Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To co wygladało na zmianę skórna po pogryzieniu przez pchły w rzeczywistości okazało się dużo bardziej rozległe i głębokie. Martwica skóry dosyć dalego posunięta - Pani doktor mówi, że to wyglada na oparzenie.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info od opiekunki:
"Roma powinna nazywać się Misia. Już dobrze się czuje, pije wodę, ale nie chce jeść. Zjadła dla mojej przyjemności dwie garstki jedzenia i wszystko. Nie jest specjalnie chuda więc odrobina głodówki nie zaszkodzi-zobaczymy jutro. To jest naprawdę fajna, stateczna suka, na spacerkach lubi powygłupiać się - kocha kamyczki, szczególnie duże kamole. Możliwe, że mieszkała w budzie, bo bez problemu idzie do klatki, wchodzi i kładzie się. Jest bardzo przytulasa i taka...rottweilerowa. Podbiła moje serce."

Posted

Romko, tak się martwię o tę rankę !!! :-( Martwica...jak sobie przypomnę własną, na stopie i zabawę z tym...ciarki na plecach to mało powiedziane...Zdrowiej Kochanie !!!

Posted

Romcia to prawdziwa wielka rottkowa przytulanka. Kochana, przyjazna i kochająca cały świat - a dodatkowo duża i miękkka... człowiek od razu ma ochotę ją przytulić. A ona to uwielbia, wpycha swój potężny łeb żeby być jak najbliżej.
Jej ranka na zadzie goi się nadzwyczaj dobrze, za kilkanaście dni futerko zacznie odrastać i nie zostanie śladu. Wydaje się, że ROMA była by najszczęśliwsza biegając po przydomowym ogródku.. Byle miał dużo kamieni - ona uwielbia się nimi bawić. Jest już gotowa do adopcji.

Posted

Na Romie goi się...jak na psie . Rewelacyjnie. Naprawde jest duża poprawa. Tylko biedna Romcia ma wygolone pół zadka i w związku z tym nie wyglada zbyt atrakcyjnie. Mamy nadzieję, że jej fantastyczny charakter przysłoni łysą pupkę i niedługo Romcia znajdzie super domek.
Na razie jest dla niej tymczas w Warszawie. Pojedzie tam najprawdopodobniej w czwartek.

Posted

A znalazłam Romę, podnoszę dziewczynkę. watek czytam na bierząco na SOS ;). Osoby które z nia wychodzą na spacer pozytywnie sie o niej wypowiadają. Trzymam za sunie kciuki. Dzieki majqa, która pilotuje wszystkie wątki rottków z Kalisza i Folen która tak pieknie pisze ogłoszenia na pewno szybko znajdzie ten upragniony dom.

Wika

Posted

"Witam. Tu Magda. Romcia jest u mnie na tymczasie. Jest naprawdę bardzo towarzyska i uwielbia się przytulać. Rana po oparzeniu na jej pupie już zagojona. Prawie śladu nie ma. Jeszcze tylko włoski odrosną i będzie jak nowa. Szwy jej sama usunęłam. Rana po operacji goi się ładnie. Jutro jeszcze jeden zastrzyk jej podam i może zapomnieć, że była chora. Zresztą ona już zapomniała. Jest tak wesoła i pełna życia, jak nowonarodzona. Gania z moim małym Maxem i cieszy się ze wszystkiego. Po prostu odżywa."

GDZIE JESTEŚ DOMKU DLA ROMY??? :roll:

Posted

Słowa jej opiekunki:

"Romcia pierwsza noc spedziła w domu. Ale od tamtej pory do domu wchodzi tylko na chwile. Uwielbia siedziec na podworku, a spi w budzie.Tej samej co kiedys As.Jak tylko ja przywiozlam, pierwsze,co zrobila,to oblukala bude i teraz tam spedza noce. Jest totalnie psem podworzowym,ciezko by jej bylo sie zaadaptowac w bloku.Poza tym jest madra i duzo rozumie.Zjada wszystko chetnie. Rano dostaje sucha karme,a wieczorem makaron z puszka.Gania za pileczka.Nieduzo szczeka,ale pilnuje obejscia.Wystarczy jej powiedziec jedno slowo,a ona i tak zrozumie.Jesli chodzi o zabiegi lekarskie,to pozwala sobie wszystko zrobic.Sama jej wyjelam szwy,a i do zastrzykow nie potrzebowalam pomocy.Nikt nie musial jej trzymac,lezala sobie spokojnie.Jest dynamiczna i lubi sie bawic.A moj Max traktuje ja jak siostre.Troche sie smieje,ze z niego taki maly wolontariusz.Kazdego pieska by przyjal pod swoj dach."

Posted

ocelot napisał(a):
Niekłopotliwa dziewczyna, jeśli buda jej do szczęścia wystarcza.;)

Ja tam bym ją i tak zwabiła podkołdernie...;) Takie cudo i buda !!! ??? :-o