Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

smallpati napisał(a):
a powiedz mi jeszcze jakiej średnicy maja być te rurki?

To są rurki do wody, te cieńsze - są do wody zimnej i do wody ciepłej, ale ja nie pamiętam, które do której były :oops:

Moje mają średnice 2cm i były w 3 metrowych odcinkach ;)

Posted

smallpati napisał(a):
patrzyłam na allegro ale były takie na 25 cm średnicy :crazyeye:
gdzie ty kupiłaś swoje?

Nie czytałaś przepisu?! - tam na stronce nawet orientacyjne ceny masz podane - a kupować w sklepach typu ikea/praktiker etc. - masz taki u siebie? :razz:

Posted

[quote name='Eriu']Wiesz, tak rzuciłam tylko. Lepiej się Ireny spytaj, jeśli byś chciała próbować, bo ja jeszcze Wam coś pokręcę. Z drugiej strony jeśli się to Tosiakowi nie podoba, to może rzeczywiście lepiej pójść w stronę agility .

ależ ja sie nie gniewam ze tak mi cierpliwie to opisujesz :) ja sie ciesze z tego bardzo :multi: nie krępuj sie- pisz co uważasz za słuszne :) :calus:

[quote name='Eriu']Na balkonie. Widzę minę mojej mamy, gdyby znalazła hopki, tunele i te inne
Hopki to jeszcze nie problem, bo choćby przez murek może pies skakać. Jakoś się da znaleźć odpowiednik. Ale jak tunel w naturze odnaleźć to już nie mam pomysłu. Ja z nudów kiedyś Bezę na ławkę uczyłam skakać, żeby pohopała.

Mina Twojej mamy? No to poskaczemy z Bezikiem? :lol:

Tunel w naturze :hmmmm: mozesz zrobic taki jak robią do konkursów dla norowców:cool3::eviltong: będzie bardzo w naturze :multi:

[quote name='smallpati']nie no ja się nie zdenerwowałam bo to fajny byłby pomysł gdybym miała warunki gdzie to trzymać, no ale niestety nie mam :placz:

u siebie w pokoju? :razz: :diabloti: (pod łóżkiem )

[quote name='Anza&Hacker']Możes zrobić sobie składane hopki z rurek PCV - mieszczą się w plecaku - rozkłada się w mniej niż 3 minutki - starczy Ci kilka metrów trawnika i już

Ja tak właśnie robie jak nie moge z jakiegoś powodu na tor jechać przez dłuższy czas

Tutaj masz przepis jak te hopki zrobić:
http://www.dogs.gd.pl/kliker/agility/przeszkody.html
(źródło to Lista Klikerowa: http://www.dogs.gd.pl/kliker/)

...a tu zdjęcie mojego brzdąca nad takową hopeczką:

...Betty chyba się nie obrazi, że wstawiłam, jak coś to zawsze moge skasować

Betty - co to tropienia to nie masz co się przejmować bo ja i tak bym Ci nie polecała skoro masz problem, że ona potrafi Ci zwiewać i się nie słuchać przez jakieś zapachy/tropy - więc to mogło by spotęgować Wasz problem

- kropelki na pajęczynie to nie wiem co to jest... może pającki tam napluły?

a ja sie mialabym gniewac? nie żartuj :bigrin: ja sie ciesze ze taki ładny złociak tu m hopa :multi:

No Anza to i teraz mi poddalas pomysl z tymi hopkami, bo moj tata to juz je 2 lata robi :lol: takie porzadniejsze. Ale slalom musze powiedziec zrobil mi w pelni profesjonalny :) tylko bardziej jest statyczny, z takim drewnem nie mozna za daleko latac samemu :eviltong:

a huśtawke też da sie z rurek pcv? :cool1:

hehe tak pającki naplujkały i to jest ich łaźnia :evil_lol:

a co do tropienia- no własnie nie chcialabym utwierdzać jej w przekonaniu ze tropienie zarcia to jednak to jest to ;)

[quote name='smallpati']super pomysł dziękuje

a powiedz mi jeszcze jakiej średnicy maja być te rurki? i gdzie to można kupic?

:diabloti:

[quote name='Anza&Hacker']To są rurki do wody, te cieńsze - są do wody zimnej i do wody ciepłej, ale ja nie pamiętam, które do której były

Moje mają średnice 2cm i były w 3 metrowych odcinkach

[quote name='smallpati']patrzyłam na allegro ale były takie na 25 cm średnicy
gdzie ty kupiłaś swoje?

do ciepłej są chyba grubsze? :hmmmm: tak mi sie przynajmniej wydawuje :roll:

[quote name='Anza&Hacker']Nie czytałaś przepisu?! - tam na stronce nawet orientacyjne ceny masz podane - a kupować w sklepach typu ikea/praktiker etc. - masz taki u siebie?

