emilia2280 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 halo, jak tam postépy Muszki? cos sié ruszylo? Quote
Rybc!a Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Niestety nie. Trzeba szukać kogoś z Olsztyna, kto w najbliższym czasie mógłby dojechać do miejscowości "Szałstry". Quote
emilia2280 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Bez sensu, zeby Mucha miala tracic swojá szansé przez brak transportu, czy jak to nazwac. A za zwrotem kosztów daloby sié znalezc taká osobé? Quote
Rybc!a Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 EMILA TU NIE O TRANSPORT CHODZI! Proszę, czytaj ze zrozumieniem! PISZĘ O OSOBIE KTÓRA MIAŁABY SPRAWDZIĆ PRZED ADOPCJĄ WARUNKI W KTÓRYCH ŻYŁABY MUCHA ! Quote
emilia2280 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='Rybc!a']EMILA TU NIE O TRANSPORT CHODZI! Proszę, czytaj ze zrozumieniem! PISZĘ O OSOBIE KTÓRA MIAŁABY SPRAWDZIĆ PRZED ADOPCJĄ WARUNKI W KTÓRYCH ŻYŁABY MUCHA ! Wiem Rybcia, potrafié czytac ze zrozumieniem i nie rzucaj sié jak piskorz. Docen troché wolé pomocy, bo z takim nastawieniem dalego nie zajdziesz... Chodzilo mi o pokrycie kosztów wycieczki ewentualnej osoby w celu sprawdzenia domku. Ale widzé ze swietnie sobie sama oczywiscie poradzisz, ze wszystkim... Quote
Vitka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Właśnie Rybcia nie rzucaj się! Przecież można spokojnie wytłumaczyć! Nie powinnaś być taka opryskliwa! Trochę szacunku dla ludzi którzy chcą pomagać...:roll: Jesteś bardzo nie miła i to nie pierwszy raz.... Quote
Rybc!a Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 [quote name='emilia2280']Wiem Rybcia, potrafié czytac ze zrozumieniem i nie rzucaj sié jak piskorz. Docen troché wolé pomocy, bo z takim nastawieniem dalego nie zajdziesz... Chodzilo mi o pokrycie kosztów wycieczki ewentualnej osoby w celu sprawdzenia domku. Ale widzé ze swietnie sobie sama oczywiscie poradzisz, ze wszystkim... Nie rzucam się, jak piskorz. Z Elbląga do nowego, aktualnego domu jest sporo kilometrów. Chyba nie warto tracić pieniądze, a potem jechać w to miejsce drugi raz. Co myślicie o tym, żeby Muchę tam zawieźć a potem załatwić kontrolę POADOPCYJNĄ? Chociaż to ryzykowne, bo jak mi się nie spodoba, to dokąd mam zabrać sukę...? :roll: Pani wydaje się być naprawdę wspaniałą osobą, ale nie raz przekonaliśmy się o tym, że pozory mylą. Trzeba szukać osoby z OLSZTYNA , które są zmotoryzowane i mają możliwość dojechać do miejscowości "Szałstry". Quote
Rybc!a Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 [quote name='Rybc!a'] Co myślicie o tym, żeby Muchę tam zawieźć a potem załatwić kontrolę POADOPCYJNĄ? Chociaż to ryzykowne, bo jak mi się nie spodoba, to dokąd mam zabrać sukę...? :roll: Pani wydaje się być naprawdę wspaniałą osobą, ale nie raz przekonaliśmy się o tym, że pozory mylą. Co o tym sądzicie? Quote
Rafal84 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 no jasne,ze powinienem od SaJo w leb dostac:D nie pomyslalem o tym,ze sa ludzie na ktorych mozna liczyc :) A z ta wizyta poadopcyjna to mysle,ze jezeli ta kobieta wydaje ci sie kontaktowa i raczej pewna to chyba jest to jakies rozwiazanie. Quote
Rybc!a Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Kobieta wydaje mi się bardzo rozsądna, doświadczona i pewna przygarnięcia Muchy. Może Sajo wygospodarowałaby chwilę czasu po świętach, by jechać na kontrolę poadopcyjną? Wiem, że dziewczyny z Zabrza tylko takie stosują.. Oczywiście z wcześniejszymi rozmowami, pytaniami.. Mam wątpliwości, ale nie chcę, by z powodu braku osoby która miałaby możliwość sprawdzenia Pani, sunia miała cierpieć w schronisku.. Quote
halbina Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 a co Ci serce i intuicja podpowiada?... jeśli wierzysz, że to szansa dla Muchy...:cool3: jeśli masz wątpliwości... :shake: Quote
Rybc!a Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Intuicja podpowiada mi TAK! Ale mam opory, ze względu wielu nieudanych adopcji na Dogo.. Quote
Avaloth Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [URL]http://www.adopcje.org/adopcja12020.html[/URL] po domek śliczna dziewczynko ! Quote
Rybc!a Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 halbina napisał(a):i co z Twoim domkiem, malutka? Od wczoraj grzeje w nim doopkę :) Popołudniu powinnam dodać nowe zdjęcia. Dom piękny, okolica cudowna. Lasy, łąki i jezioro. Mucha ładnie chodziła na smyczy, bardzo zainteresował ją welonek w akwarium. Pani przekonana, że Mucha będzie przyzwyczajona do budy, zrobiła jej specjalne legowisko w wielkim kartonie, wyściełane kordełkami, kocami i poduszkami, lecz Mucha, nasza mała dameska, preferowała poleżeć na dywaniku z owczej skóry.. :) Kobiety wiedzą co dobre. Pani była bardzo przejęta. Mucha niedługo odwiedzi weta. W jej wymiocinach ruszały się glisty. A niby psy z naszego schroniska są odrobaczone-ha ha ha ... Mucha nawet wymknęła się do ogrodu, ale na zawołanie przyszła. To mądry pies. Już wczoraj dawała mi łapkę. Na przywitanie nowego domu, na środku salonu zwaliła ogromną , ogromną kupę na podłogę. Pani stwierdziła, że tak dużej jeszcze nigdy nie widziała (chyba że od krówek). Quote
MagYa^^ Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 oby tylko Mucha nie "walila" takich kupek czesciej w miejscu w ktorym nie powinna... ludzie bywaja rozni.. pozatym CUUUUDOOOWNA WIADOMOSC :D :D :D co do robakow - psy moze i sa odrobaczane (MOZE), ale co to da? skoro ona liza czesto swoje zadki i zadki innych wspolbratancow, psy zarobaczone przebywaja z nie- , to dziadostwo rozprzestrzenia sie w tepie natychmiastowym. nic nie da odrobaczenie "jednego" psa posrod tylu.. Quote
madzia828 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 super wieści:multi::multi: powodzenia maleńka :cool3: Quote
Rybc!a Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Proszę bardzo.. :) I jeszcze z transportu: Quote
Rybc!a Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Napisałam dzisiaj do pani Lidii SMS " I jak niewa się Mucha?" I dostałam odpowiedź : " Fantastycznie. Jest wesoła,ma apetyt, uwodzi kota i obszczekała stolarza. Ja również jestem zadowolona. Pozdrawiam" Quote
Recommended Posts