Pewnie tęskni za Vegą! Quote
fioneczka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='malawaszka']cholera nie to chciałam usłyszeć :( do diabła gdzie są wszystkie mądre głowy co?! trzymam :kciuki: w końcu uda sie dobrać leki!!!!![/QUOTE] oni naprawdę się starają ... jednak z tych wszystkich badań nic konkretnego nie wychodzi ... z jednej strony dobrze że nie potwierdzają się powazne choroby ale z drugiej ... gdzie ratunek dla niej, czego i gdzie szukać żeby jej pomóc nie wiem co dalej będzie ... nie wiem [quote name='Kana']Ja pomoge!!! Wymiziaj ode mnie luleńke! Pewnie tęskni za Vegą![/QUOTE] dziś nawet wymiziać ją trudno bo raczej nie ma kawałka miejsca które się do tego nadaje a za Vegulcem tęsknimy obie ... a na wątku cisza, brak zdjęć :( Quote
malawaszka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 enocrton przestaliście dawać bo wet kazał? czy przestało pomagać? a może to taki "wybuch" objawów przed ich zniknięciem... kurcze sama już nei wiem co piszę :( Quote
Kana Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Fioneczko kochana wszystko będzie dobrze ja w to wierze! I nowy kumpel Legal też!! PRzecież się poprawialo :( Quote
fioneczka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='malawaszka']enocrton przestaliście dawać bo wet kazał? czy przestało pomagać? a może to taki "wybuch" objawów przed ich zniknięciem... kurcze sama już nei wiem co piszę :([/QUOTE] przestaliśmy podawać bo pomimo końskich dawek (40 mg / dobę) było bez efektu, to po co ją truć [quote name='Kana']Fioneczko kochana wszystko będzie dobrze ja w to wierze! I nowy kumpel Legal też!! PRzecież się poprawialo :([/QUOTE] mamy swoje wzloty i upadki ... q..wa najgorsze jest to ze ona w życiu tyle juz przeszła, dlaczego chociaż teraz kiedy sie staramy zeby żyła normalnie to dziadostwo nie chce jej odpuścić może ja jestem tak złym człowiekiem i to jakaś kara ... sama już nie wiem Quote
Kana Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Glupiaś Tyś ! Dostaniesz za to co piszesz! Glupiaś Glupias! Fionka wyzdrowieje! Musi! Quote
malawaszka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Kana']Glupiaś Tyś ! Dostaniesz za to co piszesz! Glupiaś Glupias! Fionka wyzdrowieje! Musi![/QUOTE] AMEN jeszcze chwilka i zadzwonią, że odkryli co to i że łatwo się leczy :kciuki: Quote
Recommended Posts