Small tylko na obrazki looknela :diabloti:

[quote name='smallpati']nie mam takich sklepów u siebie w pobliżu :roll:
poszukam gdzieś indziej ;)

HAHAHAHAHAHAHA i Ty mi mowisz ze ja mam wioche? :eviltong: to juz u mnie sa takie sklepy- 15 minut jazdy samochodem :megagrin:

Posted

aa cicho bądź :eviltong:

Ja mam lidla i kaufland i starczy :evil_lol:
Ale te rurki fajny pomysł, chyba sobie sprawie, a czy to stabilne jest?

rurki na ciepłą wodę są chyba miedziane i grubsze, ale nie wiem bo hydraulikiem nie jestem ;);)

Posted

smallpati napisał(a):
aa cicho bądź :eviltong:

Ja mam lidla i kaufland i starczy :evil_lol:
Ale te rurki fajny pomysł, chyba sobie sprawie, a czy to stabilne jest?

rurki na ciepłą wodę są chyba miedziane i grubsze, ale nie wiem bo hydraulikiem nie jestem ;);)

jakies niemieckie badziewia masz :evil_lol: :megagrin:

hmm tak stabilne w miare, i lekkie :) chyba ze Ci wichura zadmie w złoty róg wtedy sie przewrócą :P

a chcesz miedziane przeszkody robic? :diabloti:

Posted

betty_labrador napisał(a):
jakies niemieckie badziewia masz :evil_lol: :megagrin:

hmm tak stabilne w miare, i lekkie :) chyba ze Ci wichura zadmie w złoty róg wtedy sie przewrócą :P

a chcesz miedziane przeszkody robic? :diabloti:

lidl nie jest niemiecki :mad: ty nieuku :evil_lol:

w wichurę to mi psa zwiewa :eviltong:

miedziane by ładniej wyglądały, byłyby stabilniejsze, tylko wolę się pierdulnąc w plastik niż w miedź, noi noszenie miedzi do najbardziej komfortowych nie należy :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='betty_labrador']No Anza to i teraz mi poddalas pomysl z tymi hopkami, bo moj tata to juz je 2 lata robi :lol: takie porzadniejsze.
To tak jak mój mi robi kładke (do nauki stref bieganych), ale teraz pracuje i mieszka k.Gdyni - więc ja tu moge sobie sama zaszaleć w piwnicy... więc już mam deske (najpierw trzeba było ją odkręcić od ramy "łóżka", a potem musiałam zeskrobywać przyklejoną do niej bardzo mocno gąbke - szło w godzinach). Teraz kolejny etap - musze puszukać jakiś listewek, a potem jeszcze malowanie z piaskowaniem i heja do treningów! :multi: :cool3:

[quote name='betty_labrador'] a huśtawke też da sie z rurek pcv? :cool1:
Niestety, nie można z PCV zrobić huśtawki - ale możesz sobie kupić:
http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/agility_sport_psa/52934
...jedyne 399zł plus wysyłka zapewne! :megagrin:

[quote name='smallpati']lidl nie jest niemiecki :mad: ty nieuku :evil_lol:
...a ja myślałam, że jej o te rurki miedziane (niemieckie) chodzi. Stare instalacje były tak robione, niektóre nowe też są - ale spawanie miedzi jest b.trudne, więc łatwiej hydraulikowi poskładać z PCV'ek ;)

[quote name='smallpati'] miedziane by ładniej wyglądały, byłyby stabilniejsze, tylko wolę się pierdulnąc w plastik niż w miedź, noi noszenie miedzi do najbardziej komfortowych nie należy :diabloti::evil_lol:
Z miedzi to pies by Ci się pozabijał o to! :shake:
Hopki są w miare stabilne - same z siebie się nie przewracają, a jak pies w nie się wrypie to czasem hopka się troche "rozpadnie" na części pierwsze, ale w chwilke można poprawić i dalej skakać :cool1:

Ile Twoja suczka ma wzrostu???
(Jak powiesz to podam Ci na jaką wysokość powinnaś hopki zrobić;))

