asiak_kasia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='klaki91']za bardzo kocham mojego rudzielca żeby jej to fundować :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] ej no Pola umie się zachowac w towarzystwie :razz: tyle tylko, że jednak definicja spokojnego psa nie ma z nią nic wspolnego. Taki "happy go lucky" głupeczek z niej jest ;) Quote
Okamia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='asiak_kasia']ej no Pola umie się zachowac w towarzystwie :razz: tyle tylko, że jednak definicja spokojnego psa nie ma z nią nic wspolnego. Taki "happy go lucky" głupeczek z niej jest ;)[/QUOTE] Ona po prostu zamiast karmy dostaje psychotropy :diabloti: Prośka za to jest pieskiem "Nie dotykaj mnie!" :evil_lol: Jak by ktoś z PO był chętny to my zapraszamy na spacerki 50 km dalej od PO w większej grupce psiarzy ;) Quote
klaki91 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Okamia'] Prośka za to jest pieskiem "Nie dotykaj mnie!" :evil_lol:[/QUOTE] To jak moja :cool3: [quote name='asiak_kasia']ej no Pola umie się zachowac w towarzystwie [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/wink333.gif[/IMG] tyle tylko, że jednak definicja spokojnego psa nie ma z nią nic wspolnego. Taki "happy go lucky" głupeczek z niej jest [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][/QUOTE] Ja wierzę, tylko że moja nie zawsze potrafi się zachować :evil_lol: tzn dobitnie daje do zrozumienia że nikt nie ma jej zaczepiać i sobie biega ignorując drugiego sierściucha ale chodzi o sam fakt łazenia z innymi psami co by sobie podpatrywała jak się zachowuje normalne towarzystwo Quote
Okamia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='klaki91']Ja wierzę, tylko że moja nie zawsze potrafi się zachować :evil_lol: tzn dobitnie daje do zrozumienia że nikt nie ma jej zaczepiać i sobie biega ignorując drugiego sierściucha ale chodzi o sam fakt łazenia z innymi psami co by sobie podpatrywała jak się zachowuje normalne towarzystwo[/QUOTE] No to polecam Polę :diabloti: Ona się będzie zaczepiać i durnieć a piesek może jej kłapać zębami przed pyskiem a dla niej jest to super zabawa (tak właśnie narodziła się miłość Prośki z Polą :loveu:) Po za tym nie ma co się cackać i czekać na 'spokojne' pieski bo takich możesz nie znaleźć wcale (szukałam przez 3 lata w mojej okolicy). Pro została najpierw zapoznana z Polą, potem pojechała na zlot. Następnie się okazało, że znajoma ma szczeniaczka i potrzebuje towarzystwa na spacerki. Teraz Pro ma kilkoro psich kumpli i w stadzie 4/5 psów już nie jest pieskem "boże weź mnie stąd" tylko gania z innymi i jej się to podoba nawet ;) Quote
klaki91 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Okamia']No to polecam Polę :diabloti: Ona się będzie zaczepiać i durnieć a piesek może jej kłapać zębami przed pyskiem a dla niej jest to super zabawa (tak właśnie narodziła się miłość Prośki z Polą :loveu:) Po za tym nie ma co się cackać i czekać na 'spokojne' pieski bo takich możesz nie znaleźć wcale (szukałam przez 3 lata w mojej okolicy). Pro została najpierw zapoznana z Polą, potem pojechała na zlot. Następnie się okazało, że znajoma ma szczeniaczka i potrzebuje towarzystwa na spacerki. Teraz Pro ma kilkoro psich kumpli i w stadzie 4/5 psów już nie jest pieskem "boże weź mnie stąd" tylko gania z innymi i jej się to podoba nawet ;)[/QUOTE] Nie cackałam się na początku jak tylko ją wzięłam ze schroniska i w efekcie piękna agresja lękowa się pojawiła w całej swej okazałości :evil_lol: okazało się że jednak trzeba było mocno stopniować wrażenia :roll: Ale to jak asiak_kasia będziesz w Poznaniu w jakiś weekend i ja akurat wtedy też będę to musimy się zgadać :) grunt żeby mi inny pies jej nie staranował i nie sterroryzował za jej histerię Quote
Okamia Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='klaki91']Nie cackałam się na początku jak tylko ją wzięłam ze schroniska i w efekcie piękna agresja lękowa się pojawiła w całej swej okazałości :evil_lol: okazało się że jednak trzeba było mocno stopniować wrażenia :roll: [/QUOTE] Nie no wiadomo, że każdy pies powinien być oswajany w sposób indywidualny ;) U nas sprawdziło się puszczenie najpierw z jednym psem, potem z kilkoma w kagańcu ;) Quote
