Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogromnie się cieszę :) Wspominając Lircię z zabawką w mordce, już sobie wyobrażam, jak pilnuje swojej smyczy :)

To takie pocieszające. Że kolejna nasza ulubienica jest szczęśliwa.

Mam nadzieję, że doczekamy się jakiś zdjęć z nowego domu!

Posted

są, są :cool3: Lircia chodzi za swoją Panią jak cień . Nie odstępuje jej na krok. Wybrała więc sobie już przewodnika. Zaakceptowała też dzieci. Wskakuje im do łóżka. Ukradła raz córeczce laptopa - zabawke ;) narazie boi się Pana - może ma jakiś uraz do mężczyzn? Ale Pan stara się ją przekupić :razz: Bardzo grzecznie zniosła kąpiel - pierwszą po 7 latach w schronie ;) Najpierw uciekła z wanny ale potem stała już do końca wyjątkowo spokojnie. Jutro do domu wprowadza się mały kotek - mam nadzieje że dogadają sie bez problemów :)

Posted

Myślę, że już czas aby zmienić tytuł wątku :)
Tak cudownie czytać wiadomości z Lirciowego domu. Bo komu, jak komu - ale jej się należał wspaniały domek, na dobre i złe. I cieszę się, że tego doczekała. Nasza Lira najukochańsza :loveu:

Jej historia jest dowodem na to, że nie wolno tracić nadziei!

Posted

Lirci nie spodobał się kiciuś :mad: Trwa stopniowe przyzwyczajanie. Mam nadzieję że się w końcu do siebie przekonają.
Jeśli ktoś ma rady jak przyzwyczaić do siebie kotka i psa pod jednym dachem to Pani Liry bedzie wdzieczna za wskazówki.

Posted

A Pani wspominała jak ich spotkanie wygląda? Kot ucieka? Czy może się broni? Z tego, co wiem o wiele prostsze jest oswajanie psa z kotem, który był wcześniej w domu niż na odwrót, także bądźmy dobrej myśli. Jeśli kot się poddaje i zwiewa to myślę, że jedynym sposobem będzie nauczenie Lirci komendy "nie wolno", aby potrafiła dać spokój kotu i podejść do właścicielki. Jeśli Lira nie chce atakować kota, tylko próbuje siły(zaczepia go), a kot jej oddaje(jest górą) to ja bym to tak zostawiła, żeby Lira się nauczyła, że z kotem się nie zadziera.

Posted

na początku mały koteczek jeżył sie, puszył i prychał. Ale jest pierwszy sukces. W końcu obwąchały się bez jeżenia . tylko Lircia coś się oblizuje jak na niego patrzy :cool3: no i Lira ciągle nie ma apetytu. Jedynie kocią karme wyjada :mad: W domu w ogóle nie brudzi. Została już raz sama w domu i wszytsko było dobrze.

Posted

Sam na sam z kotkiem ale raczej przez drzwi. Pani bardzo sie boi o ich relacje i bacznie obserwuje. Same razem nie zostają w jednym pomieszczeniu. A co do kociej karmy to podobno nie jest wskazana dla psów bo ma za dużo białka więc mam nadzieje ze jednak Lira zacznie jeść swoje jedzonko. często psiaki w nowych domach nie chcą początkowo jeść i może to jest przyczyna? Lircia taka wrażliwa.

• 1 month later...
Posted

U Lirci wszystko dobrze. Z kotkiem już nie ma problemów na dowód są zdjęcia. Chociaz kotek troche Lire terroryzuje swoimi zabawami :p
W zamian Lira raz dorwała jego kupke mniam mniam :evil_lol: Za to ze swojej miski nadal nie chce jeść. wybiera tylko mięso, strasznie wybrzydza :p
Poza tym Lira uwielbia spacerki i wskakuje na lóżko. Nadal boi się podniesionego głosu i hałasów i chyba tak juz pozostanie.

mam problem z załadowaniem zdjęć.. jak mi sie w koncu uda to wrzuce..

Posted

No nie mogę! Prawie płaczę ze szczęścia!

Ta trudno było wyobrazić sobie Lircię we własnym domu... Pamiętam ją tylko zza krat boksu :(

Kochana, tak się cieszę, że Ci się poszczęściło!

Myślę, że można spokojnie zmienić tytuł wątku... :)

Posted

normalnie jak braciszek z siostrzyczką :loveu::loveu:

no i pozwalają jej spać w łóżku :cool3:
po prostu super :multi:
ale w końcu należało jej się, tyle sie naczekała :roll:

• 1 month later...
  • 2 years later...