Master Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Jakiej rasy psy zagrały w filmie Przygoda na Antarktydzie (Eight Below), husky czy alaskany? I jakiej rasy jest ten psiak: [IMG]http://img.stopklatka.pl/film/23300/23310/g-27.jpg[/IMG] Męcze się, szukan w necie a to pytanie aż się prosi żeby zadać je właśnie tutaj. pozdrawiam Master Quote
Martens Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Może ten link conieco rozjaśni? [url]http://www.malamuty.om.pl/html/-_malamut_vs_husky.html[/url] Mi osobiście wydaje się, że fotka przedstawia malamuta. Quote
HUSKYTEAM Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Wszystkie psiaki z filmy to SH, pochodzą z jednej hodowli - jak się Miśka drowie do forum, to Ci podeśle nazwę. IMHO na zdjęciu to mocnej budowy haszczak. Quote
efra-husky Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 link do hodowli, z której to psy grały w filmach: "Eight Below" oraz "Snow Dogs" [URL]http://arcticsun.tripod.com/[/URL] W filmie "Eight Below" w zaprzęgu były dwa brązowe malamuty ;) Reszta psów to Siberian Husky. Quote
Martens Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 To chyba muszę się jeszcze dokształcić :oops: Quote
Master Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Dziękuje za odpowiedz. Powiedzcie mi jeszcze jakiej rasy jest ten psiak ze zdjęcia (to filmowa Maya), husky czy malamut? mm Master Quote
Master Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Jeszcze raz serdeczne dzięki. Master Quote
Rashi Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 te brazowe cudenka to byly malamuty? i ten jeden co....:placz:...tez??? ja bylam pewna ze wszystkie to SH..... Quote
ewaka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 to może być rownie dobrze po porstu miks husky i malamuty, jakich pełno, bo części ludzi, kórzy hodują psy bez papierów, nie ma pojęcia ze to dwie rózne rasy, a niektorych to nawet bawi i nie widzą nic dziwnego w łączeniu psów dwu róznych typów :( dla mnie uszy to on ma raczej haszcze i jest dosyć masywny ciekawe jakiej jest wielkości? swoją dorgą zdjęcie nigdy nie oddaje calej prawdy. master a to twój pies? skad go masz? pzdr e. Quote
Manu Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Ewa, Master napisał, że na zdjęciu jest filmowa Maya :) Ja gdzieś czytałam, że ósemkę psów zagrała większa ilość psów, np. Mayę dwa psy. I że choć większość to była husky, to jednak i parę malamutów grało husky... Quote
RaDD Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 ja czytałem że wszystkie psy miały dublerów w zaprzęgu czego akurat nie zauważyłem. z tego co w filmie mówią to Shadow i Buck to malamuty, reszta husky. Quote
ewaka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 przepraszam :oops: nie doczytałam taki dziś dzien w pośpiechu mam... Quote
ewelinabuck Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [B]tak w filmie graly 2 malamuty :loveu:a reszta to husky[/B] Quote
lupak Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Shadow i Buck . "Same mięśnie i zero rozsądku" :diabloti: Tak o nich się, za przeproszeniem, wyraził :mad::mad::mad:. Quote
Rashi Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [QUOTE]Shadow i Buck . "Same mięśnie i zero rozsądku" :diabloti: Tak o nich się, za przeproszeniem, wyraził [/QUOTE] wiesz...bo grały huszczaków;) Quote
husky-regan Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='lupak']Shadow i Buck . "Same mięśnie i zero rozsądku" :diabloti: Tak o nich się, za przeproszeniem, wyraził :mad::mad::mad:.[/quote] w mojej wersji tłumaczenia było ... Kupa mięśni i zero pomyślunku :cool3: :lol: kurde i jak sie z tym nie zgodzic :razz: Quote
lupak Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='husky-regan']w mojej wersji tłumaczenia było ... Kupa mięśni i zero pomyślunku :cool3: :lol: [/quote] Marna znajomość języka (oglądałam w oryginalnej wersji ), ale sens zachowałam :cool3: [quote name='husky-regan'] kurde i jak sie z tym nie zgodzic :razz:[/quote] to detalicznie do postaci filmowych, czy tak bardziej ogólnie - do rasy ? :mad::mad::mad::mad: Quote
husky-regan Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='lupak'] to detalicznie do postaci filmowych, czy tak bardziej ogólnie - do rasy ? :mad::mad::mad::mad:[/quote] Ciiiii...... bo rozpetamy koljena bitwe wlascicieli malamutów kontra haszczaków ....:razz: Quote
ewelinabuck Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [B]masz racje co do tej wojny :diabloti:bo ja osobiscie na temat malamutow mam inne zdanie i to bardzo pozytywne....ze to bardzo myslace pieski:razz:[/B] Quote
illamar Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='husky-regan']Ciiiii...... bo rozpetamy koljena bitwe wlascicieli malamutów kontra haszczaków ....:razz:[/quote] Masz calkowita racje, a z malamuciarzami ja bym nie zadzieral:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lupak Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='illamar']Masz calkowita racje, a z malamuciarzami ja bym nie zadzieral:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Święte słowa Robert :thumbs::popcorn: Quote
ewelinabuck Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [B]otoz to swiete slowa:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:[/B] Quote
H5N1-TO-JA Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 tak sobie myślę ze to chyba niema dla nas znaczenia jakie psy zagrały w filmie najciekawsze chyba jest to ze dały się tak świetnie wyszkolić . Jakie ma to znaczenie czy to sh czy malamut to kuzyni ja bym chciał żeby polar był takim geniuszem jak one . Quote
karjo2 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 No jakie wizje podsuwaja filmy :mad:, hmmmm a Polar i wszystkie nasze stfffory nie sa genialne.... :evil_lol:? Quote
Recommended Posts