Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakiej rasy psy zagrały w filmie Przygoda na Antarktydzie (Eight Below), husky czy alaskany? I jakiej rasy jest ten psiak:
[IMG]http://img.stopklatka.pl/film/23300/23310/g-27.jpg[/IMG]

Męcze się, szukan w necie a to pytanie aż się prosi żeby zadać je właśnie tutaj.

pozdrawiam
Master

Posted

link do hodowli, z której to psy grały w filmach: "Eight Below" oraz "Snow Dogs"

[URL]http://arcticsun.tripod.com/[/URL]

W filmie "Eight Below" w zaprzęgu były dwa brązowe malamuty ;) Reszta psów to Siberian Husky.

Posted

to może być rownie dobrze po porstu miks husky i malamuty, jakich pełno, bo części ludzi, kórzy hodują psy bez papierów, nie ma pojęcia ze to dwie rózne rasy, a niektorych to nawet bawi i nie widzą nic dziwnego w łączeniu psów dwu róznych typów :(

dla mnie uszy to on ma raczej haszcze i jest dosyć masywny

ciekawe jakiej jest wielkości?

swoją dorgą zdjęcie nigdy nie oddaje calej prawdy.

master a to twój pies? skad go masz?

pzdr

e.

Posted

Ewa, Master napisał, że na zdjęciu jest filmowa Maya :)

Ja gdzieś czytałam, że ósemkę psów zagrała większa ilość psów, np. Mayę dwa psy. I że choć większość to była husky, to jednak i parę malamutów grało husky...

Posted

ja czytałem że wszystkie psy miały dublerów w zaprzęgu czego akurat nie zauważyłem.
z tego co w filmie mówią to Shadow i Buck to malamuty, reszta husky.

Posted

[QUOTE]Shadow i Buck . "Same mięśnie i zero rozsądku" :diabloti: Tak o nich się, za przeproszeniem, wyraził [/QUOTE]

wiesz...bo grały huszczaków;)

Posted

[quote name='lupak']Shadow i Buck . "Same mięśnie i zero rozsądku" :diabloti: Tak o nich się, za przeproszeniem, wyraził :mad::mad::mad:.[/quote]

w mojej wersji tłumaczenia było ...

Kupa mięśni i zero pomyślunku :cool3: :lol:

kurde i jak sie z tym nie zgodzic :razz:

Posted

[quote name='husky-regan']w mojej wersji tłumaczenia było ...
Kupa mięśni i zero pomyślunku :cool3: :lol: [/quote]

Marna znajomość języka (oglądałam w oryginalnej wersji ), ale sens zachowałam :cool3:
[quote name='husky-regan']
kurde i jak sie z tym nie zgodzic :razz:[/quote]
to detalicznie do postaci filmowych, czy tak bardziej ogólnie - do rasy ? :mad::mad::mad::mad:

Posted

[quote name='lupak']
to detalicznie do postaci filmowych, czy tak bardziej ogólnie - do rasy ? :mad::mad::mad::mad:[/quote]

Ciiiii......

bo rozpetamy koljena bitwe wlascicieli malamutów kontra haszczaków ....:razz:

Posted

[quote name='husky-regan']Ciiiii......
bo rozpetamy koljena bitwe wlascicieli malamutów kontra haszczaków ....:razz:[/quote]

Masz calkowita racje, a z malamuciarzami ja bym nie zadzieral:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='illamar']Masz calkowita racje, a z malamuciarzami ja bym nie zadzieral:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Święte słowa Robert :thumbs::popcorn:

• 3 weeks later...
Posted

tak sobie myślę ze to chyba niema dla nas znaczenia jakie psy zagrały w filmie najciekawsze chyba jest to ze dały się tak świetnie wyszkolić . Jakie ma to znaczenie czy to sh czy malamut to kuzyni ja bym chciał żeby polar był takim geniuszem jak one .