_bubu_ Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Lira to 6 letnia suczka średniej wielkości. Sięga poniżej kolana i jest wysterylizowana. To sympatyczna sunia, łagodna i dominowana przez inne psy. Chętnie podchodzi do człowieka, lubi towarzystwo. Nie wiemy co dokładnie jej dolega . początkowo podejrzewałyśmy jakąś chorobę skóry ale prawdopodobnie jej stan jest wynikiem stresu. Początkowo było to jedno małe wyłysiałe miejsce. Okresowo na futerku Liry pojawiają się łyse placki. Lira ma również jakiś uraz oczka - prawdopodobnie mechaniczny - jakby naderwana dolna powieka. Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla Liry. Lira czeka! pomóżcie! kontakt w sprawie Liry: 0515-242-723 [email protected] Quote
Hund Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Lira jest kochanym psem, przyjaźnie nastawionym do człowieka i innych psów, kiedy była dominowana przez współlokatora Reksia poddawała się bez walki. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jakie ma spojrzenie... :( Pomoc dla Liry pilnie potrzebna! Quote
Patia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Mis z Olkusza , który był u mnie na tymczasie miał takie same zmiany . Wszystko wróciło do normy gdy tylko dostał dobrą karmę i witaminy . Mam nadzieję , że u Liry jest tak samo . Czy miała takie zmiany w momencie przybycia do schroniska ? Jak długo jest w schronisku ? Quote
Hund Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 W schronisku jest od lat, początkowo futerko było normalne :( tylko to oczko :( podejrzewam że zrobił to jej jeden ze współlokatorów bo zawsze była z ostrymi psami :( Jakiś czas temu z jednej strony zrobiła siię jej łysa plama, myślałam że to otarcie , że gdzieś w budzie ma coś ostrego albo pogryzł ją Reksiu( widziałam kilka razy jak na nią napadał :( ), zwłaszcza że po pewnym czasie futerko zaczęło odrastać . Kilka tygodni temu plama się powiększyła a z drugiej strony zaczęła powstawać identyczna. :( zastanwiam się dlaczego obie plamy są po 2 bokach ale w tych samych miejscach? Patia czy u Misia tez tak było? Quote
Hund Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Kolejna bida :( tym bardziej żal że garnie się do człowieka.... Quote
Hund Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Tymczas potrzebny !!! Może to stres a może to warunki albo choroba skóry tak dziaŁa :( Quote
Patia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 U Misia plamy były symetrycznie ale bliżej kręgosłupa . Jesli podejrzewacie chorobę skóry trudno będzie o tymczas . Nie macie mozliwości wziąć ją do lecznicy pobrac zeskrobinę ? Przeslę pieniadze . Quote
_bubu_ Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Patia napisał(a):U Misia plamy były symetrycznie ale bliżej kręgosłupa . Jesli podejrzewacie chorobę skóry trudno będzie o tymczas . Nie macie mozliwości wziąć ją do lecznicy pobrac zeskrobinę ? Przeslę pieniadze . no właśnie nie ma miejsca. Nadprogramowo w jednej lecznicy udało się dzisiaj upchnąc Kubę. Dopóki któryś z psów nie opuści lecznicy, nie mamy gdzie umieścić nastepnego. Jeśli byłby tymczas ale problemem byłaby ewentualma choroba skóry , to mógłby na ten tymczas iść Kajtek albo Cyganek, są wyleczone. I na miejsce któregośc z nich wskoczyła by w lecznicy Lira. Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Patia jeśli wiesz o jakimś tymczasie proszę szepnij sŁowo :razz: Kajtek jest maŁy zdrowy dogaduje się z psami i kotami, Cyganek jest maŁy zdrowy ale lubi spokój od innych towarzyszy,Kubuś na razie w diagnozie przerażony wszystkim, Lira jest spokoja i bardzo bardzo garnie się do czŁowieka, zawsze byŁa dominowana . Quote
Kluska4 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Mam nadzieję, że to nie nużyca bo aż strach pomyśleć co to by oznaczało dla schronu. A wet już ją widział? Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Myślę że to nie jest nużyca, obserwowałam to już długo i na nużycę nie wygląda, pyszczek jest normalny i reszta ciałka . Quote
Kluska4 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Może niedojada .... i wystarczyłoby jej kupić lepszą karmę? Dużo ich jest w boksie? Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ona i Portos, Portos jest łagodny ale jest z nim od kilku dni, wcześniej byŁa z Reksiem a on ją sprowadzał do parteru :( Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 LIRA nie ma się gdzie podziać :( na razie brak tymczasu :( Quote
ocelot Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 A stali rezydenci lecznic nie mają sznasy na dt albo ds? Głupie pytanie, jakby mieli to by tam nie siedzieli Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Kiepsko :( Nikt ich nie chce :( każde pytanie w lecznicy kiedy pójdą do domków boli :( Jeśli któremuś się uda Lira wskakuje na jego miejsce. (no chyba że Urbanek albo Borys będę w gorszej sytuacji) Quote
Hund Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Kiepsko :( Nikt ich nie chce :( każde pytanie w lecznicy kiedy pójdą do domków boli :( Jeśli któremuś się uda Lira wskakuje na jego miejsce. (no chyba że Urbanek albo Borys będę w gorszej sytuacji) Quote
Hund Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Lira nadal w schronie :( nie ma zainteresowania jej losem :( nawet tu na dogo :( rzuciła się dzisiaj mnie witać :( niestety nic nie miałam pozytywnego dla niej :( Quote
Recommended Posts