asiak_kasia Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 [quote name='klaki91']To jak moja :cool3: Ja wierzę, tylko że moja nie zawsze potrafi się zachować :evil_lol: tzn dobitnie daje do zrozumienia że nikt nie ma jej zaczepiać i sobie biega ignorując drugiego sierściucha ale chodzi o sam fakt łazenia z innymi psami co by sobie podpatrywała jak się zachowuje normalne towarzystwo[/QUOTE] Pola ładnie czyta CSy, i ona serio nie ma w sobie cienia agresji w stosunku do psów, jak jej sucz KAroliny kłapie zebami przed ryjem, to ma radochę bo taka super zabawa. Poganiac pogania, ale nie bedzie nachalna. NA pierwszym spacerze z Prośką ładnie trzymała dystans. Zapraszała do zabawy, ale nie była upierdliwa. Potem juz sobie pozwalała na więcej, a teraz to już szaleją po całości :diabloti: [quote name='Okamia']No to polecam Polę :diabloti: Ona się będzie zaczepiać i durnieć a piesek może jej kłapać zębami przed pyskiem a dla niej jest to super zabawa (tak właśnie narodziła się miłość Prośki z Polą :loveu:) Teraz Pro ma kilkoro psich kumpli i w stadzie 4/5 psów już nie jest pieskem "boże weź mnie stąd" tylko gania z innymi i jej się to podoba nawet ;)[/QUOTE] Bo Pola to taki typ wiecznie zjaranego rasta :evil_lol: oni głosi cała sobą slogan " peace and love!" I takie własnie spacerki najpierw w 2 psy potem w coraz wiecej skutkują tym ze Prosiak z małego, skulonego, pieska zrobił się całkiem fajnym i wyluzowanym towarzyszem spacerowym :razz: Co prawda trzeba czasami ukrócić zapędy mordercze małego terminatora, ale i tak jest coraz lepiej. Pola pies to resocjalizacji :loveu: [quote name='klaki91']Nie cackałam się na początku jak tylko ją wzięłam ze schroniska i w efekcie piękna agresja lękowa się pojawiła w całej swej okazałości :evil_lol: okazało się że jednak trzeba było mocno stopniować wrażenia :roll: Ale to jak asiak_kasia będziesz w Poznaniu w jakiś weekend i ja akurat wtedy też będę to musimy się zgadać :) grunt żeby mi inny pies jej nie staranował i nie sterroryzował za jej histerię[/QUOTE] e no spoko, krzywdy jej na pewno nie zrobi i szybko się dostosuje do warunków "zabawy", także powinno być spoko ;) Ja w zasadzie co weekend mogę, tylko musze wczesniej wiedzieć, bo z mojej wsi trzeba pksem dojechać. Quote
husky2 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Może jakiś wspólny spacer haszczaków i innych psiaków na cytadeli ? :) Quote
corvenatoris Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Zapraszamy wszystkich użytkowników Face booka tu :) Wspólne spacery po Poznaniu , dodawajcie nowych członków do grupy każdy mile widziany tutaj link : [url]https://www.facebook.com/groups/637108056336933/[/url] Quote
Evodish Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Wszystkich, którzy tęsknią za spacerem w grupie fajnych psów (i wspaniałych ludzi) zapraszam na taki wspólny spacerek w najbliższą sobotę, o godzinie 18 na smochowicach (obrzeża Poznania). Spacer będzie miał niezwykłą formułę, bo połączony jest z ..zabawą w podchody:) Będzie wesoło, ale i trochę straszno także każdy znajdzie coś dla siebie. Zabieramy latarkę i wodę dla psa, zajrzeć może każdy (jedynie właścicieli psów agresywnych proszę wcześniej o informację). Spacer jest luźny, nie trzeba się nigdzie zapisywać ani tym bardziej wnosić żadnych opłat. Więcej informacji [URL]https://www.facebook.com/events/592029574185537/[/URL] Quote
rodzice Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 kurcze jaka szkoda , mieszkam tak blisko a w sobotę wyjeżdżam :placz: Quote
asiak_kasia Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Halo, halo psiarze, czy ktoś miałby do pożyczenia/wypożyczenia na tydzien-dwa kennel klatke? Rozmiar 90(L), albo 102(XL)?? Quote
katasza1 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Halo halo poznaniacy ;) w ostatni tydzien maja bede od poniedzialku do piatku w Poznaniu ( na juwenaliach) z moimi dwoma kundliszonami. Moze ma ktos ochote na spacerek? Quote
Asia na-kawe.net Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Hej! Był ktoś na tym spacerowym mini rajdzie? [B]colirya[/B] może Ty? Czy są tu jacyś Poznaniacy, którzy chadzają razem na spacery ze swoimi czworonogami? :) Quote
Recommended Posts