Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lira to 6 letnia suczka średniej wielkości. Sięga poniżej kolana i jest wysterylizowana. To sympatyczna sunia, łagodna i dominowana przez inne psy. Chętnie podchodzi do człowieka, lubi towarzystwo.
Nie wiemy co dokładnie jej dolega . początkowo podejrzewałyśmy jakąś chorobę skóry ale prawdopodobnie jej stan jest wynikiem stresu. Początkowo było to jedno małe wyłysiałe miejsce. Okresowo na futerku Liry pojawiają się łyse placki. Lira ma również jakiś uraz oczka - prawdopodobnie mechaniczny - jakby naderwana dolna powieka.
Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla Liry.
Lira czeka! pomóżcie!

kontakt w sprawie Liry:
0515-242-723
[email protected]

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lira jest kochanym psem, przyjaźnie nastawionym do człowieka i innych psów, kiedy była dominowana przez współlokatora Reksia poddawała się bez walki.

Posted

Mis z Olkusza , który był u mnie na tymczasie miał takie same zmiany . Wszystko wróciło do normy gdy tylko dostał dobrą karmę i witaminy .
Mam nadzieję , że u Liry jest tak samo .

Czy miała takie zmiany w momencie przybycia do schroniska ? Jak długo jest w schronisku ?

Posted

W schronisku jest od lat, początkowo futerko było normalne :( tylko to oczko :( podejrzewam że zrobił to jej jeden ze współlokatorów bo zawsze była z ostrymi psami :(
Jakiś czas temu z jednej strony zrobiła siię jej łysa plama, myślałam że to otarcie , że gdzieś w budzie ma coś ostrego albo pogryzł ją Reksiu( widziałam kilka razy jak na nią napadał :( ), zwłaszcza że po pewnym czasie futerko zaczęło odrastać .
Kilka tygodni temu plama się powiększyła a z drugiej strony zaczęła powstawać identyczna. :(
zastanwiam się dlaczego obie plamy są po 2 bokach ale w tych samych miejscach? Patia czy u Misia tez tak było?

Posted

U Misia plamy były symetrycznie ale bliżej kręgosłupa .

Jesli podejrzewacie chorobę skóry trudno będzie o tymczas .

Nie macie mozliwości wziąć ją do lecznicy pobrac zeskrobinę ? Przeslę pieniadze .

Posted

Patia napisał(a):
U Misia plamy były symetrycznie ale bliżej kręgosłupa .

Jesli podejrzewacie chorobę skóry trudno będzie o tymczas .

Nie macie mozliwości wziąć ją do lecznicy pobrac zeskrobinę ? Przeslę pieniadze .

no właśnie nie ma miejsca. Nadprogramowo w jednej lecznicy udało się dzisiaj upchnąc Kubę. Dopóki któryś z psów nie opuści lecznicy, nie mamy gdzie umieścić nastepnego. Jeśli byłby tymczas ale problemem byłaby ewentualma choroba skóry , to mógłby na ten tymczas iść Kajtek albo Cyganek, są wyleczone. I na miejsce któregośc z nich wskoczyła by w lecznicy Lira.

Posted

Patia jeśli wiesz o jakimś tymczasie proszę szepnij sŁowo :razz: Kajtek jest maŁy zdrowy dogaduje się z psami i kotami, Cyganek jest maŁy zdrowy ale lubi spokój od innych towarzyszy,Kubuś na razie w diagnozie przerażony wszystkim, Lira jest spokoja i bardzo bardzo garnie się do czŁowieka, zawsze byŁa dominowana .

Posted

Kiepsko :( Nikt ich nie chce :( każde pytanie w lecznicy kiedy pójdą do domków boli :( Jeśli któremuś się uda Lira wskakuje na jego miejsce. (no chyba że Urbanek albo Borys będę w gorszej sytuacji)

Posted

Kiepsko :( Nikt ich nie chce :( każde pytanie w lecznicy kiedy pójdą do domków boli :( Jeśli któremuś się uda Lira wskakuje na jego miejsce. (no chyba że Urbanek albo Borys będę w gorszej sytuacji)

Posted

Lira nadal w schronie :( nie ma zainteresowania jej losem :( nawet tu na dogo :( rzuciła się dzisiaj mnie witać :( niestety nic nie miałam pozytywnego dla niej :(