Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Chciałam się zapytać jakie smakołyki kupić dla szczeniaka?"Ciasteczka" do nagradzania?Goti ma 8-tygodni.Nie wiem czy są takie na ten wiek.

Będę wdzięczna za odpowiedż.Jestem z Krakowa-gdzie mogę je nabyć i ile mniej wiecej to kosztuje? :wink:

Wielkie dzięki :D

Posted

U mnie najlepiej sprawdza sie kielbasa, parowki i szyneczka, na suchej karmie slabe efekty, na psich sklepowych ciasteczkach jak sie nie pracuje w hurtowni zoologicznej przy tej wielkosci psach mozna zbankrutowac...

Posted

Sprawdz najlepiej co suni smakuje najbardziej. Ja dawałam serek żółty, kabanos, za parówkami moje psy nie przepadają tak jak za sklepowymi ciasteczkami. Poza tym ciasteczka są z reguły dośc twarde i taki mały szczeniak będzie musiał nieźle się umęczyć, żeby sobie poradzić z takim ciasteczkiem dlatego proponuje skorzystanie z mojej lub Hanyi propozycji nagród, które będzie mógł szybko skonsumować i przystąpić do kolejnego ćwiczenia :D

Ceny sklepowych ciasteczek są różne w zależności od firmy i wielkości opakowania od 6-25zł a kupić je mozna np. w Karusku czy Zoo-Natura.

Pozdrawiam

Posted

Ja szkolilam przez pewien czas na parowke. Potem ktos mi podpowiedzial, ze psy zrobia wszystko za Frolic. I to prawda. Ruda chodzi na Frolicu lepiej niz na parowke, no ale mam dylematy natury moralnej - w tym Frolicu sa jakies konserwanty sztuczne czy jakis inny syf, bo nawet jak dziennie zje kilka koleczek to piekna kupa zmienia sie w brzydka glajde, fuj... Tak wiec parowka chyba lepsza. Zolty serek rowniez nie jest zly. Moja tez dobrze chodzi na jablko.

Posted

Witam.

Dziękuję bardzo za rady.Fajnie że wystarczy coś domowego :D Jeszce tylko pytanie kiedy nagradzać.Czy za każdym razem jak zrobi cos dobrze niewazne co?Czy jakaś konkretną "komende"i jak zrozumie i w miare opanuje to wtedy nastepna?Wiem ze psinka malutka,ale mnie chodzi o takie cos typu-chodz,do mnie :D itd.

Posted
Czy jakaś konkretną "komende"i jak zrozumie i w miare opanuje to wtedy nastepna?

Ja bym byla za takim nagradzaniem. Np. wolasz ja "do mnie" i jak przyjdzie (staraj sie zeby od razu przybiegla do Ciebie) to od razu nagroda. Tak samo z innymi komendami typu siad,waruuj,noga. A Gotti mozesz juz po malu uczyc, tylko pamietaj zeby nie za dlugo bo szczeniaki sie szybko nudza :wink:

Ja jeszcze polecam ciasteczka - przepis dostalam od naszej AM :wink:

Posted

Ja jeszcze polecam ciasteczka - przepis dostalam od naszej AM :wink:

mrówka,

wyślij te przepisy netce na pw bo ja korzystam teraz z innego kompa i nie mam tych przepsiów :(

Posted

Ja nie mam boksera ale polecam to, chociaż inni tez maja racje, ze domowe dobre :)

Ja swoją sunię uczyłam na Markizach (Markiees Pedigree) i smakosach (Schmackos Pedigree). Małe opakowanie Markizów kosztuje ok. 3zł, a Smakosy ok. 2 zł :)

Życzę powodzenia! :D

:hand:

Posted

Serdecznie dziekuję za odpowiedzi i przepisy.Nawet nie wiedziałam że można coś takiego przygotować dla psiaka :D REWELACJA.

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI :D

• 6 years later...
Posted

u mnie to tak:
kosteczki z firmy MACD
BOSCH Cake 1kg- większe ciastka (siedzi chrupie:))
EUKANUBA Healthy Extras Puppy & Junior
albo ciasteczka własnej roboty z wątróbki :) (pół domu smierdzi przy robocie :))

• 3 months later...
Posted

myśmy dawali parówkę, ale kończyło się to tragiczną kupą. potem od weterynarz usłyszeliśmy, że parówka zupełnie nie nadaje się dla psa, bo jest źródłem alergenów, mięsa i dodatków bardzo niskiej jakości. w związku z tym: parówki odradzam!

Brit Care - Let's Bite
Maced - Mix mięsnych przysmaków
Gotowany kurczak
Ciasteczka własnej roboty, TU przepisy ze szkoły Azorres

Posted

Każdemu będzie pasować coś innego, ja swoim daję parówki i nie zamierzam przestać. Wszyscy wiedzą co ma w sobie parówka :lol:, ludzie też jedzą (ja też od czasu do czasu jem). Parówka jako smakołyk/nagroda jest właśnie fajna, bo nie klei się i nie kruszy się jak jakieś ciasteczka i nie wypada z paszczy i pies sobie szybko z nią radzi :)