Rybc!a Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 emilia2280 napisał(a):a jest jakas szansa na płatny DT albo hotelik? Nie. Nie podejmę się tego. Mam już dwa psy na utrzymaniu. Już nie raz zarzucano mi, że "poupycham" psy i ŻEBRAM o pieniądze. Dzięki za takie wyjście, ale ja się na to nie piszę.. Quote
Rybc!a Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 HEJ HO, HEJ HO- do domu by się szło! Quote
emilia2280 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Rybcia, ja jestem tu nowa, ale zapewniam Cię ze nie rzucam słów na wiatr. Powiedz nam ile kosztuje miesięczne utrzymanie takiego psiaka na DT i wtedy mozemy myslec kto i ile moze. Quote
Rybc!a Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 emilia2280 napisał(a):Rybcia, ja jestem tu nowa, ale zapewniam Cię ze nie rzucam słów na wiatr. Powiedz nam ile kosztuje miesięczne utrzymanie takiego psiaka na DT i wtedy mozemy myslec kto i ile moze. Ale to ja będę odpowiedzialna za psa i to ja będę odpowiedzialna za koszty. Lepszy w tym wypadku byłby DT, a nie hotel w którym i tak byłaby sama.. Ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Quote
emilia2280 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Rybcia, widzę ze jest tu jakiś stary "zadzior" z poprzedniej akcji, tak wnioskuję. Napisz mi proszę w czym problem na PW i postaram się pomóc. Mucha nie powinna cierpiec z powodu naszych przepychanek. Wal kawe na ławe a ja zobaczę co mogę zrobic. Quote
Rybc!a Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Słuchajcie, dzisiaj odwiedziłam Muchę i jestem pod wpływem wielkiego szoku. Sunia już wychodzi z ogrzewanego pomieszczenia, śmiało chodzi po boksie. Jej wielki stres musiał być spowodowany przejściem do innego boksu, żyje teraz wśród dorosłych suk. Co nie zmienia faktu, że i tak trzeba pilnie szukać jej domu! Quote
madzia828 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 to tyle dobrze ze Mucha już wychodzi szukamy nadal domku:razz: Quote
emilia2280 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Rybc!a napisał(a):Słuchajcie, dzisiaj odwiedziłam Muchę i jestem pod wpływem wielkiego szoku. Sunia już wychodzi z ogrzewanego pomieszczenia, śmiało chodzi po boksie. Jej wielki stres musiał być spowodowany przejściem do innego boksu, żyje teraz wśród dorosłych suk. Co nie zmienia faktu, że i tak trzeba pilnie szukać jej domu! dzięki za info Rybcia. Ale nadal nie wiem o co chodzi z tymczasem u Ciebie? Quote
Rybc!a Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 emilia2280 napisał(a):dzięki za info Rybcia. Ale nadal nie wiem o co chodzi z tymczasem u Ciebie? Ja tymczasu zaofiarować nie mogę, bo mam 2, dorywczo 3 psy, wszystkie zresztą ze schroniska. A na hotelik się nie zdecyduję, bo zarzucano mi, że "upycham" psy gdzie się da, a potem "żebram" o pieniądze. Dzięki za taką opinię- więcej się na to nie piszę, bo człowiek chce dobrze, a wychodzi, że jest jakimś potworem! Quote
emilia2280 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 No ale to nic złego ze "upychasz" psy w hotelikach. To zawsze lepsze od schronu. Na szczęscie Mucha widać jakoś sie zaadaptowała, ale gdyby nadal była przerazona to jak najbardziej utrzymuję propozycję hoteliku. I nie musisz od nikogo "żebrać", bo jesli poważni ludzie (mam nadzieję ze tylko tacy tu zajmują głos) deklarują wsparcie takie czy inne - to w ogóle taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Quote
madzia828 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 http://www.allegro.pl/item306672596_mucha_przerazone_6mies_cudo_blaga_o_domek.html Quote
emilia2280 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 jeszcze nic nie mowié zeby nie zapeszyc... Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 jej ale ta mala jest piekna... niepowtarzalna uroda.. cudna! :loveu: domeczku gdzie jestes?? Muszka tak bardzo CIebie potrzebuje... Nie pozwul temu dziecku spedzic swoje mlode lata za kratami.. Quote
Rybc!a Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Mucha ma strasznie pogryzioną łapą, dosłownie cała, wcześniej biała łapa łącznie z opuszkami jest czerwona od krwi. Co się stało? Tego nie wiem, ale wiem jedno: pies chodzi z tą raną (niemałą) po kupach, sikach, błocie i innych tego typu rzeczach. Jutro postaram się dodać zdjęcie! Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 pielegniarze schroniskowi nie widzieli? ta lapcie trzeba opatrzyc, bo wda sie w nia jakas gangrena i bedzie za pozno... :( Quote
madzia828 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 bosze jeszcze to:placz::placz: pielęgniarze nie wiem czy się tym zainteresują:angryy: Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 ..no kruda bomba a oni od czego sa? :angryy: przepraszam za off - zapraszam na bazarek dot. sprzedarzy smyczy (cegielek) na kastracje psa Norda http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9409146#post9409146 Quote
emilia2280 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 zeby znowu nie doszlo do tragedii zanim zdázymy jej pomóc! Quote
madzia828 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 mam nadzieje ze tak sie nie stanie :roll: szukajmy jej szybko domku:roll: Quote
emilia2280 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 komu komu psie dziecko na dlugich nogach? Quote
Vitka Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/8475 Quote
Rybc!a Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 [quote name='Vitka']http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/8475 Dzięki. Dzisiaj znowu się nie wyrobiłam z wątkami i zdjęciami-przepraszam. Jutro mam wolne od 11:30, idę na zakupy, wracam i siadam na Dogomanię ! Zajmę się wszystkim i porobię każdemu pieskowi ogłoszenia- Alegratka, adopcje.org, Kupsprzedaj i SzukajZwierzaka. Muszę się zmobilizować do pracy, chociaż łatwo nie jest, dużo nam zadają! Nie wiem dlaczego tak cisną . Jakby się śpieszyli. A to dopiero początek półrocza! Quote
Rybc!a Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Mucha dalej w schronisku, została przedzielona do błotnistego boksu z jedną budą na kilka psów.. :( Quote
Recommended Posts