Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też kiedyś byłam takim obserwatorem na Allegro i nie miałam pojęcia jak ogromne nadzieje wiązały z tym osoby opiekujące się ogłaszanym bezdomnym kundelkiem. :)
Z obserwatora stałam się szczęśliwą opiekunką Kajtusia, mojego kudłatego i dość wonnego szczęścia; mam nadzieję, że Ramzes też uszczęśliwi swojego obserwatora :)

Posted

oj tak.
Próbuje wmawiać sobie że takie obserwowanie to nic wielkiego, ale trudno to zbagatelizować:(
Kiedyś przy Kenii miałam 7-dmiu obserwatorów. I nic-cisza była.

Nadzieja jednak jest:(

Asiu a masz swojego Kajtusia tzn fotkę?

Posted

[quote name='uxmal']oj tak.
Próbuje wmawiać sobie że takie obserwowanie to nic wielkiego, ale trudno to zbagatelizować:(
Kiedyś przy Kenii miałam 7-dmiu obserwatorów. I nic-cisza była.

Nadzieja jednak jest:(

Asiu a masz swojego Kajtusia tzn fotkę?

Mówisz - masz! ;) O Kajtusiwe fotki nie trzeba mnie długo prosić :evil_lol:
Przepraszam za off-a :oops:, ale może Kajtuś jako pies szczęśliwy przyniesie pomyślność Ramzesowi :razz:

Posted

Allegro sie zakończyło- poczekam do jutra.
Jak się oglądacz nie odezwie to wystawiam Ramzesa ponownie.

A z ogłoszen to u weta -jaki mi pozwoli wywiesze.
No i przy poczcie z wielką przyjemnością moge to zrobic.
Izoldas- mogę przy poczcie?
Ta kobieta napewno zobaczy ogłoszenie.

Posted

A niech zobaczy, w końcu to ona go porzuciła :angryy:

Ja mam jedną opcję, nie do końca satysfakcjonującą ale....jak na razie jedyną - matka znajomej mieszkająca na wsi szuka psa do pilnowania i za 2 tyg, jak ktoś będzie tam jechał może wziąć Rudego.

Posted

zależy jak na to patrzeć..
broń boże nie oddawaj malego na łańcuch

w budzie wbrew pozorom jest cieplo...pies potrafi wytworzyć tem. około 20 st.

ty pewnie znasz lepeij sytuację więc do ciebie nalezy decyzja czy przekzać małego czy nie

i dlaczego ja na niego mówię mały????:roll::evil_lol:

Posted

Na łańcuch nie pójdzie, ma czasem mieszkać w domu gdy najstarsza pani zostaje sama - żeby się czuła bezpieczniej. Wiadomo - wolałabym, żeby mógł spać w łóżeczku i miał pana, który będzie mu poświęcał dużo czasu i uwagi, szkolił itp...... ale nie można mieć wszystkiego, źle też nie będzie, te osoby kochają swoje zwierzęta, potrafią długo opowiadać np o swojej krowie..... musi być dobrze.

Przytulasty to on jest nadal, ale właśnie mi się przy michach z suką pożarły, to już drugi taki przypadek, wcześniej poszło o świński ogonek :mad: "Mały" ;) chyba zaczyna powoli dorastać i zdawać sobie sprawę ze swojej siły, bo do tej pory to suczysko go przeganiało, a teraz musiała ustąpić. Nie wtrącam się bo za chwilę wtykał jej do pyska resztkę zabawki zapraszając do zabawy. Do ludzi nadal się łasi, wystarczy, że ktoś powie "dzień dobry" a Rudzielec skręca się już ze szczęścia :)

• 3 weeks later...
Posted

Z adopcji przez panie nic nie wyszło - dzień przed planowanym wyjazdem okazało się, że wzieły już innego psa. Ale nie ma tego złego - dziś Rudy pojechał do nowego domku :multi: do młodej przemiłej nauczycielki :) Od dawna już planowała wziąć psa, co prawda miało to być w lipcu i szczeniak, ale Rudzielec użył całego swojego uroku i poskutkowało ;)
Dziękuję za pomoc i trzymajcie kciuki aby się dogadali :)

Posted

Będą :) Pies będzie niedaleko, za jakiś czas będziemy mogli się pospotykać na spacerach a do tej pory liczę na regularne info od nowej pani. Nie wiem czy zechce się zarejestrować na dogo ale kontakt na pewno zostanie utrzymany.

Posted

Niestety, nie udało się, Rudy wrócił :-(
U dziewczyny wystąpiła silna reakcja alergiczna, ledwo przeżyła ostatnie dwie noce. Co najdziwniejsze to już trzecia osoba, która tak reaguje na tego psa - coś w nim jest, co silnie uczula. Poza tym Rudy nie sprawiał żadnych problemów, w domu idealny, grzeczny, błyskawicznie się uczy - podbił serce od razu.

Znowu poszukujemy domku, bo ja jestem sama z ośmioma psami, długo tak nie pociągnę :shake: