Jump to content
Dogomania

Jacuś i Agatka z Krzyczek-Jacuś oddany do mnie po 2 dniach-nużyca-zostaje u mnie !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][B][COLOR=blue]Dziękuję Ci Pucko z całego serca za Kalcię!:calus:[/COLOR][/B]
[B][/B] [/CENTER]
USG mam już wynik od dr Marcińskiego-zrobię zdjęcie, moczu też-i wstawię-nie ma zauważalnych zmian-jednak nie mam wyniku krwii-cały profil był pobrany dzisiaj, dopiero jutro będzie wynik, był pobierany w drugiej lecznicy na Marysinie nie Ursynowie na Ursynowie tylko bad. USG.

Liszka ma wyznaczoną datę zabiegu chirurgcznego na 24.04. w związku z tą naroślą.
Ślepa Viktoria, ma stan zapalny ucha-dostała krople oraz płukanie ucha 2 razy dziennie, ma zajęte dziąsło do tego-kamień nazębny przeszedł na dziąsło w górę:roll:.

Posted

dzis sporo jezdzilysmy z Okta, ciesze sie ze moglam pomoc :)
Liszka ma podobno 'typowa' dla tej rasy 'chorobe', faldy skory na siebie nachodza, zbiera sie tam slina z bakteriami i powstaje stan zapalny.
Trzeba wyrownac ten fragment, zeby bylo wszystko w pozadku (operacyjka). Mala nie chce jesc, z tego co Okta mowila, no ale co sie dziwic... przeciez ja to boli ; ;
Wiktoria wygladala na zadowolona z faktu, ze ktos za nia drapie ja w srodku ucha ;p chociaz, to drapaniem nie bylo (w pelnym sensie), tylko czyszczenie, to i tak pomrukiwala i przechylala glowke, zeby "bardziej" ;P
Jacek za to wyglada jak wieksza wersja mojego Nobu, no po prostu cos pieknego! Psiak jest slodki, lasy na glaskanie, placze u lekarza, ale jest taaaaki kochaniusi :)
Mam w samochodzie gdzieniegdzie drobne pamiatki po nim ;)
Mam nadzieje, ze badanie krwi cos wykaze, maluch zasluguje na to, zeby wyzdrowiec i znalesc kochajacy domek...

Posted

[quote name='mysza 1']
W tytule jest Jacuś oddany. Dokąd oddany?:crazyeye:
[/quote]
Mysza-prędzej sama bym się oddała niż Jacusiowi miałoby coś się stac:placz:-ogłupiały dziewczęta:mad:-no po prostu - jakby mnie nie znały:mad:
przepraszam-rozpędziłam się w tytule-przy dzisiejszym poprawianiu-zjadłam 2 słowa.

Brązowa-to jest wyprzeń:roll:-jest u Lichy 2-gi tydzień-dzięki temu, że obserwuję każdego psa wychwycam każdą zmianę-inaczej po miesiącu byłby kalafior.....24.04 termin zabiegu,to rośnie dośc szybko.....ale zaraz to zabijemy w zarodku-będzie miała spokój i komfort.

[COLOR=blue][B]Dziękuję Kalci, która pomogła bardzo-całej grupie![/B][/COLOR]
[B][/B]
[COLOR=black]Sikoria będzie po Liszcze-(na koniec ja się uporządkuję:oops:)[/COLOR]

wstawiam 2 wyniki: mocz oraz USG od drMarcińskiego z dzisiaj-po kliknięciu w miniaturkę będzie duży opis, jutro wyniki krwii, jeśli będzie wskazanie będzie urografia, na pewno mocz będzie ponownie powtarzany do zbadania by wet. miała 200% pewności:
[URL="http://img218.imageshack.us/my.php?image=p4180299qj6.jpg"][IMG]http://img218.imageshack.us/img218/593/p4180299qj6.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img218.imageshack.us/my.php?image=94733212tl3.jpg"][IMG]http://img218.imageshack.us/img218/7667/94733212tl3.th.jpg[/IMG][/URL]

[B][/B]
[I][COLOR=black]P.S. Kalcia nie poznała całego stadka:cool1:;)-druga połowa została pod opieką TZ[/COLOR][/I]

Posted

Dzisiaj dowiedziałam się o wynikach krwii telefonicznie-osobiście odbiorę je w tym tygodiu jak będę na zabiegu-to wstawię.
Doktor powiedział, że nia ma tam nic niepokojącego-jego problem jest natury psychicznej i słabych zwieraczy jak na szczenię-bo to jest jeszcze szczenię-cieszę się bardzo a z drugiej strony naprawdę dziwię się bo żaden mój pies nie sikał przez sen ani w trakcie wychodzenia na dwór:niewiem:.
Razem miał wykonane: mocz, USG u dr Marcińskiego, badania krwii.
Powiedział by obserwowac go 3/4 tygodnie i potem ponownie sprawdzic bad. moczu-ten wynik nie jest dobry-więc......

Z dzisiaj mam jeszcze Jacunia:
[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/7783/tnp4190300ky6.jpg[/IMG]

Posted

Czy wet wdrożył jakieś leczenie, by poprawić ten wynik moczu?

Jeśli nie, dałabym mu Furagin i wit.C aby trochę zakwasić mocz, wtedy wszelkie ew.infekcje lepiej się leczą , zresztą witamina mu nie zaszkodzi.

Posted

Czyli tak jak mowilam, ze to moze byc psychologiczne cos.
Z jednej strony super, ze nic wielkiego, a z drugiej.. jak z tym walczyc?:/
Miejmy nadzieje, ze mu przejdzie, w koncu jest szczeniakiem jeszcze (wielkim to fakt ;P )

Posted

[quote name='maja7']
Czy wet wdrożył jakieś leczenie, by poprawić ten wynik moczu?

Jeśli nie, dałabym mu Furagin i wit.C aby trochę zakwasić mocz, wtedy wszelkie ew.infekcje lepiej się leczą , zresztą witamina mu nie zaszkodzi.[/quote]
Dziękuje Maja:loveu:-otóż to-poromawiam o Furaginie-bo to dobry środek-naprawdę skutkuje nie przynosi żadnych efektów ubocznych-a wynik moczu nie jest dobry jak widac na poprzedniej stronie...
Będę u weta w ten czwartek - poproszę o rp. na Furaginę-to jest na rp.

Dziękuję Kalciu i Myszo!:calus:

Posted

No widzę, że się troszeczkę wyjaśniło w sprawie Jacusia. Miejmy nadzieję, że można sobie poradzić z tymi lękami Jacuszka. Nieźle dała mu w kość ta 2-dniowa, nazwijmy to, "wizyta" u tych ludzi. Kłamstwo ma krótkie nogi. Sami nie zyskali na nim a tylko zranili biednego malca :angryy: Dobrze, że Jacek ma Ciebie :multi:

Posted

[quote name='leskoaga']
No widzę, że się troszeczkę wyjaśniło w sprawie Jacusia. Miejmy nadzieję, że można sobie poradzić z tymi lękami Jacuszka. Nieźle dała mu w kość ta 2-dniowa, nazwijmy to, "wizyta" u tych ludzi. Kłamstwo ma krótkie nogi. Sami nie zyskali na nim a tylko zranili biednego malca :angryy: Dobrze, że Jacek ma Ciebie :multi:
[/quote]
otóż to Leskagoga-skrzywdzili go:angryy:

a dzisiaj na przykład rano czuję co mi tak ciężko-bo zawsze między nogami śpi Dandi-na kołdrze-ja śpię jak żaba a on zawsze się tak układa-ale otwieram oko i patrzę a miejscówkę zajął mu Jacuś:loveu:-a on już ma główkę cięższa. By było ciekawiej bardzo lubi zasypiac na mnie-przedtem zaszczyt ten przypadał Lisi-teraz JAcenty wysiudał ją-trzeba go po brzuszku podrabac za uszkiem, po 15 minutach zturla się na bok i kładzie się w nogach-zawsze w tym samym miejscu.

Posted

[quote name='oktawia6']
Doktor powiedział, że nia ma tam nic niepokojącego-jego problem jest natury psychicznej i słabych zwieraczy jak na szczenię-bo to jest jeszcze szczenię-cieszę się bardzo a z drugiej strony naprawdę dziwię się bo żaden mój pies nie sikał przez sen ani w trakcie wychodzenia na dwór:niewiem:.
Razem miał wykonane: mocz, USG u dr Marcińskiego, badania krwii.
Powiedział by obserwowac go 3/4 tygodnie i potem ponownie sprawdzic bad. moczu-ten wynik nie jest dobry-więc......
[/quote]
Trochę się tu działo podczas mojej nieobecności...
Oktawio, będzie ciężko znaleźć dla Jacusia odpowiednie miejsce - szczególnie, że dałaś mu u siebie super dom, a on przecież nie rozumie, że tylko tymczasowy. Jacuś jest u Ciebie dosyć długo i z każdym dniem przyzwyczaja się coraz bardziej - zresztą Ty też. Myślę, że w nowym domu mogą się u niego nasilić problemy natury psychicznej, a nawet pojawić się dodatkowe. Strasznie to wszystko trudne i skomplikowane.

Posted

wiec dom musi byc rownie fajny jak dom Oktawii.Ja bym tak nie skupiala sie na tym,ze wiez Oktawia-Jacuszek bedzie mu przeszkadzała w nowym domu.Wiemy dobrze,ze nawet psy ,ktore spedziły u swojego pana 9 lat,przechodza potem do nowego miejsca i rownie mocno kochaja swoich nowych opiekunow,o ile ci okaza psom serce.
Tylko to musza byc fajni ludzie.
A co Ty myslisz o tym Okatwio?

Posted

[quote name='brazowa1']wiec dom musi byc rownie fajny jak dom Oktawii.Ja bym tak nie skupiala sie na tym,ze wiez Oktawia-Jacuszek bedzie mu przeszkadzała w nowym domu.Wiemy dobrze,ze nawet psy ,ktore spedziły u swojego pana 9 lat,przechodza potem do nowego miejsca i rownie mocno kochaja swoich nowych opiekunow,o ile ci okaza psom serce.
Tylko to musza byc fajni ludzie.
A co Ty myslisz o tym Okatwio?[/quote]
W pewnym stopniu się z Tobą zgadzam, ale... Są różne psy i różni ludzie...

Też jestem ciekawa, co myśli i czuje Oktawia.