Posted

smallpati napisał(a):
lidl nie jest niemiecki :mad: ty nieuku :evil_lol:

w wichurę to mi psa zwiewa :eviltong:

miedziane by ładniej wyglądały, byłyby stabilniejsze, tylko wolę się pierdulnąc w plastik niż w miedź, noi noszenie miedzi do najbardziej komfortowych nie należy :diabloti::evil_lol:

a jaki jest lidl? :grins:

cos za cos z tymi hopkami :)

basia bonnie napisał(a):
Ile tu jest portretów Tosiaczka:loveu::loveu::loveu::loveu: ja nie mogeeee, ja chce flata!:placz: :loveu::loveu::loveu: już mi totalnie odbiło na ich punkcie:loveu::loveu::loveu:

czesc Basiu :* hehe to moze juz niedlugo flat :cool3:

Anza&Hacker napisał(a):
To tak jak mój mi robi kładke (do nauki stref bieganych), ale teraz pracuje i mieszka k.Gdyni - więc ja tu moge sobie sama zaszaleć w piwnicy... więc już mam deske (najpierw trzeba było ją odkręcić od ramy "łóżka", a potem musiałam zeskrobywać przyklejoną do niej bardzo mocno gąbke - szło w godzinach). Teraz kolejny etap - musze puszukać jakiś listewek, a potem jeszcze malowanie z piaskowaniem i heja do treningów! :multi: :cool3:

jazoo Ty to masz pomysly :eviltong:

a nikt nie zgadl co teraz rysuje- tzn czyj to szkic :(

Posted

My też mamy ochote agilitować z Piegiem, jednak dość długo już czekamy na tor w Kaliszu. Ale gdziekolwiek na studia nie wyjadę, to w każdym mieście, gdzie złożę papiery, będzie tor i nie omieszkamy spróbować. :)

Posted

Bonsai napisał(a):
Ale gdziekolwiek na studia nie wyjadę, to w każdym mieście, gdzie złożę papiery, będzie tor i nie omieszkamy spróbować. :)

Proponuje WROCŁAW... tutaj zarówno uczelni jak i torków do wyboru do koloru - a mój klub nawet ma składki w sam raz na kieszeń studencką! (50zł/rok) :cool1:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
Proponuje WROCŁAW... tutaj zarówno uczelni jak i torków do wyboru do koloru - a mój klub nawet ma składki w sam raz na kieszeń studencką! (50zł/rok) :cool1:

Oj tak, Wrocław pod tym wzgędem wygrywa. :) W sumie mam też już indeks na uni wroc na prawo, ale nie wiem jeszcze czy skorzystam... :eviltong:
Jednego dnia jestem pewna, że Warszawa, drugiego, że Kraków, a teraz znowu Wrocław.

Posted

[quote name='Bonsai']Jednego dnia jestem pewna, że Warszawa, drugiego, że Kraków, a teraz znowu Wrocław.
Wrocław, Wrocław, Wrocław! :multi: Piękne miasto - mówie Ci! :loveu:
Kto by tam chciał mieszkać w tej zapyziałej Warszawie?! :diabloti:
...a za to Kraków nie ma fajnych klubów agility, o ile ma w ogóle(?) :hmmmm:
...no dobra jest jeden, ale pewnie w takim położeniu, że nie miała byś jak dojeżdżać, a z resztą nasz jest bezkonkurencyjnie lepsiejszy bo mamy naszą kochaną Olge! :grins:

Posted

No to mi teraz Anza namieszałaś w głowie. :lol:
Wrocław jest piękny, Kraków też. W Krk jest tor - ale mocno na obrzeżach miasta. Jednak szkoli pozytywnie.
Zgadzam się, że Warszawa jest ohydna - pod tym względem byłaby to dla mnie męczarnia. Ale jest tor, najlepszy wydział prawa i TŻ. :evil_lol:
Na razie ja sobie tak gdybam, jeszcze nie wiem czy dostanę się do Krk lub Wwy. :eviltong:

Posted

Anza wez sie :P

Warszawa jest fajna :multi: :D tu tez duzo klubow, nie tylko agility :cool3: zapraszam do nas :cool3: poza tym pozawarszawskie miejscowosci np Radzymin maja piekne okolice do spacerkow i wcale niedaleko od warszawy :lol:

Posted

basia bonnie napisał(a):
niedlugo flat....? no wiesz, chcialabym :P

ja wiem, ja wiem! to Koma;)

Tylko Ty wiedzialas ze to Koma :multi: zadna z tych bab wyzej nie wiedziala, o! :diabloti:

no wiesz marzenia sie spelniaja ;)

zaraz ide na dluuuugi spacerek z kolezanka i jej psami :)

Posted

smallpati napisał(a):
ej jak to żadna nie wiedziała, ja wiedziałam ale nie pisałam, czuje się urażona :diabloti:

to bylo pisac a nie udawac ze sie nie wie- Twoja strata :P

albo nie bylas pewna- przyznaj sie :diabloti: