Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ROMA jest piękną, dużą suką w wieku ok 5-6 lat. Waży ponad 40kg. Przy pierwszym kontakcie sprawia wrażenie statecznej, spokojnej i zrównoważonej, a przy tym jest zupełnie nieagresywna. Jej niesamowite tańce powitalne i radość na widok znajomego człowieka świadcza o tym że to uczuciowa, spragniona kontaktu z człowiekem suczka. Nie jest jednak przy tym namolna, nie skacze na ludzi. Ma tylko taki nostalgiczny wyraz mordki która rozjasnia się kiedy widzi kogos znajomego. Zna komendę siad. Na spacerze zainteresowana głownie "psimi sprawami". Toleruje inne psy i suki. Ma niewielki łysy placek na pupie, najprawdopodobniej od pcheł - nasza kochana Pani doktor już się tym zajęła.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo prosimy o wsparcie:
Pomorska Fundacja Rottka,
81-786 Sopot
ul. Chopina 38
tel. (05:cool: 55 11 008,
www.rottka.pl,
email: [email protected],

Nr KRS: 0000264192, REGON 220298294, NIP 585-14-26-492

Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot:
53 1090 1098 0000 0001 0587 2375
Do przelewów zagranicznych: kod SWIFT (BIC code): WBKPPLPP

z tytułem wpłaty "Roma z Kalisza"

Posted

Nowe info o Romie (z pierwszej ręki) - raport spacerkowy:
"(...) na spacerku, na trawniku, nota bene w deszczu, znalazła sobie kamyczek - wielkości prawie swojej głowy-skakała po nim, warczała, kopała, przeciągała, próbowała podnosić, szczekała do mnie. Nakręciła się na kamyk, że hej. Nic dziwnego, że ma starte zęby. Jest fajna, ale do ułożenia, bo taki trochę burek bez szkoły."

Posted

beka napisał(a):
Majqa, ja jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o rotki :( Czy dopuszczalne jest by mieszkał w budzie??

Bekuś mogę się domyślać, że z racji jej przeszłości budowo - schroniskowej szukany jest dla niej domek w znaczeniu mieszkania i spania wewnątrz, ale tu głos ma wyłącznie Fundacja.

Posted

PRZEPIĘKNA SUNIA ROMA !!!
ROTTWEILERKA Z CHARAKTEREM !!!
Domku brak jedynie!!!
Mamy nadzieję, wierzymy, że i to jest do załatwienia. Dzięki łutowi szczęścia i Państwa woli pomocy!!!

Jaka jest sunia? Dziw bierze, że taka, jak opiszemy, bo ma za sobą schroniskową przeszłość, a ta skrzywia, kaleczy psie serce i duszę...
Tej suni udało się zbudować bastion obronny, ocaliła dumę i naturę rottweilera !!!

ROMA jest piękną, dużą, w kwiecie wieku sunią (5 - 6 lat). Wywiera niesamowite wrażenie już przy pierwszym kontakcie !!! Co istotniejsze, to pozytywne wrażenie utrzymuje się w miarę obcowania z nią. Stateczna, spokojna, zrównoważona, a przy tym jest zupełnie nieagresywna, potrafi w jednej chwili zatańczyć z radości widząc przychylność w oczach człowieka. Bardziej to ludzkie niż zwierzęce zachowanie!!! Nie jest jednak przy tym namolna, nie skacze na ludzi. Uroku dodaje jej nostalgiczny wyraz mordki.
Zna komendę "siad". Na spacerze zainteresowana jest głównie "psimi sprawami" i zabawą w targanie kamieni. Toleruje inne psy i suki.
Jest rottkiem, który w pełni i ku satysfakcji właściciela, podda się ułożeniu.

Czy ktoś z Państwa czytających jest w stanie dopomóc ofiarowując jej dom, w którym wreszcie ta cudna sunia zostanie pokochana i zaakceptowana? O takiej reakcji marzymy.
Prosimy jednocześnie o pomoc finansową, by udało się utrzymać ROMĘ w domu tymczasowym. Pies schroniskowy wymaga solidnej rękiweterynarza i na pewno solidnego odżywienia. Wszystko jest
w naszych rękach, Fundacji...
Fundacja istnieje jednakże dzięki Państwa dobroczynności, o tę prosimy.

Zainteresowanym podajemy dane kontaktowe w sprawie adopcji ROMY oraz dane do ewentualnych wpłat, o które gorąco prosimy.
Pomorska Fundacja Rottka,
81-786 Sopot
ul. Chopina 38
Tel. (058) 551 10 08

www.rottka.pl,
email: [email protected],

Nr KRS: 0000264192, REGON 220298294, NIP 585-14-26-492

Konto bankowe Bank BZ WBK S.A. O /Sopot:
53 1090 1098 0000 0001 0587 2375
Do przelewów zagranicznych: kod SWIFT (BIC code): WBKPPLPP

z tytułem wpłaty "Roma z Kalisza"

Posted

Romcia najciężej zniosła operację (sterylizacja), jest najbardziej zniszczona fizycznie przez ludzi i warunki w jakich żyła (schronisko w Kaliszu). :placz: Walka trwa w tej chwili z zapalenie pęcherza,
w dodatku miała brzydkie oparzenie na pupie. Wszystko idzie już ku dobremu. Sunia jest pod stałą kontrolą weterynaryjną.

Posted

[quote name='Folen']No, wreszcie poodnajdywałam wszystkie rottki kaliskie ;)
Sorrki, już mnie Ocelot wypunktowała, za co szczerze jej dziękuję, zuch Dziewczyna, czujna, że hoho !!! Przegapiłam zbiorówkę na głównym !!! Gamoń żem ;) :oops:...